ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΩΝ ΕΓΓΥΣ

 

  1. Welt: Ριψοκίνδυνα παιχνίδια του Ερντογάν στην Κύπρο- Μπορεί να γυρίσουν μπούμερανγκ

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Δεν μπορεί,θα γυρίσουν μπούμερανγκ οι προκλήσεις του δικτάτορα. Αυτό είναι το ένα σίγουρο.Το άλλο,επίσης σημαντικό,είναι πως ουδείς φόβος υπάρχει από τους βρυχηθμούς της ξεδοντιασμένης ύαινας,που στην ουσία  κυβερνά μια χώρα οι κάτοικοι της οποίας στη πλειοψηφία τους ,πλην των φανατικών εθνικιστών, δεν τον θέλουν ούτε ζωγραφιστό.

Και αν ξεσπά σε αυτά τα συχνά παραληρήματα ή κάνει  θεαματικές ενέργειες με τα…τρυπάνια στην Κύπρο, όλα είναι θέατρο. Στόχος του βασικός να αποπροσανατολίζει τον τούρκικο λαό από τα βασικά προβλήματα,που αυτή τη στιγμή το κύριο είναι η κατάρρευση της οικονομίας και να διατηρεί μια  εντελώς χαλαρή εθνική ενότητα,ανύπαρκτη στην πραγματικότητα. Παράλληλα,  με την αγορά  των ρώσικων s-400,προσπαθεί να εκβιάσει το ΝΑΤΟ εν όψει του συριακού και κουρδικού ζητήματος,που στην κυριολεξία καίνε τον Ερντογάν.

Κερδισμένοι; ΄Απαντες ,πλην του δικτάτορα.  Και ειδικά οι Κούρδοι.Κάπου εδώ τελειώνει το …ιουδαϊκό  τους μαρτύριο. Οι Αμερικανοί στα χαρτιά, το έχουν σχεδιάσει το Κουρδιστάν.Μένει  και να το χτίσουν.

  Το  να τολμάς,ως ηγέτης της Τουρκίας, να αμφισβητείς  τον Αμερικανό σήμερα (αλλά και παλιότερα) στη γεωπολιτική θέση που κατέχει η χώρα για το ΝΑΤΟ, είναι παράνοια,κανονική τρέλα. Είσαι τελειωμένος,αν τολμήσεις και κάνεις έστω και ένα,πρακτικά,επικίνδυνο βήμα. Ο “Σουλτάνος” ,όχι μόνο δεν έχει κρυμμένο κανένα χαρτί στο μανίκι,όπως αφήνει ο ίδιος να εννοηθεί, αλλά είναι και …ταπί  εδώ και πολύ καιρό.

Εν αναμονή της χαρμόσυνης είδησης της πτώσης ενός ακόμα δικτάτορα.  Θα την προλάβουν εχθροί κα φίλοι.

 

2. ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ
Ρωσία: Δεκάδες συλλήψεις σε διαδήλωση της αντιπολίτευσης

 

Δεκάδες συλλήψεις έκανε η αστυνομία στη Ρωσία, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης της αντιπολίτευσης.

Σύλληψη στη Ρωσία

 

Η διαδήλωση γινόταν μπροστά στο δημαρχείο της Μόσχας, χωρίς άδεια σύμφωνα με τις αρχές της Ρωσίας, που προχώρησαν στις συλλήψεις. Αίτημα των διαδηλωτών ήταν η διεξαγωγή ελεύθερων εκλογών.

Η αντιπολίτευση της Ρωσίας είχε απευθύνει κάλεσμα για τη διαδήλωση, ως διαμαρτυρία για την απόρριψη υποψηφιοτήτων εκπροσώπων της στις τοπικές εκλογές.

Ερντογάν ο ένας. Ο έτερος Καππαδόκης δικτάτορας της Ρωσίας τώρα ,λυκόφιλοι μάλιστα, παίρνει σειρά. Κι αν όχι αμέσως μετά την πτώση του ομολόγου του  της Τουρκίας, αλλά οπωσδήποτε σε κάποια ανύποπτη μελλοντικά στιγμή, θα εισπράξει στην πράξη  το αμερικανικό και ευρωπαϊκό μένος. ΄Εχουν μαζευτεί τόσα πολλά  και η γούνα του είναι καμμένη,πρώτα (χρονικά) με την Ουκρανία και φυσικά με τη  συριακή γενοκτονία που οι Ρώσοι έφεραν  σε πέρας, βοηθώντας  αποτελεσματικά με όπλα ,συμβούλους και στρατό τον τρίτο δικτάτορας της Συρίας.

Το πιθανότερο είναι πως  ο  “τσάρος” θα πέσει με εσωτερική ταραχή.  Συντηρεί ένα προσωποπαγές,και μάλιστα μαφιόζικης  μορφής κράτος,έχει οπαδούς μόνο εθνικιστές,ακροδεξιούς, μαφιόζους, χούλιγκαν και περιθωριακούς,ένα ποσοστό που του εξασφαλίζει  τις αλλεπάλληλες  εκλογικές επιτυχίες. Τα αποτελέσματα των εκλογών είναι πλασματικά,όλοι το γνωρίζουν και  πέρα από τη τεράστια αποχή, τις συλλήψεις, φυλακίσεις και δολοφονίες αντιπάλων,  δεν ανταποκρίνονται στο ελάχιστο στην πολιτική πραγματικότητα της χώρας.

Το καζάνι της φτώχειας,του αλκοολισμού,της εγκληματικότητας,και φυσικά της φασιστικής συμπεριφοράς των αρχών απέναντι στον αδύναμο πολίτη,βράζει. Το σπίρτο για να ξεκινήσει η πυρκαγιά, θα το βάλουν οι Αμερικανοί. Και καλά θα  κάνουν, άργησαν κιόλας.

Και τότε,αν ξυπνήσει  ο κοιμισμένος  ρώσικος ταύρος,δοκιμασμένος ιστορικά σε επαναστάσεις…ποιος είδε το θεό και δε φοβήθηκε!  Θα το περιμένουν πολλοί  με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση σε όλη την υφήλιο και όχι μόνο σε Ευρώπη και Αμερική.

3. Τραμπ: Ισχυρό το δολάριο, το ευρώ δεν τα πάει και τόσο καλά

Ο Ντόναλντ Τραμπ σε ομιλία

«Το ευρώ δεν τα πάει και τόσο καλά», υποστήριξε ο Τραμπ, σύμφωνα με το ΑΠΕ. Ο Αμερικανός πρόεδρος άσκησε κριτική και στην Κίνα, αναφέροντας ότι το νόμισμά της- το γουάν- είναι πολύ υποτιμημένο.

Η αλήθεια είναι ,όπως τη λέει ο Αμερικανός πρόεδρος.΄Ομως, ο ίδιο δε θέλει να θυμίσει πως το ευρώ αν επιβίωσε κι συνεχίζει να υπάρχει, είναι από ένα θαύμα. Με τα τόσο προβλήματα που αντιμετωπίζει και ειδικά σήμερα η Ε.Ε.

Να ξέρουν, όμως, οι Αμερικανοί,πως αν κάποτε  οικοδομηθούν  οι περίφημες ΗΠΕ (Ηνωμένες Πολιτείες Ευρώπης), και το ευρώ θα βρει το δικό του ισχυρό δρόμο. Και  το πιθανότερο είναι   οι Ευρωπαϊκές Πολιτείες  μέσα στις επόμενες δυο δεκαετίες, να  είναι μια χειροπιαστή πραγματικότητα.Η Ιστορία δείχνει το δρόμο,ήδη από την εποχή της κατίσχυσης  της μεγάλης και ένδοξης Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας.