ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 ΗΤΑΝ ΣΑΝ ΚΟΛΑΣΗ»
Τρόμος ξανά στην Τουρκία: 38 νεκροί, 155 τραυματίες από τη διπλή επίθεση
Φωτογραφία: AP/ Ismail Coskun

Δύο εκρήξεις, μέσα σε λιγότερο από ένα λεπτό, σκόρπισαν τον θάνατο και τον τρόμο ξανά στην Κωνσταντινούπολη, κοστίζοντας τη ζωή 38 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 155, σύμφωνα με τον τελευταίο τραγικό απολογισμό.

Η διπλή επίθεση έγινε με αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά και αμέσως μετά με βομβιστή καμικάζι, έξω από το ποδοσφαιρικό γήπεδο Vodafone Arena της Μπεσίκτας. Το ένα «χτύπημα» έγινε ακριβώς έξω από το γήπεδο και το άλλο δίπλα σε αυτό, στο πάρκο Ματζκά.

Από τους 38 νεκρούς, οι 30 είναι αστυνομικοί, οι 7 πολίτες, ενώ η ταυτότητα ενός θύματος δεν έχει εξακριβωθεί ακόμη όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Κουρτουλμούς: Το PKK ευθύνεται για την τρομοκρατική επίθεση

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης δήλωσε την Κυριακή ότι ενδέχεται να ευθύνεται το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) για την τρομοκρατική επίθεση. «Τα στοιχεία δείχνουν το PKK. Πρόκειται ξεκάθαρα για σχεδιασμένη επίθεση. Θα υπάρξουν ανακοινώσεις μόλις ολοκληρωθούν οι έρευνες. Δεν μπορούμε να πούμε τίποτα οριστικό ακόμη», δήλωσε ο Κουρτουλμούς.

β. ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ
Μακελειό στην Τουρκία: Επαιζαν κιθάρα αμέριμνοι και πίσω τους έσκασε η βόμβα [βίντεο]
Μακελειό στην Τουρκία: Επαιζαν κιθάρα αμέριμνοι και πίσω τους έσκασε η βόμβα [βίντεο]

Ένα νέο βίντεο από το μακελειό στην Κωνσταντινούπολη ήρθε στο φως της δημοσιότητας. Δύο νεαροί παίζουν κιθάρα και τραγουδούν όταν ξαφνικά πίσω τους γίνεται η πρώτη έκρηξη βόμβας έξω από το «Vodadone Arena».

Στο βίντεο φαίνεται καθαρά η έκρηξη αφού πίσω από τους νεαρούς και σε μεγάλη απόσταση φαίνονται καθαρά οι φλόγες από την βόμβα, στην τρομοκρατική επίθεση στην Πόλη.

Μεγάλο κι αυτό το κακό στη γείτονα. Πραγματικά ολέθρια επίθεση με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες. Κι αν είναι κι αυτό δουλειά των Κούρδων, θα έπρεπε να αισχύνονται. Είναι τρομοκρατία, είναι έγκλημα . Και δεν είναι η πρώτη φορά.

Κι ενώ έχουμε αυτήν την εξέλιξη του εφιάλτη, έρχεται και ο πανάθλιος Πάνος Καμμένος, όπως βλέπουμε στη συνέχεια, να μιλήσει για…Κουρδικό κράτος. Και είναι υπουργός ΄Αμυνας! Πώς να μήν κάνει …Τούρκους τους Τούρκους; Με το δίκιο του να απειλεί ο Ερντογάν τούτη τη φορά.

___________________________________________________________________

  1. AΚΡΑΙΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΡΣ. “ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ”
  2. ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ.  ΠΡΕΜΟΥΡΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΟΠΛΑ
  3.  ΕΝΤΟΛΕΣ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΩΝ ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ
1. α. Εκρηξη κοντά στον καθεδρικό ναό των κοπτών στο Κάιρο -Τουλάχιστον 22 νεκροί
Φωτογραφία: twiiter/Roo Maa

Τουλάχιστον 22 άνθρωποι σκοτώθηκαν και ακόμη 35 τραυματίστηκαν σε έκρηξη που σημειώθηκε κοντά στον καθεδρικό ναό των κοπτών στο Κάιρο σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση.

Προς το παρόν κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση. Η έκρηξη σημειώθηκε στον καθεδρικό ναό του Αγίου Μάρκου των κοπτών στη συνοικία Αμπασίγια, ενώ ακόμη 10 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί ελαφρά, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

 

β. Επίθεση αυτοκτονίας στο μεγαλύτερο λιμάνι της Σομαλίας -Δεκάδες νεκροί
Φωτογραφία: Twitter/Ahmed Mohamed

 

Eνα παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο εξερράγη την Κυριακή στην είσοδο του μεγαλύτερου λιμανιού της Σομαλίας στην πρωτεύουσα Μογκαντίσου, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 29 άνθρωποι, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Οι κάτοικοι της πρωτεύουσας της Σομαλίας δήλωσαν ότι η ισχυρή έκρηξη ακούστηκε σε ολόκληρη την πόλη, ενώ στη συνέχεια πυκνός καπνός υψώθηκε από το λιμάνι.

Η επίθεση σημειώθηκε στην πύλη εισόδου του εμπορικού λιμανιού του Μογκαντίσου, του μεγαλύτερου της χώρας όπου η κίνηση δεν σταματά ποτέ.

Ο εφιάλτης των Ισλαμικών τρομοκρατικών επιθέσεων δε έχει σταματημό. Φονιάδες ανθρώπων, εκτελεστές παιδιών και αθώων, δεν έχουν “ιερό και όσιο”.

Από την άλλη,κανένα δυνατό ακτιβιστικό κίνημα στον κόσμο ενεντίον της τυφλής Ισλαμικής τρομοκρατίας, δεν έχει συσταθεί. Οι δικοί μας εδώ μπαχαλάκηδες και  τα “φυτά” του ΚΚΕ μιλάνε για “φονιάδες λαών”, αλλά ποσώς νοιάζονται ή δείχνουν να αντιλαμβάνονται πως τα θύματα της τρομοκρατίας των Τζιχαντιστών και των λοιπών φανατικών Ισλαμικών ομάδων ,είναι απείρως περισσότερα και ειδεχθέστερα τα εγκλήματά τους από όλα μαζί  εκείνων που κατηγορούν ως φονιάδες λαών.  Τι αφασία!

2. Ανησυχία Καμμένου για ενδεχόμενο «ατύχημα» στο Αιγαίο
Ανησυχία Καμμένου για ενδεχόμενο «ατύχημα» στο Αιγαίο

Τους φόβους του για ενδεχόμενο «ατυχήματος» στο Αιγαίο εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, με αφορμή τις συνεχείς παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου.

Ο Πάνος Καμμένος τόνισε πως η δημιουργία Κουρδικού Κράτους είναι πλέον ισχυρή πιθανότητα και «γι’ αυτό το λόγο αυξάνει τις απειλές προς την Ελλάδα, προκειμένου να διαπραγματευτεί».

Μιλώντας στην εφημερίδα Real News διευκρίνισε πως «Δεν ανησυχώ για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο με την έννοια της πολεμικής πράξης. Όταν, όμως, συνεχίζονται οι παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου από την πλευρά της Τουρκίας και υπάρχουν αερομαχίες, είναι ανά πάσα στιγμή επικίνδυνο να γίνει ένα “ατύχημα”».

Η μόνη ανησυχία του Καμμένου είναι να μην πέσει η κυβέρνηση και  πάμε σε εκλογές, οπότε είναι σίγουρο πως θα χάσει το μεγάλο φαγοπότι από τις εξοπλιστιές  αγορές που έχει προγραμματίσει. Εν τω μεταξύ, η ανοησία τους ανδρός …χτυπάει κόκινο. “Ρίχνει νερό στο μύλο” του Σουλτάνου,για να παραληρεί και να απειλεί,αφού ο υπουργός ΄Αμυνας της Ελλάδας, τολμά να μιλά απροκάλυπτα για τη δημιουργία Κουρδικού Κράτους!

Πώς να μην αμφισβητεί μετά ο δικτάτορας της Τουρκίας τη συνθήκη της Λωζάνης; ΄Ολοι οι ανόητοι και οι ανεγκέφαλοι, σ΄αυτή την κυβέρνηση μαζεύτηκαν τελικά;

 

3. Διμοιρία των ΜΑΤ μήνυσε αξιωματικούς: Μας οδήγησαν σε επιχείρηση ως πρόβατα επί σφαγήν
Φωτογραφία αρχείου: EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Μέλη της διμοιρίας Α-513 των ΜΑΤ, που τραυματίστηκαν στα πρόσφατα επεισόδια στα προσφυγικά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, έκαναν μήνυση κατά των αξιωματικών που συντόνισαν την επιχείρηση.

Οι αστυνομικοί έπαθαν κατάγματα και θλαστικά τραύματα στα χέρια και τα πόδια από τις πέτρες και τους τσιμεντόλιθους που πετούσαν οι αντιεξουσιαστές από τις ταράτσες των προσφυγικών πολυκατοικιών, στα επεισόδια στις 31 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», καταγγέλλουν ότι οι ανώτεροί τους τούς οδήγησαν σε αστυνομική επιχείρηση που ήταν προορισμένη να αποτύχει. «Διαταχθήκαμε να ενεργήσουμε άμεσα, χωρίς βοήθεια, με αποτέλεσμα να σταλούμε ως ”πρόβατα επί σφαγήν”, να εκτεθούμε σε κίνδυνο και να τραυματιστούμε», αναφέρουν στη μήνυσή τους, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Με επιστολή της, η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών ζητά από την Εισαγγελία Εφετών, τον Αρειο Πάγο και τον Νίκο Τόσκα να αποδοθούν ευθύνες στην αστυνομική ηγεσία, κατηγορώντας την ότι εκθέτει τους αστυνομικούς σε κίνδυνο, για την εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων.

Παράλληλα, οι τέσσερις αστυνομικοί της διμοιρίας των ΜΑΤ που τραυματίστηκαν στα επεισόδια- τα οποία ξεκίνησαν όταν έγινε προσπάθεια να αποτραπεί η σύρραξη μεταξύ αντιεξουσιαστών και μελών της Χρυσής Αυγής- κατηγορούν την ηγεσία τους ότι παρά τη σφοδρότητα των επιθέσεων, δεν διέθεσε επιπλέον δυνάμεις, αφήνοντάς τους αβοήθητους απέναντι σε υπεράριθμο και εξαγριωμένο πλήθος.

«Τραυματιστήκαμε όλοι και είναι ευτύχημα που επιζήσαμε», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

“Πλάκα” έχει τελικά. Η μήνυση, όχι  βέβαια οι τραυματισμοί. Και φυσικά είναι  δίκαιο και επιβεβλημένο να δικαστούν οι επι κεφαλής γι΄αυτή την έκθεση σε κίνδυνο ζωής των υφισταμένων τους. Οι προϊστάμενοι σε όλους τους κλάδους, δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, οφείλουν πρώτοι εκείνοι να εκτίθενται σε κίνδυνο, και όχι να στέλνουν άλλους στη “φωτιά” και να δίνουν εντολές εκ τους ασφαλούς.

΄Ετσι έστειλε και  μας  η τότε υπουργός Παιδείας Μ. Γιαννάκου στο στόμα της ρώσικης μαφίας, όταν ως αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί στις πρώην ανατολικές χώρες, καταγγείλαμε τη διαφθορά που επικρατούσε. Παρά τις παρακλήσεις του γράφοντος και του καθηγητή Γ. Τριάρχη να μας προστατεύσει και να μας απομακρύνει από την επικίνδυνη ζώνη,  μας άφησαν σκόπιμα εκεί για να μας σκοτώσουν. Εγώ γλύτωσα. ΄Οχι όμως και ο Γιώργος Τριάρχης, που τον δολοφόνησαν εν μέση οδώ στην Τασκένδη.

Και οι προϊστάμενοι που εξέθεσαν τη ζωή μας σε άμεσο κίνδυνο, σήμερα ξεκοκαλίζουν συντάξεις και μάλιστα παχυλές. Ουδείς τιμωρήθηκε. Τουλάχιστον   ας τιμωρηθούν τούτοι τη φορά οι αξιωματικοί που μηνύθηκαν από τους υφισταμένους τους για αυτή την εγκληματική πράξη.