ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΠΑΘΗΣ ΤΟ ΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Φίλος από τα παλιά (συνάδελφος εκπαιδευτικός) μου γράφει πως αθέτησα με το χτεσινό κείμενό μου (ΔΕ “ΣΥΜΠΟΣΙΑΖΟΜΑΙ” ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΔΕΞΙΟ ΧΑΧΟΛΟ!) την υπόσχεση που έδωσα παραμονές εκλογών πως δε θα ασχοληθώ άλλη φορά με την πολιτική στην Ελλάδα, αν  γίνει  ο Μητσοτάκης πρωθυπουργός. “΄Ολο το κείμενο χτες που υπογράφεις, είναι πολιτικό”, μου γράφει.

Φίλτατε,αν και νοημονέστερος  εμού και κάργα διαβασμένος, όπως από προσωπική εμπειρία  κατέχω, δε θα έπρεπε να σου διαφεύγει(που δε σου διαφεύγει ) πως ΟΛΑ  είναι πολιτική. Δεν υπάρχει τίποτα που να μην έχει και την πολιτική του διάσταση, στενότερα ή  χαλαρότερα.

Εγώ δήλωσα πως δε θα ασχοληθώ με τις  τσιριμόνιες, τους θεατρινισμούς,  τα “φρου φρου και αρώματα”  της κυβέρνησης ,αλλά και των λοιπών κομματικών, που  οι πολλοί αυτά θωρούν πολιτική!  Τέτοιες  φαιδρές, κουτοπόνηρες , μαυρογυαλούρικες ,τελικά,  συμπεριφορές , δηλώσαμε πως δε θα τις σχολιάζουμε.  Αυτά είναι   κουτσομπολιό, όχι πολιτική.  Γι΄αυτό  αρέσει και  στους οπαδούς. Σε μας όχι.

Ευχαρίστως ,όποιος θέλει, ας σχολιάζει τα καραγκιοζιλίκια τους και θα τα ανεβάζουμε εδώ. Εμείς, όχι, δε θα ασχοληθούμε πλέον με τέτοιες κομματικές “φιέστες” και  φιγούρες.

Αλλά,προς θεού! Δε θα αφήσουμε ιστορικά ασχολίαστα και άκριτα  κορυφαία θέματα,όπως για παράδειγμα χτες  το “μαχαίρι” στις συντάξεις, που εξήγγειλε  η  κυβερνητική ανάλγητη κουστωδία. Ούτε  θα αφήνουμε στο απυρόβλητο την ακροδεξιά πολιτική του “Ορμπάν της Ελλάδας”, τις λαμογιές  τους, τη διαφθορά, τη διαπλοκή. ΄Ολα εκείνα,δηλαδή, που έχουν άμεσο αντίκτυπο στον πολιτικό πολιτισμό, τις διαχρονικές αξίες, όπως η ελευθερία, τα δικαιώματα του ατόμου, η  δικαιοσύνη , η  αλληλεγγύη.

Σε αυτά, ας μην κοιμάται ήσυχος ο φίλος  του Βαγγέλη Μαρινάκη, πρωθυπουργός  και αφεντικό  των υπόδικων υπουργών του στο σκάνδαλο Novartis. Δε  θα…μπορέσουμε να του κάνουμε τη χάρη!

_________________________________________________

 Σοφοκλής Αντύπας:

α. Η Μενδώνη αλλάζει τον αρχιφύλακα της Ακρόπολης -Ηταν συγχρόνως και διαχειριστής εισιτηρίων!

Εισοδος Ακρόπολης

Ε, ναι. Να μη βάλει τον δικό της η…. πατριωτάρα Μενδώνη  σε τέτοιο εισπρακτικό πόστο;  Είναι εποχές για τέτοια; Ο παλιός κα εκδιωχθείς ας πάει στην “Κλαυθμώνος”. Θα γίνουν πολλοί σε λίγο.

β. Μητσοτάκης με Ιερώνυμο: Άκυρη η συμφωνία Τσίπρα με την Εκκλησία, όλα από την αρχή

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Γελάν και τα μουστάκια του Ιερώνυμου. Μέσα σε όλα το ιερατείο. Και με αυτούς και με τους άλλους.Βέβαια,τώρα τακιμιάζει καλύτερα με τον Υιό του Αποστάτη.΄Εχουν κοινή πλατφόρμα  εκκίνησης αμφότεροι, την υποκρισία. Πώς το  έλεγε ο Χριστός γα τους  τότε παπάδες;

“Ουαί υμίν, Γραμματείς και Φαρισαίοι, υποκριταί”!

_______________________________________________

  1. «ΞΗΛΩΝΕΤΑΙ» Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ
    Η Σοφία Ζαχαράκη εξηγεί γιατί πρέπει το πρώτο κουδούνι να χτυπάει στις 08:15

Η Σοφία Ζαχαράκη με καρό σακάκι

«Το γεγονός ότι υπάρχουν υψηλές θερμοκρασίες το μεσημέρι είναι αποτρεπτικό. Μόλις περάσει ένα σημείο χρονικό – και επικαλούμαι και την εμπειρία μου στις σχολικές αίθουσες – επέρχεται μια κόπωση αυξανόμενη» δηλώνει η Σοφία Ζαχαράκη στο ΘΕΜΑ 104,6, εξηγώντας την απόφαση του υπουργείου να χτυπά το σχολικό κουδούνι στις 08:15. Οπως τόνισε, το πρώτο σχολικό κουδούνι τη συγκεκριμένη ώρα «είναι παραγωγικό και έχει δουλέψει πάρα πολλά χρόνια».

                                                            *******

΄Οπως στα περισσότερα θέματα, η ασχετοσύνη, πέρα από την τύφλα και το φανατισμό, επικαλύπτει  αυτή την  κυβέρνηση. Το “έργο” της  θα μείνει στη Ιστορία ως … ο φούρνος του Χότζα!

Λες και δε ζήσαμε εμείς στην Ελλάδα, δε διδάξαμε  σε σχολεία με  εφήβους  που   στις  8.30 το πρωί κοιμόντουσαν  στα θρανία. Παιδιά με σπασμένα νεύρα, εξαιτίας αυτού ακριβώς  του ξυπνήματος.

Εφηύραν τη…ζέστη ως πρόφαση.  Σαν να μην  τελειώνει ουσιαστικά η διδασκαλία στα σχολεία  στα μέσα Μάη , μήνας που  ακόμα φοράμε στην Ελλάδα μπουφάν,έστω και ελαφριά.

Απλά, θέλουν να ξηλώσουν, ό,τι θετικό έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση. Τόσο τυφλωμένοι και δημαγωγοί. Ακατανόμαστοι.

 

2.Νέα ηγεσία στη Δικαιοσύνη: Από την αρχή ξεκινάει η κυβέρνηση τη διαδικασία επιλογής -Τα ονόματα φαβορί

Ο Αρειος Πάγος

Από την αρχή ξεκινάει η κυβέρνηση τη διαδικασία για την επιλογή ηγεσίας στη δικαιοσύνη μετά την άρνηση του Προέδρου της Δημοκρατίας να επικυρώσει τα διατάγματα και να νομιμοποιήσει τις εσπευσμένες επιλογές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να ορίσει στην προεκλογική περίοδο νέα ηγεσία στον Αρειο Πάγο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gro πρωθυπουργός έχει βάλει τον πήχυ ψηλά για τις επιλογές ανώτατων δικαστικών διαμηνύοντας πως θα επιλεγούν μόνον άξιοι και ικανοί

                                                               *****

Δηλαδή, οι προηγούμενες επιλογές  προσώπων;  ΄Ηταν ανάξιοι και ανίκανοι οι ανώτατοι εκείνοι δικαστές;  Και έρχεται ο …αξιοκρατικά κατέχων το αξίωμα του πρωθυπουργού να βάλει τάξη; “Θού,Κύριε!

Τόσο χυδαία υποκριτής  ο γιος το Αποστάτη. Και ουδείς από τις ενώσεις των δικαστών βγήκε να τον κατακεραυνώσει. Καραμπινάτα Δεξιά η ΄Ενωση δικαστών και εισαγγελέων.  Αχυράνθρωποι οι περισσότεροι του “Κούλη”.

Τι τραγικό για την ελληνική δικαιοσύνη, την τόσο αμαρτωλή και μοιραία, όταν  διαπλέκεται με τα κομματικά! ΄Ολη της η πορεία ίδια. Από συστάσεως ελληνικού κράτους, ως σήμερα.

 

3.ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ
Κεραμέως για το άσυλο στα πανεπιστήμια: Mε τηλεφώνημα πολίτη θα μπαίνει η αστυνομία
Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως

Πλην  Ρωσίας, Κίνας, Β.Κορέας και Ουγγαρίας,  μας λέει η   ρηξικέλευθη στις ακροδεξιές επιλογές υπουργός  σε ποια πολιτισμένη χώρα συμβαίνει αυτό που εξήγγειλε;  Να κυκλοφορεί ο αστυνομικός στους διαδρόμους και τις αίθουσες των πανεπιστημίων, γιατί  τον κάλεσε ο όποιος γουστάρει να κάνει πλάκα ή να βγάλει το άχτι του;

Ο φασισμός στα άκρα πλέον. Είπαμε. Στην Ελλάδα  κυβερνά ένας “Ορμπάν”, επικεφαλής μιας επικίνδυνα ακροδεξιάς κυβέρνησης.

Αλλά, πόσο ακόμα; Η… κακή ημέρα φαίνεται από το πρωί! Κατάμαυρη και  ζοφερή. Σύντομα, πάντως, θα έρθει η ξαστεριά. Ιστορική νομοτέλεια.

 

4. Το προφίλ του δολοφόνου της Αμερικανίδας βιολόγου: 27χρονος αγρότης, επιδειξιμανής, πατέρας δύο παιδιών
Ο 27χρονος δράστης και η Αμερικανίδα βιολόγος

Πρόκειται για ένα άνδρα που είναι αγρότης στο επάγγελμα και έχει δύο μικρά παιδιά. Σκανάροντας κανείς το προφίλ του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα καταλάβει εκ πρώτης όψεως την αδυναμία που είχε ο 27χρονος να μοιράζεται τα πάντα με τους διαδικτυακούς του φίλους, οι οποίοι αγγίζουν του 4.000.

Δολοφονία βιολόγου: Ο δράστης αναζητούσε την προβολή
Οπως γράφει η τοπική ιστοσελίδα cretapost.gr, ο νεαρός άνδρα που κατηγορείται για τη δολοφονία ήταν φανερό πως αναζητούσε την προβολή και πως χρειαζόταν την αποδοχή του κοινωνικού συνόλου. Η εικόνα που «έβγαζε προς τα έξω» ήταν εκείνη του δημοφιλούς, υπερδραστήριου ανθρώπου που αγαπούσε πολύ τη φύση, τις πολεμικές τέχνες φυσικά και την οικογένειά του, αφού ανά τακτά χρονικά διαστήματα προχωρούσε σε αναρτήσεις με τη σύζυγό του και τα παιδιά του.
ως περιέγραψε ο ίδιος τον εαυτό του στα social media
«Ασχολούμαι με τον αθλητισμό και τις ανατολικές πολεμικές τέχνες, Shao Lin Kung Fu! Αγαπώ αυτό που κάνω αλλά συγχρόνως φροντίζω μερικά από τα προστατευόμενα ήδη ζώων. Επίσης, ασχολούμαι με τον μοντελισμό. Ονειρό μου είναι να γίνω ένας μεγάλος μάχιμος μοναχός Σάο Λιν. Είμαι περήφανος για τον εαυτό μου που έχω φτάσει σε αυτό το σημείο. Επίσης κάνω και άλλες πολλές δουλειές. Οποιος-όποια ενδιαφέρεται μαθαίνει».

                                                            *****

‘Αρχισαν το παραμύθι. Για να μη πληγεί ο τουρισμός, φυσικά. Ο δράστης δεν ήταν δα και κανένα  τέρας, αλλά ένα κακόμοιρος ψυχοπαθής! Το διέδωσαν από την πρώτη στιγμή.

Οπότε…αυτά συμβαίνουν παντού, ας μην τρομάζουν οι τουρίστες.΄Ενας τρελός ήταν στο νησί κι αυτόν τον πιάσαμε. Τίποτα περισσότερο. Ελάτε άφοβα να ακουμπήσετε το μαύρο παραδάκι σας  . 5 ευρώ για μια χωριάτικη σαλάτα και 50 για μα υπόγα 2χ3 που έβαζαν παλιά οι παππούδες  τα κατσίκια τους.

Και οι τραγική βιολόγος; Το μαρτυρικό της τέλος; Αλλά και οι αναρτήσεις του δράστη;  Η  οικογενειακή του ζωή, η κοινωνική, τα αυτοκίνητα, η περιουσία, τα πολεμικά του σπορ; ΄Ενας βαριά  ψυχοπαθής δεν παίρνει δίπλωμα, δεν κάνει τέτοια ζωή. Και όλοι τον ξέρουν,αν είναι τέτοιος. Δεν κρύβονται αυτά και ξαφνικά αποκαλύπτονται μετά τη στυγερή δολοφονία με μια μαϊμού βεβαίωση  εξαγορασμένου ψυχιάτρου.

.

Δεν είναι ανεύθυνος, λόγω ψυχικής πάθησης. Είναι εγκληματίας. Και μάλιστα ειδεχθές το έγκλημά του.Γνώριζε τί έκανε. Προσπάθησε έξυπνα να κρύψει το έγκλημα.

΄Ενα τέρας είναι . Αφήστε τις σκοπιμότητες. Δεν είναι όλα τουριστικός παράς και εκμετάλλευση.