ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

  1. ΑΗΘΗΣ  ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΠΙΤΣΑΣ
2. “ΚΑΛΗ”  ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΑ ΨΗΦΙΣΕ ΤΡΑΜΠ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΩΞΕΙ ΤΟΥΣ “ΚΑΚΟΥΣ” ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!
3. ΧΟΛΙΓΟΥΝΤΙΑΝΟΣ…ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
4. ΟΥΤΕ ΔΕΞΙΑ ΟΥΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΑ. ΕΥΘΕΙΑ!
5. ΑΛΛΟ ΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ!

 

1. Η Pizza Hut ειρωνεύεται των αγώνα των Παλαιστίνιων πολιτικών κρατουμένων

INDYMEDIA

Η Pizza Hut με προκλητικό τρόπο, ειρωνεύεται των αγώνα των Παλαιστίνιων πολιτικών κρατουμένων.

Μέσα από σχετική ανάρτηση της εταιρείας στο Facebook, απευθύνεται στον απεργό πείνας Μαρουάν Μπαργκούτι και χρησιμοποιώντας φωτογραφίες από το κελί που βρίσκεται γράφει το εξής

“Barghouti, if you’re going to break a strike, isn’t pizza better?”

Ως αποτέλεσμα της ξεδιάντροπης αυτής κίνησης της εταιρείας, συμμετέχουμε και εμείς στο κάλεσμα που απευθύνουν οι Παλαιστίνιοι για μποϊκοτάζ της Pizza Hut.

“Δεν έχουν το θεό” τους οι εταιρίες. ΄Ολα στο βωμό της διαφήμισης και του κέρδους. Και “παίζουν εν ου παικτοίς”,  όπως στην περίπτωση Μπαργκούτι.

Το αξίζει η, εκτός των άλλων, και εντελώς ανθυγιεινή πίτσα, ένα σκληρό  μποϊκοτάζ από συνειδητοποιημένους πολίτες. Ας τους δείξουμε τί αξίζουν  η σύμπνοια και η αλληλεγγύη-συμπαράσταση.

2. Ελληνίδα μετανάστρια ψήφισε Τραμπ και απέλασαν τον άντρα της από την χώρα
 Ελληνίδα μετανάστρια ψήφισε Τραμπ και απέλασαν τον άντρα της από την χώρα [εικόνες]

 

Η ιστορία μίας Ελληνίδας μετανάστριας απασχολεί τον τελευταίο καιρό τα διεθνή μέσα, καθώς η ίδια  δεν φανταζόταν την ώρα που ψήφιζε τον Ντόναλντ Τραμπ στις αμερικάνικες εκλογές πως θα μετά από λίγο καιρό θα απέλαυναν τον σύζυγό της.

Η Ελένη Μπεριστάιν έφυγε από την Ελλάδα και εγκαταστάθηκε στην Αμερική πριν 16 χρόνια και το 1998 γνώρισε τον άντρα της, Ρομπέρτο, ο οποίος είχε εισέλθει παράτυπα την ίδια περίοδο.

Και παρ΄ότι ο ίδιος μέχρι σήμερα δεν είχε έγγραφα που να νομιμοποιούν την παραμονή του στην χώρα, ο Μεξικάνος είχε καταφέρει να διακριθεί στην τοπική κοινωνία της Ιντιάνα, ανοίγοντας δικό του εστιατόριο, το οποίο απασχολούσε 20 άτομα.

Όπως ανέφεραν φίλοι του ζευγαριού στην εκπομπή 60 minutes, στο CBS, ο Ρομπέρτο έχει  λευκό καθαρό μητρώο, είναι οικογενειάρχης, πατέρας τριών παιδιών και αγαπά πολύ την Αμερική.

Με την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ, λοιπόν, οι αμερικάνικες αρχές εντόπισαν και απέλασαν τον Ρομπέρτο, μιας και ο ίδιος είχε περάσει πριν λίγα χρόνια τα σύνορα με τον Καναδά, όπου είχε διαπιστωθεί πως ήταν παράτυπος μετανάστης.

Οι δικηγόροι του στην αρχή είχαν καταθέσει προτάσεις στο ομοσπονδιακό δικαστήριο, ζητώντας τους να παραμείνει στην χώρα, αλλά εν τέλει του τηλεφώνησαν για να του πουν πως «ήρθε η ώρα να φύγει».

Ο άντρας οδηγήθηκε  πριν μία εβδομάδα στα σύνορα ΗΠΑ- Μεξικού όπου και απελάθηκε από την χώρα.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου προς την Ελληνίδα μετανάστρια γιατί η ίδια αποφάσισε ψηφίσει Ντόναλντ Τραμπ, η Ελένη απάντησε ότι πίστευε πως εκείνος μπορούσε να κάνει ανορθώσει την οικονομία της χώρας, δίνοντας μία πνοή ελευθερίας τους φορολογούμενους και τους μικροεπιχειρηματίες. Ακόμη η ίδια ανέφερε πως δεν πίστευε πραγματικά πως ο Τραμπ θα διώξει όλους τους μετανάστες από την χώρα, αλλά μόνο τους «κακούς».

Τώρα οι δικηγόροι του Ρομπέρτο σχεδιάζουν να υποβάλλουν αίτηση, έτσι ώστε να επανέλθει στις ΗΠΑ, αλλά για δύο με τρία χρόνια. Αν ωστόσο κάτι τέτοιο απορριφθεί, ο ίδιος δεν θα μπορεί να εισέλθει για μία δεκαετία.

Η ανεγκέφαλη Ελληνίδα, οπαδός του ρατσιστή Τραμπ, πίστευε λέει πως ο τραμπούκος πρόεδρος  θα διώξει τους…κακούς μετανάστες. Ελόγου της, βέβαια,  είναι… καλή! ΄Οσο το κακό δεν περνούσε την πόρτα της , είχε λόγο και κρίση για τους “κακούς”  , που χαλάνε την Αμερική και την ησυχία των υπολοίπων…μεταναστών, όπως η κυρία Ελληνίδα μεταφράστρια. Α, σιχτίρ, παλιάνθρωποι!

Και σαν αυτή την κυρία, έχουμε ξαναγράψει, υπάρχουν  χιλιάδες ΄Ελληνο-Αμερικανοί. Ακροδεξιοί, φασιστοειδή που ξέχασαν πώς έφυγαν  ξυπόλητοι από τη χώρα τους,  για να βρουν ένα κομμάτι ψωμί. Και τώρα που το χόρτωσαν,  έγιναν και τούτοι “κάποιοι”, αμερικάνικο  κατεστημένο, σκληροί και αμείλικτοι με τους άλλους, τους…παρακατιανούς.  Κι ας είναι και αυτοί ξυπόλητοι και ας  φτάνουν στην Αμερική από παντού για να δουν   μιαν “άσπρη μέρα”,όπως κάνανε οι Έλληνες παλιότερα. ΄Ολα αυτά είναι αδιάφορα για τους ακροδεξιούς. Ξαφνικά ο πένης, ο δυστυχής έγινε εχθρός τους.

Γι΄αυτό ουδεμία ανοχή και προπαντός συμπαράσταση και συμπόνοια σε τέτοιους επιλήσμονες και “υβριστές”.  “΄Οπως έστρωσαν ας, κοιμηθούν”. Δε συμπόνεσαν τον “ξένο”, τον πεινασμένο, τον εξαθλιωμένο μετανάστη-φυγάδα.

Δε θα τους συμπονέσουμε. Ας δρέψουν τους καρπούς της απολίτικης, εγωιστικής και άσπλαχνης αφροσύνης τους. ΄Αξιος ο μισθός τους!

3. Ο Ντε Νίρο τα βάζει με τον Τραμπ για την πολιτική του στον πολιτισμό
φωτογραφίες: AP images

Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο επέκρινε τα  σχέδια της κυβέρνησης Τραμπ, σύμφωνα με τα οποία σκοπεύει να μειώσει τη χρηματοδότηση προς τις τέχνες.

Ο 73χρονος ηθοποιός κατά τη διάρκεια της βράβευσής του, με το βραβείο Τσάπλιν, από το Film Society του Lincoln Centre άδραξε την ευκαιρία να καταφερθεί κατά της πολιτικής Τραμπ λέγοντας ότι «κάνουμε ταινίες για να ψυχαγωγήσουμε το κοινό. Οι θεατές τις ψηφίζουν βλέποντάς τες. Οι κριτικοί ψηφίζουν γράφοντας γι’ αυτές και οι μεταγενέστερες γενιές αποφασίζουν εάν πρόκειται για τέχνη ή όχι».

Έτσι, συνεχίζοντας δεν μπόρεσε να μην αφήσει αιχμές κατά του Τραμπ και την αναφορά που είχε κάνει ο τότε υποψήφιος για την προεδρία στην Μέριλ Στριπ, σημειώνοντας πως «με το να βρίσκεστε εδώ απόψε, υποστηρίζετε τις τέχνες για όλους.
Υποστηρίζετε τα αστεία του Τσάρλι Τσάπλιν, το μεγάλο έργο του Μάρτιν Σκορσέζε, του Μπάρι Λέβινσον, τις κωμωδίες του Ρόμπερτ Ντε Νίρο, τις “υπερτιμημένες” ερμηνείες της Μέριλ Στριπ, το γούστο σας και τις ανάγκες σας».
(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Μην τρελαθούμε κιόλας. Μη μας πουν και οι αστέρες του Χόλυγουντ πως παράγουν…πολιτισμό με τις οκάδες σκουπιδοταινίες με τις οποίες  δια-τρέφουν τους σκουπιδοφάγους-πελάτες τους. “Αίμα και σπέρμα” είναι κι εδώ, η συνταγή για μια… “καλή”  ταινία.  Αλλά και η νοσηρότητα, η διαστροφή και όλος ο συναφής οχετός στα οποία ειδικεύονται οι σεναριογράφοι και οι σκηνοθέτες και μας τα πλασάρουν ως τέχνη κάποιοι σαν τον  Ρόμπερτ Ντενίρο, θα ήταν καλύτερα να μας τα… στερούσαν. Ο κόσμος θα γινόταν   σίγουρα καλύτερος χωρίς τέτοιου είδους  “τέχνη”.

Ελάχιστες από τις ταινίες όλων αυτών των επώνυμων Χολυγουντιανών “δημιουργών, δεν είναι για πέταμα. Πάρτε για παράδειγμα τους διάσημους Αμερινούς σκηνοθέτες Κόπολα, Σκορσέζε, Ταραντίνο .Κι αν δεν έχουν γεμίσει την υφήλιο με  την “κόπρο του Αυγεία”!

Και  φυσικά,  είναι λίαν επικίνδυνα, ειδικά για το νέο άνθρωπο , τα μηνύματα που  επιδιώκουν να περάσουν στον κόσμο, αφού διδάσκουν την απολίτικη στάση του ατόμου, την αδιαφορία, την αποστασιοποίηση από τα κοινά προβλήματα. Αλλά κυρίως το έγκλημα, την ασύστολη αιματοχυσία τον καταναλωτισμό, την κατάκτηση του “αμερικάνικου ονείρου”, την κομπίνα, την παλιανθρωπιά.

Και φυσικά , κυρίαρχος στα … αριστουργήματά τους , ο άκρατος σεξισμός. Μια ταινία που δεν έχει “μπούτι,  γυμνό, κρεβάτωμα”, δεν πρόκειται  να έχει και  τύχη εμπορική. Θάμπωσαν πια  οι οθόνες μας από τα ποτάμια…  σπέρματος των εραστών που βγαίνουν σήμερα και διαμαρτύρονται, γιατί δεν του βοηθά ο Τραμπ να παράγουν…πολιτισμό.  Τί  θράσος!

4. Σεισμός στη Γαλλία: Ο ηγέτης του Σοσιαλιστικού Κόμματος Μπενουά Αμόν θα κάνει δικό του κίνημα
Σεισμός στη Γαλλία: Ο ηγέτης του Σοσιαλιστικού Κόμματος Μπενουά Αμόν θα κάνει δικό του κίνημα

Καλεσμένος στο ραδιόφωνο France inter, ο μεγάλος χαμένος της προεδρικής εκλογής, Μπενουά Αμόν, δήλωσε το πρωί της Τετάρτης ότι θα ιδρύσει το δικό του κίνημα μετά τις βουλευτικές εκλογές.

«Θέλω να ξαναχτίσω μια επινοητική αριστερά η οποία θα ξεπεράσει τις πολιτικές ταμπέλες», είπε. Ο Αμόν δεν πρόσθεσε περισσότερα στην δήλωσή του, αρκέστηκε να πει ότι θα ιδρύσει το κίνημά του την 1η Ιουλίου, ώστε να συνεχίσει να υπερασπίζεται τις ιδέες που είχε ως υποψήφιος πρόεδρος, αλλά δεν διευκρίνισε αν θα εγκαταλείψει το Σοσιαλιστικό κόμμα, αν θα είναι υποψήφιος και με ποιό κόμμα στις εκλογές.

Η δήλωσή του, πάντως, είναι μήνυμα ότι το γαλλικό Σοσιαλιστικό κόμμα βαδίζει προς διάσπαση μετά ή και πριν τις βουλευτικές εκλογές.

Η δήλωση του Μπενουά Αμόν άνοιξε την όρεξη στον νεοκομμουνιστή Ζαν Λυκ Μελανσόν. Μιλώντας στο ραδιόφωνο, ο ηγέτης του κινήματος «Ανυπότακτη Γαλλία» κάλεσε τον Μπενουά Αμόν να συνασπιστούν:

«Αν ο κύριος Αμόν θέλει να συμμαχήσει μαζί μου, δεν έχει παρά να εγκαταλείψει το Σοσιαλιστικό κόμμα», δήλωσε και πρόσθεσε ότι αν αυτό συμβεί θα τον συναντήσει αμέσως.

«Και γιατί να μην εγκαταλείψει το Σοσιαλιστικό κόμμα αμέσως; Είναι χάσιμο χρόνου το κίνημα», έγραψε στο Twitter, από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος τύπου του Μελανσόν.

Κομματικές καρικατούρες  της Αριστεράς αμφότεροι. Αμόν και Μελανσόν. Καραγκιόζηδες της πολτικής. Θα σώσουν τον κόσμο, λέει,  με τα κινήματα της πολυθρόνας ο ένας και ο άλλος με το νεοσοβιετισμό, που μόνο νεοκομμουνισμός δεν είναι.

Ας τους πολεμήσουμε. Είναι το ίδιο αισχροί άπαντες οι κομματικοί. Στυλοβάτες τους συστήματος.

Δικός μας στόχος να γκρεμίσουμε αυτό το  “πολιτικό” κατεστημένο. Με νέα κινήματα, με άλλες ιδεολογίες.

Αλλά,  “καινούριο κρασί δεν μπαίνει σε παλιό ασκί”.  Γι΄αυτό, αναζητάμε νέους δρόμους, να κάνουμε καινούρια αρχή.  Και πρωτίστως οι αξίες μας να είναι  ανθρωποκεντρικές.

Ούτε Δεξιά ούτε αριστερά.  Ευθεία!

5. Μεγαλείο ψυχής από τον Υπάτιο Πατμάνογλου -Επισκέφτηκε την Ασπασία για να της δώσει κουράγιο
φωτογραφία: facebook

O Υπάτιος Πατμάνογλου, μετά τον χαμό των δικών του ανθρώπων και παρά τον δικό του Γολγοθά, επισκέπτεται συχνά οικογένειες που έχουν πληγεί από τροχαίο, στέκεται δίπλα τους και τους δίνει κουράγιο.

Αυτή τη φορά επισκέφτηκε στο κέντρο αποκατάστασης στη Λάρισα την Ασπασία, την κοπέλα που είχε πυροβολήσει ο ίδιος της ο πατέρας, για να τη δει, να της δώσει δύναμη για ζωή.

Ο Υπάτιος αντλεί δύναμη από τον πνευματικό του, για τον οποίο είχε μιλήσει ανοιχτά και μετά το τραγικό τροχαίο στο οποίο έχασε τη γυναίκα και το παιδί του.

Κάθισε αρκετή ώρα στο δωμάτιο της Ασπασίας και μοιράστηκε μαζί με τη μητέρα της τις συμβουλές και τα λόγια του πνευματικού, δίνοντας και στις δυο γυναίκες θάρρος και ελπίδα.

Η μητέρα της Ασπασίας, Σπυριδούλα, έβγαλε μία φωτογραφία με τον Υπάτιο και την κόρη της και την ανέβασε στο facebook σημειώνοντας «Απλά υποκλίνεσαι στο μεγαλείο της ψυχής του. Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου».

Ο Υπάτιος Πατμάνογλου συγκίνησε με την τραγική ιστορία του το πανελλήνιο, όταν το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας σταμάτησε στο 83ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας προκειμένου να πάει τουαλέτα. Τότε ήταν που το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Γιώργος Βακάκης, καρφώθηκε με ιλιγγιώδη ταχύτητα πάνω στο δικό του όπου βρίσκονταν η γυναίκα και ο γιος του με αποτέλεσμα τα δυο οχήματα να εκραγούν και τέσσερις άνθρωποι να χάσουν την ζωή τους.

Η Ασπασία πυροβολήθηκε δύο φορές εξ επαφής από τον ίδιο της τον πατέρα, ο οποίος θέλησε να εκδικηθεί με αυτόν τον τρόπο, τη μητέρα της και εν διαστάσει σύζυγό του, τον Αύγουστο του 2013 στο Άργος.

Ο Υπάτιος, αν άφηνε αυτές τις θρησκευτικές ανοησίες και τις…κακές παρέες με τους πνευματικούς,  θα ήταν παράδειγμα προς μίμηση. ΄Οπως, επίσης, και αν δεν ξεστόμιζε   εκείνες τις…μεγαλόψυχες ατάκες  για τους δολοφόνους της ταχύτητας, όπως έκανε, χορηγώντας άφεση   στον άφρονα, εγκληματία νεαρό που του σκότωσε παιδί και γυναίκα.

 Αντί να μιλήσει αυστηρά, να αποτρέψει και άλλους αλητήριους που ταϊζουν με την αφροσύνη τους το “Λεβιάθαν” της ασφάλτου, έλεγε, μετά το μέγα έγκλημα, πως…δεν έφταιγε το παιδί! Κι αυτός το ίδιο θα έκανε ,αν ήταν νέος και είχε   γρήγορο αμάξι! Τέτοια παλαβά έλεγε τότε,  ο, κατά τα άλλα,  όντως τραγικός πατέρας και σύζυγος .

Πάντως, πάλι καλά που υπάρχει και ο Υπάτιος, για να θυμόμαστε την Ασπασία. Τραγική φιγούρα αυτό το κορίτσι. ΄Ομως, η διεφθαρμένη και ρατσιστική βιομηχανία παραπληροφόρησης, φυλλάδες και βοθροκάναλα, συχνά -πυκνά γράφουν και μιλούν για το άλλο θύμα , την επίσης τραγική Μυρτώ, που άφησε φυτό ο  Πακιστανός στην Πάρο. Για την  Ασπασία, όμως, που την έκανε κι αυτή φυτό  ο ίδιος ο γονιός της, τσιμουδιά οι αισχροί ρατσιστές .

Βλέπετε ο Πακιστανός είναι… Πακιστανός και ο ΄Ελληνας …΄Ελληνας  ακόμα και στο έγκλημα. Τί ΄Υβρις!