ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

 Η Β. Κορέα εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο

Νέο βαλλιστικό πύραυλο εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα την Κυριακή, προς τη Θάλασσα της Ιαπωνίας, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.

Το υπουργείο Αμυνας της Νότιας Κορέας έκρινε ότι πρόκειται για «επίδειξη δύναμης» της Πιονγκγιάνγκ έναντι της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ, καθώς ήταν η πρώτη εκτόξευση πυραύλου από τη Β. Κορέα μετά από την εκλογή του νέου προέδρου των ΗΠΑ.

Ο πύραυλος εκτοξεύθηκε στις 07:55 τοπική ώρα σήμερα (00:55 ώρα Ελλάδας) από την αεροπορική βάση Μπανγκχγιόν, στο δυτικό τμήμα της Βόρειας Κορέας, και διέγραψε τροχιά προς ανατολάς, προς τη θάλασσα της Ιαπωνίας, σύμφωνα με το υπουργείο Αμυνας της Νότιας Κορέας.

«Ο ακριβής τύπος αυτού του βαλλιστικού πυραύλου απομένει να προσδιοριστεί», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας από τη Σεούλ. Αρχικά το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap ανέφερε ότι επρόκειτο για δοκιμή ενός βαλλιστικού πυραύλου μέσου βεληνεκούς Μουσουντάν. Αυτοί οι πύραυλοι μπορούν να πλήττουν στόχους σε απόσταση 3.000 χιλιομέτρων. Ομως, πηγή από τις ένοπλες δυνάμεις της Ν. Κορέας ανέφερε στο Reuters ότι επρόκειτο για πύραυλο μέσου βεληνεκούς τύπου Ροντόνγκ ή άλλου τύπου.

Ο πύραυλος διένυσε μια απόσταση «περίπου 500 χιλιομέτρων», σύμφωνα με το νοτιοκορεάτικο επιτελείο. Σε ανακοίνωσή του το αμερικανικό Πεντάγωνο ανέφερε ότι «ο πύραυλος εντοπίστηκε πάνω από τη Βόρεια Κορέα και μέσα στη Θάλασσα της Ιαπωνίας» και ότι η «εκτόξευση δεν αποτέλεσε ποτέ απειλή για τη Βόρεια Αμερική» αλλά δεν διευκρινίζεται αν θεωρούν ότι η εκτόξευση ήταν επιτυχημένη ή αποτυχημένη.

 

Ντόναλντ Τραμπ

Τελεσίγραφο ΗΠΑ προς Βόρεια Κορέα: Αν επιτεθείτε θα σας συντρίψουμε

Τέτοια… γκαντεμιά και δαιμονική σύμπτωση   δε συναντιούνται εύκολα  στην ιστορία αυτού του κόσμου. Πέσαμε σε …τρίγωνο  Βερμούδων! Σε παγίδα θανάτου.   Αίμα και θρήνος είναι τα πραγματικά ονόματα των  εικονιζόμενων δικτατόρων.

Κι αν δεν είχαν, βέβαια,  στα χέρια τους πυρηνικά, ποιος τους λογάριαζε; ΄Εχει, όμως,τη δυνατότητα ένας μόνο από τους  τρεις παρανοϊκούς αυτούς ηγέτες με την παντελή έλλειψη αρχών και το σαλεμένο μυαλό που κουβαλάνε, να τινάξουν τον πλανήτη στον αέρα!

Κάτι δεν πάει καλά, όμως, και στο παγκόσμιο, πολιτικό,ακτιβιστικό κίνημα.  Βγαίνει ο κόσμος (και καλώς) στους δρόμους να διαμαρτυρηθεί για αλητήριους μπάτσους που πυροβολούν στην ψύχρα ή βιάζουν  πολίτες. Αλλά και για οικονομικά και συντεχνιακά θέματα. Ακόμα και για τη σωτηρία των αδέσποτων σκύλων (και πάλι καλώς). ΄Ομως, για τον κίνδυνο που ελλοχεύει ανά πάσα στιγμή  από την παρουσία στο τιμόνι χωρών με πυρηνικά οπλοστάσια, ανισόρροπων και θρασύτατων δικτατόρων, δεν κουνιέται φύλλο.

“Χτες” όφειλε η παγκόσμια κοινότητα να είναι στους δρόμους και να διαδηλώνει, τόσο εναντίον των τριων αφρόνων ηγετών, όσο και για εκείνους που τους κρατούν στην εξουσία. Κάποιοι ανεγκέφαλοι  Αμερικανοί ψηφοφόροι, έκαναν τον Τραμπ πρόεδρο.  Μια πληθυσμιακή  μάζα με τρελαμένα εθνικιστικά σύνδρομα στη Ρωσία, ζητωκραυγάζουν, γιατί έχουν επικεφαλής της χώρας τους έναν αδίστακτο εγκληματία, υπόδικο στο Διεθνές ποινικό δικαστήριο. Τέλος, ένας λαός παραδομένος και εξευτελισμένος  στη Β.Κορέα,  υπακούει  στον αλλόφρονα “μπούλη”.

Είναι εξίσου, για να μην πούμε περισσότερο υπεύθυνοι, όσοι δίνουν δύναμη σε τέτοιες εξουσίες  να απειλούν την παγκόσμια ειρήνη. Σε άλλες εποχές θα τους έχουν υπό θεραπεία, υπό έλεγχο συμπεριφοράς.

Ας   αναλογιστούμε τις ευθύνες μας.  Οφείλουμε να αντιδράσουμε δυναμικά και μαζικά, όσο ακόμα είναι καιρός. Δεν είναι μόνο ο άμεσος κίνδυνος. Είναι  προσβολή για το ανθρώπινο γένος στον 21ο αιώνα να κυβερνούν λαούς ανεύθυνες και εγκληματικές φυσιογνωμίες σαν τον Τραμπ, τον Πούτιν και τον Κιμ Γιονγκ.

______________________________________________________________

  1. ΤΩΡΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΑ  Γ@ΜΗΣΙΑΤΙΚΑ!
  2. ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΑΘΗΜΑ ΣΤΟΝ  ΥΙΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΠΕΡΙ ΑΝΑΡΧΙΑΣ;
  3. IEFIMERIDA.GR:  ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΘΕΟ-ΓΚΟΜΕΝΑ!
1. Κατάθεση-σοκ αστυνομικού: Είχε εντολή για ερωτική συνεύρεση με ιερόδουλη πριν τη συλλάβει
Φωτογραφία αρχείου: EUROKINISSI/ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

 

«Παραδίδονται στον αστυνομικό 160 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, προκειμένου να προσποιηθεί τον πελάτη και να έλθει σε σαρκική συνάφεια με γυναίκα του καταστήματος».

Αυτό ανέφερε η έκθεση προκαταρκτικής ενέργειας Τμήματος Ασφαλείας, για την υπόθεση που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, καθώς άνδρας της Ασφάλειας συνευρέθηκε ερωτικά με γυναίκα που εργαζόταν στο μπαρ, προκειμένου να βεβαιώσει το αδίκημα της μαστροπείας σε βάρος των ιδιοκτητών του.

Οι επιχειρηματίες συνελήφθησαν τελικά, όμως αυτό έγινε αφού πρώτα ο αστυνομικός είχε περάσει αρκετή ώρα με κοπέλα σε ειδικό χώρο με χαμηλό φωτισμό στο πίσω μέρος του μπαρ.

Η κατάθεση του αστυνομικού

Ο «Ελεύθερος Τύπος» αποκάλυψε κατάθεση του αστυνομικού που περιλαμβάνεται στη δικογραφία της υπόθεσης:

«Βραδινές ώρες με ομάδα αστυνομικών της υπηρεσίας μου μεταβήκαμε στο εν λόγω κατάστημα, όπου εγώ εισήλθα ως πελάτης και κάθισα σε τραπέζι όπου και παρήγγειλα ποτό. Διαπίστωσα ότι στο κατάστημα εργάζονταν τέσσερις γυναίκες, οι οποίες φορούσαν προκλητικά ενδύματα και πήγαιναν στα τραπέζια όπου κάθονταν οι πελάτες, προσφέροντάς τους παρέα (κονσομανσιόν), αντί προσφοράς-κεράσματος ποτού. Μετά από λίγο ήρθε στο μέρος μου μία γυναίκα που εργαζόταν στο κατάστημα, τα στοιχεία της οποίας διαπίστωσα αργότερα. Τη ρώτησα εάν στο κατάστημα γίνονταν ατομικοί χοροί. Αυτή τότε μου απάντησε θετικά και μου έδειξε ειδικό χώρο στο πίσω μέρος του καταστήματος, όπου υπήρχε πάρα πολύ χαμηλός φωτισμός, καναπέδες και γλάστρες με μεγάλου ύψους καλλωπιστικά φυτά, οι οποίες απέκρυπταν την ορατότητα του χώρου αυτού από τον υπόλοιπο. Την κέρασα ένα ποτό και αυτή πήγε και ενημέρωσε έναν άνδρα που βρισκόταν πίσω από το μπαρ, ο οποίος της παρέδωσε μία μάρκα. Η παραπάνω γυναίκα μου πρότεινε να πάμε πιο μέσα στο χώρο του καταστήματος λέγοντας μου ότι με ένα ακόμη ποτό που θα την κερνούσα θα μου έκανε πεολειχία. Εγώ δέχθηκα και τη ρώτησα εάν έπρεπε να προκαταβάλλω το χρηματικό ποσό και αυτή μου απάντησε αρνητικά λέγοντάς μου στο τέλος, ενημερώνοντάς τον υπεύθυνο, ο οποίος της παρέδωσε μία μάρκα. Κατά τη διάρκεια της πράξης της είπα εάν γίνεται και κάτι περισσότερο. Αυτή μου είπε ότι εάν κερνούσα άλλα δύο ποτά θα ερχόμασταν σε ερωτική επαφή. Συμφώνησα και τη ξαναρώτησα εάν έπρεπε να προκαταβάλλω το χρηματικό ποσό και αυτή μου απάντησε ξανά αρνητικά λέγοντάς μου ότι στο τέλος θα γίνει η πληρωμή. Ενημέρωσε τον υπεύθυνο, ο οποίος της παρέδωσε δύο μάρκες. Στο τέλος των πράξεών της έδωσα το χρηματικό ποσό των 70 ευρώ, το οποίο είχε προσημειωθεί από την υπηρεσία μου. Ακολούθως ενημέρωσα τους λοιπούς συναδέλφους μου, που βρίσκονταν πλησίον του καταστήματος και προέβησαν σε έλεγχο του μαγαζιού».

Δεν αντέχει άλλης κριτικής η “για αγρίους” αυτή ιστορία. Οπότε μόνο μια ερώτηση μας μένει να απευθύνουμε στο…Ηθών. Ο εν λόγω … χαρμάνης  αστυνομικός έλαβε από την υπηρεσία 160ήκοντα ευρώ (δικά μας λεφτά). ΄Ετσι; Η όλη επιχείρηση δισκέδασης αζημίως για την τσέπη  του , μας στοίχισε, είπε ο ίδιος , 70 ευρώ.  Το ερώτημα: Τα υπόλοιπα  90ήκοντα ευρώπουλα  επεστράφησαν στο δημόσιο κορβανά ή τα άφησε μπουρμπουάρ για την καλή “περιποίηση” στην σεξουαλική παρτενέρ του ο ρέκτης αστυνομικός; (Η μόνη σοβαρή απορία, τελικά).

2.α.  Ξανθός σε αναρχικούς: Εχω υπογράψει κείμενο για την αποφυλάκιση του Ξηρού
Φωτογραφία: IntimeNews/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

 

β. ΝΔ: Ο διάλογος Ξανθού με αναρχικούς αποκαλύπτει τις σχέσεις της κυβέρνησης μαζί τους
Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

΄Οχι πως δεν ξέραμε το φασιστικό ποιον της θυγατέρας της ΕΡΕ υπό το μεταγενέστερο όνομα Νέα Δημοκρατία (τρομάρα στη δημοκρατία της!). Εδώ, έχουν εξαπολύσει λυτούς και δεμένους να φέρουν πίσω στο μαντρί της κάλπης Χρυσαυγίτες που ξεστράτισαν και ψήφισαν Ναζί.  Μόνο έτσι θα αποκτήσει ο Μητσοτάκης αυτοδυναμία λένε στο κόμμα. Αν δεν πάρουμε ψήφους από τη δεξαμενή των Ναζί “με ή χωρίς στολή”… πάπαλα η αυτοδυναμία.

Το να λέει ένα κόμμα που θέλει να γίνει κυβέρνηση πως είναι έγκλημα να έχεις σχέσεις με αναρχικούς, αυτό ξεπερνά το φασισμό. Τί είναι δηλαδή οι αναρχικοί σε ένα λαό; Δεν είναι τμήμα του; Διάβασε ποτέ αναρχικά κείμενα το αγράμματο φασισταριό του Μοσχάτου; Γνωρίζουν έστω και στοιχειωδώς, (προπαντός ο ημιμαθής Κυριάκος Μητσοτάκης), τί σημαίνει αναρχία και πόσο απαραίτητα είναι σήμερα τα μηνύματά της στις (εν πολλοίς) αποχαυνωμένες κοινωνικές μάζες; Και είναι όντως σε χαύνη , αφού  πρόκειται να ψηφίσουν (διάβαζε εγκληματίσουν)  Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο αρχηγός της Δεξιάς, αν ποτέ γίνει πρωθυπουργός, θα κρατάει στην Ιστορία “πρώτο τραπέζι” ,πρώτα  για την ευθύνη της ολοκληρωτικής καταστροφής της χώρας, που θα συμβεί επί ημερών του  και μετά για τον επίσης ολοκληρωτικό φασισμό που θα επικρατήσει στην ελληνική κοινωνία. ΄Οχι πως έλειψε ποτέ. Αλλά, τουλάχιστον σήμερα, απλά υφέρπει.

Είπαμε, η Δεξιά είναι ο σκορπιός του μύθου με το βάτραχο βαρκάρη και το θανατηφόρο τσίμπημα που του κατάφερε εν μέσω λίμνης και πήγαν  άπαντες στον πάτο της. ΄Εχουν στο DNA τους οι Δεξιοί το φασισμό.

3. Η λιτή και στιλάτη εμφάνιση της Μελάνια Τραμπ -«Εσβησε» τη σύζυγο του Αμπε
Φωτογραφία: AP/ Terry Renna

Συνήθως, όταν οι σύζυγοι δύο ηγετών χωρών φωτογραφίζονται δίπλα η μία στην άλλη, γίνονται αναπόφευκτα συγκρίσεις. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η Μελάνια Τραμπ… έσβησε τον ανταγωνισμό.

Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, με τη λιτή αλλά στιλάτη εμφάνισή της δεν άφησε πολλά περιθώρια στη σύζυγο του Ιάπωνα πρωθυπουργού. Η Μελάνια Τραμπ και η Ακιε Αμπε εθεάθησαν μαζί, στη βόλτα τους στο Μουσείο Μορικάμι και τους Ιαπωνικούς Κήπους, στο Παλμ Μπιτς, όπου ο πρόεδρος των ΗΠΑ φιλοξενεί για το διήμερο τον Σίνζο Αμπε και τη σύζυγό του.

Τάδε έφη η ακροδεξιά, πορνοφυλλάδα iefimerida. gr.  Αν δε διαθέτει  πλούσιο μπούστο ή δεν είναι γκομενάρα  η γυναίκα,  είναι για τα σκουπίδια!

Και  εισπράττει, καυχιέται η ίδια η φυλλάδα, χιλιάδες κλικ! Πλήθος οι αναγνώστες της.

Μια απέρνατη χαβούζα η ελληνική κοινωνία. ΄Οπως οι  χωματερές από τις οποίες δια-τρέφεται.