Ellinika Hoaxes. ΡΑΠΙΣΜΑ ΄Η ΧΑΔΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ;

Ellinika Hoaxes: Οι «σερίφηδες» της ενημέρωσης και η αλά καρτ …διαπόμπευση

 DOCUMΕNTO:

“Μέρα που γιορτάζεται η ελευθερία του τύπου στην Ελλάδα έχουμε από χθες έναν περίεργο «σερίφη» που θα ρυθμίζει τι βλέπουμε, πόσο θα το βλέπουμε και τελικά όχι μόνο μέσω του Facebook.

Αφορμή είναι ο περιορισμός των ψευδών ειδήσεων αλλά η εφαρμογή ήδη μπάζει νερά.

Έχουμε λοιπόν τον νέο «σερίφη» Ellinika Hoaxes που πιστοποιήθηκε από το Facebook για να ελέγχει. To σάιτ έχει κυκλοφορήσει μια εφαρμογή, το Greek Hoaxes Detector, που λειτουργεί ως extension του Chrome.

Πριν συνεχίσουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι ο περιορισμός των ψευδών ειδήσεων είναι θεμιτός αλλά όπως θα δείτε η νεότευκτη εφαρμογή λειτουργεί με έναν… συναισθηματικό τρόπο που δεν προμηνύει τίποτα το θετικό και αντιθέτως γεννά ερωτηματικά για το ποιος τελικά ελέγχει την πληροφορία και ουσιαστικά τι θα διαβάζει ο κάθε χρήστης του ίντερνετ και του Facebook.

Φαίνεται πως ένα τέρας γεννιέται!

Έχοντας κατεβάσει την επέκταση Greek Hoaxes Detector όταν μπεις σε κάποιο σάιτ που κάποιοι αποφάσισαν ότι είναι αναξιόπιστο τότε εμφανίζεται στο πάνω μέρος της σελίδας μια έντονη κόκκινη μπάρα που γράφει: ΠΡΟΣΟΧΗ: Η ΠΗΓΗ ΕΧΕΙ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΗ (ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ) – ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΑΡΘΡΩΝ (σ.σ. στην παρένθεση μπορεί να εμφανιστεί οποιαδήποτε κατηγορία υπάρχει στη λίστα)

Οι λέξεις «παραδείγματα άρθρων» είναι ενεργό λινκ και μόλις το πατήσεις σε στέλνει στην σελίδα Ellinika Hoaxes όπου φαίνονται τα εν λόγω άρθρα.

Μια παύση εδώ.

Μέσω αυτού του λινκ εμφανίζεται μία μπάρα αναζήτησης που μπορείς να βάλεις το όνομα του σάιτ που θες και σου βγάζει τα άρθρα με τα οποία έχουν χαρακτηριστεί fake και έχουν δημοσιεύσει – και έχει εντοπίσει το σάιτ.

Λοιπόν μια πρόχειρη έρευνα δείχνει ότι το «Πρώτο θέμα» έχει 5 σελίδες με ψευδείς ειδήσεις, το iEfimerida έχει άλλες 5 σελίδες, Το Βήμα έχει 3 σελίδες, το Μακελειό 10 σελίδες, ο ΣΚΑΪ 18 άρθρα, το Protagon μία σελίδα, Athens Voice και Lifo από δύο σελίδες και το Periodista έχει μόνο 5 άρθρα.

Aπό  2007 που λειτούγησε για πρώτη φορά το Homo Naturalis επωμιστήκαμε στην Ελλάδα και το βάρος που καλείται σήμερα να σηκώσει    η  Ellinika Hoaxes ,αφού πιστοποιήθηκε από το Facebook , για να ελέγχει την αξιοπιστία των ειδήσεων. Μάλιστα σύμπαντα τον ελληνικό “Τύπο”, με εξαiρεση ελαχιστότατα σάιτ, μικρής επισκεψιμότητας, τον χαρακτηρίσαμε πρώτοι εμείς εδώ ,και έκτοτε  συνεχώς, ως βιομηχανία παραπληροφόρησης ή εμπορική δημοσιογραφία.

Γράψαμε πολλά κείμενα για το συγκεκριμένο ζήτημα  με  πολυδιάστατες  αναδημοσιεύσεις, προσδίδοντας  κύριο βάρος στον ορισμό  της  εμπορικής και ιστορικής δημοσιογραφίας και την τεκμηρίωση  των σοβαρών διαφορών τους, του  αγεφύρωτου χάσματος που τις  χωρίζει. Από την άλλη, ανελλιπώς παρουσιάζουμε εδώ και 12 σχεδόν ολόκληρα χρόνια, τη δεινή κα αισχρή  παραπληροφόρηση, στην οποία…διαπρέπει καθημερινώς   η ελληνική   βιομηχανία του Τύπου, ανεξέλεγκτα και ατιμωρητί.   Με αναφορές  σε  συγκεκριμένα χαλεκευμένα και παραποιημένα στοιχεία ειδήσεων, αλλά και στη συνειδητή απόκρυψη και  διαστέβλωση της  ενημέρωσης,της πληροφορίας για λόγους κυρίως κερδοσκοπικούς, κομματικούς ,ιδεοληπτικούς, καταγγέλαμε και συνεχίζουμε (μάλιστα σε υψηλούς τόνους)  τον ελληνικό “Τύπο” και τους κορυφαίους εκπροσώπους του  που τον χειραγωγούν.

 

Αν δει κανείς τα χτεσινά κα σημερινά δημοσιεύματα και την (παρα) πληροφόρηση των καναλιών, φρίττει από το μένος τους για την  έγκριση της εφαρμογής αλλά και την παρουσίαση  επίσημα  και επώνυμα συγκεκριμένων βρώμικων “εντύπων”,όπως το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ,IEFIMERIDA.GR κα, .Κόπτονται οι άθλιοι κονδυλοφόροι γιατί η εφαρμογή θα τους…λογοκρίνει τάχα,   ως “σερίφης” της πληροφόρησης, μας λένε ενδεικτικά!

Είναι για γέλια, αν δεν ήταν τόσο σοβαρό το  ζήτημα .Αυτοί οι “Καίσαρες” της παραληροφόρησης ,της στρατευμένης  ,εμπορικής και κομματικής δημοσιογαρφίας, οι νεκροθάφτες της πραγματικής και φρέσκιας πληροφορίας με τους εκδότες και δημοσιογάφους της ( “ο καλύτερος απο δαύτους έχει σκοτώσει τη μάνα του”), μιλούν για  “σερίφηδες”  στην είδηση και την πληροφορία! Οι βιαστές της είδησης και της κριτικής της. Οι Χατζηνικολάου ,οι Παπαχελάδες,οι Τράγκες, οι Βαξεβάνηδες. Και φυσικά,γιατί να ντραπούν, όταν η αισχρότητά τους,η παρανομία τους η αθλιότητά τους επιβραβεύονται με τον καλύτερο και πιο κερδοφόρο τρόπο   από τα χιλιάδες κλικ της επισκεψιμότητας στα   αισχρά  εντυπά τους από  ανεγκέφαλους και χαχόλους  αναγνώστες-ακροατές-θεατές τους;

Αν η εφαρμογή Ellinika Hoaxes λειτουργήσει σωστά, χωρις σκοπιμότητες και κερδοσκοπία,  θα είναι μέγιστη η προσφορά της στην ελεύθερη, την ακηδευμόνευτη,την γνήσια την ακέραιη,τη μη καιρδοσκοπκη πληροφόρηση. Θα κλάψουν, φυσικά,  …μανούλες και πολύ περισσότερο, αν, οι πιο  βαριές περιπτώσεις παραπληροφόρησης, σαν κι αυτές που παραθέτουμε στη συνέχεια, βρουν κάποτε το δρόμο τους προς στο “σκαμνί” της δικαιοσύνης.Τότε μόνο θα καταλάβουν   ο Χατζνικολάου  και ο Τράγκας, “πόσα απίδια πιάνει ο σάκος”.

 

Θυμίζουμε από τις εκατοντάδες, για να μην πούμε χιλιάδες αναφορές μας στις καθημερινά ενημερωμένες για 12 ολόκληρα χρόνια σελίδες του σάιτ μας, τις παρακάτω καταγγελίες ,που υπήρξαν ένα ισχυρό ράπισμα στην ελληνική παραπληροφόρηση και τον αισχρό  ρόλο της εμπορικής δημοσιογραφίας των αφεντικών και των υπαλλήλων της.

 

 

1. Ι.Κ.ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ &ΣΙΑ. “ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΟΥΣΑΝΕ ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΔΙ”!
Αν τουλάχιστον, μέσα σ΄αυτούς τους παλιανθρώπους ένας τους έστω , πέθαινε από αηδία… θα διασκεδάζαμε όλοι στην κηδεία!

               α. Γιάννης Πρετεντέρης στο iefimerida.gr (σ.σ “Κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι”). ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ:

Η αναδιάρθρωση του χρέους: όλοι ξέραμε από την πρώτη στιγμή ότι δεν είναι βιώσιμο, αλλά μας έλεγαν μην το πείτε τώρα, δεν είναι σωστό.

Ποια είναι τα βασικά στοιχεία αυτής της αυτοκριτικής κύριε Πρετεντέρη;
Φωνάξαμε «Λύκος» περισσότερες φορές από όσες έπρεπε τα μέσα ενημέρωσης. Το δεύτερο είναι ότι δεν τα είπαμε όλα, μέσα από μια ηλίθια αίσθηση εθνικού, δημόσιου συμφέροντος.

Πείτε μου ένα συγκεκριμένο παράδειγμα, παρακαλώ.
Η αναδιάρθρωση του χρέους: όλοι ξέραμε από την πρώτη στιγμή ότι δεν είναι βιώσιμο, αλλά μας έλεγαν μην το πείτε τώρα, δεν είναι σωστό. Το αποτέλεσμα είναι ότι μέχρι το 2010 έλεγαν όλοι ότι το χρέος είναι βιώσιμο και εμείς δεν τους απαντούσαμε «όχι, δεν είναι!». Δεν τους λέγαμε ότι αυτά είναι βλακείες. Αυτό ήταν μια αυτοσυγκράτηση.

Δική σας αυτοσυγκράτηση;
Δική μου. Δεν μας επιβάλλουν πράγματα. Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση…  Για ένα δεκάμηνο υποδυόμασταν το θέατρο ότι το χρέος είναι βιώσιμο. Τρίχες: δεν ήταν. Εγώ δεν το έλεγα αυτό, απλώς δεν αντέκρουσα όσους το έλεγαν

β.

 

Τι αμετροέπεια, τί έλλειψη ήθους (και όχι μόνο επαγγελματικού) και στοιχειώδους αυτοκριτικής!  Ταρτούφος, το άτομο. Κανονικός και με όλα τα γαλόνια!
Ποιοι  νομίζετε ,αν όχι η δημοσιογραφική  βέρσιον ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ  & ΣΙΑ, πως γαλούχησαν τους ΄Ελληνες επί συναπτά έτη με  φαρμάκι , αντί για ζωογόνο, φρέσκο γάλα, μέσα από το παραπληροφορικό  χαρτομάνι του ΔΟΛ και το αποπροσανατολιστικό γυαλί του ΜΕGA;  Ποιοι χαϊδολογούσαν, αζημίως και επικερδώς,  με εντολή του αφεντικού Λαμπράκη και λοιπών “βαρόνων του Τύπου” τον  “Τσοβόλα δώστε όλα”  από τα δανεικά ;
Ποιοί μιλούσαν «επί παντός επιστητού» τα χρόνια των «παχέων» (λόγω δανειακών ορμονών),  «αγελάδων», αλλά δεν έβγαζαν τσιμουδιά, όταν ο Κωστάκης Καραμανλής διπλασίαζε το χρέος και εκτίνασσε το έλλειμμα πάνω από 15%  ; Δεν ήταν ο δοκησισοφών Πρετεντέρης, ο σοβαροφανής Χατζηνικολάου, ο αδίστακτος “Ταρζάν”,  ο πορνο-προαγωγός   Θέμος; Τούτοι δεν  όμνυαν  στη δημοσιογραφική τους τιμή  (διάβαζε ατιμία)  να ξεσκεπάζουν τα… μεγάλα σκάνδαλα τύπου Βαβίλη και  Ζαχόπουλου  με τις ατέλειωτες ώρες των τηλεοπτικών  μπλα- μπλα,  των… φοβερών αποκαλύψεων και τις ανά 10λεπτο  διακοπές του  …ανατρεπτικού  σίριαλ  για ολιγόλεπτες χρυσοφόρες διαφημίσεις ,που πύργωναν βίλες και παλάτια στις Νέες Πολιτείες και τις Εκάλες;
Μέχρι και το 2009 δεν είδαν ,δεν άκουσαν τίποτα αυτά τα τσακάλια της δημοσιογραφίας για τη χρεοκοπία της χώρας.  Ούτε καν είχαν είχαν υποψία τί σημαίνει για μια χώρα  «το χρέος  της δεν είναι πια βιώσιμο», αφού σε εφτά χρόνια μέσα ,για να ταϊσει η «επάρατη» τη «γαλάζια ακρίδα» της, εκείνη η εγκληματική κυβέρνηση του «ανιψιού»,  έστειλε το  χρέος και το έλλειμμα  σε τέτοια  ύψη που δεν είναι ούτε με κιάλια πια  ορατό. Και κάθε μέρα ,  ψηλώνει όλο και περισσότερο.
Είχαν παντελή, αλλά….συγγνωστή (νομικά) άγνοια οι φοβεροί αυτοί επαγγελματίες κονδυλοφόροι, σαν τον συνεντευξιαζόμενο, για το συντελούμενο  προ οφθαλμών τους μέγα έγκλημα.  Γι΄ αυτό  «περί άλλα ετύτρβαζον» τα παιδία και από επαγγελματική ανεπάρκεια αποπροσανατόλιζαν  και παραπληροφορούσαν  τον ελληνικό λαό.
Παρόλα αυτά,όπως παραδέχεται στις συνεντεύξεις του και  ο ίδιος ο υπόδικος δημοσιογράφος, μόλις άρχισαν να ψυλλιάζονται  το έγκλημα της αποσιώπησης  που διέπραξαν, ποσώς  άγγιξε τις ευαίσθητες αυτών  δημοσιογραφικές  χορδές  η μεταμέλεια και η ενοχή  ,ώστε να βάλει σήμερα, έστω ένας ,  μια πέτρα στο λαιμό του  και να πάει να φουντάρει  κατά Φάληρο μεριά. Και  όπως λέει (παραφρασμένα)  ο  ποιητής
Αν τουλάχιστον, μέσα  σ΄αυτούς τους  παλιανθρώπους
ένας  τους έστω , πέθαινε από αηδία…
θα διασκεδάζαμε όλοι στην κηδεία! 
Δεν είδαν ,δεν άκουσαν, δεν ήξεραν, λοιπόν. Ψεύδονται. Εμείς εδώ ήδη από το 2008  και ξέραμε και γράφαμε και ενημερώναμε τα γραφεία τους κατεπειγόντως.
  Γράφαμε για  αυτό το συνάφι ,το συρφετό  της επαγγελματικής, δημοσιογραφικής ανεπάρκειας και της λαμογιάς  σε παλιότερο κείμενό μας:
Ο ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΣΥΛΙΑ.ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΥΛΑΚΗ   24.12.11
“…Το μέγα τους έγκλημα είναι ότι κατασκευάζουν την “είδηση”,παρέχουν τεχνητή πληροφόρηση, χαλκεύουν-παραποιούν στοιχεία με δόλιο σκοπό, που είναι ο αποπροσανατολισμός, η σύγχυση, η παραπαληροφόρηση του “πελατειακού” τους κοινού. Στο άρθρο που μνημονεύσαμε πριν, αναφέραμε συγκεκριμένο παράδειγμα, που επιβεβαιώνει την κρίση μας για την εγκληματική δημοσιογραφική συμπεριφορά αυτών των κυρίων. Λέγαμε,πως ήδη από το 2008 και ενώ η κρίση είχε αναφανεί και έδειχνε επικίνδυνα τα “δόντια” της, οι καθεστωτικοί και χρησιμοθήρες αυτοί “δημοσιογράφοι” και ιδιοκτήτες ΜΜΕ, ενώ γνώριζαν και έβλεπαν την απειλή, αποσιωπούσαν-απέκρυβαν σκόπιμα την αλήθεια και τον κίνδυνο και επέλεγαν συνειδητά και δόλια να αποπροσανατολίζουν τον κόσμο από το τεράστιο αυτό πρόβλημα της οικονομικής κρίσης και να τον στρέφουν σε θέματα -προβλήματα “ήσσονος” σημασίας, σε μικροσκάνδαλα (τύπου Βατοπέδι) ή σε “αίμα”, “θέαμα”, “σπέρμα”.
Στη μελλοντική δίκη που θα προσαχθούν (και θα προσαχθούν, όταν ανασυσταθεί ο θεσμός της δικαιοσύνης και σ΄αυτη τη χώρα) ,θα υποστηρίξουν ασφαλώς πως δεν μπορούσαν να προβλέψουν την επερχόμενη κρίση. Ψέματα. Η κρίση ήταν προβλέψιμη, ειδικά από εκείνους που είναι υπεύθυνοι και αρμόδιοι να την προβλέψουν (π.χ πολιτικοί, ΜΜΕ, ιστορικοί, οικονομολόγοι). Αυτή ήταν η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥΣ .Αν δεν μπορούσαν να την προβλέψουν, τότε είναι μειωμένης -ελλειμματικής επαγγελματικής ικανότητας, ανεπαρκείς και τέτοια επίκληση δικαιολογίας δεν τους απαλλάσσει καθόλου από την ευθύνη τους. Αντίθετα.
 … Έστω,λοιπόν, και αν δεχτούμε πως δε γνώριζαν από δική τους ικανότητα, δεν ήταν υποψιασμένοι για το κακό που ζύγωνε, είχαν ενημερωθεί,όπως είπαμε, από μας προσωπικά με άρθρα και αναλύσεις που είχαν σταλεί στα γραφεία τους επανειλημμένα.Αλλά, και πάλι,αν ισχυριστούν πως ούτε από μας έλαβαν ενημέρωση, όταν ξέσπασε η κρίση, γιατί ΕΝΑΣ, έστω ΕΝΑΣ, απ΄ αυτούς δεν ντράπηκε,δεν ένιωσε την ευθύνη για το κακό που έκανε και δε βγήκε να παραιτηθεί ή να ζητήσει συγγνώμη ,επειδή  στάθηκε “μικρός” στις επάλξεις που εκείνος είχε διαλέξει να πολεμήσει; Κανένας απ΄αυτούς τους ανέντιμους “κοδυλοφόρους” δεν έκανε το αυτονόητο,το λιγότερο που θα έπρεπε. Να ζητήσει, δηλαδή, μια συγγνώμη,να υποβάλει μια παραίτηση, να αποχωρήσει απ΄αυτό το χώρο, να δείξει πως διαθέτει ίχνη συνείδησης πολίτη. Αντίθετα, ΟΛΟΙ τους σήμερα το “παίζουν” αθώοι, άσχετοι με το έγκλημα,ξαφνιασμένοι, θύματα κι αυτοί.  Και το χειρότερο, δίνουν συμβουλές “προβλέπουν”, κατακρίνουν άλλους, όπως στο παραπάνω κείμενο που παραθέσαμε της εφημερίδας του ο πανάθλιος Χατζηνικολάου.
Γι΄αυτό και στη μια και στην άλλη περίπτωση (και στην… “παρ΄άλλη”),δεν έχουν καμιά δικαιολογία, κανένα απαλλακτικό. Σκόπιμα παραπληροφόρησαν και δημιούργησαν σκοτεινό και ανυπόστατο τοπίο, με σκοπό να κερδίσουν χρόνο,όσο να φτάσει η κρίση ,να εισπράξουν περισσότερο χρήματα , να μπορέσουν να τα επενδύσουν καλύτερα ή να το “κρύψουν-διαφυλάξουν” στις απόρρητες θυρίδες των τραπεζών του εξωτερικού. Σκόπιμα σήμερα “νίπτουν τας χείρας” τους και συνεχίζουν να παραπληροφορούν, να συσκοτίζουν,να υποδεικνύουν άλλους ενόχους, ενώ οι ίδιοι είναι υπόδικοι και κατ΄εξοχήν ένοχοι. (“΄Αλλων ιατρός,αυτός έλκεσι βρύων”=κάνει το γιατρό στους άλλους, ενώ ο ίδιος είναι γιομάτος απ΄ αρρώστιες).
Αυτή είναι η πραγματικότητα,αυτή είναι η πικρή για τους ίδιους αλήθεια. ΄Οσο κι αν προσπαθεί τώρα ο κάθε Χατζηνικολάου να αποσείσει τις ευθύνες του ,δε θα καταφέρει απολύτως τίποτα. ΄Ερχονται για όλους μας ιδιαίτερα “άγριες” ημέρες, αλλά γι΄αυτούς που πρωταρχικά ευθύνονται γι το κακό,που βρήκε τη χώρα, έρχονται ακόμα σκληρότερες.Δεν είναι σίγουρο πως η σημερινή ανυπόληπτη δικαιοσύνη θα τους προστατεύσει,όπως πάντα ,γιατί κι αυτή είναι υπόδικη και θα έχει καταρρεύσει σύντομα από το μέγεθος της ευθύνης της.
2. ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ  ΡΑΦΗΝΑΣ. 85  ΘΥΜΑΤΑ  ΘΥΣΙΑ ΣΤΟ ΜΟΛΩΧ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ

΄Εχω ζήσει   Πεντέλη-Ραφήνα-Μάτι- Ν.Μάκρη, ως μόνιμος κάτοικος πάνω από 20 χρόνια.  Ένα διάστημα υπηρέτησα και ως εκπαιδευτικός σε Λύκεια των περιοχών. Γνωρίζω τον τόπο καλύτερα και από  το χωριό που γεννήθηκα, μια και έφυγα από εκεί νωρίς. Περιπατητής επίσης για χρόνια  στην Πεντέλη, αλλά και από Ζούμπερι(η) ως το Κόκκινο Λιμανάκι σχεδόν καθημερινά, χειμώνα καλοκαίρι, είχα ακόμα  περισσότερες ευκαιρίες να γνωρίζω  σπιθαμή προς σπιθαμή, κάθε πέτρα , λαγκαδιά, ρέμα και ακρογιαλιά  στις  πολύωρες πεζοπορίες μου.
Να σημειώσω μάλιστα πως στις μεγάλες πυρκαγιές της Πεντέλης το 1993, αλλά και σε άλλες μικρότερες ήμουν με πολλούς φίλους τότε από τη Ν. Μάκρη,  μέλος της ομάδας εθελοντών «πρώτης γραμμής» που τρέχαμε στην κατάσβεση των εστιών πριν ακόμα φτάσουν πυροσβεστικά ή δίναμε πληροφορίες σε πυροσβέστες και στρατιώτες για τη  μορφολογία του εδάφους, τα  μονοπάτια, τον τρόπο πρόσβασης στις φλεγόμενες περιοχές και άλλες τέτοιες λεπτομέρειες. Από την ομάδα εκείνη, πολλά «παιδιά» στην καταστροφική πυρκαγιά του 1993, είχαν τραυματιστεί και κάποιοι αρκετά σοβαρά.
Δίνω αυτές τις προσωπικές  πληροφορίες, πριν καταθέσω τις απόψεις μου για την τραγωδία της  23ης Ιουλίου 2018 με   πάνω από 85 ανθρώπους νεκρούς, άλλους αγνοουμένους ή σε κρίσιμη κατάσταση και με  περισσότερους από 200 με  βαριά τραύματα και  προχωρημένα  εγκαύματα. Δε θα θεωρητικολογήσω στην ανάλυσή μου, αλλά θα καταθέσω «από πρώτο χέρι» λογικά, ρεαλιστικά και εμπειρικά στοιχεία με τη  μορφή κυρίως  σύντομων  ερωτοαπαντήσεων ,για να καταλήξουμε στα απαραίτητα  συμπεράσματα:
1,  Να δεχτούμε, όπως υποστηρίζουν κάποιοι, πως η η φωτιά ξεκίνησε από την περιοχή Νταού από κομμένο σύρμα της ΔΕΗ. Και πως  από μια και μοναδική εστία….περπάτησε η φωτιά  μόλις μέσα σε 35-40 λεπτά (τόσος ήταν ο χρόνος της επέκτασης της πυρκαγιάς σε μεγάλη έκταση), για   να εξαπλωθεί ως πάνω στο Βουτζά και ένα άλλο κύμα  να διαβεί τη λεωφόρο Μαραθώνος με μεγάλο πλάτος ασφάλτου, για  να φτάσει, έως να ανοιγοκλείσεις τα μάτια σου  στο Κόκκινο Λιμανάκι και τα Μάτι ,που είναι αρκετά  κάτω από το Νταού  σε οι δύο μάλιστα περιοχές που  βρέχονται από ανοιχτή θάλασσα;
  1. Πώς οι κάτοικοι που απανθρακώθηκαν δεν πήραν είδηση από τους καπνούς και τη μυρωδιά ότι υπάρχει δίπλα τους πυρκαγιά και να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, πριν εγκλωβιστούν ; Η φωτιά για όσους ξέρουν σου δίνει χρόνο, αν εκδηλώθηκε από εστία τόσο μακρινή, όπως Μάτι-Νταού. Τέτοιος χρόνος δεν υπήρξε ,όσο και μεγάλες ταχύτητες να είχαν οι άνεμοι. Και οι άνθρωποι ,τουλάχιστον στο Μάτι και το Κόκκινο Λιμανάκι, εγκλωβίστηκαν ,όχι σε βουνό, σε χαράδρα, σε δύσβατη περιοχή, κάπου,δηλαδή,  που δε θα μπορούσαν να ξεφύγουν, αλλά εκεί που στα  50-100  βήματα υπάρχει θάλασσα και η φωτιά ήταν αδύνατο να τους βρει.
  2. Για όσους ξέρουν το Μάτι, από τις κατασκηνώσεις ΄Αγιος Ανδρέας μέχρι και το Κόκκινο Λιμανάκι, υπάρχουν δεκάδες μονοπάτια και μικρά δρομάκια που οδηγούν στη θάλασσα. Και οι άνθρωποι που κάηκαν ήταν μόνιμοι κάτοικοι οι περισσότεροι. Γνώριζαν από πριν από ποιο μονοπάτι θα φτάσουν στην παραλία, για να κάνουν τα μπάνια τους,  δεν έψαχνα εκείνη τη στιγμή και χάθηκαν σε άγνωστο τόπο. Μέγα ψεύδος πως υπάρχουν ελάχιστα δρομάκια που οδηγούν στη θάλασσα, επειδή τα έκλεισαν ιδιώτες. Υπάρχουν και τέτοια, αλλά όσα είναι ελεύθερα είναι και περισσότερα και μεγαλύτερης διάνοιξης . Γνωρίζουν όσοι είναι μόνιμοι κάτοικοι εκεί και διαβάζουν αυτές τις γραμμές, του λόγου το αληθές.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ:
  1. Η φωτιά δεν είχε ΜΙΑ εστία έναρξης στο Νταού Πεντέλης. Είχε  δεκάδες εστίες. Επίσημα, έχουμε πληροφορηθεί, μιλάνε για 12. Εμείς πιστεύουμε πως ήταν  πάνω από 20.
  2. «Χέρια» ταυτόχρονα και συντονισμένα άναβαν τις φωτιές στο Νταού, το Βουτζά, το Μάτι, το Κόκκιν Λιμανάκι και μάλιστα δίπλα από  σπίτα. Προηγουμένως , όμως, είχαν φροντίσει να  διασπείρουν εύφλεκτο υλικό   στις συστάδες των δένδρων και κοντά σε κατοικίες. Μόνο έτσι  εξηγείται πώς οι φωτιές άναβαν συνεχώς την ίδια στιγμή  σε τοπικές εστίες, που απείχαν μεταξύ τους  εκατοντάδες μέτρα ή και χιλιόμετρα. Από βίντεο Τούρκου δημοσιογράφου που τράβηξε σκηνές ως επιβάτης αεροπλάνου, ενισχύεται πεντακάθαρα η παρααπάνω διαπίστωση. ΄Αλλωστε,  ποτέ δε θα μπορούσε σε λιγότερο από μία ώρα, να φύγει η φωτιά από Νταού και να φτάσει στο Μάτι! Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση.
  3. Οργανωμένη  ομάδα 20-30 εκπαιδευμένων  ατόμων έβαζαν συντονισμένα τις φωτιές με εντολές από συντονιστικό κέντρο.  Δεν εγκατέλειπαν τη θέση τους πριν γιγαντωθεί η δικής τους εστία φωτιάς, ώστε να είναι σίγουροι πως δε θα μείνει ανέπαφο υλικό από εκείνο  που πριν είχαν σκορπίσει.
  4. Το εύφλεκτο υλικό που διέσπειραν δεν υπάρχει στο εμπόριο, παρά μόνο στο στρατό. Ακόμα και από την εποχή της Μικρασατικής εκστρατείας γνωρίζουμε πώς ο επονομαζόμενος «Καψοκαλύβας» (πρίγκιπας Ανδρέας) έστελνε τους στρατιώτες να «τειαφίσουν» τα χωριά και τους λόγους με εύφλεκτη σκόνη ,κάτι σαν μπαρούτι-τειάφι, έβαζαν μετά φωτιές και «ώσπου να πεις κύμινο»,  καίγονταν ολοσχερώς χωριατόσπιτα και χωρικοί σε απόσταση πολλών χιλιομέτρων στο διάβα τους προς το Σαγγάριο.
  5. Η ημέρα και μόνο ,23 Ιουλίου, επέτειος της πτώσης της χούντας, μας ταυτοποιεί από μόνη της την τρομοκρατική ομάδα των δραστών.  Το πρόσφατο επίσης ντελίριο των εθνικιστών Μακεδονομάχων, το ανεξέλεγκτο μίσος και η ακραία φόρτιση τέτοιων φανατικών, αλλά και οι επίσης πρόσφατες αποκαλύψεις για  χρηματισμό των επικεφαλής των εθνικιστών από Ρώσους πράκτορες, σε συνδυασμό με την ταυτότητα των  εντολέων   των  πυρκαγιών της Ηλείας το 2007*, μας κάνουν όχι απλά να υποψιαζόμαστε ,αλλά να είμαστε σίγουροι για τα «χέρια», που έβαλαν της φονικές πυρκαγιές και τους εντολείς που τα  πλήρωσαν. Μένει (και είμαστε απόλυτοι βέβαιοι πως υπάρχουν) να παρουσιάσουν οι Αμερικανοί τις «κόπιες» από τους δορυφόρους τους που δείχνουν ευκρινέστατα τους δράστε εν… δράσει στο φονικό τους εγχείρημα. Και θα τις βγάλουν. Είτε σύντομα , είτε, όταν τα δικά τους συμφέροντα το απαιτήσουν.
3. Ο ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Γ. ΤΡΙΑΡΧΗΣ «ΦΟΥΧΤΑ ΧΩΜΑ» ΚΑΙ Η ΗΘΙΚΗ ΑΥΤΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ …ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑΣ!
Στο ρ/σ «Παραπολιτικά» μίλησε η η πρώην Υπουργός και Ευρωβουλευτής, Μαριέττα Γιαννάκου για την πολιτική επικαιρότητα και για το θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η κα. Γιαννάκου εξέφρασε την άποψη πως ο Κώστας Καραμανλής, παρά τα δημοσιεύματα, δεν θα ήθελε να γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας. «Δεν νομίζω να θέλει να είναι κάποιος που ήταν Πρωθυπουργός Πρόεδρος, γιατί είναι ένα αξίωμα χωρίς αρμοδιότητες», εξήγησε στη συνέχεια, διευκρινίζοντας ότι θα απαντήσει ο ίδιος «όταν και αν προταθεί».

Θεωρεί εφικτό η παρούσα βουλή να εκλέξει πρόεδρο κάποιον «αποδεδειγμένα έντιμο άνθρωπο», ενώ πιστεύει πως δεν υπάρχει ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών πριν τον Απρίλιο. Ακόμη, η Μαριέττα Γιαννάκου ευχήθηκε να υπάρξει κάποια στιγμή στην Ελλάδα γυναίκα Πρόεδρος ή Πρωθυπουργός.

Όσον αφορά στη νέα κυβέρνηση, απέφυγε να την αξιολογήσει, ωστόσο, δήλωσε με νόημα πως «από την εμπειρία μου ξέρω ότι την καλύτερη κυβέρνηση κάθε πρωθυπουργός την βγάζει την πρώτη φορά και όχι κατόπιν ανασχηματισμού.

Ακόμη διαβεβαίωσε πως θα παραμείνει σίγουρα στην ελληνική και ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.
H  Μαριέττα Γιαννάκου αντί να κατοικοεδρεύει στις Βρυξέλλες και να δίνει…βαρυσήμαντες συνεντεύξεις σαν την παραπάνω,  έπρεπε να είναι φυλακή εδώ και πολλά χρόνια. Είναι η ηθική αυτουργός της δολοφονίας του καθηγητή Γιώργου Τριάρχη στην Τασκένδη.
΄Οπως επανειλημμένα έχουμε  καταγγείλει και εδώ στο Homo-Naturalis.gr και στους αρμόδιους υπουργούς και στα ελληνικά δικαστήρια, ο αποσπασμένος από το Υπουργείο Παιδείας καθηγητής Γιώργος Τριάρχης είχε ξεκινήσει «πόλεμο» με τη μαφία της ομογένειας στο Ουζμπεκιστάν στο πανεπιστήμιο του οποίου δίδασκε ελληνική γλώσσα. Οι θρασύτατοι αυτοί τύποι, εκμεταλλευόμενοι την ιδιότητα του «ομογενή», καταλήστευαν το δημόσιο χρήμα, που αφειδώς τους παραχωρούσε η τότε κυβέρνηση Κ.Καραμανλή, τάχα για την προώθηση της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στο εξωτερικό. Ο άτυχος καθηγητής είχε προσφύγει μάλιστα με μήνυση στα ελληνικά δικαστήρια και είχε καταγγείλει και στις εφημερίδες ΕΠΩΝΥΜΑ  εκείνους που απειλούσαν να τον δολοφονήσουν, αν δε σιωπούσε.
Με επείγουσες αναφορές του από το 2003, ζητούσε ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ από την τότε υπουργό Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου και τη Σύμβουλο Εκπαίδευσης Κιέβου Γραμματούλα Μπάτζιου, αφού η ζωή του κινδύνευε πλέον άμεσα στην Τασκένδη, εξαιτίας αυτών των καταγγελιών. Οι δυο υπεύθυνες «κυρίες» ,όμως, όχι μόνο δεν προστάτεψαν τον εκπαιδευτικό, όπως είχαν από το νόμο υποχρέωση, αλλά τον άφησαν εκτεθειμένο στο μεγάλο κίνδυνο με αποτέλεσμα το Σεπτέμβριο του 2006 και λίγο πριν γίνει η δίκη στην Αθήνα ,η μαφία της ομογένειας να τον δολοφονήσει στη μέση της πόλης.
Παρά τις δικές μας  καταγγελίες,  τα ελληνικά ΜΜΕ, (εκτός από την εφημερίδα  ΕΘΝΟΣ), οι αρμόδιες υπηρεσιακές και δικαστικές αρχές, αλλά και τα κόμματα έθαψαν τη στυγερή αυτή δολοφονία και οι δράστες (φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί)  παραμένουν ακόμα ατιμώρητοι.
Νομίζετε πως με τέτοια «Πολιτεία» και τέτοιους θεσμούς μπορείτε να πάτε πολύ «μακριά», ως χώρα; Εμείς  σας λέμε ΟΧΙ. Δε στέκονται οι «Πολιτείες» που δε σέβονται τους νόμους, τους οποίους οι ίδιες ψηφίζουν. Είναι ιστορική διαβεβαίωση.