ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΓΙΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΦΡΟΝΗΜΑΤΩΝ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΤΕ ΣΤΗ ΝΕΑ ΚΥΠ!

  1. Μέγας (Μεγακλής) υπογράφει ο αποστολέας της παρακάτω επιστολής (αποσπάσματα).

“…Εγώ εκκλησία δεν πατάω,με τους αλλοδαπούς τα πάω μια χαρά ,ούτε του ενοχλώ ούτε με ενόχλησαν ποτέ.  2-3 φορές πήρα κάτι καλά παιδιά Πακιστανούς και μου κάνανε μερεμέτια και μα μεταφορά. Για τη Μακεδονία,δεν είχα ούτε έχω άποψη,  ακούω εσάς τους ειδικούς με προσοχή και μετράω πού είναι το δίκιο,όσο κι αν δε βοηθάει η άσχετη με αυτά ιδιότητά μου. Πάντως,να τρέχω σαν  παλαβός ανεμίζοντας σημαίες και βρίζοντας προδότες τους άλλους, δεν το έκανα ποτέ….   Κοντεύω τα 50 και όσες φορές πήγα να ψηφίσω το έριξα στα Δεξιά.

…Τώρα εσύ  να μου πεις αν  τελικά ,είμαι Δεξιός ή νομίζω;  Μήπως είμαι αριστερός  και δεν το ξέρω;”

Λοιπόν,αγαπητέ,Μέγα, πρώτα να σου ξεκαθαρίσω πως  εμείς εδώ δε φακελώνουμε και  δεν έχουμε καμιά δουλειά με τη χορήγηση πιστοποιητικών κοινωνικών φρονημάτων. Και κακώς  ρωτάς. Παράλληλα, μένουμε  με την απορία. Από πού και ως πού μας έκρινες άξιους και ικανούς   να διεκπεραιώνουμε     αυτή τη παλιά  ,βδελυρή  ενασχόληση  της  χωροφυλακής του Καραμανλή; Σε κάθε περίπτωση, πάντως, αν χρειάζεσαι για τους δικούς σου λόγους τέτοια πιστοποιητικά, σύντομα  θα μπορούν να σας τα  χορηγούν από   τη νέα ΚΥΠ  που πάει να αναστήσει ο αρχηγός σου ο Κυριάκος.

Προφανώς, αναφέρεσαι στο πρόσφατο κείμενο  εδώ με τίτλο  “Αμὴν λέγω ὑμῖν, ἐφ᾽ ὅσον οὐκ ἐποιήσατε ἑνὶ τούτων τῶν ἐλαχίστων, οὐδὲ ἐμοὶ ἐποιήσατε”. στο οποίο απαριθμούσαμε τις πομπές  της Δεξιάς.  Για να μη δημιουργούνται εντυπώσεις, λοιπόν,  διευκρινίζουμε  πως  ένας ευκαιριακός ή μόνιμος οπαδός της παράταξης,όπως εσύ,δεν είναι απαραίτητο να κουβαλάει όλα εκείνα τα αρρωστήματα που καταγράψαμε. Το σύνηθες και όχι την εξαίρεση περιγράφουμε εκεί.

Κανονικά,αν είσαι όπως  …σε περιγράφεις, δε θα έπρεπε  να κοιτάζεις ούτε Αριστερά ούτε Δεξιά. Πήγαινε ευθεία και θα είσαι με τη συνείδησή σου εν τάξει.  Και όταν τραβάς ευθεία, δεν πρόκειται ποτέ να κουβαλάς βαρίδια οπαδού. Υπάρχει μια “Λυδία λίθος” (και μοναδική), για να καταλάβεις αν είσαι ιδεολογικά στο σωστό, τον ευθύ το δρόμο.

Κι αυτή είναι η   Φύση με τις διαχρονικές, αρχέγονες, απαράγραπτες,αναλλοίωτες αρχές της. Ο ρατσισμός κάθε είδους,  ο φανατισμός όλων των  μορφών ( εθνικιστικός,  θρησκευτικός, φυλετικός, ηλικιακός κ.α ) , η έλλειψη αλληλεγγύης και συμπαράστασης στο συνάνθρωπο, η απεμπλοκή από πελατειακές σχέσεις, η αξιοπρέπεια ως άνθρωπος και πολίτης,είναι μερικές από τις βασικές αυτές αρχές. Κυρίαρχη,πάντως,  εξ όλων είναι ο καθαρός ΝΟΥΣ, η  λογκή της Φύσης,που συνοψίζεται στον απαράγραπτο , χρυσό κανόνα: ‘ Ο τι είναι φυσικό ,είναι και ηθικό.

Επομένως, ό,τι κι αν ψηφίζεις,αν τέτοιες αξίες δε σφραγίζουν το φακελάκι   που ρίχνεις στην κάλπη, καμιά σημασία δεν έχει αν αυτοπροσδιορίζεσαι Δεξιός ή Αριστερός. Ο λαός μας το ξεκαθαρίζει  αλλιώς: “Τα γουρούνια, άσπρα,κίτρινα  ή μαύρα,έχουν ΟΛΑ την ίδια μούρη.

2. Μεγάλη φωτιά στη Νέα Μάκρη: Σε ύφεση τα πύρινα μέτωπα – Καταγγελίες για εμπρησμό

Πυροσβέστες και εναέρια μέσα στην κατάσβεση της φωτιάς στη Νέα Μάκρη

Ενώ πέρυσι στην ίδια  περιοχή, και λίγο πιο πέρα στο Βουτζά και το Μάτι,  η φωτιά μπήκε… τυχαία.  Η αισχρή ελληνική παραπληροφόρηση,παραδομένη  στην κερδοσκοπία και την εξάρτηση, κυρίως κομματική, σκύλευσε επί των 100 νεκρών,αποκρύπτοντας τους φονιάδες,που δεν ήταν άλλοι από τους Μακεδονομάχους. Γνωστό πως  εκείνη την εποχή οι φυλλάδες της Δεξιάς και τα ρούβλια του δικτάτορα της Ρωσίας  τους είχαν… γανώσει το μυαλό!

Σήμερα, επί ηγεμονίας  ακροδεξιού Κούλη όλες οι πυρκαγιές έχουν από πίσω εμπρηστές. Λέτε  μάλιστα να είναι και…Συριζαίοι; Δεν το αποκλείουν.

3.Πρώτα οι καταγγελίες και μετά το σκάνδαλο

Σε γρήγορους ρυθμούς φαίνεται να κινείται μετά τις διακοπές ο Αρειος Πάγος. Οι καταγγελίες περί σκευωρίας εις βάρος πολιτικών τα ονόματα των οποίων καταγράφηκαν στις δικογραφίες του σκανδάλου της Novartis, αλλά και οι καταγγελίες του εισαγγελέα Ι. Αγγελή περί παρεμβάσεων και παραλείψεων πρόκειται άμεσα να διερευνηθούν.

Με καταθέσεις των πολιτικών αναμένεται από την επόμενη εβδομάδα να ξεκινήσει η έρευνα που διενεργούν οι αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, Ευάγγελος Ζαχαρής και Λάμπρος Σοφουλάκης, για τους χειρισμούς στην υπόθεση της Νovartis. Οι δύο εισαγγελείς μάλιστα πρόκειται να ερευνήσουν από μηδενική βάση τις μηνύσεις που έχουν καταθέσει ο Αντώνης Σαμαράς, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Οπως και ο Ι. Αγγελής, οι τρεις πολιτικοί έχουν κληθεί να καταθέσουν ως μάρτυρες. Οι καταγγελίες Αγγελή αλλά και οι σε βάρος του καταγγελίες των εισαγγελέων Διαφθοράς, όπως και οι μηνύσεις των πολιτικών, κρίθηκαν προφανώς επείγουσες και για τον λόγο αυτό οι δύο εισαγγελείς έχουν απαλλαχτεί από κάθε άλλη υπηρεσιακή απασχόληση, για να διεκπεραιώσουν την υπόθεση το ταχύτερο δυνατόν.

Υπενθυμίζεται ότι, με απόφαση της τέως εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, είχαν χρεωθεί ως ξεχωριστές δικογραφίες στον Δημήτρη Δασούλα και στη Βασιλική Θεοδώρου. Στη συνέχεια, λόγω πολλών υποχρεώσεων των δύο πρώτων εισαγγελέων, ο κ. Δασούλας ανέθεσε την υπόθεση στους κυρίους Ζαχαρή και Σοφουλάκη.

Σε κάθε περίπτωση αυτό συνέπεσε και με το αίτημα του Ι. Αγγελή να εξαιρεθεί ο Δημήτρης Δασούλας, αλλά και η Ξένη Δημητρίου από την ποινική έρευνα, ενώ το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου είχε απορρίψει ως απαράδεκτο το αίτημα εξαίρεσης. Αντικειμενικά πλέον το αίτημα του Ι. Αγγελή έχει εισακουστεί και επομένως υπό τη νέα ηγεσία του Αρείου Πάγου όλα θα πάρουν τον δρόμο τους. Το παράξενο στη συγκεκριμένη υπόθεση είναι ότι επισπεύδονται οι έρευνες για τη καταγγελίες, αλλά στάσιμη μοιάζει να παραμένει η ουσιαστική διερεύνηση του μεγάλου σκανδάλου.

*****

 Μια χώρα στην οποία η ηγεσία του Ανώτατου δικαστηρίου  ενεργεί με εντολές από την κυβέρνηση ,είναι Μπανανία, όχι Πολιτεία.  Η νέα ηγεσία του Αρείου Πάγου ,εξαργυρώνοντας τα γραμμάτια της επιλογής της, φρόντισε να βάλει μπροστά την έρευνα για τις καταγγελίες περί σκευωρίας και όχι  για το ίδιο το σκάνδαλο Novartis που βοά η υφήλιος ολόκληρη!

 ΄Εχετε πάρει είδηση πως ζείτε σε μια χώρα που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τη Ρωσία του δικτάτορα Πούτιν κα την Ουγγαρία του φασιστοειδούς ΄Ορμπαν;

4. ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
Καρφιά Φίλη στον ΣΥΡΙΖΑ -«Δεν τόλμησε να καταργήσει το θρήσκευμα στο απολυτήριο»
Καρφί Φίλη στον ΣΥΡΙΖΑ

Ενθουσιασμένος δηλώνει ο Νίκος Φίλης με την απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, που χαρακτηρίζει αντισυνταγματική την αναγραφή του θρησκεύματος και της ιθαγένειας, στα απολυτήρια των μαθητών.

****

Να ήταν μόνο  αυτό; Ο ΣΥΡΙΖΑ με  τους ΑΝ.ΕΛ πατερίτσα,καμιά δυνατή,επαναστατική αλλαγή δεν τόλμησε. Ακόμα και η όντως ιστορική  συμφωνία των Πρεσπών, εξασφαλίστηκε με  δανικές ψήφους.

Ο Αλέξης Τσίπρας θυσίασε βασικές αρχές της Αριστεράς,  για να σχηματίσει κυβέρνηση με τη συνεργασία της Ακροδεξιάς. Χρόνια πριν,το “βρώμικο 89”, είχαν κάνει το ίδιο ιστορικοί ηγέτες της Αριστεράς,όπως ο Χαρίλαος Φλωράκης και ο Λεωνίδας Κύρκος.  Δε δίστασαν να συνεργαστούν και με το…Διάβολο (έτσι καυχιόταν ο Γ.Γ του ΚΚΕ), τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη,για να διαμοιραστούν  τα ιμάτια του τότε ΠΑΣΟΚ. Η Ιστορία επαναλαμβάνεται. Αλλάζουν χρόνοι και πρόσωπα μόνο.