ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ “ΡΑΣΠΟΥΤΙΝ”

(ΜΟΝΙΜH  ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΕΩΣ  ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ)

 

EΣΥ ΘΑΨΗΦΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΥ ΤΗ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ,  ΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ, ΟΙ  ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΩΝ   ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΗΣ  ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΩΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΟ ΚΤΗΜΑ ΑΠΟ ΠΑΤΕΡΑ ΣΕ ΓΙΟ ΚΑΙ ΕΓΓΟΝΟ ;
ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ, ΕΙΣΑΙ  ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ.  ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΚΑΙ ΟΠΑΔΟΙ  ΤΗΣ Ν.Δ ΕΙΝΑΙ  ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΕ ΑΡΧΕΣ, ΑΞΙΕΣ,  ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ.  ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝ  ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ. ΕΝΤΙΜΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΕΣΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ.
«Ο ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο “ΡΑΣΠΟΥΤΙΝ”»
Σαμαράς: Παπαγγελόπουλος και Τσίπρας μαζί σχεδίασαν και εκτέλεσαν την άθλια υπόθεση Novartis

Ο Αντώνης Σαμαράς με πουκάμισο

 

 Ο  Αντώνης Σαμαράς, π.πρωθυπουργός και μάλιστα στην πιο κρίσιμη περίοδο  της οικονομικής κρίσης της χώρας, ο οποίος,  όπως την εποχή εκείνη  υποστηρίζαμε σε όλους τους τόνους, πολιτεύτηκε με σύνεση και υπευθυνότητα, σήμερα κατηγορείται μαζί με άλλα πρωτοκλασάτα μέλη της ελληνική   κομματικής κοινότητας, ως διεφθαρμένος . (Διεθνές σκάνδαλο Novartis,που ερευνά κα το FBI, αφού  άπτεται  κα των αμερικάνικων συμφερόντων της αγοράς του φάρμακου). O  ίδιος ο Α. Σαμαράς  αρνείται τις βαριές κατηγορίες.΄Οπως και οι συγκατηγορύμενοί του επίσης.
Μάλιστα, όλοι οι εμπλεκόμενοι,πολιτικοί και ιδιώτες, ισχυρίζονται ,πως το σκάνδαλο (στην Ελλάδα μόνο) είναι κατασκευασμένο, “μαϊμού”, άρα ανύπαρκτο.  Και μάλιστα  κατονομάζουν (και όχι μόνο ο Α.Σαμαράς)  δύο πολιτικά πρόσωπα που ασκούν σήμερα εξουσία στη χώρα: Τον πρωθυπουργό  Αλέξη Τσίπρα και τον αναπληρωτή  υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλος (“Ρασπούτιν”),πως “σχεδίασαν και εκτέλεσαν την άθλια υπόθεση Novartis).

 

Η απλή λογική  υπαγορεύει μια και μόνη διάζευξη.   ΝΑ ΥΠΡΧΕΙ ΄Η ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΚΑΝΔΑΛΟ. Οποιαδήποτε άλλη εκδοχή, αποδοχή ή ερμηνεία είναι…μεταφυσικές ιστορίες. Κι αν,ως φυσικό επακόλουθο, δεν υπάρχει,σκάνδαλο Novartis  (μόνο στην Ελλάδα), κάποιος όντως το κατασκεύασε. Αν δε συνέβη αυτό και  οι κατηγορούμενοι μεγαλόσχημοι πολιτικοί   χρηματίστηκαν και μάλιστα ασύστολα (με τροχήλατες βαλίτσες!) πρέπει να τιμωρηθούν.
Και τη στιγμή, μάλιστα, που  η  οργανωμένη Πολιτεία σπεύδει να   τιμωρεί σκληρά ένα κλέφτη   που άρπαξε 100 ευρώ από τη γριούλα , ποια αυστηρότητα οφείλει να δείξει σε εκείνους που αποτελούν τους ισχυρότερους  φορείς -πυλώνες  της  και την  υπηρετούν,  “ορκισμένοι”  να μη  χρησιμοποιήσουν  τις θέσεις τους  για προσωπικό όφελος και όποια άλλη  ιδιοτέλεια;
 Μέχρις εδώ, η σύναρση της  απλής λογικής δε επιτρέπει ουδεμία αμφισβήτηση πολλώ μάλλον  ανατροπή των παραπάνω συμπερασμάτων.  Από εδώ και ύστερα, όμως, τί γίνεται;
Πάλι η στοιχειώδης αγχίνοια  κι εδώ θα μας υπαγορεύσει μία και μόνη  πιθανότητα εξέλιξης στη συγκεκριμένη  υπόθεση. Κι αυτή ως διάζευξη.΄Η θα αποδειχτεί πως πράγματι το σκάνδαλο είναι κατασκευασμένο στην Ελλάδα και θα τιμωρηθούν οι δράστες,  ή , όπως σε πολλές άλλες χώρες φάνηκε,  το σκάνδαλο είναι υπαρκτό και σε μας εδώ και μάλιστα συμμετείχαν ,πέρα από ιδιώτες και πολιτικοί.  Οπότε η τιμωρία των εμπλεκομένων είναι νομοτελειακή.  Ούτε  σε αυτή τη λογική ακολουθία  μπορεί κανείς να προτείνει άλλο τρόπο σκέψης και συλλογισμού. Αποτελεί μονόδρομο.
 Πριν χρόνια,το 1989, στην Ελλάδα, είχε ξεσπάσει ένα  παρόμοιο, αλλά μικότερου οικονομικού μεγέθους σκάνδαλο, το γνωστό ως “σκάνδαλο Κοσκωτά” από το όνομα του μεγαλοτραπεζίτη τότε Γιώργου Κοσκωτά. Κατηγορούμενοι,ο ίδιος ο τότε πρωθυπουργός και αρχηγός του  ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Παπανδρέου και μια πλειάδα επίσης βασικών στελεχών και υπουργών της  κυβέρνησης.  Το ειδικό δικαστήριο,όμως που δίκασε την υπόθεση, απάλλαξε το βασικό  κατηγορούμενο   πρωθυπουργό και μοίρασε λίγες και “μαλακές” ποινές στους υπόλοιπους κατηγορούμενους.
΄Εκτοτε, ουδείς πληροφορήθηκε μέχρι σήμερα από τον επίσημο θεσμό της ελληνικής πολιτείας,τη δικαισοσύνη,  αν όντως ο Ανδρέας Παπανδρέου χρηματίστηκε  ή όχι από το μεγαλοτραπεζίτη και αν το σκάνδαλο, όπως ισχυρίζονταν και τότε οι Πασόκοι, ήταν “μαϊμού”,κατασκευασμένο από τους κομματικούς αντιπάλους ή υπαρκτό. Η δικαστική απόφαση είναι ηλίου φαεινότερο πως ήταν προσχηματική και φυσικά ενείχε κομματικές σκοπιμότητες.

 

Εμείς, όπως είχαμε καθήκον εδώ, ερευνήσαμε αργότερα με τα δικά μας ιστορικά εργαλεία και κριτήρια την υπόθεση εκείνη,στην οποία η τότε ελληνική δικαιοσύνη   αντί έρευνας ,υποδύθηκε  ρόλους “θεατρικών δρώμενων”.   Και όπως οι  φίλοι  και οι επισκέπτες του σάιτ μας γνωρίζουν,το συμπέρασμα της έρευνας  εκείνης για τους λόγους που αναλύουμε εδώ, είναι τούτο: Το σκάναλο Κοσκωτά ήταν υπαρκτό και ο αθωωθείς π.πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου “τα πήρε” ,όπως λέει ο λαός,  από το μεγαλοτραπεζίτη Γ.Κοσκωτά.
Η ελληνική δικαιοσύνη ,δυστυχώς, έχει προ πολλού και μάλιστα…εξ απαλών ονύχων του  ελληνικού κράτους, χάσει την έξωθεν καλή μαρτυρία της.Τουλάχιστον στα ανώτερα-ανώτατα κλιμακια. Ονόματα  φορέων της στη σύγχρονη ιστορια της χώρας, όπως Κ. Κόλλιας, ο Β. Κόκινος, Ρ. Κεδίκογλου , για να μείνουμε μόνο στις πιο χαρακτηρστικές περιπτώσεις εξάρτησης από ποικίλα κέντρα προσώπων  της ελληνικής δικαιοσύνης, είναι ιστορικά πλέον αποδειγμένα πως εξέθεσαν ανεπανόρθωτα το κύρος της, ποδοπάτησαν τις αρχές της και το όνομά τους κατααγράφηκε στις “μαύρες δέλτους” της ιστορίας. Και φυσικά δεν είναι οι μόνοι. Ενδεικτικά  μνημονεύσαμε τα συγκεκριμένα ονόματα.
Τούτων ούτως εχόντων,  οι εμπλεκόμενοι στο μεγαλύτερο και πλέον αισχρότερο (για πολλούς λόγους) σκάναδαλο Novartis, όπως η προϊστορία του κατάπτυστου ελληνικού δικαιικού συστήματος έχει αποδείξει, το πιθανότερο θα μείνουν ατιμώρητοι.Οι γενιές που έρχονται δε θα πληροφορηθούν ποτέ από   την ανεξάρτητη κρίση της “τακτικής” ελληνικής δικαιοσύνης, αν όντως το σκάνδαλο κατασκευάστηκε για λόγους κομματικούς ή πράγματι έλαβε χώρα και χρηματίστηκαν πολιτικοί,οι οποίοι, εν τούτοις λόγω διαπλοκής των εξουσιών, έμειναν ατιμώτητοι.
Ας μην κοιμούνται, όμως ΟΛΟΙ ,οι εμπελκόμενοι και οι… παρατρεχάμενοι ήσυχοι. ΄Οταν η δικαιοσύνη και στο σκάνδαλο αυτό ξαναδείξει το πρόσωπό της αντί με πραγατικό μαντήλι στα μάτια , ξετσίπωτα εξόφθαλμη,  θα είναι η σειρά η δικιά μας.  Αυτός, άλλωστε, είναι ο πραγματικός ,ειδικός και ασφαλώς σπουδαίος ρόλος και η συμβολή της ιστορικής δημοσιογραφίας,όπως πάμπολλες φορές αναπτύξαμε εδώ. Δασώζει την αλήθεια,ιστορική πλέον και την παραδίδει αλώβητη, αφτιασίδωτη  στις γενιές που έρχονται …προς γνώσιν και συμμόρφωσιν.
Επαναλαμβάνουμε.Ας κάνουν τις βρωμοδουλειές τους οι όποιοι “Ρασπούτιν”. Κι ας κρύβονται, αφού  έχουν “το μαχαίρι κα το πεπόνι” σε μια χώρα …Μπανανία. ΄Ομως,οι ίδιοι και οι απογονοί τους ,ας γνωρίζουν από τώρα πως δε θα αποφύγουν την τιμωρία, τον εξευτελισμό, τη διαπόμπευση,  (“ντροπή” δε νιώθουν οι τέτοιοι) από το αδέκαστο δικαστήριο της Ιστορίας,που είναι απείρως πιο σημαντικό   από τα “τακτικά”  τους δικαστήρια .
Μια από τις αρχές τις Ιστορίας,όπως τη διατύπωσε ο Αμεικανός  πρόεδρος  Αβραάμ  Λίνκολν  είναι τούτη:

 

“Μπορείτε να κοροϊδεύετε ΟΛΟΥΣ τους ανθρώπους ΜΕΡΙΚΕΣ φορές. ΜΕΡΙΚΟΥΣ ανθρώπους ΟΛΕΣ τις φορές. OΛΟΥΣ τους ανθρώπους ΟΛΕΣ τις φορές  ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να  μπορείτε να τους κοροϊδεύετε”.