ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΜΑΘΗΤΗ ΣΤΙΣ ΣΕΡΕΣ: ΠΟΙΑ Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ   ΜΕ ΤΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΑΝΑΘΕΣΕ ΝΑ ΣΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΘΑΝΑΤΟΥ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΧΩΡΟ;

«Μπαλάκι» οι ευθύνες μεταξύ των αρμόδιων

Χαρακτηριστικές είναι οι πρώτες αντιδράσεις του διευθυντή του 9ου Δημοτικού και του δημάρχου Σερρών οι οποίοι έσπευσαν να κατηγορήσουν τον εργολάβο για το γεγονός ότι οι εργασίες συντήρησης και μετατροπής του καυστήρα πραγματοποιούνταν κατά τις ώρες λειτουργίας του σχολείου.

Ο διευθυντής του σχολείου ανέφερε από τη μεριά του ότι το έργο δρομολογήθηκε με πρωτοβουλία του δήμου μέσω ΕΣΠΑ και χωρίς να υπάρξει αρχικό αίτημα από τη διεύθυνση, ενώ ο ίδιος τόνισε ότι είχε επανειλημμένα εκφράσει τη διαφωνία του για το έργο και τους όρους υλοποίησής του, βρίσκοντας «κλειστές πόρτες» στον Δήμο.

«Στη σχολική μονάδα πρόσφατα εγκαταστάθηκε, μέσω ΕΣΠΑ, σύστημα γεωθερμίας για τη θέρμανση του κτιρίου, προκειμένου να αντικαταστήσει τον λέβητα πετρελαίου» δήλωσε ο διευθυντής του σχολείου Νικόλαος Τσιότσιος.

Ο ίδιος όπως σημείωσε διαφωνούσε με το εν λόγω έργο καθώς δεν αποτελούσε πρόταση της σχολικής κοινότητας.

«Ο καυστήρας ήταν μέχρι πρότινος καυστήρας πετρελαίου», ανέφερε ο κύριος Τσιότσιος. «Έγινε ένα έργο στη σχολική μονάδα για το οποίο διαφωνούσα. Διαφώνησα πολλές φορές για το έργο αυτό το οποίο έγινε με ευθύνη του δήμου. Εμάς δεν μας έδωσε κανένας λογαριασμό. Ήταν ένα έργο γεωθερμίας που έγινε μέσω ΕΣΠΑ απ’ ότι γνωρίζω».

Ο διευθυντής του σχολείου υπογραμμίζει ότι απευθύνθηκε πολλές φορές στην αρμόδια υπηρεσία ζητώντας τα έγγραφα για το χρονοδιάγραμμα και την εκτέλεση του χωρίς να υπάρχει καμία ανταπόκριση. Επισημαίνει ακόμα ότι ενώ το έργο έπρεπε να ολοκληρωθεί μέσα σε ένα χρόνο, τελικά, ολοκληρώθηκε σε δυόμιση και ξεκίνησε να λειτουργεί τις δέκα τελευταίες μέρες, αλλά όπως λέει «η λέξη λειτουργεί εντός εισαγωγικών γιατί η γεωθερμία δεν είχε τεθεί ακόμα σε λειτουργία».

Μία εντελώς άλλη εκδοχή για τα γεγονότα που οδήγησαν στο τραγικό συμβάν επιχείρησε να προβάλλει ο δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης. Εμφανιζόμενος στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ «Συνδέσεις» απάντησε στα ερωτήματα που απευθύνονται σε κάθε θεσμικό πρόσωπο, ρίχνοντας κυρίως το βάρος των ευθυνών στον διευθυντή του 9ου Δημοτικού.

Ο κ. Χρυσάφης διέψευσε τα λεγόμενα του διευθυντή Νικόλαου Τσιότσιου, αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα του έργου και το ρόλο του ίδιου στη διεξαγωγή των εργασιών. Όπως υποστήριξε το έργο δεν έχει ξεκινήσει εδώ και 2μιση χρόνια, όπως λέει ο διευθυντής, αλλά ένα χρόνο πριν.

Αρνούμενος ότι ο Δήμος είναι υπεύθυνος για την επίβλεψη και τον συντονισμό των διεξαγόμενων εργασιών στον χώρο του σχολείου χαρακτήρισε τον διευθυντή ως τον νούμερο ένα υπεύθυνο και σημείωσε ότι την ώρα του δυστυχήματος έλειπαν από το σχολείο και ο διευθυντής και ο ανάδοχος του έργου, οι οποίοι είχαν την ευθύνη να επιβλέπουν το έργο.

Επίσης, αντέτεινε ότι δεν δόθηκε ποτέ από το Δήμο άδεια να τελεστούν εργασίες την ώρα της λειτουργίας του σχολείου και τόνισε ότι είναι αναγκαία η τήρηση των πρωτοκόλλων ασφαλείας.

***

Αισχρότερη μαφία από αυτή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης  δεν υπάρχει. Κράτος εν κράτει.  Μετά τα εξοπλιστικά, οι μεγαλύτερες κομπίνες, οι πλέον βρώμικες μπίζνες , το  πιο  δυσώδες περιβάλλον, εδώ και δεκαετίες, τα συναντά κανείς   στους Δήμους. Τοπικοί άρχοντες , όπως λέμε …Νονοί.

Κάπως  έτσι και γι αυτούς τους λόγους έγινε και το έγκλημα στις  Σέρρες. Παρά την αντίθετη γνώμη του Διευθυντή του σχολείου,  ο  Δήμαρχος εισέβαλε με το έτσι θέλω  στο σχολικό χώρο,  για να κατασκευάσει αχρείαστο έργο.  Κατανοητός ο λόγος. Για να ταϊσει «ημέτερους».  Και μέσω αυτών , τον εαυτό  του.

Θρασύτατος, μάλιστα,  όπως είναι οι περισσότεροι από δαύτους, δεν δίστασε  να ρίξει το βάρος της ευθύνης στο δάσκαλο Διευθυντή.  Ο συγκριμένος φαίνεται να ήταν το  κόκινο πανί για τον… άρχοντα,  επειδή ο εκπαιδευττικός, άριστα ποιών,  είχε  αρνηθεί, επειδή γνώριζε προφανώς τί λουλούδι ήταν ο Δήμαρχος ,να γίνουν στο δικό του εργασιακό  χώρο,  κομπίνες.

Και το ερώτημα που καίει, αλλά  μόνο ο εισαγγελέας δεν φρόντισε να  απευθύνει στον (όνομα και πράμα) Χρυσάφη ,   είναι τούτο. Γιατί, παρά τις διαφωνίες και για τους λόγους που έγιναν από το Διευθυντή  του σχολείου, ο  Δήμαρχος Σερρών προχώρησε στο έργο;  Πόσα κονδύλια θα πήγαιναν στην άχρηστη αυτή  κατασκευή  και πόσα εισέπραξε και θα εισέπραττε από το…Δήμο  η εταιρία ;  ΠΟΙΑ Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥ  ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ  ΜΕ ΤΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ  του ανάθεσε  να στήσει τη θανάσιμη παγίδα στο σχολικό χώρο;

 Αλλά και να μη διαφωνούσε και πάλι ουδεμία ευθύνη έχει ο  Διευθυντής. Την απόλυτη ΠΟΙΝΙΚΗ ευθύνη, επαναλαμβάνουμε, την έχει ο Δήμαρχος . Ο ηθικός αυτουργός αυτής της δολοφονίας.  Και όμως!  Δεν τόλμησε ο εισαγγελέας να τον κλείσει μέσα. Λες και σκοτώθηκε ποντίκι, όχι ένα 11χρονο παιδί.

Χώρα της διαφθοράς της απάτης και του εγκλήματος!

 

Γράφουμε γι αυτή τη μαφία της Αυτοδιοίκησης  πολλές φορές.  Σε ένα παλιότερο κείμενό μας από το 2017, πάλι για έγκλημα Δημάρχου, λέγαμε:

Η ΦΥΣΗ ΤΙΜΩΡΕΙ ΟΤΑΝ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΗΣ

Παρέμβαση εισαγγελέα 

Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθήνας Ηλίας Ζαγοραίος σχετικά με τους θανάτους και τις καταστροφές που προκάλεσε η θεομηνία στη Δυτική Αττική, προκειμένου να διερευνηθεί αν έχουν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις και αν χρειαστεί θα κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία.Ανάμεσα στα ενδεχόμενα αδικήματα που ερευνώνται είναι και πολεοδομικές παραβάσεις.

Ανατριχιάζεις με όσα λέει ο  γεωλόγος καθηγητής. Είχε επιλέξει την πληγείσα περιοχή  ως  μάθημα-παράδειγμα στους φοιτητές του για το τί σημαίνει βιασμός της Φύσης και πώς εκείνη   θα εκδικηθεί  την κακοποίησή της!

Κάποια άγρια κομματόσκυλα δήμαρχοι της περιοχής, όλα αυτά τα χρόνια, για να πάρουν τις μίζες τους, να καταβροχθίσουν  κονδύλια, να ταϊσουν τους κολαούζους ,τους οπαδούς, τους κλακαδόρους τους και φυσικά για να επιδείξουν …έργα,  μπάζωσαν τα ρέματα ,άφησαν άλλους να κάνουν σωρό πολεοδομικές και περιβαλλοντικές παρανομίες και αυθαιρεσίες, σακάτεψαν με λίγα λόγια το περιβάλλον που με σοφία η Φύση διατηρούσε προστατευμένο  αιώνες ολόκληρους. Και να το αποτέλεσμα. Σκότωσαν  οι αλητήριοι 15 ανθρώπους!  ΄Αφησαν  στο δρόμο  οικογένειες, που σίγουρα δεν ήταν και οι πλουσιότερες, για να μένουν σε υπόγεια.

Από την άλλη, ο πανάθλιος΄Ελληνας  εμπρηστής,  κατέκαψε το βουνό, για να το κάνει πιθανότατα οικόπεδα και βοσκοτόπια. ΄Ομως, οι κατά τα άλλα ρέκτες στους “δεκάρικους” και τη δημαγωγία  δήμαρχοι της περιοχής, ούτε αντιπλημμυρικά έργα έκαναν, μήτε προχώρησαν, ως όφειλαν,  σε αναδάσωση του καμμένου βουνού. Κι αφού δεν υπήρχαν τα ευλογημένα δέντρα να συγκρατήσουν το νερό, ανεξέλεγκτα πια  πήρε τον κατήφορο και έσπειρε την καταστροφή σε ό,τι συναντούσε στο διάβα του.

Η ανθρώπινη αγυρτεία, το αληταριό της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι  και πάλι υπεύθυνο για το κακό. Δεν υπάρχει χειρότερη συνομοταξία  ανθρωποειδών  από εκείνη των δημαρχαίων και των παρατρεχάμενών τους.  “Κράτος εν κράτει”. Βοά η χώρα και ιδιαίτερα όσοι έντιμοι έτυχε να  γνωρίζουν από μέσα τί συμβαίνει πίσω από τις θεόκλειστες πόρτες των γραφείων διαφθοράς  στα δημαρχεία.

Θυμηθείτε, μόλις λίγες μέρες πριν, την περίπτωση του δήμαρχου  Περιστερίου. ΄Ενα προάστιο που  δεν απέχει και πολύ  από τις πληγείσες περιοχές. Πέρασε,φυσικά, η είδηση στο ντούκου.  Διαβάστε:

«Κώστα, προσάρμοσέ το»: Απίστευτο σκάνδαλο στο Δήμο Περιστερίου.
«Κώστα τις έχουν οι προμηθευτές που θέλουμε; Αλλιώς προσάρμοσέ το»: η φράση που εκθέτει ανεπανόρθωτα τον αντιμνημονιακό δήμαρχο Περιστερίου, Ανδρέα Παχατουρίδη, και ….

τους συνεργάτες του.

Tip: Ο Παχατουρίδης είναι κολλητός φίλος του δημοσιογράφου του ΑΝΤ1 Γιώργου Παπαδάκη. Θα έχει ενδιαφέρον ο τρόπος που θα τον υπερασπιστεί το πρωί της Δευτέρας.
Το έγγραφο που αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» ( ΑΔΑ 657ΙΩΞ2-0Κ0 ) και αφορά στην προκήρυξη διαγωνισμού από τη δημοτική αρχή Περιστερίου, για την προμήθεια αδρανών υλικών, εκθέτει ανεπανόρθωτα τους αρμόδιους του δήμου, εξαιτίας μίας… μικρής, αλλά σημαντικής «παράλειψης».
Στην 8η σελίδα, υπό τον τίτλο «Τεχνική Ικανότητα και Επαγγελματική Ικανότητα», όπου περιγράφεται πώς «αποδεικνύεται η τεχνική ικανότητα», έχει -ατυχώς για τους συντάκτες- «ξεχαστεί» η εξής φράση: «Κώστα τις έχουν οι προμηθευτές που θέλουμε; Αλλιώς προσάρμοσέ το»!

Για να καταλάβετε με απλά λόγια τι ακριβώς έγινε:
Ήθελαν να δώσουν σε έναν δικό τους, την προμήθεια. Ο δικός τους είναι αυτός που έχει πάρει όλες τις μέχρι τώρα δουλειές. Για να μην μπει άλλος στο παιχνίδι, έβαλαν τον όρο 4, δηλαδή ζητούν από τους συμμετέχοντες στο διαγωνισμό να προσκομίσουν 3 παρόμοιες συμβάσεις! Ε, πού να τις βρει ο καινούριος τις 3 παρόμοιες συμβάσεις ! 
Ο τύπος που έβαλε τη σημείωση, απευθύνετε στον Κώστα και του λέει “Κώστα, δες αν οι δικοί μας έχουν 3 συμβάσεις”, που σημαίνει ότι αν είχαν δύο, ο “Κώστας” θα προσάρμοζε τη διακήρυξη, ώστε να μην μείνουν απέξω.
Κώστας, είναι προφανώς ο Κωνσταντίνος Μίχας, ο αρμόδιος δηλαδή για τη διακήρυξη. Προφανώς, τους όρους τους έγραψε κάποιος δικηγόρος και έβαλε τη σημείωση στο word που έστειλε στον Κώστα, ο οποίος όταν το έκανε pdf για να το ανεβάσει στη Διαύγεια …ξέχασε να σβήσει τη σημείωση !!!!

“΄Εργα και ημέραι” του γνωστού Δεξιού-Ακροδεξιού Φροντιστηριάρχη- δήμαρχου  του  Περιστερίου που ρήμαξε  χρόνια τώρα τον μεγαλύτερο Δήμο της χώρας . Τραγική ειρωνεία, να  διαδεχτεί ο Παταχουρίδης  στο ….κομμουνιστικό  Περιστέρι τον τσαγκάρη για χρόνια  Δήμαρχο Φωλόπουλο, κομμουνιστή   με τα όλα του.

Σ΄αυτό το Δήμο-σύμβολο  για εκείνα τα “πέτρινα” χρόνια, την εποχή της “παράγκας” , σήμερα ο Ακροδεξιός Παχατουρίδης έστησε τις εγκληματικές του κομπίνες μια από  τις οποίες ήρθε στο φως με την παραπάνω απόκάλυψη, εξαιτίας ενός λάθους του αχυρανθρώπου του. Να ήταν, όμως,  μόνο μία;

Είναι  κανόνας πια. Χρόνια τώρα πρόεδροι και δήμαρχοι  έχουν βρει φλέβα χρυσού στην τοπική αυτοδοίκηση   και την εκμεταλλεύονται ασύστολα. Ποσώς ενδιαφέρονται να πραγματοποιήσουν, έστω και τα ελάσσονα  απ΄όσα προεκλογικά υπόσχονται. Σημασία  έχει να πάρουν το αξίωμα του “τοπικού άρχοντα”,που αυτόματα σημαίνει μπάζα, κονόμα τρελή  από μίζες, κλοπές δημόσιου χρήματος-κονδυλίων, από εκβιασμούς, από εγκλήματα σαν αυτό στην Μάνδρα.

Γνωρίζω δήμαρχο (δεν είναι ο μόνος, η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των αλητήριων είναι απατεώνες, διεφθαρένοι και διαπλεκόμενοι), που άνοιξε αλλού  αυτοκινητόδρομο , ενώ στα αρχικά σχέδια της Νομαρχίας  είχαν χαραχτεί άλλες  γραμμές ,για να περάσει ο δρόμος. Εκείνος, μόλις εγκρίθηκε η κατασκευή του έργου, άλλαξε τα σχέδια, έφτιαξε καινούργιες γραμμές να περνάει ο αυτοκινητόδρομος  μέσα από χωράφια ψηφοφόρων του,  με στόχο, όπως είναι φανερό,   να πάρουν αποζημιώσεις οι δικοί του και να δοθεί  αξία με την  κατασκευή του δρόμου στις περιουσίες τους.

΄Ενα χρόνο μετά, τον μεγάλο αυτό περιφερειακό δρόμο, τον πήραν τα ρέματα .Και  αλλού,  κατέρευσε εντελώς από καθίζηση ,αφού  το έδαφος ήταν ακατάλληλο για τέτοιο έργο.  Χρειάστηκε, λοιπόν, για να μην πάνε στράφι τα πρώτα λεφτά, να ανακατασκευαστεί, σε πολλά σημεία. Ξοδεύτηκαν νέα κονδύλια, δόθηκαν κι άλλες  μίζες. Με λίγα λόγια, “στοίχισε ο κούκος αηδόνι”. ΄

΄Ενα έργο που θα μπορούσε  να έχει τελειώσει   υπό κανονικές συνθήκες με λογικά κονδύλια, εκτίναξε τον προϋπολογισμό του στα ύψη.΄Αλλοι δέκα τέτοιο δρόμοι από τα λεφτά αυτής της κατάχρησης θα μπορούσαν να έχουν  γίνει.

  Και τέτοια φαινόμενα διαφθοράς είναι συνήθη σε όλη την Επικράτεια στις κατά τόπους αυτοδιοικήσεις. Για τη συγκεκριμένη, μάλιστα, καταγγελία μας, έχουμε να δώσουμε ονόματα, διευθύνσεις  και….υψηλά πρόσωπα που  παρείχαν κομματική στήριξη, για να μην πάει φυλακή   ο αλητήριος αυτός  δήμαρχος. Τα θέλει κανένας εισαγγελέας; Αστεία πραγματα!

Τώρα,  για τη Μάνδρα και τη Ν. Πέραμο , η ελληνική δικαιοσύνη θα  στήσει πάλι … πασαρέλα. Θα βάλει θορυβοποιούς εισαγγελείς να ψάξουν τάχα τους ενόχους (λες και δε είναι φως φανάρι ποιοι είναι), θα μπλέξουν κόμματα ,συμφέροντα, άλλες διαπλοκές και στο τέλος,  να μου το θυμηθείτε, θα βγούνε όλοι λάδι.

Ελλάς , το μεγαλείο σου!