“ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ”. ΕΝΑ ΔΕΥΤΕΡΟ “ΕΥΓΕ” ΣΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΡΓΟ!

               ΣΥΜΜΕΙΚΤΑ

1. Ανάρτηση «φωτιά» για την Μαρέβα από την Έλενα Ακρίτα

“Μπορεί τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να διαλαλούν καθημερινά για τις επιτυχίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη αλλά μάλλον (έως σίγουρα) δεν είναι έτσι ακριβώς.

Μάλλον πρόκειται για το αντίθετο γιατί οι επιχειρηματίες (για παράδειγμα) συμφέροντα έχουν αλλά δεν είναι και… ανόητοι. Ακριβώς το αντίθετο θα λέγαμε τη στιγμή που έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με την κυβερνητική πραγματικότητα”.

***

Φωτιά, φωτιά, κάηκαν τα πατζάκια μας!  Tην άναψε, μας λέει, η καλή εφημερίδα της κολεκτίβας  συντακτών ,η συνάδελφός   τους, η   ερίτιμος  κυρία ΄Ελενα Ακρίτα, η    προσφάτως διαγραφείσα από τις ναρκομισθοδοτικές καταστάσεις Μαρινάκη.  Ωσαύτως, γνωστή και ως η  “εθνική, άγαμος θυγατέρα”  ,αλλά και ως η  επί παντός επιστητού ομιλούσα, αν κα αγνοούσα  και κρίνουσα ευκόλως και ισοπεδωτικώς.

Η Μαρέβα είναι κακή .  ΄Οντως. Και μάλιστα κάκιστη. Για τους ευνόητους και χιλιοειπωμένους λόγους.

Το πρόβλημα σήμερα εδώ  δεν είναι τελικά η  σύζυγος του πρωθυπουργού, αλλά  “ποιος κρίνει ποιόν”. Η τελευταία,   πάντως, που ούτε ακόμα και με αυτή τη σειρά,  δικαιούται να κρίνει την  εν πολλαίς αμαρτίαις  περιπεσούσα  γυνή του Κυριάκου, είναι η ετέρα  “Κασσιανή” ,κατά  κόσμο , ΄Ελενα Ακρίτα.

“Χωμένη” παντού   και η ίδια “για του παρά την πίστη την αγία”.   Κοντυλοφόρος του αρχιλαμόγιου επί δεκαετίες  εκδότη  Λαμπράκη.  Και στη συνέχεια του  διαδόχου του στον ίδιο  “οίκο εμπορίου”  και για ναρκεμπόριο κατηγορούμενου, εφοπλιστή Μαρινάκη.   Διαπρέπουσα   ως συγγραφέας, ομού μετά του συζύγου της, σε  δακρύβρεκτες σειρές και ροζ  σαπουνόπερες  της πεντάρας, δραστηριότητα που τους απέφερε ως ζεύγος μέχρι και σπίτι στο Λονδίνο για τα φτωχά  γεράματά τους ,όπως ομολογούν οι ίδιοι (ως γνωστό ,αν είσαι  ιδιοκτήτης  μιας  τοσοδούλας  γκαρσονιέρας στο Λονδίνο,  εισπράττεις ανέτως το μήνα, όσο 3  μηνιαίους  μισθούς στην Ελλάδα!).  Για τις ισόβιες…τιμητικές  συντάξεις που εισέπραττε,  ως κόρη του Λουκή Ακρίτα  (ουδείς κατάλαβε γιατί) της κρέμασαν ως και  κουδούνια, αλλά δεν χαμπαριάζει.

΄Ολα τούτα και άλλα πολλά, πάντως,  αφήνουν παγερά αδιάφορους τους   συναδέλφους της ,που  υπηρετούν τα ίδια …ιδανικά της εμπορικής δημοσιογραφίας. Η  διεφθαρμένη  Μαρέβα τους μάρανε. Η  επίσης διεφθαρμένη  “μέχρι  μυελού οστέων” ΄Ελενα Ακρίτα,  ως ανήκουσα στο  συνάφι, που σκοτώνει ακόμα και  την ίδια του τη μάνα για το “διάφορο”, είναι στο απυρόβλητο.

Αχ, αυτή  η αρχαία ελληνική σοφία. Ακτύπητη, ανυπέρβλητη:  ” ΄Αλλων ιατρός, αυτός έλκεσι  βρύων”.  (Ψιλά γράμματα!).

 

 

2. Νύχτα κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών

΄Ενα νομοσχέδιο που έπρεπε να κατατεθεί  “μέρα μεσημέρι” και να υπερψηφιστεί μάλιστα  στην ελληνική βουλή, τελικά ήρθε νύχτα και θα περάσει με τα γνωστά  “μετρημένα κουκιά”.  Το αίσχος του ελληνικού κοινοβουλευτισμού!  Το κομματικό κράτος της δημαγωγίας και του λαϊκισμού.

Από το 1980, έχει να αξιολογηθεί ο ΄Ελληνας εκπαιδευτικός. Είναι πρωτιά σε παγκόσμια κλίμακα. Ακόμα και στη χώρα αυτή της Μπανανίας, κουτσά -στραβά ,όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι αξιολογούνται. Πλην των εκπαιδευτικών.

Αν είναι άξιος να μπαίνει  ως δάσκαλος σε τάξη, αν έχει,  έστω και στοιχειώδη παιδαγωγική  και γνωσιολογική επάρκεια ,δεν αφορά κανέναν.  Ούτε καν τον ίδιο το γονιό, που δε νοιάστηκε ποτέ να διεκδικήσει αυτό το αναφαίρετο δικαίωμά του ,ο δάσκαλος που διδάσκει το παιδί του να αξιολογείται, έστω και μια φορά στην εκπαιδευτική του θητεία. Ποτέ.

Είναι ΚΑΙ αυτός ο λόγος, όπως έχουμε ξαναγράψει , που σχεδόν το 70% των  Ελλήνων εκπαιδευτικών, έπρεπε να έχει πάει σπίτι του.  Μόνο σε  τάξη με παιδιά  δεν είναι ικανός να μπαίνει.

3. Επιστολή της Τουρκίας στον ΟΗΕ, κατά της Αθήνας- Για στρατικοποίηση των νησιών

Επιστολή της Τουρκίας στον ΟΗΕ, κατά της Αθήνας- Για στρατικοποίηση των νησιών

” Η Άγκυρα κατηγορεί την Αθήνα για «κατάφωρες παραβιάσεις».
Η επιστολή προς τον γ.γ. του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, την οποία υπογράφει ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Τουρκίας στα Ηνωμένα Έθνη, Φεριντούν Σινιρλίογλου, κατηγορεί την Ελλάδα ότι δεν τηρεί τις συμβατικές υποχρεώσεις της, συμπεριλαμβανομένων «βασικών διατάξεων» των Συνθηκών της Λωζάνης και του Παρισιού, που προβλέπουν ότι τα νησιά του Αιγαίου και της Μεσογείου που παραχωρήθηκαν στην Αθήνα θα παραμείνουν αποστρατικοποιημένα”.
 ***
 Με ιστορική ευθύνη  συνυπογράφουμε την καταγγελία.  Είναι έτσι  ακριβώς, όπως τα  καταγγέλλει η ΄Αγκυρα  στο γ.γ του ΟΗΕ.
Ο Μητσοτάκης,  ο Τσίπρας και ο Κουτσούμπας  που δουλειά  τους είναι η δημαγωγία και ο εθνικισμός, μπορούν να λένε ό,τι  θέλουν.  Η ιστορική, όμως , αλήθεια,  είναι μία. Τούτη: ” Η Ελλάδα  δεν τηρεί τις συμβατικές υποχρεώσεις της, συμπεριλαμβανομένων «βασικών διατάξεων» των Συνθηκών της Λωζάνης και του Παρισιού, που προβλέπουν ότι τα νησιά του Αιγαίου και της Μεσογείου που παραχωρήθηκαν στην Αθήνα θα παραμείνουν αποστρατικοποιημένα”.