ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

  1. ΒΑΣ. ΛΕΒΕΝΤΗΣ. ΟΤΑΝ ΔΕΝ  ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΗ,  ΕΙΝΑΙ ΘΕΤΙΚΟΣ
  2. ΔΗΜ.  ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ.  Ο…ΜΕΓΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ.
  3. ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ Ο ΦΣΙΣΜΟΣ
  4. ΕΛΛHΝΕΣ. ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ
1. Λεβέντης κατά Τσίπρα: Είναι ΠΑΣΟΚτζής και όχι αριστερός
(EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Βασίλης Λεβέντης, μετά από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού που χαρακτήρισε «όνειρα θερινής νυκτός» τα σενάρια για οικουμενική κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων αποκάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα ΠΑΣΟκτζή, αντιδρώντας στα λεγόμενα του πρωθυπουργού σε συνέντευξή του, όπου μεταξύ άλλων ανέφερε ότι ο κ. Λεβέντης τον διασκεδάζει.

«Ο Τσίπρας προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ που είχε 3%. Δεν απορρόφησε ο ΣΥΡΙΖΑ το ΠΑΣΟΚ, αλλά το ΠΑΣΟΚ τον ΣΥΡΙΖΑ όπως φαίνεται, είναι ΠΑΣΟΚτζής, όχι αριστερός εφόσον θεωρεί τις συζητήσεις περί οικουμενικής όνειρα θερινής νυκτός, γιατί η Αριστερά θεωρούσε σοβαρές τις συζητήσεις αυτές», δήλωσε στο Mega ο κ. Λεβέντης.

«Η λογική του ΠΑΣΟΚ είναι λογική διαφθοράς καρέκλας, θα ήταν βλάκας να επιμένει σε κάτι που ο λαός έχει καταδικάσει, ο λαός την έβαλε στην άκρη αυτή τη λογική» πρόσθεσε, ενώ σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός είναι όμηρος των 153 βουλευτών του, γεγονός που καθιστά απαραίτητη την οικουμενική κυβέρνηση. «Αν γίνει η οικουμενική, δεν θα φοβάται», πρόσθεσε, ενώ εκτίμησε ότι ο κ. Τσίπρας θα δείξει αίσθημα ευθύνης. «Αν δεν το κάνει, κακό του κεφαλιού του. Οι πολιτικοί όπως ο Τσίπρας αλλά λένε κι αλλά κάνουν», συμπλήρωσε.

Ο κ. Λεβέντης δήλωσε ακόμη ότι σκοπεύει να επισκεφθεί τον πρωθυπουργό και τον νέο αρχηγό της ΝΔ, για να τους προτείνει το σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης.

Ο Βασίλης Λεβέντης, αν σταματήσει να κάνει την… καφετζού  και να δίνει κάθε τρεις και λίγο διάφορα  προγνωστικά, θα παίξει αποφασιστικό ρόλο στα πολιτικά πράγματα της χώρας.΄Εχει και ωριμότητα και σύνεση.

Το τημ, όμως,  που έχει στη Βουλή δε φαίνεται να “τραβάει”. Μάζεψε κάτι τύπους περίεργους και απολίτικους, που δεν απέχει πολύ η ιδεοληψία τους από εκείνη των μελών της Χ.Α. Ας ξεκαθαρίσει την ομάδα. Δεν παίζει καλά.

 2. Κουτσούμπας: Ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέχθηκε από τους εταίρους για να κάνει τη βρώμικη δουλειά
Κουτσούμπας: Ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέχθηκε από τους εταίρους για να κάνει τη βρώμικη δουλειά

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέχθηκε για να κάνει τη βρώμικη δουλειά που δεν μπορούσαν να την κάνουν επαρκώς η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και την κάνει πάρα πολύ καλά» δήλωσε ο γγ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

«O ΣΥΡΙΖΑ επιλέχθηκε από τους «εταίρους», από την ΕΕ, από την αστική τάξη της χώρας μας, γιατί αυτοί επιλέγουν… Αν είχε περάσει τέτοια μέτρα μια κυβέρνηση ΝΔ/ΠΑΣΟΚ θα είχε ξεσηκωθεί το σύμπαν…» δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Αυτό το παλικάρι του ΚΚΕ “βουλωμένο γράμμα διαβάζει”,τελικά.  Στο μεταξύ, μετά λόγου γνώσεως, θα λέγαμε  πως  δεν έχουμε δει ως τώρα χειρότερο Γραμματέα στον Περισσό από αυτόν τον “άχρουν,  άοσμον και άγευστον  σταλινικό. Σε ξενερώνει ιδεολογικά το άτομο.

3. Λάβρος Ετινγκερ κατά της Πολωνίας
Λάβρος Ετινγκερ κατά της Πολωνίας

 

Ο Ευρωπαίος επίτροπος Γκύντερ Ετινγκερ θα ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ενωση να ξεκινήσει τη διαδικασία που προβλέπεται κατά μίας χώρας που απειλεί τις ευρωπαϊκές αξίες, στην περίπτωση αυτή κατά της Πολωνίας, το κοινοβούλιο της οποίας ψήφισε νόμο που εγκαθιδρύει κυβερνητικό έλεγχο επί των δημοσίων τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών μέσων.

Ο νόμος, ο οποίος μένει να επικυρωθεί από τον πρόεδρο της Πολωνίας για να τεθεί σε ισχύ, προβλέπει ότι ο υπουργός Οικονομικών θα διορίζει τους επικεφαλής των δημοσίων τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών μέσων.

Ο νόμος εντάσσεται στα σχέδια του κυβερνώντος υπερσυντηρητικού, ευρωσκεπτικιστικού κόμματος PiS για την αύξηση του κυβερνητικού ελέγχου επί των δημοσίων μέσων ενημέρωσης.

 Οι επικεφαλής των κυβερνήσεων της Ουγγαρίας και της Πολωνία,έχουν φανερά και εντελώς πια μετακινηθεί προς το φασισμό. Γι΄αυτό θέλουν “ένα γερό τράβηγμα του αυτιού”. Να τους το “ξεριζώσουν” μάλιστα εκεί στην Ευρώπη. Δε γίνεται ο κόσμος να προχωράει μπροστά κι αυτοί να ονειρεύονται το Μουσολίνι.  Πιάστε  στην Ε.Ε το μαστίγιο για δαύτους. Θα μολύνουν κι΄άλλους.

4. Κάπα Research: Πιο αποτελεσματική η κυβέρνηση Σαμαρά -Βενιζέλου από τον Τσίπρα στη διαχείριση της κρίσης
(EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

 

Την άποψη ότι η κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου διαχειρίστηκε καλύτερα την οικονομική κρίση, από ότι η σημερινή, έχουν οι περισσότεροι Ελληνες.

Στη δημοσκόπηση της Κάπα Research, για λογαριασμό του «Βήματος», στην ερώτηση για το ποια κυβέρνηση- από το 2009 έως σήμερα- διαχειρίστηκε καλύτερα την ελληνική οικονομική κρίση, το 20,9% επέλεξε εκείνη του 2012-2014 υπό τον Αντώνη Σαμαρά, ενώ το 17,7% επέλεξε την κυβέρνηση 2015 υπό τον Αλέξη Τσίπρα.

Ακόμη, το 8,7% θεωρεί καλύτερη τη διαχείριση της κυβέρνησης του Λουκά Παπαδήμου (2011-2012) και μόλις το 6,1% επιλέγει εκείνη του Γιώργου Παπανδρέου (2009-2011).

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί πως στη συγκεκριμένη ερώτηση το 45,9% των ερωτηθέντων απάντησε «καμία».

Η κρίση των Ελλήνων, όπως είναι γνωστό, πέρα από ανιστόρητη, είναι και “χειραγωγούμενη”. Βιομηχανία παραπληροφόρησης, οπαδιλίκι, φανατισμός, πελατειακή σχέση, αυτά κυρίως διαμορφώνουν αποφασιστικά κάποτε και αποκλειστικά, την πολιτική του κρίση. Αν δούμε τις απαντήσεις παραπάνω, φτάνουν 3 παρατηρήσεις, για να διαπιστώσει  κανείς το μέγεθος της ανισορροπίας και της έλλειψης πολιτικής σκέψης των συμπατριωτών μας

  1. Ο Τσίπρας, που με το τρίτο μνημόνιο έστειλε την Ελλάδα 50 χρόνια πίσω κι αυτή τη στιγμή ουδείς γνωρίζει πότε κι αν θα βγούμε κάποτε  από την κρίση, έλαβε το καθόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό του  17,7% συγκρινόμενο με το 20.9% του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος αποδείχτηκε πως υπήρξε ο πιο αξιόπιστος και αποτελεσματικός πρωθυπουργός στα χρόνια αυτά της κρίσης και τη διαχειρίστηκε  με σύνεση και διορατικότητα.

  2. Ο Γιώργος Παπανδρέου  που  πήρε την “καυτή πατάτα” του Κώστα Καραμανλή (ο κύριος υπεύθυνος της χρεοκοπίας της χώρας), χειρίστηκε κι αυτός με τρόπο ικανοποιητικό την κρίση και οι αποφάσεις του (πλην εκείνης για  το δημοψήφισμα) ήταν λυτρωτικές για τη χώρα. Και  τον φιλοδώρησαν με ολόκληρο… 6,1%!

  3. Η συντριπτική πλειοψηφία,πάνω από 45% των ερωτηθέντων, απάντησε πως καμιά κυβέρνηση δε διαχειρίστηκε σωστά την κρίση. Βεβαίως, εδώ παράλειψαν να ρωτήσουν  ποιον θεωρούν κατάλληλο, για να βγάλει τη χώρα από την κρίση.  Οπότε είναι σίγουρη η απάντηση. ΄Απαντες, θα συμφωνούσαν πως  αν γίνονταν, έστω για μια εβδομάδα οι ίδιοι πρωθυπουργοί, θα είχαν λύσει  όλα και οριστικά τα προβλήματα της χώρας.

     Τα έχουμε πει. Αλλοπρόσαλλος λαός, κυκλοθυμικός και εντελώς άσχετος στην κρίση του . “Αλλού πατεί και αλλού βρίσκεται” που λένε.