ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΓΚΟΛΠΙΟ ΤΟΥ ΣΩΣΤΟΥ ΚΛΕΦΤΗ

Προσπάθεια συγκάλυψης από την ΕΛ.ΑΣ. καταγγέλλει ο δικηγόρος της οικογένειας Φραγκούλη

Δικαιοσύνη ζητούν οι γονείς του 16χρονου Ρομά που χαροπαλεύει στην εντατική. «Μία βολή από πίσω στο κεφάλι είναι μια βολή εξουδετέρωσης» τόνισε ο δικηγόρος τους κάνοντας λόγο για απόπειρα συγκάλυψης και για δήθεν προσπάθεια εμβολισμού της μηχανής των αστυνομικών

Παράσταση πολιτικής αγωγής προς υποστήριξη του κατηγορητηρίου σε βάρος του 34χρονου αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ, που φύτεψε μία σφαίρα στο κεφάλι του Κώστα Φραγκούλη με αποτέλεσμα να παραμένει σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στην εντατική.

Ενώ ο αναβρασμός τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και σε άλλους καταυλισμούς Ρομά συνεχίζεται για τρίτη μέρα, οι γονείς του 16χρονου έφτασαν συντετριμμένοι στο δικαστικό μέγαρο της συμπρωτεύουσας, εκεί όπου χθες ο πατέρας έπεσε θύμα καταστολής από ΜΑΤατζήδες που τον χτύπησαν και τον έριξαν στο έδαφος αγνοώντας τις εκκλήσεις των συγκεντρωμένων.

«Ζητάμε δικαιοσύνη» είπε η μητέρα του νεαρού. «Δεν έπρεπε να γίνει αυτό που έγινε. Ζητάμε συγγνώμη για αυτό που έκανε το παιδί» είπε ο πατέρας και τόνισε πως ο γιος του χαροπαλεύει.

****

 

Διευκρίνιση:  Κάθε  είδους μάθημα, αν πλατειάζει,  είναι ανιαρό και  άχρηστο.  Κι  αν δε συνοδεύεται   από  επεξηγήσεις , παραδείγματα ή ασκήσεις ,ενέχει τον κίνδυνο να θεωρηθεί ή και να  είναι προϊόν    ανεπαρκούς    μεταδοτικότητας   του διδάσκοντος  και ως εκ τούτου ελλιπούς  αποδοχής  προς  εμπέδωση των διδασκομένων.   Αυτός είναι ο λόγος που στο παρόν εγκόλπιο  προτιμάται ευθύς εξ αρχής η είσοδος στο ψαχνό της διδασκαλίας   δια παραδειγμάτων και  ασκήσεων.

1.Κεφάλαιο πρώτο:  Κανόνες ευφυούς κλοπής:

α.  ΄Η είσαι σωστός κλέφτης ή δεν είσαι , και τα παρατάς.  Αλλά, έστω κι αν ξέρεις να κλέβεις, αλλά όχι και να κρυφτείς, άλλαξε επάγγελμα. Αλλιώς την έχεις βαμμένη.

β. ΄Οταν λέμε να ξέρεις να κρυφτείς ως κλέφτης,   εννοούμε και  η κλοπή σου να είναι νομιμοφανής (του «λευκού κολάρου») και  τα κλοπιμαία  μετά τη μοιρασιά, να πηγαίνουν  σε   ασφαλή   καβάντζα.

2.Κεφάλαιο δεύτερο. Παραδείγματα:

Κλοπή βενζίνης. Εξπέρ στο είδος  τούτο συγκεκριμένες φαμίλιες έχηδων και κατέχηδων στη χώρα. Και ξέρουν να κλέβουν ( εύκολο, κάνουν  με το αζημίωτο  το Μητσοτάκη πρωθυπουργό να βγάζει νόμους… νόμιμης κλοπής), αλλά ,πρωτίστως,  ξέρουν να (ξε)πλένουν τα κλεμμένα μας λεφτά και λαμπίκος πια να τα βγάζουν στην αγορά για να γεννάνε, με  νέες κλοπές και απάτες.

3. Κεφάλαιο τρίτο. ‘Ασκηση προς εμπέδωση:

‘ Εστωσαν, ένα 16χρονο  τσιγγανάκι  και  μια συνομήλικη ομόφυλή του ( επονομαζόμενα και Ρομά και επί το απαξιότερο   γυφτάκια ) που τα “έχουν” και είναι να συναντηθούν βραδάκι  στο δίπλα από το καταυλισμό της νεαρής  χωράφι. Ο πιτσιρικάς  έχει αργήσει και για να   προφτάσει το ραντεβού, δανείζεται στα  κρυφά το Datsun   του πατέρα του, του οποίου, όμως,  ο δείκτης είναι στο κόκκινο  από βενζίνη, δοθέντος πως όλη μέρα  ο  γονιός  του γύριζε να πουλήσει  ζαρζαβατικά  και δεν  τον ρώτησαν …ούτε πόσο, μπάρμπα, τα μήλα.  Στέκει σε ένα βενζινάδικο  να βάλει καύσιμα από εκείνα, που ο Βαρδινογιάννης ,κλέπτοντας  νόμιμα τα πουλάει κοντά στα 3 ευρώ το λίτρο, από   0,80   ( αν τα πούλαγε σε αυτή την τιμή  και πάλι υπερκέρδη θα είχε) , ψάχνει στην τσέπη που νομίζει πως είναι το 20ευρω αλλά τελικά  βλέπει 10αρικο και μπροστά στον κίνδυνο να φάει ξύλο, αν δεν πληρώσει κανονικά,  πατάει γκάζι και γίνεται καπνός.

Ερωτήματα:

α. Αν ο Βαρδινογιάννης είχε κρατήσει τη βενζίνη στα λογικά  (κερδοφόρα) πλαίσια, θα έφτανε το 10άρικο για να πληρώσει τη βενζίνη του το τσιγγανάκι και δε θα χρειαζόταν να την κοπανήσει, πολύ περισσότερο να φάει σφαίρα στο κεφάλι ;

β. Αν ο «κλέφτης» ήταν μπαλαμός,  εγγονός  Βαριδονογιάννη με Πόρσε που είχε βγει τσάρκα για να κάνει χαβαλέ , να παίξει «κλέφτες και αστυνόμοι», θα τολμούσε  ποτέ μπατσάκος να του κάνει το κρανίο κόσκινο με το πιστόλι;  Κι αν  από λάθος αναγνώριση τολμούσε, σήμερα θα ήταν ακόμα ζωντανός ο δράστης;

γ. Αν συνέβαινε στην Αμερική ό,τι συνέβη με την απόπειρα δολοφονίας στη Θεσσαλονίκη, στις διαδηλώσεις που έγιναν χτες, θα συμμετείχαν μόνο Ρομά και όχι  μπαλαμοί;

δ. Θα υπήρχε στον κόσμο   «Κούγιας» , για να αναλάβει την υπεράσπιση του δολοφόνου και δεν θα τον είχαν λιντσάρει  διαδηλωτές με τα κεριά και τα πλακάτ    στα χέρια;

(Διευκρίνιση για τους εξεταζόμενους: Δε χρειάζεται να έχετε διαβάσει καλά, για να δώσετε τις  σωστές απαντήσεις .Φτάνει το μυαλό σας (διάβαζε η συνείδησή  σας) να είναι  καθαρή κι ατόφια.).