«Εγώ κι ο θάνατος είμαστε δύο πυγμάχοι σε ένα ρινγκ.

ΜΟΝΙΜH  ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΕΩΣ  ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ)
EΣΥ ΘΑΨΗΦΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΥ ΤΗ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ,  ΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ, ΟΙ  ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΩΝ   ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΗΣ  ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΩΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΟ ΚΤΗΜΑ ΑΠΟ ΠΑΤΕΡΑ ΣΕ ΓΙΟ ΚΑΙ ΕΓΓΟΝΟ ;
ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ, ΕΙΣΑΙ  ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ.  ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΚΑΙ ΟΠΑΔΟΙ  ΤΗΣ Ν.Δ ΕΙΝΑΙ  ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΕ ΑΡΧΕΣ, ΑΞΙΕΣ,  ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ.  ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝ  ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ. ΕΝΤΙΜΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΕΣΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ.
“9 ΜΟΝΑΔΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ Η ΝΔ
Παραμένει δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός ο Μητσοτάκης, σε νέα δημοσκόπηση”

iefimerida.gr

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Την απορία αυτή (που μου είναι πάντως…εντελώς  λυμένη),  ποιος  θα μου τη “λύσει”; Τη βάζω εδώ και χρόνια, όχι μόνο σήμερα, ως απορία, πάντα γα να γελάει κάθε πικραμένος .Είναι κάτι σαν τη ρητορική ερώτηση. ΄Εχουμε, λοιπόν,  και λέμε.
Οι δημοσκοπήσεις γίνονται με διάφορους τρόπους (όταν γίνονται πραγματικά και δεν είναι “πέτσινες”, ως  πληρωμένες). Η λογική και η στατιστική και ως απλή κατανόηση και ως επιστήμη, λέει το εξής: Αν βγεις στο δρόμο ή πάρεις τυχαία τηλέφωνα ή με όποιο άλλο τρόπο προσεγγίσεις ένα ανομοιόμορφο  κομματιικά  πλήθος, θα έχεις αριθμητικά τα εξής αποτελέσματα  με δεδομένα τα ακόλουθα   στοιχεία:
Πλήθος:100 άτομα
α  ΧΩΡΙΣ κομματική ταυτότητα:  48 άτομα
β.Με Χ κομματική ταυτότητα:          17
γ. Με Ψ κομματική ταυτότητα          12
δ. Με Ω κομματική ταυτότητα διάφορη από α,β,γ: 23
(Κάπως έτσι είναι και η ελληνική πραγματικότητα του εκλογικού σώματος χωρίς τα… εκατομμύρια).
“Τούτων ούτως εχόντων”, πώς γίνεται,λοιπόν, οι δημοσκόποι της συγκεκριμένης δημοσίευσης  να έπεσαν  πάνω σε άτομα με Χ κομματική ταυτότητα  (στα 17 ,δηλαδή),  ως την ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ,που αντάμωσαν και όχι  στα υπόλοιπα 83, που έχουν διάφορη κομματική ταυτότητα από τη Χ και είναι η πραγματική  και συντριπτική πλειοψηφία;
Εν προκειμένω από τους 100 ερωτηθέντες τα “τσακάλια” (και…εν τη παλάμη και ούτω βοήσομεν) δημοσκόποι, συνάντησαν στη… γύρα  τους (που δε βγήκαν, βέβαια)  μόνο τους 17 που θεωρούν  τον “Κούλη” ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΟ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ! Το λογικό και ανεμνόμενο, στατιστικώς ορθό και φυσικά μη απευθυνόμενο σε ανεγκέφαλους, ποσοστό θα ήταν τούτο, ως αποτέλεσμα:   Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΘΕΩΡΕΙ ΤΟΝ “ΚΟΥΛΗ” ΤΟΝ ΠΙΟ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ  ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ.
Πραγματικός βιασμός της λογικής, όσων δεν είναι χαχόλοι. Η ξάστερη  ματιά δείχνει πως με τα παραπάνω δεδομένα ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ σε μια καθαρή δημοσκόπηση να έβγαινε ο “Υιος” δημοφιλέστερος έλληνας πολτικός. Τα άλλα είναι αλχημίες.
Το έχουμε ξαναγράψει.  Με τιμά με τη φιλία του παλιό στέλεχος δημοσκοπικής εταιρίας (γνωστότατης) που  παραιτήθηκε  ,ακριβώς, επειδή έζησε από κοντά κα έμαθε από πρώτο χέρι τί σημαίνει πληρωμένη δημοσκόπηση στη χώρα στην οποία  οι φανατικοί και  χαχόλοι περισσεύουν.  Τέτοιος χρηματισμός (πακτωλός), τέτοια παραποίηση στοιχείων ούτε μπορεί κανείς να φανταστεί πόσο ξεδιάντροπα γίνονται . Είναι αυτός, ακριβώς ,ο λόγος που πάντα οι δημοσκοπήσεις πέφτουν έξω .
Και αφήσαμε  τελευταία την απόδειξη- τορπίλη:΄Οταν έχεις τους μισούς από τους ΄Ελληνες ψηφοφόρους που ΑΠΕΧΟΥΝ, ρίχνουν ΛΕΥΚΟ-ΑΚΥΡΟ και
1. Δεν ξέρεις ποτέ (δε σου λένε και να τους ρωτήσεις)  πόσοι θα επανακάμψουν στις όποιες επόμενες εκλογές και τι θα ψηφίσουν.
2.  Απαξιώνεις και δε λαμβάνεις επιστημονικά – στατιστικά υπόψη σου στην “έρευνα” αυτή την αστάθμητη παράμετρο, τον   μεγάλο αριθμό, δηλαδή, πολιτών, που με την απρόβλεπττη στάση τους μπορούν να ανατρέψουν κάθε συλλογισμό ,οποιαδήποτε τεχνητή σου επινόηση,  κομπίνα,  εξαγορά, σε καθιστά,  πέρα από ασεβή, ως επιστήμονα  και κανονικό  απατεώνα.
2. ΕΓΩ ΚΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ»
Θάνος Μικρούτσικος: Το συγκλονιστικό μήνυμα για τη μάχη με τον καρκίνο -«Εχει τρία μέτρα ύψος, αλλά…

Θάνος Μικρούτσικος

Όπως είναι γνωστό, ο Θάνος Μικρούτσικος δίνει μία σοβαρή μάχη με τον καρκίνο την τελευταία διετία. Ο ίδιος όμως δίνει μαθήματα θάρρους μιλώντας για το πώς αντιμετωπίζει την ασθένεια αναφέροντας «Η κατάσταση της υγείας μου είναι σοβαρή ανεξάρτητα από το πώς με βλέπει ο κόσμος δυνατό. Θα είμαι δυνατός μέχρι τέλους. Είναι μια δύσκολη αρρώστια. Ο τρόπος που πρέπει ένας ασθενής να την αντιμετωπίζει είναι όχι στον φόβο όχι στην κατάθλιψη», είναι το μήνυμά του και προσθέτει: «Είμαστε εδώ για να πολεμάμε σε αυτή τη ζωή την τόσο μικρή. Είμαστε σχοινοβάτες, το στοίχημα είναι να ξανασηκωθούμε όρθιοι και να ξαναπερπατήσουμε».
Μάλιστα ο Θάνος Μικρούτσικος κάνει και χιούμορ για τον θάνατο λέγοντας τα λόγια που έχει πει ο Γούντι Άλλεν: «Δεν φοβάμαι τον θάνατο, απλώς δεν θέλω να είμαι εκεί όταν θα ‘ρθει». «Εγώ κι ο θάνατος είμαστε δύο πυγμάχοι σε ένα ρινγκ. Αυτός βέβαια είναι 3 μέτρα ψηλός κι εγώ το γνωστό 1 κι 70. Ξέρεις ότι στον 15ο γύρο θα σε ρίξουν κάτω. Ποιος είναι ο στόχος μου; Να τον κερδίζω σε κάθε γύρο στα σημεία», ήταν το συγκλονιστικό του μήνυμα.
Μην το χαλάμε με δικά μας  λόγια. Τα είπε ΟΛΑ ο Μικρούτσικος .Μόνο ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ  να ευχηθούμε.

 

3. Γεννηματά:

Η Φώφη Γεννηματά

Υπογράμμισε πως δεν θα συναινέσει σε διατήρηση του υφιστάμενου συστήματος – που δίνει 50 επιπλέον έδρες στο πρώτο κόμμα – αλλά θα αξιώσει αναλογικότερο μοντέλο, ενώ κατηγόρησε την ΝΔ πως στο όνομα της εξουσίας σκέφτεται τυφλά τα συμφέροντά της.Απαντώντας στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ πως το Κίνημα λειτουργεί ως «υποστύλωμα» του Κυριάκου Μητσοτάκη, η κ. Γεννηματά απάντησε αιχμηρά πως ο Αλέξης Τσίπρας έχει «θράσος» να μιλά κατ’ αυτόν τον τρόπο. Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι επί χρόνια συγκαλύπτει τα λάθη της διακυβέρνησης Κώστα Καραμανλή και βασίζεται στην καραμανλική πτέρυγα.

 

Αυτά που ανακάλυψε σήμερα (και προεκλογικά μόνο)  η θυγατέρα, τα λέμε εμείς  εδώ χρόνια. Αν είχε  κι αυτή, ως συστημική, την ελάχιστη  τσίπα , θα είχε εμπράκτως στρίξει όλα αυτά που λέει τώρα  με  μη συμμετοχή στην παρωδία των  εκλογών  και παράλληλα με  καταγγελία στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος  κάνει πως δε βλέπει ότι αυτό που λετουργεί σήμερα στη χώρα ως πολίτευμα της Δημοκρατίας (!)  είνα καθαρή ΟΛΟΓΙΑΡΧΙΑ.
Είναι ΟΛΟΙ συνένοχοι πάνω  στο κομματικό σαπιοκάραβο,που έχει πέσει στην ξέρα.  Αλλά οι επιβαίνοντες, πλήρωμα και επιβάτες-χαχόλοι καμώνονται   πως η ξέρα είναι στεριά. Τόσο τυφλοί και ανεγκέφαλοι.