ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

«Η Ιθάκη είναι μόνο η αρχή» -Το διάγγελμα Τσίπρα

«Η Ιθάκη είναι μόνο η αρχή» -Ολο το διάγγελμα Τσίπρα

Σήμερα στην πατρίδα μας ξημερώνει μια καινούργια μέρα. Μια μέρα ιστορική. Τα μνημόνια της λιτότητας, της ύφεσης, και της κοινωνικής ερήμωσης, επιτέλους τελείωσαν. 

Η χώρα μας ανακτά το δικαίωμα της, να ορίζει αυτή τις τύχες και το μέλλον της. Σαν μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα. Χωρίς εξωτερικούς καταναγκασμούς. Χωρίς άλλους εκβιασμούς. Χωρίς άλλες θυσίες του λαού μας. 

Ο τόπος μας είναι κλειστός, τον κλείνουν οι δυο μαύρες Συμπληγάδες, λέει ο ποιητής. 

Αυτές τις Συμπληγάδες αφήσαμε πίσω μας. Γνωρίζοντας ότι η Ελλάδα είναι η ιστορία της. Τα επιτεύγματα, οι αγώνες αλλά και οι οδύνες. Αυτά δηλαδή που καθόρισαν τη διαδρομή της στην πορεία των αιώνων. 

Μια διαδρομή που δεν ήταν ποτέ εύκολη. Αλλά είχε πάντα προορισμό. 

Ακόμα και στις πιο σκοτεινές μέρες, στις πιο μεγάλες φουρτούνες. 

Η Ελλάδα βίωσε από το 2010, τη σύγχρονη Οδύσσειά της. 

Μέσα σε πέντε χρόνια, συνέβησαν πρωτοφανή πράγματα για μια χώρα σε καιρό ειρήνης. 

  • Χάθηκε το 25% του εθνικού μας πλούτου. 
  • 3 στους 10 έμειναν άνεργοι. 
  • 6 στους 10 νέους, επίσης. 
  • Υλοποιήθηκαν μέτρα λιτότητας 65 δις. 
  • Η βία και η καταστολή, έγιναν κομμάτι της καθημερινότητας. 
  • Η δημοκρατία ευτελίστηκε. 
  • Τραπεζίτες έγιναν πρωθυπουργοί και υπουργοί έγιναν τραπεζίτες. 
  • Φασιστικές συμμορίες, βγήκαν από τις κρυψώνες τους μετά από 60 χρόνια. 

Μια χώρα σε διαρκή κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Κι ένας λαός, όμως, που ποτέ δεν αποδέχτηκε τη μοίρα που του επιφύλασσαν οι ισχυροί. Και έγραψε νέες σελίδες αντίστασης 

Αυτός ο λαός, πριν από τριάμισι χρόνια πήρε μια ιστορική απόφαση. Να πάρει το τιμόνι της χώρας από αυτούς που την οδήγησαν στα βράχια. Και να το δώσει σε νέους καπετάνιους

Αναλάβαμε αυτή την βαριά ευθύνη. 

Με σθένος, αποφασιστικότητα αλλά και σεβασμό στις θυσίες του λαού μας. 

Δεν πορευτήκαμε με βεβαιότητες. Παρά μόνο με μία. Αυτή που μας όρισαν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες: Να βγάλουμε τη χώρα από τη στενωπό των μνημονίων και της αέναης λιτότητας. 

Περάσαμε από κύματα πολλά για να φτάσουμε σήμερα στον προορισμό μας. 

Το πλήρωμα άλλαξε. Άλλοι φοβήθηκαν τα κύματα, άλλοι προτίμησαν να τα δαμάσουν. 

Ακούσαμε πολλές φορές τις Σειρήνες της ματαιότητας. Ότι τα πράγματα στην Ελλάδα δεν πρόκειται να αλλάξουν. Και τα μνημόνια θα είναι για πάντα εδώ. 

Ότι δεν έχει νόημα να αντιστέκεσαι όταν απέναντι σου στέκονται οι Λαιστρυγόνες και οι Κύκλωπες. Τα θεριά που η μικρή και αδύναμη Ελλάδα δεν θα μπορούσε να νικήσει. 

Τίποτα από αυτά, όμως, δεν λύγισε την προσπάθειά μας. 

Και αυτό γιατί, οι άνθρωποι που μόχθησαν για να φτάσουμε στον προορισμό, δεν ήταν πια στο περιθώριο. 

Δεν ήταν πια κλεισμένοι στο αμπάρι, χωρίς φωνή, χωρίς ελπίδα. 

Αλλά ήταν στο τιμόνι. Μαζί μας. 

Και στα δύσκολα ήταν αυτοί που το κράτησαν σφιχτά. 

Ελληνίδες, Έλληνες, 

Σήμερα είναι μια μέρα λύτρωσης. 

Είναι όμως και η αφετηρία μιας νέας εποχής. 

Και σε αυτή την αφετηρία, δεν θα διαπράξουμε την ύβρι να αγνοήσουμε τα διδάγματα της Ελλάδας των μνημονίων. Δε θα αφήσουμε τη λήθη να μας παρασύρει. Δεν θα γίνουμε λωτοφάγοι. 

– Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τις αιτίες και τα πρόσωπα που οδήγησαν τη χώρα στα μνημόνια. 

  •  Τη φοροασυλία του μεγάλου πλούτου, 
  •   τη γενικευμένη διαπλοκή και διαφθορά, 
  •   την ασυδοσία μιας σειράς επιχειρηματικών και εκδοτικών ομίλων που για χρόνια θεωρούσαν ότι η χώρα τους ανήκει, 
  •  τον κυνισμό και την περιφρόνηση μιας πολιτικής ελίτ η οποία νόμισε ότι η Ελλάδα είναι φέουδο και οι Έλληνες πειθήνιοι υπήκοοι της. 

– Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ αυτούς που λοιδόρησαν και απαξίωσαν την Ελλάδα και τους Έλληνες, επειδή τόλμησαν να μη συναινέσουν στην υλοποίηση ενός νεοφιλελεύθερου πειράματος που θα κρατούσε για δεκαετίες. 

– Δεν θα ξεχάσουμε όμως και αυτούς που στάθηκαν στο πλευρό των Ελλήνων και της Ελλάδας στα δύσκολα. Πρόσωπα και πολιτικές δυνάμεις από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Που αντιστάθηκαν σθεναρά στα σχέδια για έξοδο και τιμωρία της Ελλάδας. 

Διότι γνωρίζουν ότι η Ελλάδα για την Ευρώπη σημαίνει πολλά περισσότερα από δημοσιονομικά μεγέθη, . 

Δε θα ξεχάσουμε τίποτα από όσα ζήσαμε γιατί δεν είναι απλά η ύλη για τους ιστορικούς του μέλλοντος. Αλλά είναι τα εφόδια μιας χώρας που γράφει τη νέα σελίδα της ιστορίας της, σε χρόνο ενεστώτα. 

Φτάσαμε στον προορισμό μας, βγήκαμε από τα μνημόνια, αλλά έχουμε πλήρη επίγνωση ότι δεν τελειώσαμε εδώ. 

Νέες μάχες είναι τώρα μπροστά μας. 

Οι σύγχρονοι μνηστήρες είναι εδώ και στέκονται ακόμα απέναντι. Είναι όσοι επιθυμούν να δουν το καράβι ξανά να θαλασσοδέρνεται και το λαό ξανά στα αμπάρια. 

Όσοι έφτιαξαν κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση τους, την Ελλάδα της διαφθοράς, της διαπλοκής και της εξουσίας των λίγων. 

Αυτοί που θέλουν να μπορούν ανενόχλητοι να φοροδιαφεύγουν, να παρασιτούν εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος, έχοντας τις off shore τους και τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό.  Αυτοί που θεωρούν εαυτούς υπεράνω κάθε νόμου και κανόνα ενός κράτους δικαίου. Και που τρέμουν στην ιδέα μιας ανεξάρτητης δικαιοσύνης. 

Δεν πρόκειται να αφήσουμε την Ιθάκη στα χέρια τους. 

Τώρα που φτάσαμε στον πολυπόθητο προορισμό μας, έχουμε τη δύναμη να φτιάξουμε τον τόπο μας όπως του αξίζει. 

Οι πολυμήχανοι Έλληνες, γράψαμε με αγώνα και θυσίες το τέλος των μνημονίων. 

Από σήμερα, ξεκινάμε με όραμα και αποφασιστικότητα, για τη νέα εποχή της πατρίδας μας. 

Με σύνεση και ευθύνη να μη ξαναγυρίσουμε ποτέ πίσω στην Ελλάδα των ελλειμμάτων και της χρεοκοπίας.   Αλλά και με τόλμη για την αναγέννηση της Ελλάδας Για μια πατρίδα ισότητας, δημοκρατίας και κοινωνικής δικαιοσύνης. 

Γιατί η Ιθάκη είναι μόνο η αρχή». 

 

 Απολύτως επιτυχής ο συμβολισμός της Ιθάκης. Αλλά και ό τι είπε ο Αλέξης Τσίπρας  σήμερα εκεί , είναι πέρα για πέρα αλήθεια. Ιστορική αλήθεια.

Σε αντίθεση με το δημαγωγικό παλιό εαυτό του, ως αντιπολίτευση, ως πρωθυπουργός της χώρας, πολιτεύεται με σύνεση, σοβαρότητα και αξιοπέπεια. Και μόνο θεότυφλοι, αφιονισμένοι  οπαδοί και το άρρωστο κομματικό κατεστημένο  της χώρας,  αρνούνται να το δουν .

Και ,επιτέλους! Ο Αλέξης Τσίπρας  σήμερα  δείχνει τις προθέσεις του σε σχέση με την ομερτά που είχε συνάψει  χρόνια πριν με τον Κώστα Καραμανλή. Μίλησε καθαρά για την  αποκλειστική  ευθύνη της Ν.Δ στη χρεοκοπία της χώρας. Μένει να   κατονομάσει…το δράστη. Μαζί και τα “παρακοιμώμενα”  στελέχη της  κυβέρνησής του, που  πέταξαν το καράβι στην ξέρα και εξαφανίστηκαν. Το περιμένουμε.

Αν ο πρωθυπουργός δεν τολμήσει να προχωρήσει  στην πράξη της κατάργησης της   συμφωνίας  εκείνης, να μείνει,δηλαδή,  ο Κώστας Καραμανλής στο δικαστικό απειρόβλητο και αφήσει ατιμώρητους τους “μνηστήρες”, που κατασπατάλησαν το βιος της χώρας και καταδίκασαν το λαό της στην τραγωδία της οικονομικής κρίσης για εννέα σχεδόν χρόνια,  τότε η συντριβή του θα είναι οριστική . Ας επιλέξει.

___________________________________________________________________
1. ΑΦ΄ΟΤΟΥ ΧΟΡΕΨΑΝ ΜΑΖΙ
Σάλος στην Αυστρία με την υπόκλιση της ΥΠΕΞ Κνάισλ στον Πούτιν στη δεξίωση του γάμου της
Σάλος στην Αυστρία με την υπόκλιση της ΥΠΕΞ Κνάισλ στον Πούτιν στη δεξίωση του γάμου της [βίντεο]

 

Σάλο έχει προκαλέσει στην Αυστρία η “βαθιά υπόκλιση” της υπουργού Εξωτερικών Κάριν Κνάισλ ενώπιον του προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια της δεξίωσης, μετά τον γάμο της, το Σάββατο.

Σε ένα βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον ιστότοπο του ρωσικού τηλεοπτικού καναλιού RT, το οποίο έγινε viral σήμερα, η επικεφαλής της αυστριακής διπλωματίας, η χώρα της οποίας ασκεί την προεδρία της ΕΕ για το τρέχον εξάμηνο, κάνει αυτήν την κίνηση σεβασμού προς τον Ρώσο ηγέτη, αφού προηγουμένως χόρεψε μαζί του.

“Πώς γίνεται μια υπουργός Εξωτερικών να είναι τόσο μη επαγγελματίας και να παράγει εικόνες που την δείχνουν γονατιστή μπροστά στον Πούτιν;” διερωτήθηκε ο διαφημιστής Ρόμπερτ Μίτσικ.

“Μια εικόνα που δείχνει εμφανώς πώς ο Ρώσος απολυταρχικός ηγέτης βάζει τις μαριονέτες του να χορεύουν” σχολίασε ένας χρήστης του διαδικτύου.

Η είδηση ότι ο Πούτιν είχε προσκληθεί στον γάμο της Κνάισλ, στη νότια Ασυτρία, είχε ήδη προκαλέσεις πολλές αντιδράσεις στα μέσα ενημέρωσης και την αυστριακή αντιπολίτευση που ανησυχούσε ιδιαίτερα για το πλήγμα που θα μπορούσε να δεχτεί η εικόνα της ουδετερότητας της χώρας, σε μια περίοδο μάλιστα που ασκεί την προεδρία της ΕΕ. Όμως το βίντεο με τη γονυκλισία της υπουργού δυνάμωσε τις επικριτικές φωνές, αναγκάζοντας τον αντικαγκελάριο Χάιντς Κρίστιαν Στράχε, τον ηγέτη του ακροδεξιού κόμματος FPO, να στηρίξει την υπουργό.

 

Το βρώμικο αυτό ακροδεξιό ανθρωποειδές, η   αυστριακή ΥΠΕΞ, δεν περιμέναμε, φυσικά,  να σεβαστεί το αίμα των 500.000 νεκρών της Συρίας, ούτε να αφουγκραστεί  τη βοή  των χιλιάδων άλλων θυμάτων  του  Νέου Χίτλερ της Ρωσίας. Αντίθετα, με τη συμβολική της υπόκλιση, δείχνει καθαρά το σεβασμό και το θαυμασμό της  στο τέρας της Ρωσίας. . Κάνει το ίδιο ,μήπως, και για το συμπατριώτη της  παλιό  Χίτλερ; ΄Αλλωστε, να μην ξεχνάμε πως η ακροδεξιά και ο ναζισμός δεν έχουν ούτε σαφή, ούτε ασφαλή όρια.

Τόσο προκλητική η στάση της  που η Ιστορία γι΄αυτό και μόνο,  την  καταγράφει   στις μαύρες δέλτους της.  Χίλιες φορές ντροπή…ξεδιάντροπη ΥΠΕΞ της παλαι ποτέ Χιτλερικής Αυστρίας!

2. ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΜΑΔΟΥΡΟ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ
Ρεπορτάζ iefimerida: Μαρτυρία για τον «Τάφο», τη μυστική φυλακή του Μαδούρο με τα κελιά 15 μ. κάτω από τη γη
Ρεπορτάζ iefimerida: Μαρτυρία για τον «Τάφο», τη μυστική φυλακή του Μαδούρο με τα κελιά 15 μ. κάτω από τη γη

Ο «Τάφος» είναι μια από τις μυστικές φυλακές που χρησιμοποιεί ο Μαδούρο στη Βενεζουέλα, όπου εκατοντάδες πολιτικοί κρατούμενοι υποβάλλονται σε σκληρά βασανιστήρια.

Η Γιαμίλε Σάλεχ, είναι η μητέρα του 28χρονου Λόρεντ Σάλεχ, ακτιβιστή για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ο οποίος εδώ και 4 χρόνια βρίσκεται κρατούμενος στις φυλακές του καθεστώτος του Μαδούρο.

Αποκαλυπτική μαρτυρία

  • Ποιες είναι οι συνθήκες στις φυλακές της SEBIN με την ονομασία ο «Τάφος»;

«Εγώ επισκεπτόμουν τον «Τάφο» για 26 μήνες. Αυτό το κτίριο προοριζόταν για να γίνει τράπεζα. Οι φυλακές βρίσκονται περίπου δέκα πέντε μέτρα κάτω από τη γη. Ο κλιματισμός λειτουργεί σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία, ενώ υπάρχει συνεχώς ένα δυνατό λευκό φως αναμμένο μέρα και νύχτα. Υπάρχουν επτά κελιά δυο επί τρία. Για οκτώ μήνες δεν επέτρεψαν στον Λόρεντ να δεχθεί επισκέψεις ούτε από εμένα ούτε από τα αδέρφια του. Αυτό μοιάζει με ένα εργαστήριο, επιδιώκουν να εξαφανίσουν έναν άνθρωπο. Υπέστη «λευκά βασανιστήρια», τα οποία κατήγγειλε πολλές φορές. Μπορεί πολλές φορές να μην τον χτυπούν με φυσικό τρόπο αλλά τον χτυπούν με ψυχολογικούς τρόπους. Είναι κάτι πολύ σκληρό. Η ίδια η ονομασία το φανερώνει. Οι ίδιοι οι φρουροί που εργάζονται εκεί έδωσαν σε αυτές τις φυλακές την ονομασία ο «Τάφος».

  • Αυτά τα κελιά βρίσκονται πέντε επίπεδα κάτω από τη γη;

«Ναι ακριβώς. Βρίσκονται πέντε επίπεδα κάτω από τη γη. Οι κρατούμενοι δεν έχουν αίσθηση του χρόνου. Δεν υπάρχει ρολόι, το μόνο που ακούγεται είναι ο ήχος από το μετρό του Καράκας. Όταν σταματάει να ακούγεται ο ήχος οι κρατούμενοι καταλαβαίνουν ότι πέρασε ακόμη μια μέρα. Υπολογίζουν ότι στις έντεκα το βράδυ το μετρό σταματάει να λειτουργεί. Επί οκτώ μήνες ο Λόρεντ δεν είδε καθόλου τον ήλιο. Ο γιος μου έχει υποστεί και συμβατικά σκληρά βασανιστήρια».

Η μητέρα του κρατούμενου που μίλησε στο iefimerida.grΗ μητέρα του κρατούμενου που μίλησε στο iefimerida.gr

Ο Λόρεντ ΣάλεχΟ Λόρεντ Σάλεχ

Απάνθρωπα βασανιστήρια

Ο Λόρεντ Σάλεχ, που αγωνίστηκε για χρόνια για την απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων στη Βενεζουέλα, κατηγορήθηκε από το καθεστώς Μαδούρο για «συνωμοσία και κάλεσμα σε εξέγερση», «τρομοκρατική δράση» και «προπαγάνδα», χωρίς κανένα απολύτως στοιχείο σε βάρος του, χωρις να έχει απολογηθεί και χωρίς μέχρι σήμερα να έχει δικαστεί! Βρίσκεται στη φυλακή από το 2014. Στη Βενεζουέλα σύμφωνα με ΜΚΟ, υπάρχουν περισσότεροι από 300 πολιτικοί κρατούμενοι. Πολλοί από αυτούς υποβάλλονται σε σκληρά βασανιστήρια. Τους κρεμάνε για ώρες από τα χέρια ή από τα πόδια και δέχονται χτυπήματα σε όλο τους το σώμα, μένουν για μέρες σε κελιά με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, έχουν πέσει θύματα βιασμού, υφίστανται εγκαύματα, εικονικές εκτελέσεις, ενώ σε πολλές περιπτώσεις δέχονται τα λεγόμενα «λευκά βασανιστήρια», δηλαδή οι βασανιστές τους, καλύπτουν με υφάσματα τα χέρια και τα πόδια τους και τους χτυπούν με σίδερα, χωρίς όμως να αφήνουν πολύ έντονα σημάδια στο σώμα τους.

Όπως καταγγέλλουν οργανώσεις για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Βενεζουέλα, από το 2014 ο Νικολάς Μαδούρο προχώρησε στην κατασκευή ειδικών φυλακών για την κράτηση και τον βασανισμό των πολιτικών κρατουμένων. Ο «Τάφος» είναι η πιο γνωστή φυλακή για αυτήν την χρήση. Στο πέμπτο υπόγειο υπάρχουν επτά μικρά κελιά, δυο επί τρία, χωρίς παράθυρα και χωρίς μπάνιο. Εκεί δεν ακούγονται ήχοι, παρά μόνο ο ήχος του μετρό που περνάει πάνω από τα κεφάλια των κρατουμένων. Δεν υπάρχει ποτέ φυσικός φωτισμός, υπάρχει αναμμένο όλο το εικοσιτετράωρο ένα λευκό φως. Δεν υπάρχει ρολόι. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει χρόνος. Δύσκολα μπορεί κάποιος να αντιληφθεί αν είναι μέρα ή νύχτα. Πολλοί κρατούμενοι αντιλαμβάνονται ότι είναι νύχτα όταν δεν ακούνε πλέον τον ήχο του μετρό. Οι κρατούμενοι συνήθως μένουν σε πλήρη απομόνωση σε αυτή την φυλακή. Στα κελιά υπάρχει κλιματισμός ρυθμισμένος σε πάρα πολύ χαμηλή θερμοκρασία, πολλές φορές κάτω από το μηδέν για να λειτουργεί ως μηχανισμός βασανισμού.

«Θέλω να μάθει ο κόσμος στην Ελλάδα τι συμβαίνει στη Βενεζουέλα»

«Αυτά που συμβαίνουν στην Βενεζουέλα δεν είναι μια φαντασία. Είναι η αλήθεια. Είναι η αλήθεια. Είναι η απόλυτη αλήθεια. Εσείς που γνωρίζετε τι είναι η ελευθερία και η Δημοκρατία μην αφήσετε να χαθούν ποτέ. Δεν μπορείτε να φανταστείτε ποια είναι η αξία τους. Πόσο σημαντικά είναι» δηλώνει η μητέρα του εμβληματικού πολιτικού κρατούμενου της Βενεζουέλας Λόρεντ Σάλεχ και προσθέτει: «Ο γιος μου βρίσκεται στη φυλακή, εδώ και τέσσερα χρόνια, ενώ είναι αθώος. Γιατί, αν είναι ένοχος για κάτι, γιατί δεν τον δικάζουν; Γιατί δεν του ζητούν να απολογηθεί; Επειδή η κυβέρνηση γνωρίζει ότι είναι αθώος. Τον έχουν στη φυλακή επειδή κατήγγειλε τα βασανιστήρια, τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τις πολιτικές διώξεις στη Βενεζουέλα. Όμως, αυτός δεν είναι λόγος για να βρίσκεται στη φυλακή εδώ και τέσσερα χρόνια. Ζητάω την βοήθεια του κόσμου να με βοηθήσει. Να μάθει ο κόσμος στην Ελλάδα τι συμβαίνει στη Βενεζουέλα. Δεν σας λέω ψέματα. Εγώ δεν είμαι πολιτικός. Εγώ είμαι μια μητέρα Βενεζουελάνα, όπως οποιαδήποτε άλλη μητέρα που υποφέρει, όταν το παιδί της δεν έχει φάρμακα ή γάλα. Εμένα το μοναδικό παιδί μου βρίσκεται στη φυλακή. Είναι μια αδικία. Βασανίστηκε, ταπεινώθηκε. Αυτό που συμβαίνει είναι χειρότερο από μια δικτατορία».

Ο πρώην πρόεδρος της Κολομβίας Ανδρές Παστράνα ήταν ο πρώτος που το 2015 διαβεβαίωνε την διεθνή κοινή γνώμη πως «υπάρχουν 83 πολιτικοί κρατούμενοι και περιπτώσεις παρεκλίνουσες όπως ο “Τάφος”, που βρίσκεται πέντε ορόφους κάτω από την γη, με κλιματισμό που δημιουργεί θερμοκρασίες υπό του μηδενός, όπου ρίχνουν τους φοιτητές που διαδηλώνουν, και οι οποίοι δεν βλέπουν το φως του ηλίου για περισσότερο από τρεις και τέσσερις μήνες».

Να χαίρεσαι το φίλο σου,  Αλέξη Τσίπρα,  το μεγάλο αγωνιστή!  ΄Ετσι αντιλαμβάνεται ο Μαδούρο την εκπλήρωση του σοσιαλιστικού του οράματος. Με μπουντρούμια και τάφους βασανιστηρίων.

Μαζί του, όλοι οι εξώλης και προώλης ηγέτες της υφηλίου,  με πρώτους το μαφιόζο Πούτιν και τον απάνθρωπο “μπούλη” της Πιονγιάνγκ,που συντηρεί κι αυτός   το δικό του εκεί κολαστήριο . Τί φρίκη!

Εδώ και τώρα, Αλέξη Τσίπρα, αποκήρυξε τον τύραννο. Ουδείς σώφρων θα μπορούσε να στηρίξει σήμερα, μετά από όσα έχουν συμβεί στην τραγική Βενεζουέλα, έναν αιμοσταγή  δικτάτορα σαν το Μαδούρο.

3. ΠΟ ΙΔΙΩΤΗ ΠΟΥ ΕΚΑΙΓΕ ΞΥΛΑ
Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που ξεκίνησε η φονική φωτιά στο Μάτι -Σε ξέφωτο δίπλα σε βίλα
Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που ξεκίνησε η φονική φωτιά στο Μάτι -Σε ξέφωτο δίπλα σε βίλα

 

Βίντεο-ντοκουμέντο για το πώς ξεκίνησε η φωτιά στο Νταού Πεντέλης που έφθασε στον Νέο Βουτζά και στο Μάτι, στοιχίζοντας τη ζωή σε 96 άτομα, φέρνει στο φως η «Καθημερινή».

Το βίντεο καταγράφει ουσιαστικά την έναρξη της φωτιάς στο Νταού Πεντέλης, όταν, σύμφωνα με πληροφορίες, ιδιώτης, γνωστός στις Αρχές, επιχείρησε να κάψει ξερά ξύλα και κλαδιά.

Το σημείο έναρξης της φονικής πυρκαγιάς βρίσκεται, σύμφωνα με την «Καθημερινή», ανάμεσα σε ένα διώροφο σπίτι και μια πρόχειρη κατασκευή που μοιάζει με κοτέτσι.

Το βίντεο κατεγράφη από κάμερα ασφαλείας του σπιτιού και ήδη βρίσκεται  στα χέρια της αστυνομίας.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ,…έγκυρη κι αυτή   συνάδελφος …των εφημερίδων ΤΑ ΝΕΑ και ΤΟ ΒΗΜΑ , φαίνεται  να δίνει ρεσιτάλ εδώ και καιρό  παραπληροφόρησης και ανηθικότητας, ξεπερνώντας πολλές φορές και τα παραπάνω έντυπα   ιδιοκτησίας του γνωστού εφοπλιστή ναρκέμπορου. Δεν  είναι πια η (κάπως)  διαφορετική από τις άλλες ,παλιότερα , εφημερίδα της Ελένης Βλάχου.΄Επεσε σε χέρια  τέτοια που  δε δίστασαν να κάνουν την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ κανονική  πατσαβούρα .

Από την ημέρα της φονικής πυρκαγιάς , η εν λόγω χωματερή,  έχει αποδυθεί σε έναν άπελπι άγωνα να  πείσει τους σκουπιδοφάγους αναγνώστες της πως δεν άναψαν τις φωτιες οι εθνικιστικές με  τις κρεμάλες σε συνεργασία με τους βρωμερούς Ρώσους πράκτορες, αλλά ,όπως δείχνει και το…ρεαλιστικό  βίντεο που παραθέτει, ένας τρελός, ΓΝΩΣΤΟΣ ΠΥΡΟΜΑΝΗΣ(!) στην περιοχή ,άναψε τη δολοφονική φωτιά. Μάλιστα, επειδή γνωρίζει η καλή εφημερίδα πως θα την διαβάσουν κάφροι, οι οποίοι για το μόνο που δε νοιάζονται είναι η αλήθεια,  δε διστάζει να υποστηρίξει πως το βίντερο καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας του ίδιου του δράστη!!

Η εν λόγω κάμερα, βέβαια,   δεν έπαθε τίποτα. Σώθηκε ατόφια με το βίντεό της,  τη στιγμή που κάηκε το υπόλοιπο “σύμπαν” στην περιοχή!  Ούτε ο …πυρομανήςσκέφτηκε να την  εξαφανίσει. ΄Εμεινε ως …ντοκουμένο στα χέρια της αστυνομίας, όχι βέβαια της αλήθειας αλλά της συγκάλυψης του εγκλήματος που διέπραξαν  οι εθνικισιτές.

΄Αλλες, πραγματικές κάμερες, όμως, από αξιόπιστες πηγές, εντελώς  τα αντίθετα  λένε.Πως, δηλαδή, και η πυρκαγιά της Κινέτας και αυτή στο Μάτι είχαν συγκεκριμένους δράστες. Τους φανατικούς με τις κρεμάλες. Στην πρώτη άναψαν τις φωτιές με γκαζάκια-μολότοφ και στη δύετερη και φονική οι ίδιοι με εύφλεκτο υλικό σε δεκάδες εστίες.

Τα άλλα που μας λέει η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ας τα χάφτουν οι σκουπιδοφάγοι της.  Εμείς δεν τρώμε από  χωματερές .

 

4. Μαστοράκης: «Τώρα που γυρίσατε καλά μου φανταράκια, μπορώ να σας τα χώσω, έτσι;»

Ο διάσημος σόουμαν της τηλεόραση Νίκος Μαστοράκης εξέφρασε δημόσια την γνώμη του αναφορικά με το ζήτημα των δύο στρατιωτικών:

ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΓΥΡΙΣΑΤΕ…
… καλα μου φανταράκια, μπορω να σας τα χωσω, ετσι; Ασφαλεις, υγιεις και στη αγκαλια της μανουλας σας, δακρυα χαράς, αλλα οχι πιο πέρα, οχι αλλο, οχι αλλες παρατες και κιβδηλοι ηρωϊσμοι. Υπηρξατε αμελεις και απροσεκτοι, κανοντας τσαρκα στο χιονι, μπηκατε σε Τουρκικο εδαφος, αναστατωσατε εναν ολοκληρο λαο, απασχολησατε τη διεθνη διπλωματια, μεινατε στη φυλακη οπου σας πηγαινοφερναν σχεδον σιδεροδεσμιους και σε περιπλεκτικη αγκαλιτσα με την Ζανταρμα, και μετα ηρθε η λαϊκιστικη υπερβολη αυτου του λαού που χωρις ταρατατζουμ δεν ζει. Την ημερα της αποφυλακισης σας, αντι ο Στρατος να στειλε ενα μικρο μεταγωγικο, εστειλε ο υπερφίαλος Ανεγκεφαλος το Εμπραέρ. Big production. Epic.
Κωλογλειφτες αρχηγοι, ενστολοι και υπουργοι επισης του κώλου, κανανε μαζι σας ντιρινταχτα στη διαδρομη και βγαζατε ολοι μαζι σέλφι. Γινατε δηλαδη εργαλεια προβολης των μωρών, ενστολων και μη. Κι οταν φτασατε, αντι να σας μαντρωσουν σε ενα στρατιωτικο τζιπ και να σας πανε για debriefing (πρωταρχικο μελημα οταν καποιος εχει ανακριθει επι μηνες και δεν ξερει η πολιτεια τι εχει πει) ηρθε και το Χοιρινο (σιγα που θα εχανε τα photo op) για να σας φιλησει και να σας ευχαριστησει που βαλατε τη χωρα σας σε κινδυνο και ρημαξατε τις δηθεν καλες σχεσεις μας με τη δηθεν φίλη Τουρκία. Kαι στο φιναλε, το πιο τερατωδες, αποδοση τιμων!
Τωρα με τον αρχηγο σας και τα υπουργίδια θα εισαστε πια buddy-buddies και σε λιγο θα πουλησετε και τα δικαιωματα της εθνικης μας περιπετειας να γινουν βιβλιο, θα σας δωσουν και προαγωγη αντι να σας κλεισουν μεσα — και ζωη χαρισαμενη. Λες και η απερισκεψια κι ο ερασιτεχνισμος σας (δεδομενου οτι εισαστε επαγγελματιες στρατιωτικοι κι οχι νεοσυλλεκτοι) να “χαθειτε” στα συνορα και να περπατατε ανεμελοι και χαζοχαρουμενοι επι 300 μετρα, δεν εβαλε αυτη τη χωρα και τον λαο της σε περιπετειες. Λες και δεν ξοδευτηκε πλέριο κρατικο χρημα (δικο μας, απο τον ιδρωτα μας) για ταξιδια μεγαλοσχημων ανεπαγγελτων και δικηγορους, διπλωματες, να΄τες, φα’τες. Λες και σας ειχαμε στειλει να μας φερετε την Πόλη και μας τη φερατε, θριαμβευτες.
Αλλα λογια, ν’ αγαπιομαστε…

 

Ο Νίκος Μαστοράκης δεν είναι τίποτα περισσότερο από εκείνο που λέει το όνομά του!Εδώ, όμως,τα σπάει με τις επισημάνσεις του για τις παρλάτες με τους στρατιωτικούς.  Συνυπογράφουμε.

5.ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΥΝΔΕΣΕΙ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, ΤΑ ΔΙΧΑΣΕ
SZ: Η Γερμανία πρέπει να δώσει περισσότερα για να σταματήσει τους αντι-ευρωπαίους
Φωτογραφία:AP

 

Η γερμανική εφημερίδα «Sueddeutsche Zeitung» (SZ) επισημαίνει ότι πίσω από την ελληνική κρίση χρέους κρύβεται «ένας μεγαλύτερος κίνδυνος: Το νόμισμα που επρόκειτο να συνδέσει στενότερα τα κράτη της Ευρώπης, εξελίχθηκε κατά τη διάρκεια της κρίσης χρέους σε παράγοντα διχασμού της ηπείρου.

Μεγάλα τμήματα της νότιας Ευρώπης ακόμη δεν έχουν συνέλθει από τις αναταράξεις του ευρώ τη δεκαετία του 2000. Μια γενιά νέων, άνεργων Ευρωπαίων φοβάται ότι θα μείνει ξεκρέμαστη. Επειδή η ΕΕ δεν μπορεί να τηρήσει την υπόσχεσή της για ευημερία, πολλοί ψάχνουν φταίχτες και καθιστούν υπεύθυνη τη γερμανική πολιτική λιτότητας για την κατάστασή τους. […] Στη Γερμανία από την άλλη έχει διαδοθεί ένα επικίνδυνο αφήγημα: Οι άλλοι θέλουν μόνο τα λεφτά μας. Υπάρχει το άσχημο αίσθημα ότι πάντα οι “φιλόπονοι Γερμανοί” χρηματοδοτούν τα χρέη των “τεμπέληδων Νοτιοευρωπαίων”».

Ο σχολιαστής της εφημερίδα του Μονάχου σημειώνει επίσης ότι οι πολιτικοί γνωρίζουν τις ανησυχίες των πολιτών, ωστόσο δεν φροντίζουν να τις κατευνάσουν. Όπως τονίζει, «η Γερμανίδα καγκελάριος θα πρέπει να ανταποκριθεί στις ανησυχίες και τις ανάγκες των Νοτιοευρωπαίων εάν δεν θέλει να ασχολείται μονίμως με τη Λεπέν, τον Σαλβίνι και άλλους αντι-ευρωπαίους. Για να το πούμε ξεκάθαρα: Η Γερμανία πρέπει να είναι πρόθυμη να δώσει περισσότερα. Αυτή η αντίληψη δεν είναι μόνο μια αναγκαιότητα που απορρέει από το πολιτικό βάρος (σ.σ. της Γερμανίας), αλλά έχει νόημα και από οικονομική σκοπιά. Η Γερμανία έχει επωφεληθεί από το ευρώ όσο καμία άλλη χώρα. Είναι λοιπόν προς το συμφέρον της να ενισχύσει τη νομισματική ένωση και να την προφυλάξει από την επόμενη κρίση».

Πηγή: Deutsche Welle

Μερικές αλήθειες, όμως,  να μην επισκιάζονται  από όσα σωστά και λογικά επισημαίνει η εφημερίδα.

  1. Το ευρώ τελικά φαίνεται πως έγινε για να εξυπηρετεί περισσότερο τα γερμανικά και γαλλικά συμφέροντα και ελάχιστα, ως καθόλου των υπολοίπων χωρών-μελών.

  2. Η Νότια Ευρώπη οφείλει να μάθει πως χώρες σαν τη Γερμανία και τη  Σουηδία, αποτελούν πρότυπα κράτους σε όλους τους τομείς. Τα νότια κράτη ούτε κατά προσέγγιση δεν τις  φτάνουν.

  3. Να δώσει περισσότερα από τα κερδισσμένα η Γερμανία, αλλά με βασική προϋπόθεση να αλλάξουν επιτέλους οι παθογένειες  και οι νοοτροπίες που δέρνουν κράτη σαν την Ελλάδα, την Ιταλία,τη Ρουμανία.

6. Κουμουτσάκος για διάγγελμα Τσίπρα: Ο,τι και να πει οι Ελληνες δεν ξεχνούν
Ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος/Φωτογραφία: Eurokinissi

 

“Κι αν μας πείσεις, δε μας πείθεις”, δηλαδή. Η γνωστή ,  ανήθικη τακτική της επάρατης Δεξιάς.

 

7. ΑΡΚΑΣ ΣΕ ΑΝΤΙΤΣΙΠΡΙΚΟ ΝΤΕΛΙΡΙΟ ΠΑΛΙ

Το αιχμηρό σκίτο του Αρκά για το διάγγελμα Τσίπρα από την Ιθάκη [εικόνα]

 

Απίστευτα αισχρός, πέρα από ακροδεξιός. ΄Εχει χάσει καθε τσίπα. Τουλάχιστον είναι δεινός στις…ρίμες. Ταίριαξε την Ιθάκη με τη…Θράκη.

΄Οταν ο άνθρωπος Αρκάς αποσυντίθεται σε μόρια έσχατης εξαθλίωσης!