ZOYME THN ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΤΗΣ «ΕΠΑΡΑΤΗΣ», ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΕΞΙΑΣ; 

ΜΟΝΙΜH  ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΕΩΣ  ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ)
EΣΥ ΘΑΨΗΦΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΥ ΤΗ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ,  ΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ, ΟΙ  ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΩΝ   ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΗΣ  ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΩΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΟ ΚΤΗΜΑ ΑΠΟ ΠΑΤΕΡΑ ΣΕ ΓΙΟ ΚΑΙ ΕΓΓΟΝΟ ;
ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ, ΕΙΣΑΙ  ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ.  ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΚΑΙ ΟΠΑΔΟΙ  ΤΗΣ Ν.Δ ΕΙΝΑΙ  ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΕ ΑΡΧΕΣ, ΑΞΙΕΣ,  ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ.  ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝ  ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ. ΕΝΤΙΜΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΕΣΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ.

 

Μόνιμη ανάρτηση η παραπάνω. Και ήρθε η ώρα να πούμε γιατί με ένα παλιότερο κείμενό μας :

ΤΙΤΛΟΣ: ZOYME THN ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΤΗΣ «ΕΠΑΡΑΤΗΣ», ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΕΞΙΑΣ; 

Indynedia


1.α. «ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ»,»ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ» ΚΡΑΥΓΑΖΕ ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ . Μετά την εκφώνηση της  καταδικαστικής απόφασης του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου,  η αίθουσα συγκλονίστηκε από τις ιαχές και τα συνθήματα του κόσμου,που παρακολουθούσε τη δίκη. Το ξέσπασμα ήταν  πρωτοφανές,με κυρίαρχη της ιαχή  ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ!

β. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΤΟΜΠΡΟΒΣΚΙΣ FT: Δίκη-«φάρσα» του Ανδρέα Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ, λέει η Eυρωζώνη
Στο θέμα της καταδίκης του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, επανέρχονται οι Financial Times, φιλοξενώντας δηλώσεις του αντιπροέδρου της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Σε δημοσίευμα με τίτλο «αξιωματούχοι της Ευρωζώνης προειδοποιούν την Ελλάδα για τη δίκη-φάρσα», οι FT κάνουν και πάλι αναφορά στην ποινή με αναστολή που επιβλήθηκε στον Ανδρέα Γεωργίου και στις αναταράξεις που προκαλεί,

Η εφημερίδα επικαλείται τη συνέχεια μία ανεπίσημη καταγραφή των όσων συνέβησαν στη δίκη του Ανδρέα Γεωργίου από έναν Ευρωπαίο ειδικό περί των στατιστικών πρακτικών ο οποίος είχε κληθεί ως μάρτυρας υπεράσπισης. Σύμφωνα με την περιγραφή του, η οποία έχει σταλεί με email σε μερικούς αξιωματούχους της ΕΕ, η δίκη ήταν μία «εκφοβιστική προκαθορισμένη φάρσα». Όπως προσθέτει ο συγκεκριμένος Ευρωπαίος ειδικός, «ήταν καταφανώς προφανές ότι κανείς δεν άκουγε τις δηλώσεις μας».

«Ήταν σαφές πως κανένας δεν άκουσε τα όσα ισχυριστήκαμε» σημείωσε, περιγράφοντας τα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της δίκης του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ.

Πρόσθεσε, μάλιστα, πως η ατμόσφαιρα στο δικαστήριο ήταν «τρομακτικά εχθρική», καθώς υπήρχε μία «συμπεριφορά “ανοιχτών” απειλών». Μάλιστα, όπως είπε η διαδικασία σταμάτησε για 45 λεπτά εξαιτίας φωνών από το ακροατήριο.

«Δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι δίκες όπως αυτή θα γινόταν σε μια δημοκρατική ευρωπαϊκή χώρα» κατέληξε.

γ. «FAZ: Με «σημαδεμένη» τράπουλα η υπόθεση Γεωργίου -Στόχος, ο εκφοβισμός»

΄Ενα μεγάλο, ενήλικο πληθυσμιακό κομμάτι αυτής της χώρας δείχνει πως δεν έχει καμιά ελπίδα να αποβάλει από τον  παραταξιακό, κομματικό του οργανισμό το μικρόβιο του άκρατου και τυφλού φανατισμού που κουβαλάει. Στην πλειοψηφία του αυτό το κομμάτι ανήκη στη συντηρητική λεγόμενη, τη Δεξιά παράταξη.

Και δεν εννοούμε το «οπαδιλίκι», το οποίο  έχει να κάνει συνήθως   με   πελατειακές  ή άλλες συγγενείς κομματικές σχέσεις.  Η συγκεκριμένη παθογένεια της παραταξιακής «τύφλας»,  που έχει πλέον αναχθεί σε κυρίαρχο, καταλυτικό «γενετικό» συστατικό πολλών  γενεών Ελλήνων, τείνει να καταστεί ο υπ΄αριθ. 1 κίνδυνος αποτροπής  της εξέλιξης του ΄Ελληνα κομματικού οπαδού σε πολίτη του μέλλοντος.      

 Ο οπαδός του μεταΙστορικού  ΚΚΕ για παράδειγμα, αυτοπροσδιορίζεται περισσότερο ως φανατικός θιασώτης του σοβιετισμού-σταλινισμού ή ακόμα και ως… «κομματόσκυλο», ως αντικαπιταλιστής, αντιδεξιός, παρά ως ιδεολόγος κομμουνιστής. Ακόμα και το ίδιο τον κομμουνισμό τον εννοεί ως  οικονομικό, αντίθετο από το καπιταλισμό,  σύστημα περισσότερο και λιγότερο, ως καθόλου, σαν κινηματική ιδεολογία ανθρωποκεντρικού περιεχομένου. Αν πίστευε και σ΄αυτή την ιδεολογική  διάσταση του κομμουνισμού είναι σίγουρο πως την πρώτη βαριά παθογένεια του κομματικού παχυδερμισμού του θα ήταν η αποκήρυξη του σταλινισμού και των εγκλημάτων του. 

Από τη  άλλη,  ο ΄Ελληνας Δεξιός οπαδός  είναι και τούτος θύμα μιας άκριτης προκατάληψης ,μιας ανεπεξέργαστης αποδοχής ιδεοληψιών και ιδεολογημάτων, που του παραδίδονται συνήθως μέσω από  κανάλια  οικογενειακής,  τοπικής,ακόμα και συντεχνιακής παράδοσης.  ΄Ετσι, είναι,ας πούμε,  εξ ορισμού  εθνικόφρων (Ελληνάρας),αλλά και  Ορθόδοξος χριστιανός και οικογενειάρχης. Φορέας «εκ των ων ουκ άνευ» του γνωστού κυρίαρχου  της Δεξιάς παράταξης ιδεοληπτικού τρίπτυχου «πατρίς,  θρησκεία, οικογένεια», πάνω στο οποίο επένδυσε  σε πολυάριθμες  «μετοχές»   η  Δεξιά με τις διάφορες, συμβολικές  κομματικές της «επωνυμίες» από εποχής συστάσεως ελληνικού κράτους μέχρι σήμερα.

Και είναι  περίεργο, αν όχι, βέβαια,  εξοργιστικό το γεγονός  πως οι πλευρές αυτού του  “σκαληνού»  τριγώνου ήταν  εκείνες αποκλειστικά και μόνο  που ένωναν στη χώρα  πάμπτωχους ΄Ελληνες αγρότες  και βιομηχανικούς εργάτες της Πόλης  με τους ισχυρούς παράγοντες της ντόπιας ολιγαρχίας, που κατά κανόνα και συμφέρον ήταν Δεξιοί,  Δεξιότατοι. Τίποτα άλλο κοινό δε συνέδεε τούτο τον αχταρμά των  οπαδών της συντηρητικής παράταξης.

«Ψωμί, ελιά και Κώτσο βασιλιά» ήταν το πιο «δουλεμένο» στο χρόνο, συμβολικό-σημειολογικό, αλλά και αποκαλυπτικό τσιτάτο της κομματικής, ιδεοληπτικής τύφλας του ΄Ελληνα και μη έχοντος «στον ήλιο  μοίρα», Δεξιού οπαδού. Να θυμηθούμε τα ρεπορτάζ των αμερικάνικων εφημερίδων στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, πώς περιέγραφαν τους ΄Ελληνες μετανάστες στις ΗΠΑ. Ανάμεσα στα πολλά  κουσούρια που  (δικαίως ή αδίκως) τους προσήπταν, προεξέχον ήταν εκείνο του αβυσσαλέου κομματικού μίσους που τους χώριζε.  «Πολιτικολογούν οι ρακένδυτοι φουστανελάδες,  όπου βρεθούν και όπου σταθούν. Τσακώνονται μεταξύ τους  για τα «κομματικά» και  το βασιλιά, μισούν τον κομματικό τους αντίπαλο μέχρι θανάτου» ήταν οι συνήθεις περιγραφές του Τύπου εκείνης της εποχής για τους ΄Ελληνες μετανάστες της πρώτης  γενιάς στην Αμερική.

Ιστορικά, η  ένταξη του ΄Ελληνα Δεξιού  της εργατικής κυρίως τάξης στην παράταξη, καθ΄όλη όλη τη διάρκεια της ζωή της χώρας ως ελεύθερο κράτος, δεν ήταν-είναι     προϊόν-απόφαση στοχασμού, ελεύθερης, αντικειμενικής κρίσης, ούτε καν συμφέροντος πολλές φορές, όσο οικογενειακή ή τοπική παράδοση,  χοντροκομμένη προκατάληψη, άγονος και στείρος φανατισμός. Στα νεότερα χρόνια, το  κυριότερο  χαρακτηριστικό γνώρισμα   του  ακραιφνούς Δεξιού οπαδού , ήταν εκείνο του αντικομμουνιστή, αντισοσιαλιστή. Φτάνει να μελετήσει κανείς  το σοβαρότερο λόγο του  διαχωρισμού των Ελλήνων στη διάρκεια του Ανταρτοπόλεμου σε εθνικόφρονες και σε αριστερούς-μιάσματα, για να αντιληφθεί  το μέγεθος της αφροσύνης ,της μισαλλοδοξίας, του φανατισμού και της πολιτικής ακρισίας ,που δέρνει ανέκαθεν αυτή την  παράταξη.

Οι Χίτες, οι «Γερμανοτσολιάδες, τα αποσπάσματα της χωροφυλακής  δε διάβασαν ποτέ Μαρξ ή ΄Ενγκελς, για να πεις πως απέρριψαν τις απόψεις τους και επέλεξαν να γίνουν αντικομμουνιστές (και μάλιστα «με φωτιά και τσεκούρι»). Ούτε ποτέ  συνειδητοποιήθηκαν ως πραγματικοί Γερμανοί  Ναζί τα «τάγματα Ασφαλείας»,για να φτάνουν να ορκίζονται, ΄Ελληνες οι ίδιοι, τον επαίσχυντο εκείνο όρκο:

  «Ορκίζομαι εις τον Θεόν τον άγιον τούτον όρκον, ότι θα υπακούω απολύτως εις τας διαταγάς του ανωτάτου αρχηγού του γερμανικού στρατού Αδόλφου Χίτλερ. Θα εκτελώ πιστώς απάσας τας ανατεθησομένας μοι υπηρεσίας και θα υπακούω άνευ όρων εις τας διαταγάς των ανωτέρων μου. Γνωρίζω καλώς ότι διά μιαν αντίρρησιν εναντίον των υποχρεώσεών μου, τας οποίας διά του παρόντος αναλαμβάνω, θέλω τιμωρηθή παρά των γερμανικών στρατιωτικών νόμων».


Τέτοια απλούστευση  ήταν αρκετή, για να τους διαφοροποιήσει από τον αγώνα των Ανταρτών, οι περισσότεροι των οποίων, οφείλουμε ιστορικά να παραδεχτούμε,ήταν συνειδητοποιημένοι επαναστάτες, αγωνιστές και όχι εσμός καθαρμάτων, εγκληματιών, νοσηρών και καιροσκόπων, όπως υπήρξε σχεδόν το σύνολο των αποσπασμάτων χωροφυλακής και  των άλλων εθνικοφρόνων παρατάξεων.  Όλος αυτός ο δολοφονικός, εθνικιστικός συρφετός θεωρούσε τους κομμουνιστές  εχθρούς. Τους πολεμούσαν με λύσσα, αλλά  χωρίς   να γνωρίζουν τί πραγματικά ήταν  εκείνο που τους χώριζε και τους καθιστούσε αντιπάλους, όντας και τούτοι  στην ίδια τάξη,στην ίδια απελπισία ,στην ίδια  δεινή φτώχεια.

Αλλά, ούτε και   όσοι από τον απλό  λαό, που δε συμπαρατάχτηκαν με τους αντάρτες ή τους θεωρούσαν εχθρούς τους, γνώριζαν , γιατί έτρεφαν τέτοιο άσπονδο μίσος για τους συμπατριώτες τους κομμουνιστές. Τον αδερφό τους, το  γείτονά τους τον ίδιο, όχι τον ξένο, τον άγνωστο. Τους αρκούσε πως οι  κομμουνιστές  δεν πίστευαν στο έθνος και τη θρησκεία των πατεράδων τους. Πως πάσχιζαν να γκρεμίσουν την παράδοση, τις αρχές και τις αξίες πάνω στις οποίες στηρίχτηκε το ελληνικό έθνος.

Παράλληλα, αυτή η ευκολία που οι αντίπαλοι των κομμουνιστών  αντιλαμβάνονταν τις…τεράστιες και αγεφύρωτες διαφορές με εκείνους, όχι  σε επίπεδο ταξικό ή οποιοδήποτε άλλο, αλλά σε καθαρά ιδεοληπτικό και  φανατικής τύφλωσης, αποτέλεσε  όπλο στα χέρια της ηγεσίας της Δεξιάς, όχι μόνο για  να στρέψει «αδερφό εναντίον αδερφού», αλλά και να οπλίσει φονικά τα  χέρια πολλών απ΄αυτούς.   Αποκεφαλισμοί, παλουκώματα ανταρτών, άλλα ειδεχθή και αλλόκοτα εγκλήματα κι αργότερα στη διάρκεια της Χούντας (θυγατέρα της Δεξιάς), βασανισμοί, κακοποιήσεις, εικονικές εκτελέσεις, βάρβαρες συμπεριφορές, που  φρίττει ανθρώπου νους και στο άκουσμά τους. Αυτή ήταν και είναι η πραγματική «Ελλάς,  Ελλήνων, Χριστιανών»!      

 Πρωτόγνωρες, παρανοϊκές και αφύσικες  για τους περισσότερους λαούς παγκόσμια τέτοιες άκριτες και φανατικές συμπεριφορές ,όπως του ΄Ελληνα εθνικόφρονα.  Και να σημειώσουμε εδώ με την ευκαιρία, για να δείξουμε το μέγεθος αυτής της αφροσύνης,  πως στην Ευρώπη, τουλάχιστον στη νεότερη ιστορία της, δεν καταγράφηκαν τέτοιες «εμφύλιες» αιμοσταγείς συμπεριφορές   λαών μεταξύ τους, πλην του ελληνικού και του ισπανικού, αλλά για διαφορετικούς ο τελευταίος λαός  λόγους.

Το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο του 2008  γράφαμε εδώ:

  1. ΤΩΝ ΟΙΚΙΩΝ ΥΜΩΝ ΕΜΠΙΠΡΑΜΕΝΩΝ,ΥΜΕΙΣ ΑΔΕΤΕ!
    27.11.08. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕΝ

«…Η Ελλάδα, είναι μια από τις πλέον χρεωμένες χώρες στον κόσμο και με το υψηλότερο κόστος δανεισμού. Παρ΄όλα αυτά, συνεχίζει να δανείζεται ασύστολα, αφού  τα χρέη του παρελθόντος, τα έξοδα εξοπλισμών, τις αστρονομικές επιδοτήσεις των κομμάτων, τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, τις συντάξεις κ.λπ τα εξοφλεί κατά κανόνα με δανεικά. Κανείς δεν είναι σε θέση αυτή τη στιγμή να γνωρίζει επακριβώς ούτε τα ποσά, που αναλογούν σε κάθε σημερινό ΄Ελληνα να καταβάλει γι αυτά τα χρέη, ούτε και πόσες γενιές μελλοντικά έχουν επιβαρυνθεί με  τα συγκεκριμένα χρέη και τα ελλείμματα της οικονομίας.

 

2. ΚΚΕ, ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΛΑΟΣ:ΚΟΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ
05.12.08«….Εκεί, όμως ,που «δίνουν ρεσιτάλ»,όσον αφορά την αγαστή συνεργασία, την ασυλία και την υποκρισία ΟΛΩΝ των κομμάτων του ελληνικού κοινοβουλίου, είναι στο μέγα θέμα του καταστροφικού δανεισμού της χώρας. Όπως και σε άλλο θέμα  με τίτλο «ΤΩΝ ΟΙΚΙΩΝ ΥΜΩΝ ΕΜΠΙΠΡΑΜΕΝΩΝ ΥΜΕΙΣ ΑΔΕΤΕ» αναπτύξαμε, η χώρα έχει καταρρεύσει οικονομικά (πτωχεύσει) και αυτή είναι η διαπίστωση όλων των οικονομικών κύκλων της Ευρώπης και των Βρυξελών, φυσικά. Το χρέος και τα ελλείμματα είναι απίστευτα τεράστια. Μισθοί, συντάξεις, εξοπλισμοί, παροχές διάφορες και κονδύλια, καταβάλλονται πλέον μόνο από δανεικά, αφού δεν υπάρχουν χρήματα στον κρατικό κορβανά. Ο δανεισμός (αν βρεθούν δανειστές) της επόμενης χρονιάς( 2009), για παράδειγμα, θα πλησιάσει τα 50-55 δις, ευρώ και με επιτόκιο 2% μεγαλύτερο της…Γερμανίας.

Και ενώ αυτή είναι η τραγική και μη αναστρέψιμη κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, η μεν κυβέρνηση αποκρύπτει την αλήθεια από τους ΄Ελληνες, τα δε λοιπά κόμματα, ενώ γνωρίζουν κι αυτά πολύ καλά πως  η οικονομική καταβαράθρωση της χώρας είναι οριστική και αμετάκλητη, όχι μόνο δεν  προβαίνουν σε «σταυροφορία» ενημέρωσης, αλλά τη συγκαλύπτουν κιόλας. Φωνάζουν, τάχα μου, ελάχιστες φορές, αλλά στην ουσία προτιμούν να ασχολούνται με τα …αποδοτικά σε κομματικό όφελος σκάνδαλα, τύπου Βατοπεδίου-Εφραιμ, γιατί είναι «πιασάρικα» και τηλεοπτικά, παρά με το πρόβλημα της οικονομικής κατάρρευσης…..Ευτυχώς, που με την γενική οικονομική κρίση έγινε απόλυτα εμφανές το πρόβλημα και δε γίνεται να το αποκρύψουν άλλο.

Εμείς, λοιπόν, που δεν   υπηρετούσαμε στην ΕΛΣΤΑΤ, αλλά φροντίζαμε από ιστορική υποχρέωση να έχουμε  συνεχή ενημέρωση από οικονομικές κυρίως εφημερίδες  της Ευρώπης και της Αμερικής,  είχαμε εκείνη την εποχή (2008) στα χέρια μας  ΠΛΗΡΗ στοιχεία («scripta manent», παραπάνω) πως η τότε κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή είχε  ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΞΕΥΣΕΙ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΣΕ 15,2%. ΚΙ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΗΜΑΙΝΕ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ.

 Πρωτοφανές! Δεν υπήρξε άλλο  όμοιο ιστορικό προηγούμενο σε ειρηνική περίοδο στην πολιτική ιστορία της χώρας από συστάσεως ελληνικού κράτους, γι΄αυτό ακριβώς και το θεωρήσαμε θέμα ΜΕΙΖΟΝΟΣ, ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ  την εποχή εκείνη.  ΄Ηταν τότε που  ξεκινήσαμε «σταυροφορία» ενημέρωσης  ΟΛΩΝ των κομματικών γραφείων καθώς και των δημοσιογραφικών σε κανάλια, ραδιόφωνα και εφημερίδες. Ουδενός,όμως, «ίδρωσε το αυτί». Η κομματική αλητεία σε αγαστή συνεργασία με τη δημοσιογραφική, προτίμησαν να θάψουν τη χώρα, παρά να αφήσουν οι πρώτοι  τα γνωστά  μικροκομματικά τους παιχνίδια και οι δεύτεροι  τον ασύστολο πλουτισμό τους.  

Μάλιστα ,γνωρίζαμε από τότε  (το αποκάλυψε αργότερα και ο Μπαρόζο και άλλοι αξιωματούχοι της Ε.Ε)  πως  οι Αμερικανοί, ήδη από  το 2007 και οι Ευρωπαίοι στις αρχές του 2008,  δεν είχαν απλώς  «κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου», αλλά είχαν χτυπήσει συναγερμό  για την κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας, αφού πλέον ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΜΗ ΒΙΩΣΙΜΟ  ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΟ 2007!    Ζητούσαν, μάλιστα,  επίμονα από τον  Κώστα Καραμανλή να απαιτήσει από τον τότε πρόεδρο της Δημοκρατίας να προχωρήσει στη σύσταση οικουμενικής κυβέρνησης, για ενημέρωση του ελληνικού λαού και τη λήψη  άμεσων μέτρων για την αποτροπή   «άτακτης χρεοκοπίας» .

Ο Κώστας Καραμανλής, όμως, ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ, Ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ  υπεύθυνος της κατάρρευσης της οικονομίας,  αντί να ακούσει τις συμβουλές  των Ευρωπαίων, όχι μόνο απέκρυψε ΟΛΑ τα στατιστικά και άλλα στοιχεία στα οποία φαινόταν καθαρά από τότε ο διπλασιασμός του χρέους και το έλλειμμα στο 15,2%, αλλά  ο ίδιος με την κυβέρνησή του κρύφτηκαν και  εγκατέλειψαν  το σκάφος ,που είχε ήδη συντριβεί, βέβαια, από το 2007.

Αργότερα, μετά την τραγωδία, έρχεται  ο Ανδρέας Γεωργίου ως επικεφαλής  της  ΕΛΣΤΑΤ και δίνει στην Ευρώπη ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ του 2009 για το έλλειμμα, ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ και  τα οποία ,όπως είπαμε, γνωρίζαμε κι εμείς εδώ ήδη από το 2008  και τα δημοσιεύαμε . Κανονικά, σε μια πολιτεία που δεν είναι «Μπανανία», όπως η Ελλάδα, μόλις έγινε η επίσημη ανακοίνωση Γεωργίου με τα πραγματικά στατιστικά στοιχεία για το έλλειμμα Καραμανλή, θα είχε συσταθεί ειδικό δικαστήριο για τέτοιο έγκλημα. Στην Ελλάδα, όχι μόνο δεν προσήχθησαν να δικαστούν για «εσχάτη προδοσία» ΟΛΗ Η ΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, αποκλειστικά υπεύθυνη ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, αλλά, αντί γι΄αυτό ,τί έγινε;

Μπροστά στον άμεσο  κίνδυνο της καταδίκης Δεξιάς κυβέρνησης για τόσο σοβαρό έγκλημα οι «θεματοφύλακες» της παράταξη  α. παραδίδουν αμαχητί   την εξουσία στο Γιώργο Παπανδρέου που «επικίνδυνα ανύποπτος», όπως είναι γενικώς, αλλά έμφορτος και αυτός με τις γνωστές κομματικές παθογένειες, παίρνει την «καυτή πατάτα «της χρεοκοπίας στα χέρια του  και αντί να στείλει ΟΛΟΚΛΗΡΗ την κυβέρνηση που χρεοκόπησε τη χώρα στη φυλακή, υπογράφει το πρώτο μνημόνιο! β. Ο Κώστας Καραμανλής προσεγγίζει τον Αλέξη Τσίπρα, διακηρύσσει την περίφημη ιστορική φράση «ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΤΟΝ ΠΑΩ», στρέφοντας έτσι την κεντροδεξιά στο ΣΥΡΙΖΑ με δύο βασικές συμφωνίες μεταξύ τους: 1. «Ομερτά» για την ευθύνη Κ. Καραμανλή στη χρεοκοπία της χώρας και  δικαστικό απυρόβλητο  για τον υπόδικο πρωθυπουργό  2.  Στήριξη με το βαμμένο Καραμανλικό Πάνο Καμμένο στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας.

Και οι δύο συμφωνίες -«ομερτά» τηρήθηκαν και μάλιστα με πολλή προσοχή μέχρι πριν λίγες ημέρες, όταν ξαφνικά  ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται πως αναγκάστηκε να τη σπάσει  και επίσημα παραδέχτηκε  ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ πως η χρεοκοπία της χώρας έχει υπεύθυνο πρωθυπουργό των Κώστα Καραμανλή. Και  όμως. Η καταγγελία πέρασε στο ντούκου. Την έθαψε σύσσωμη η βιομηχανία παραπληροφόρησης δεξιά και αριστερή, επειδή η ευθύνη δεν επικεντρώνεται πια μόνο στον τότε πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή, που χρεοκόπησε τη χώρα ούτε  στον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα που υπέγραψε συμφωνίες με τον υπόδικο πρωθυπουργό για τους δικούς του κομματικούς λόγους. Αφορά ΟΛΟΚΛΗΡΟ το ελληνικό κομματικό κατεστημένο (μέσα και το ΚΚΕ, και ασφαλώς και το κομματικό μόρφωμα της Χ.Α), που απέκρυψε και διαφύλαξε, το καθένα κόμμα  με το δικό του τρόπο, τον αποκλειστικά υπεύθυνο πρωθυπουργό  της χρεοκοπίας.

Αλλά,  στη  Ν.Δ, μπροστά στον κίνδυνο να φυλακιστεί  ο ίδιος ο ανιψιός  του ιδρυτή της παράταξης Κωνσταντίνου Καραμανλή και να καταποντιστεί έτσι για τα επόμενα 50 χρόνια η παράταξη, πέρα από τις παραπάνω ενέργειες που περιγράψαμε προχωρούν και σε τούτες τις συμπληρωματικές :

α. Επιστρατεύουν μια υπάλληλο, με βεβαρημένο υπηρεσιακό  φάκελο στην υπηρεσία ΕΛΣΤΑΤ, οπαδό της Ν.Δ, ονόματι Ζωή Γεωργαντά, να κατηγορήσει τον Ανδρέα Γεωργίου πως αλλοίωσε τα στατιστικά στοιχεία για το έλλειμμα που δεν έφτασε ποτέ στο 15,4% το 2009! Όταν,δηλαδή, ΟΛΟΙ εμείς, όπως είπαμε, και η Ευρώπη, φυσικά, βοούσε   ήδη από το 2007-8 πως το έλλειμμα είχε εκτιναχθεί στο 15,2%.

β. Τοποθετούν δικούς τους οικονομικούς εισαγγελείς (ο ένας ακροδεξιός -Ναζί) , τους αλήστου μνήμης Πεπόνη και Μουζακίτη,  οι οποίοι, ως αρμόδιοι εισαγγελείς, αντί να στείλουν κατευθείαν στη Βουλή φάκελο για τη χρεοκοπία της χώρας  και να ζητήσουν τη σύσταση ειδικού δικαστηρίου για την κυβέρνηση Κ. Καραμανλή, οι δυο  ξεδιάντροποι εκείνοι εισαγγελείς,  στρέφουν αλλού τους «προβολείς» και κατηγορούν τον   «αφελή Γιωργάκη»  ως υπεύθυνο των μνημονίων και όχι εκείνον που χρεοκόπησε την χώρα.

γ. Εμπλέκουν δικαστικά   με τους αχυρανθρώπους τους    για αντιπερισπασμό τον Α. Γεωργίου πως τάχα διόγκωσε τα στατιστικά στοιχεία, σύμφωνα με τις κατηγορίες της δικής τους Ζωής Γεωργαντά και φυσικά…ΦΡΙΤΤΕΙ Η ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΥΡΩΠΗ!

δ.  Επιστρατεύουν την  Δεξιά ΄Ενωση εισαγγελέων και δικαστών ,και τον επίσης ακροδεξιό πρόεδο του ΣτΕ και  σε ένα πρωτοφανές ντελίριο καταγγελιών, φτάνουν στο σημείο να κατηγορήσουν την Ελλάδα πως ακολουθεί το δρόμο της Τουρκίας και της Πολωνίας σε θέματα δικαιοσύνης ! Με λίγα λόγια οι «αχυράνθρωποι» δικαστές της Δεξιάς, που καταρράκωσαν  το κύρος της ελληνικής δικαιοσύνης με τη συγκάλυψη του εγκλήματος Κ.Καραμανλή  «ζητούν και τα ρέστα». Και όχι μόνο. Για δείξουν  συμβολικά πως  σ΄αυτό τον τόπο  κουμάντο πρέπει να κάνει ή  η δικαστική «τήβεννος» (κράτος δικαστών)  ή η παράταξη της Δεξιάς στην εξουσία και ουδείς άλλος,  στέλνουν «με το έτσι θέλω» πίσω στη φυλακή δύο  αθώους πολίτες που  κατηγορήθηκαν για (ανύπαρκτη και ατεκμηρίωτη νομικά) συμμετοχή σε οργάνωση λαϊκής βίας (Ηριάννα-  Περικλής) .

Παράλληλα, μετά το πρόσφατο  σπάσιμο της «ομερτά» των συμφωνιών Κ. Καραμανλή και Α. Τσίπρα, από τον ίδιο τον πρωθυπουργό ,για να προφτάσουν απρόβλεπτες πολιτικές συνέπειες στην παράταξη από τη διαφαινόμενη  πλέον άρνηση κάλυψης του εγκλήματος της χρεοκοπίας από  τον ΣΥΡΙΖΑ, καταδικάζουν με πρωτοφανή τσαμπουκά για άλλοθι   τον Α. Γεωργίου, αφήνοντας άφωνη την Ευρώπη. Κι αυτό, γιατί, όπως είπαμε,   η Ε.Ε δεν περίμενε, φυσικά,  το Γεωργίου να την ενημερώσει για το ύψος του ελλείμματος το 2009, αφού η ίδια  ΓΝΩΡΙΖΕ (κι εμείς εδώ) ήδη από το 2007-2008 ποιος διπλασίασε το χρέος και εκτίναξε το έλλειμμα στο 15.2%.

Να επαναλάβουμε ό,τι λέγαμε στην αρχή. Η παράταξη της Δεξιάς είναι αδίστακτη.  Από συστάσεως ελληνικού κράτους  βαρύνεται με όλες τις λεγόμενες «εθνικές» περιπέτειες και καταστροφές της χώρας. Αλλά είναι και η κυρίως υπεύθυνη για τη οικονομική καταβαράθρωση της Ελλάδας μετά τη λήξη του 2ου παγκόσμιου πολέμου, τόσο στον τρόπο που χειρίστηκε ο ίδιος ο ιδρυτής της ΕΡΕ-ΝΔ Κωνσταντίνος Καραμανλής το ζήτημα των Γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων, αλλά και με τη διασπάθιση της Αμερικανικής βοήθειας με το σχέδιο Μάρσαλ, που ξεκοκάλισαν  μέχρι δεκάρας οι δωσίλογοι με τους εθνικόφρονες, αντί με εκείνα τα χρήματα  να μπουν οι βάσεις μιας ανεξάρτητης ,στα δικά της πόδια στηριγμένης ελληνικής οικονομίας.

Σε άλλη χώρα με στοιχειώδη πολιτικό πολιτισμό μια τέτοια  ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ  ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗ θα είχε εξαφανιστεί από τον πολιτικό-κομματικό χάρτη της χώρας. Στην Ελλάδα η «επάρατη»  Δεξιά  με τις κυβερνήσεις της, όχι μόνο δεν καταδικάστηκε ποτέ ,αλλά με τα αλλεπάλληλα «λίφτινγκ» που επινόησαν οι θεματοφύλακές της σήμερα  προαλείφεται πάλι ως κυβέρνηση…σωτηρίας της χώρας!

 Η ανεγκέφαλη και φανατική κομματική της  βάση που ανήκει  σ΄αυτό το χώρο για τους λόγους που περιγράψαμε,  με την υποστήριξη της λεγόμενης «κινούμενης άμμου» των Ελλήνων ψηφοφόρων (150-200 περίπου χιλιάδες), τούτη τη φορά «σκίζονται», τα δίνουν όλα στην κυριολεξία ,για να γίνουν κυβέρνηση ,επειδή  ξέρουν πως «τελειώσανε τα ψέματα».  Ο αποκλειστικά υπεύθυνος της χρεοκοπίας Κώστας Καραμανλής σήμερα, περισσότερο από ποτέ, μετά την εγκατάλειψή του από τον Αλέξη Τσίπρα,  κινδυνεύει άμεσα με τη διατύπωση κατηγορίας σε ειδικό δικαστήριο για «εσχάτη προδοσία».

Η «αριστερή» κυβέρνηση Τσίπρα γνωρίζει πολύ καλά τώρα πως θα συντριβεί στις επόμενες εκλογές για όλα τα ανομήματα που διέπραξε ως σήμερα. Μοναδική της ελπίδα να διασωθεί, είναι να χτυπήσει χωρίς έλεος την προαλειφόμενη ως κυβέρνηση    Ν.Δ. Και μόνο αν αποδείξει πως αυτή η παράταξη δια του ανιψιού του… Εθνάρχη και ιδρυτή της είναι υπεύθυνη για το χρέος και ό,τι επακολούθησε και  πως τα μνημόνια ήρθαν ως απότοκο, αυτού του εγκλήματος  και δεν είναι αυτό καθ΄αυτό το έγκλημα, μπορεί και να διασωθεί ο Αλέξης Τσίπρας. Αλλιώς, η πτώση, η συντριβή θα είναι εκκωφαντική  και οριστική. 

Αν συμβεί αυτό, αν πάει σε ειδικό δικαστήριο ο Κώστας Καραμανλής, ακόμα και στην περίπτωση που δεν καταδικαστεί ο ίδιος και η κυβέρνησή του,  με όσα θα έρθουν στο φως σε τέτοια δίκη, αυτό και μόνο είναι σίγουρο πως θα σημάνει το τέλος της αισχρής, της επάρατης  Δεξιάς παράταξης για τη χώρα.  

Πριν,όμως  να συμβεί αυτό ,οι γνωστοί θεματοφύλακες της …Εθνικόφρονος παράταξης θα  «φέρουν τα πάνω κάτω». Θα δούμε σύντομα να εκτυλίσσονται μπροστά μας τρομερά και ανήθικα κομματικά παιχνίδια από τα οποία έστω κι αν φαινομενικά θα βγουν κάποιοι  κερδισμένοι , ο πραγματικά κερδισμένος θα είναι ΜΟΝΟ ο συνειδητοποιημένος πολίτης.

Είναι εκείνος που αρνείται να γίνει οπαδός. Αυτός που γνωρίζει πως τα ελληνικά κόμματα, αλλά και το ίδιο το συστημικό, πολιτικό-κομματικό  σύστημα είναι στο σύνολό του υπεύθυνο για την μακρόχρονη  κακοδαιμονία αυτής της χώρας. Με  τέτοια εξέλιξη είναι επίσης βέβαιο πως όλο και περισσότεροι ΄Ελληνες θα συνειδητοποιούν την  ιστορική αλήθεια (ως ανάγκη)  πως μόνο έξω και μακριά από το κομματικό κατεστημένο που οδήγησε την Ελλάδα στην  καταστροφή, μπορούμε ως  λαός και χώρα να βρούμε τον πραγματικό  βηματισμό μας .


2. «Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙ»
“Γερμανός ιστορικός: Δικαιολογημένες οι αξιώσεις για τις γερμανικές αποζημιώσεις -Δεν υπάρχει παραγραφή.

Δικαιολογημένες χαρακτηρίζει ο Γερμανός ιστορικός Καρλ Χάιντς Ροτ τις ελληνικές αξιώσεις για τις γερμανικές αποζημιώσεις, τoνίζοντας ότι στο διεθνές δίκαιο δεν υπάρχει παραγραφή.

Στο ερώτημα εάν έχουν παραγραφεί οι ελληνικές αξιώσεις μετά από 70 χρόνια, ο Ροτ απάντησε. «Στο διεθνές δίκαιο, δεν υπάρχει παραγραφή», εξήγησε, μιλώντας στη «Weser Kurier».

Ο Ροτ χαρακτήρισε «ελεημοσύνη» τα καταβληθέντα στα επιζώντα θύματα 115 εκ. μάρκα, «ποσόν το οποίο αντιστοιχεί σε μόλις 300 μάρκα κατά κεφαλήν με σημερινούς υπολογισμούς».

Το συνολικό ποσό των 280 δισεκατομμυρίων ευρώ που εκτιμά το ελληνικό Ελεγκτικό Συνέδριο ότι οφείλει η Γερμανία στην Ελλάδα θεωρεί ότι βασίζεται σε διασωθέντα αρχεία, τα οποία έλεγξαν οι ίδιοι (ενν. το Ίδρυμα Κοινωνικής Ιστορίας) λεπτομερώς και «μπορούμε να επιβεβαιώσουμε τα στοιχεία που συγκέντρωσε». Οσο για το γεγονός ότι με τους συναδέλφους του υπολογίζουν το ύψος των γερμανικών αποζημιώσεων σε 190 δισ. ευρώ, εξηγεί: «Το πρόβλημα βρίσκεται στο γεγονός ότι οι Έλληνες ειδικοί υπολογίζουν τις πολεμικές αποζημιώσεις ως μη αποπληρωμένο δάνειο το οποίο τοκίζεται. Το ορθό για να βρούμε την σημερινή αξία της είναι να ξεκινήσουμε από τον πληθωρισμό. Γι’ αυτό και ο δικός μας υπολογισμός είναι χαμηλότερος, αλλά ανέρχεται πάντως στα 190 δισ. ευρώ».

Πάντως, ο Ροτ εκτιμά ότι δεν είναι ρεαλιστικό το να δοθεί ένα τέτοιο ποσό στην Ελλάδα, γιατί άλλες ευρωπαϊκές χώρες θα διεκδικούσαν ανάλογα τεράστια ποσά. «Συνεπώς, το ποσό πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης έτσι ώστε να είναι εφικτό», συμπλήρωσε αναφερόμενος στις γερμανικές αποζημιώσεις και πρότεινε την εξόφλησή τους εντός 15-20 ετών με παράλληλη μείωση της οφειλής στο 1/3 , δηλαδή να καταβληθούν τελικά 60-70 δισ. ευρώ, ώστε να είναι εφικτή η αποπληρωμή τους.

«Οι Γερμανοί λεηλάτησαν συστηματικά και κατέστρεψαν υλικά την Ελλάδα κατά την διάρκεια της κατοχής από τον Απρίλιο του 1941 έως τον Οκτώβριο του 1944. Κατάσχεσαν τις συγκομιδές καπνού και έθεσαν τη βιομηχανία, στο βαθμό που ήταν σημαντική για τη γερμανική αμυντική βιομηχανία, υπό τον έλεγχό τους. Τα τρία τέταρτα του ελληνικού εμπορικού στόλου κατασχέθηκαν ή καταστράφηκαν από τους Γερμανούς κατά την αποχώρησή τους. Η λεγόμενη πολιτική της καμένης γης οδήγησε τελικά στην σχεδόν ολοκληρωτική καταστροφή των υποδομών της ελληνικής οικονομίας», τόνισε ακόμη ο Ροτ.

«Οι Γερμανοί σκότωσαν τουλάχιστον 330.000 αμάχους κατά τη διάρκεια της κατοχής, 140.000 άνθρωποι πέθαναν από την πείνα, περισσότεροι από 90.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν είτε όντας όμηροι, είτε ως αντίποινα εναντίον του άμαχου πληθυσμού στις αγροτικές περιοχές. 59.000 μέλη των εβραϊκών κοινοτήτων εκτοπίστηκαν ακόμη.

                                                               ************

H  Ιστορική κρίση υπόκειται σε κριτική. ΄Οπως η δικαστική και κάθε άλλη κρίση. Φτάνει να είναι του ειδικού .Και εν  προκειμένω, του ίστορος.  Η κρίση του ειδικού,  ως εκ της ιδιότητά του, αυτονόητα  συνεπάγεται και  επιβάλλει τη δίκαιη και αντικειμενική παράθεσή της με τα απαραίτητα επιχειρήματα για τη στήριξή της.

Εν προκειμένω, όμως,  όπως επανειλημμένα έχουμε υποστηρίξει στις σελίδες αυτές για τις Γερμανικές αποζημιώσεις, η σφοδρή διχογνωμία των ιστορικών είναι η μόνη σταθερή και πασιφανής  παράμετρος με την οποία όλοι…συμφωνούν. Και μόνο για την ουσία το ζητήματος δεν μπορούν οι ιστορικοί  να έχουν μια κοινή,δίκαιη και αντικειμενική άποψη,η οποία θα μπορούσε  να αποτελέσει ένα τελικό ιστορικό συμπέρασμα,αλλα και να δρομολογήσει εξελίξεις ως προς την κοινή αποδοχή της καταβολής αυτών των πολεμικών αποζημιώσεων ή όχι.

Επιβεβαιώνουμε τη συγκεκριμένη  άποψη παραθέτοντας   ιστορικές εκτιμήσεις δυο Γερμανών Ιστορικών,ανάμεσα σε εκατοντάδες άλλες της διεθνούς βιβλιογραφίας, επειδή ακριβώς η εθνική τους ιδιότητα δεν είναι εκείνη, όπως συμβαίνει πολλές φορές ,που από φανατισμό,συμφέροντα, άλλες σκοπιμότητες καθορίζει την ιστορική τος συμπεριφορά σε ζητήματα που αφορούν τις χωρες τους.

Να, σε αντίθεση με όσα παραπάνω και πρόσφατα ισχυρίζεται ο  Γερμανός ιστορικός Καρλ Χάιντς Ροτ ,ποια είναι η άποψη του επίσης Γερμανού ιστορικού Γιούργκεν Κίλιαν :

 

«Ένα άκρως επίμαχο ζήτημα είναι το φερόμενο “αναγκαστικό δάνειο” της Ελλάδας ύψους 476 εκατομμυρίων μάρκων του Ράιχ. Ο Κίλιαν παρουσιάζει παραθέτοντας πληθώρα δεδομένων σε 24 σελίδες το ακριβές είδος των οικονομικών σχέσεων μεταξύ της κατεχόμενης Ελλάδας και του Γ’ Ράιχ. Αποτέλεσμα (σ.σ. των ερευνών): Το υποτιθέμενο δάνειο δεν υπήρξε ποτέ. Αντιθέτως στόχος των γερμανών υπαλλήλων (σ.σ. του υπ. Οικονομικών του Ράιχ) ήταν να μην αφήσουν την ελληνική οικονομία να καταρρεύσει. Βεβαίως σε καμία περίπτωση με ευγενή κίνητρα: Μόνο μια λειτουργική κρατική οικονομία μπορούσε να παράσχει τα μέσα που απαιτούνταν για να καλυφθεί το κόστος της κατοχής».

΄Ιδιας εθνικότητας ιστορικοί, διαφορετικές απόψεις , τουλάχιστον σε επιμέρους θέματα που αφορούν  ζήτημα των Γερμανικων αποζημιώσεων με το οποίο ασχολούνται αμφότεροι. ΄Ιδια είναι η κατάσταση και σε όλες τις εμπλεκόμενες στο θέμα αυτό χώρες, ειδικά στη Ρωσία,την Πολωνία,την Ελλάδα και ασφαλώς το Ισραήλ.

Στην Ελλάδα,δυστυχώς,όπως συμβαίνει σχεδόν εξ υποτροπής,τα ιστορικά  θέματα συνήθως τα διαπραγματεύονται  δημαγωγοί, λαϊκιστές κομματικοί  ,φανατικοί οπαδοί, κυρίως εθνικιστές,και εν πάση περιπτώσει οι μη ειδικοί . Και όσοι υποδύονται τους ιστορικούς με…μελέτες και όχι μόνο γα το συγκεκριμένο θέμα,αν δεν είναι  απόστρατοι, είναι ..δικηγόροι,συμβολαιογράφοι,δάσκαλοι, παπάδες, που έχουν μπερδέψει την Ιστορίας με τις δικές τους φαντασιώσεις,τις επιθυμίες  και τα λοιπά προϊόντα από τις γνωστικές ή ιδεοληπτικές  τους προσλαμβάνουσες.

Εμείς στο ιστορικό  μας σάιτ έχουμε αναλύσει και τεκμηριώσει την ιστορική μας άποψη στο θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων. Θα παραθέσουμε,όμως, τις εξής δύο επισημάνσεις , που τις θεωρούμε λίαν σημαντικές:

  1. Γράφαμε:

…Να τις πάρουμε, δε διαφωνεί κανείς αυτές τις γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις. Επιτέλους. Αν και ο αρχηγός της ΕΡΕ,ο…Εθνάρχης φρόντισε να μην μπορούμε να τις διεκδικήσουμε ποτέ με σοβαρές ελπίδες να τις κερδίσουμε δικαστικά. Και εν πάση περιπτώσει, να τελειώνουν τέτοιες διεκδικήσεις  μετά από τόσα χρόνια. Δεν μας οφείλουν στην ουσία τίποτα οι νέες γενιές των Γερμανών.

΄Ομως, αν θέλετε να είστε ειλικρινείς και  όχι δημαγωγοί,όπως οι κόρη  Κωνσταντοπούλου με το ζήτημα των αποζημιώσεων, να απαιτήσετε και τις ιταλικές. Οι φασίτες κήρυξαν έναν  αναίτιο πόλεμο στη χώρα στον οποίο σκοτώθηκαν ή  τραυματίστηκαν σοβαρά χιλιάδες ελληνόπουλα. Ο πόλεμος του ΄40,αποδυνάμωσε τη χώρα απ όλες τις απόψεις και εύκολα οι Ναζί λίγο  μετά την κατέλαβαν σχεδόν αμαχητί.

Η Ιταλία οφείλει  ίδιες πολεμικές αποζημιώσεις με τη Γερμανία, αν όχι μεγαλύτερες. Αλλά είπαμε ,όλα τούτα δεν είναι παρά δημαγωγικές,λαϊκίστικες συμπεριφορές  προς  άγραν εντυπώσεων και ψήφων.

2. Ο Ερντογάν περνά δε στην αντεπίθεση, αντιτείνοντας πως ο ελληνικός διέπραξε «θηριωδίες» κατά την «εισβολή» στην Μικρά Ασία, πριν την Μικρασιατική Καταστροφή.

Η Άγκυρα υπενθυμίζει στην Ελλάδα ότι στην συνθήκη της Λωζάνης αποδέχτηκε την καταβολή αποζημίωσης για την δράση του ελληνικού στρατού στην Ανατολία.

Είχαμε προβλέψει από παλιά σε δεκάδες κείμενά μας κι αυτή την εξέλιξη. ΄Οταν ο Γλέζος, η αμετροεπής έως…λαλημένη «κόρη» του Κωνσταντόπουλου και οι άλλοι θεοπάλαβοι, παίζανε δημαγωγικά παιχνίδια με τις Γερμανικές αποζημιώσεις, τους καλούσαμε να σταματήσουν . «Στου κρεμασμένου το σπίτι δε μιλάνε για σκοινί». Διότι:
1. Ούτε δεκάρα τσακιστή δε μας χρωστάνε πια οι Γερμανοί ,με όσα… υπέρ του εθνικού συμφέροντος κανόνισε παλιότερα ο …Εθνάρχης μας, για να είναι αρεστός στους Συμμάχους .
2. Είναι λίαν επικίνδυνοι τέτοιοι εθνικοί τσαμπουκάδες και απαιτήσεις, γιατί ανοίγουν την όρεξη σε πολλούς. Και οι Τούρκοι καιροφυλακτούν.Ουδέποτε καταβάλαμε τις αποζημιώσεις που τους επιδικάστηκαν με τη Συνθήκη της Λωζάνης για τις βιαιότητες και τις καταστροφές των ελληνικών στρατευμάτων στη Μ.Ασία. Να τι κατηγορηματικά αναφέρει ο όρος της συνθήκης του 1923. : «…επανορθώσεις για τις ζημιές που προκλήθηκαν στην Ανατολία από τις ενέργειες του ελληνικού στρατού ή της διοίκησης, που ήταν αντίθετες στους νόμους του πολέμου». Φως -φανάρι πως τους οφείλουμε και με το…νόμο!
Ο Κεμάλ, μας έκανε τη χάρη και δεν ζήτησε τα λεφτά τότε.΄Αλλωστε, “ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος”. Ο δικτάτορας σήμερα απέναντι που δεν είναι Κεμάλ, θέλει τις αποζημιώσεις του.
«Βάλαμε τα δάχτυλα και βγάλαμε τα μάτια μας», όπως κάνουμε πάντα. Και σαν να μη φτάνει αυτό, μια ζωή στον τόπο οι «Χατζηνικολάου» με την εγκληματική παραπληροφόρηση, τη κερδοσκοπία, την παλιανθρωπιά, σκεπάζουν τη δική μας φωνή ,αυτής της αντιπληροφόρησης και της ιστορικής δημοσιογραφίας. ΄Οπως έγινε και με την επισήμανση εδώ στο Homo της χρεοκοπίας, σχεδόν 2 χρόνια πριν την ανακαλύψει ο…Τράγκας . Κηρύξαμε τότε σταυροφορία και ζητούσαμε από τα κόμματα και τον «Τύπο» να αναλάβουν δράση . Απέκρυψαν το δράμα που ζύγωνε. Και ως σήμερα, ουδείς τιμωρήθηκε για αυτό το έγκλημα.
Και να ήταν μόνο αυτό; Δεκάδες άλλες τέτοιες προβλέψεις και επισημάνσεις μας η εγκληματική, εμπορική δημοσιογραφία θάβει παγίως και ατιμωρητί.
Ως πότε όμως;

3. Ο ρόλος του Κολ στις γερμανικές αποζημιώσεις

Το περιοδικό Spiegel εξάλλου, είχε αναφέρει το 2015 ότι η κυβέρνηση Κολ κράτησε μακριά από τις διαπραγματεύσεις για την ενοποίηση της Ανατολικής και της Δυτικής Γερμανίας χώρες όπως η Ελλάδα, διότι τότε θα έπρεπε να έχει τεθεί ζήτημα πολεμικών αποζημιώσεων.

Οι διαπραγματευτές του Κολ φρόντισαν ώστε να αποφευχθεί η χρήση του όρου «Ειρηνευτική Συνθήκη», η οποία άφηνε «νομικό παράθυρο» σε πιθανό αίτημα από την ελληνική πλευρά για πολεμικές αποζημιώσεις.

Αντί για αυτό υπεγράφη η «Συνθήκη Δύο συν Τέσσερις» από την Ανατολική και τη Δυτική Γερμανία και τις τέσσερις δυνάμεις που κατέλαβαν τη Γερμανία μετά το πέρας του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, τη Γαλλία, τη Βρετανία, τη Σοβιετική Ένωση και τις ΗΠΑ.