ΔΟΜΝΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ. ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΟΥ “ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΕΝΕΚΕ” ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ!

Νεοφιλελεύθερη και ανιστόρητα χυδαία η υφυπουργός Εργασίας

 

Συλλογική ψυχική νόσος ο αγώνας της Αριστεράς ενάντια στη δικτατορία” σύμφωνα με την νέα υφυπουργό Εργασίας. Σύμφωνα με τη συλλογιστική της κυρίας Δόμνας Μιχαηλίδου, όπως αυτή είχε ξεδιπλωθεί σε παλαιότερη δημόσια συζήτηση στο βιβλιοπωλείο Public

“Συλλογική ψυχική νόσος ο αγώνας της Αριστεράς ενάντια στη δικτατορία” σύμφωνα με την νέα υφυπουργό Εργασίας. Σύμφωνα με τη συλλογιστική της κυρίας Δόμνας Μιχαηλίδου, όπως αυτή είχε ξεδιπλωθεί σε παλαιότερη δημόσια συζήτηση στο βιβλιοπωλείο Public και είχε διακινηθεί στο Διαδίκτυο, οι άνθρωποι που αγωνίστηκαν, που φυλακίστηκαν, που εξορίστηκαν, που βίωσαν την κόλαση του ΕΑΤ/ΕΣΑ, που μαρτύρησαν στα χέρια του Θεοφιλογιαννάκου, που σακατεύτηκαν και σημαδεύτηκαν ανεξίτηλα στην ψυχή και στο κορμί τους από τη χούντα των συνταγματαρχών δεν είναι τίποτε άλλο παρά ψυχικά νοσούντες, που δεν δικαιούνται να ομιλούν για «ιστορικό αγώνα» όταν αναφέρονται στην αντιδικτατορική τους δράση.

Για του λόγου το αληθές, ακούσαμε λέξη προς λέξη τα όσα η νέα υφυπουργός Εργασίας εξηγούσε στο ακροατήριό της λέγοντας πως «έχει δημιουργηθεί αυτό το συλλογικό αφήγημα μέσα από τη συλλογική μνήμη αυτής της ιστορικότητας» και συμπληρώνοντας: «Ακούω συνέχεια για το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς και για τον ιστορικό αγώνα και αναρωτιέμαι για ποια Ιστορία μιλάμε; Ποιος έγραψε αυτή την Ιστορία; Αυτοί που είναι ψυχικά νοσούντες;». Είναι να απορεί κανείς με το επίπεδο του αναθεωρητισμού στο οποίο η υφυπουργός Εργασίας έχει, σύμφωνα με λεγόμενά της, περάσει, καθώς μέχρι σήμερα η ψυχιατρικοποίηση δεν είχε χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο αποδόμησης της Αριστεράς και των αγώνων της. Μια κυνική και χυδαία αποδόμηση που προσβάλλει με βάναυσο τρόπο νεκρούς αλλά και ζώντες αγωνιστές τους οποίους η ίδια η μεταπολιτευτική δημοκρατία μας τίμησε αποδίδοντάς τους τη θέση που τους αξίζει στην Ιστορία.

Ψιλά γράμματα αυτά θαρρείς για τη νέα γενιά της Νέας Δεξιάς, αυτού του πολιτικοοικονομικού συνονθυλεύματος που συνδυάζει τον άκρατο νεοφιλελευθερισμό με τον ακροδεξιό αναθεωρητισμό και τον συναντάμε συχνά σε άτομα που από τα 15 τους πρόλαβαν και διάβασαν και απέρριψαν τις «βλακείες του Μαρξ».

Ψιλά γράμματα βέβαια όλα αυτά για το κόμμα που δεν έχει την παραμικρή αναστολή στο να φιλοξενεί στελέχη της ΕΠΕΝ, πολιτικούς που συστηματικά αμφισβητούν τους νεκρούς του Πολυτεχνείου και επιμένουν στη δημιουργία θεσμών ώστε να μην επιστρέψει ξανά η Αριστερά.

Στο πλευρό αυτών των παραδοσιακών ακροδεξιών της Ν.Δ. συντάσσεται πλέον και η νεοφιλελεύθερη γενιά που από τη μία ευλογεί τη μείωση του εργατικού κόστους και από την άλλη στάζει ανιστόρητη χυδαιότητα πάνω στην ιστορική μνήμη αυτού του τόπου.

 

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗ  ΔΟΜΝΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ

Η  χυδαία ,πέρα από ανισόρροπη και προκλητικά ανιστόρητη συμπεριφορά σου ,να  αποκαλείς ψυχικά νοσούντας τους ιστορικούς ,που αναδεικνύουν τους αγώνες των αντιστασιακών κατά της δικτατορίας της 21ης Αριλίου 1967,   σου στερεί το ηθικό   δικαίωμα  δέσμευσης  του συντάκτη και αποστολέα  της επιστολής αυτής ,  στην καθιερωμένη, τυπική προσφώνηση  “Κυρία”. Αυτονόητο δικαίωμά μου να μη σέβομαι, τους υβριστές μου.

Είμαι διδάκτορας Ιστορίας με πλούσια διδακτική εμπειρία, ικανό  συγγραφικό  έργο και ιδρυτής-υπεύθυνος του ιστορικού Ιστότοπου Homo-Naturalis.gr,που λειτουργεί ανελλιπώς από το 2007 . Στις χιλιάδες ιστορικές σελίδες του ,μεγάλο τμήμα καταλαμβάνουν  οι αναλύσεις των “ιστορικών δρώμενων” στη σύγχρονη ελληνική ιστορία  και  οι αναφορές στη δικτατορία των συνταγματαρχών με τη διατύπωση ιστορικών  κρίσεων  επί των σοβαρών εγκλημάτων των δικτατόρων. ΄Ενα  εξ αυτών, ίσως και το ειδεχθέστερο, είναι η σύλληψη και ο απάνθρωπος βασανισμός συνανθρώπων μας, οι οποίοι αντιστάθηκαν και πολέμησαν κατά τρόπο θαυμαστό το βίαιο εκείνο καθεστώς από το 1967 μέχρι το 1974.

Το άλλοθι της ιστορικής σου άγνοιας, που τρέφεται από τον ιδεοληπτικό φανατισμό  σου, δε σε απαλλάσσει της ποινικής ευθύνης να λογοδοτήσεις και να τιμωρηθείς για τη χυδαία αυτή επίθεση,τους ανήθικους-ανοίκειους  χαρακτηρισμούς και τα ευτελή υπονοούμενα,που είναι φανερό  πως στοιχειοθετούν πασιφανώς και αναμφιβόλως το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης.  Ο γράφων, ως ιστορικός αυτής της κατηγορίας ,που ερευνά  με ιστορική συνέπεια της εγκλήματα της δικτατορίας του ‘ 67 και   τον ηρωικό τρόπο που οι πολέμιοι εκείνου του αισχρού καθεστώτος αντιστάθηκαν,   με αποτέλεσμα πολλοί απ΄αυτούς να χάσουν τη ζωή τους και άλλοι να υποστούν ανήκεστες και ψυχικές σωματικές βλάβες, θεωρώ πως είμαι ένα από τα θύματα αυτής της χυδαίας συκοφαντικής επίθεσή σου.

Και για το λόγο αυτό, ασφαλώς και θα ασκήσω το νόμιμο δικαίωμα της ηθικής μου αποκατάστασης για τη ζημία που μου προκλήθηκε από τον επαίσχυντο χαρακτηρισμό μου, ως ψυχοπαθούς ιστορικού. Φυσικά,με τέτοιο φανατισμό που σε διακρίνει ,όπως αποδεικνύεται από τον τρόπο που αντιμετωπίζεις την επιστήμη της ιστορίας και τους θεράποντές της, αποκλείουμε την πιθανότητα να διαθέτεις ικανές ιστορικές προσλαμβάνουσες για να σε διδάξουμε την αλήθεια για το μοναδικό,  ηθικό και ιδεολογικό  ανάστημα που διέθεταν όλοι εκείνοι, όσοι  μαρτύρησαν ως αντιστασιακοί στη διάρκεια της δικτατορίας. Παραιτούμεθα αυτής της προσπάθειας,αφού σε θεωρούμε  ανεπίδεκτη  ορθής, ιστορικής αντίληψης.

΄Εχουμε όμως υποχρέωση στη μνήμη την ατομική των παθόντων αλλά και τη συλλογική των γενεών  να  γνωστοποιήσουμε  με όλους τους νόμιμους τρόπους,αλλά  προπαντός με την ιστορική μας γραφίδα πως οι γκεμπελιστές, οι λασπολόγοι,οι  φανατικοί οι  ανιστόρητοι, σαν ελόγου σου, εκτός των  άλλων νομικών συνεπειών, θα υποστούν και την πλέον επονείδιστη τιμωρία. Είναι αυτή που  το αδέκαστο δικαστήριο της ιστορίας επιβάλει σε σένα και στους όμοιους σου:  Σας χαρακτηρίζει ως σκουπίδια της Ιστορίας!   ΄Ομοιοι σου και  καταδικασμένοι κι αυτοί  από το ίδιο δικαστήριο στον εξευτελισμό του ιστορικού χαρακτηρισμού τους ,ως σκουπίδια,είναι και οι έτεροι “Καππαδόκες” της κυβέρνησης που υπηρετείς, οι γνωστοί  επίσης χυδαίοι ακροδεξιοί ,καθαροί φορείς φασιστικών και ναζιστικών αντιλήψεων περί  των  Εβραίων,του Ολοκαυτώματος, των …κατώτερων φυλών και όλων εκείνων των απάνθρωπων ρατσιστικών αρρωστημάτων  που  η Ιστορία και ο ανθρωποκεντρικός πολιτισμός  έχουν καταδικάσει αμετάκλητα.

Πολλές κουβέντες με άτομα του ηθικού και “μορφωτικού” σου επιπέδου,είναι περιττές ,ως  απευθυνόμενες σε “ώτα μη ακουόντων”. Καταλήγοντας,

α. στο όνομα της επιστήμης της ιστορίας ,της μνήμης των χιλιάδων θυμάτων της δικτατορίας το Παπαδόπουλου και του Ιωαννίδη

β. του συνταγματικώς κατοχυρωμένου δικαιώματός μου να ασκώ απρόσκοπτα και  ανεμπόδιστα το έργο του ιστορικού  σε κλίμα μη απαξίωσης και κατασυκοφάντησης της ιδιότητάς μου

γ.του ατομικού δικαιώματος κάθε ενός πολίτη να ενημερώνεται υπεύθυνα      και να διαμορφώνεται ορθά  η ιστορική του κρίση από τους εντεταλμένους  να ασκούν αυτό το λειτούργημα  Ιστορικούς και όχι από χαλκείς και παραχαράκτες,  όπως είσαι εσύ

δ. της ανθρώπινης και ηθικά υποχρεωτικής  αλληλεγγύης και συμπαράστασης στους πάσχοντας από ψυχικές νόσους  συνανθρώπους μας

                                                                Σε καλώ

να προχωρήσεις εμπράκτως και  μάλιστα δια του Τύπου  σε αναίρεση και καταδίκη των παραπάνω ύβρεων και συκοφαντικών χαρακτηρισμών και   να ζητήσεις δημοσίως  συγγνώμη για τον αναίχυνο και ψευδή χαρακτηρισμό  που μου προσάπτεις  ,εκείνον του ψυχικά άρρωστου.

Επιφυλάσσομαι  παντός νομικού και πρωτίστως ηθικού δικαιώματός μου . Και ευαισθητοποιημένος απέναντι στα άτομα, πάσχοντα από  ψυχικές νόσους,  δε σου επιστρέφω το χαρακτηρισμό, αλλά σε κατατάσσω με την ιδιότητα της κρίσης του Ιστορικού στην   κατηγορία όλων των εκτρωμάτων της Ιστορίας και  ειδικά της  παράταξης  που ανήκεις. Εννοώ των δωσίλογων,των Γερμανοτσολιάδων, των κουκουλοφόρων, των “παλουκιστών”, των  Χιτών, των  Μάυδων, των Κοτζαμάνηδων και των λοιπών   αποβρασμάτων της παράταξής σου  που  ασέλγησαν με την ύπαρξη και τις αναίσχυντες πράξεις τους  στην έννοια  ΄Ανθρωπος ,αλλά και την ιστορία του τόπου μας.

                                                                               Νίκος Αδαμόπουλος, Ιστορκός.