ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

1.ΜΕ ΚΟΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΚΡΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ
Στη φυλακή το ζεύγος Παπαντωνίου
Ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του με χειροπέδες οδηγούνται στη ΓΑΔΑ / Φωτογραφίες: ΑΠΕ/ΜΠΕ
Ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του με χειροπέδες οδηγούνται στη ΓΑΔΑ 

Μετά τον Άκη Τσοχατζόπουλο, ο οποίος βρέθηκε στη φυλακή όταν οι εισαγγελείς αποκάλυψαν τον δρόμο του χρήματος, πέρασαν έξι ολόκληρα χρόνια για να φθάσουν οι Αρχές στα ίδια συμπεράσματα και να οδηγήσουν άλλον έναν πρώην υπουργό Άμυνας στη φυλακή, τον Γιάννο Παπαντωνίου, μαζί τη σύζυγό του Σταυρούλα Κουράκου.

«Τα ίχνη που αφήνει το μαύρο χρήμα δεν κρύβονται και όποιος τα ακολουθήσει μπορεί να βρει απαντήσεις», λένε οι δικαστές που ασχολούνται με το οικονομικό έγκλημα, και κάτι τέτοιο φαίνεται πως έγινε και στην περίπτωση του Γιάννου Παπαντωνίου.

Προφυλακιστέο και το ζεύγος Παπαντωνίου,όπως λίγα χρόνια πριν και το ζευγάρι Τσοχατζόπουλου. Κύριο, κοινό γνώρισμα   αμφοτέρων δεν είναι  τόσο ή έστω μόνο η διαφθορά, αλλά η πασοκική τους ιδιότητα.Από τα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Ο ΄Ακης,μάλιστα λίγο έλειψε να γίνει και αρχηγός του κόμματος. Ο Παπαντωνίου υπουργός στα πιο σημαντικά πόστα.

Αλλά και στη διαφθορά και των δύο υπάρχει μια σαφώς χαραγμένη γραμμή που δεν μπορεί κανείς να την παραβλέψει. Συγκεκριμένα.

Ο ΄Ακης Τσοχατζόπολος πήγε φυλακή γιατί…δε γινόταν αλλιώς. Δεν ήταν ο μόνος που έπαιρνε μίζες.Και πριν και μετά απ΄αυτόν ,τουλάχιστον όσοι ήταν υπεύθυνοι στα εξοπλιστικά,λάβαιναν γερές μίζες. Και λέμε ΟΛΟΙ μετά λόγου γνώσεως. Κανείς όμως δεν πήγε φυαλκή, πλην του ΄Ακη.Γιατί όμως;

΄Οπως σε άλλο χρόνο και με περισσότερα στοιχεία θα αναλύσουμε, το δικαστήριο που καταδίκασε το Τσοχατζόπουλο,είχε στα χέρια του απόφαση  γερμανικού δικαστηρίου,που καταδίκασε εκείνους που λάδωσαν τον ΄Ακη. ΄Οταν πτώχευσε η  γερμανική εταιρία στην οποία είχαν παραγγελθεί τα υποβρύχια,μπήκαν ορκωτοί λογιστές και ξετίναξαν τα πάντα. Μεταξύ των άλλων, βρήκαν και τις μίζες που είχε πάρει ως υπουργός ΄Αμυνας ο Τσοχατζόπουλος. Επομένως η καταδίκη του ήταν  δεδομένη,ούτως ή άλλως.

Με τον Παπαντωνίου όμως είναι διαφορετικά τα πράγματα. Δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν πως πήρε (και ας πήρε) μίζες. Τον προφυλάκισαν γιατί δεν μπορούσε (ή δεν ήθελε) να δικαιολογήσει γύρω στα 2,5 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα. Θα μπορούσε να τα έχει, βέβαια,από …λίρες του παππού του,ακόμα και απο νρακωτικά, τζόγο,άλλές κομπίνες.΄Οχι απαραίητα από μίζες.

Επομένως,  προφυλακίστηκε μόνο και μόνο γιατί υπήρξε υπουργός άμυνας και   επομένως  το…αυτεπαγγέλτως συναγόμενο είναι πως τα λεφτά τα απόκτησε από μίζες. ΄Ομως είναι αντιδικονομικό και εντελώς λανθασμένο αυτό το σκεπτικό (ας λένε πως τον προφυλάκισαν για να μη…φύγει!)  και αφήνει για άλλη μια φορά εκτεθειμένη την ελληνική δικαισύνη.Πολλώ μάλλλον γιατί πρισπαθεί  να μας πείσει πως μόνο οι πασόκοι ήταν κλέφτες.

Να δούμε τί θα κάνουν με τα… λουλούδια της Novartis.Εκεί ,μια και οι περισσότεροι είναι δεξιοί, υποπτευόμαστε  πως δε θα στείλουν κανένα φυλακή. Κι αν συμβεί αυτό, σιγά που  η διεφθαρμένη ελληνική δικαιοσύνη θα…κοκινήσει. |”Τί έχεις Γιάννη,τί είχα πάντα”!

Μοντέλο του Playboy φωτογραφήθηκε γυμνή στην Αγία Σοφία

Οργή προκάλεσε μοντέλο του Playboy, όταν φωτογραφήθηκε γυμνή στην είσοδο τη Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη. Η Marisa Papen είναι γνωστή για το φετίχ της με τις γυμνές φωτογραφήσεις επιλέγοντας και διαφορετικό ιερό τόπο κάθε φορά- συμμετείχε και σε φωτογράφηση στην Ιερουσαλήμ με φόντο το Τείχος των Δακρύων. Η Marisa, που περιγράφει τον εαυτό της ως ελεύθερο πνεύμα, ταξίδεψε στην Τουρκία συνοδευόμενη από τον αυστραλό φωτογράφο, Jesse Walker.

Αφού αγόρασε μπούρκα από κάποιο υπαίθριο παζάρι, οι δυο τους χάραξαν πορεία για την Αγία Σοφία και αφού συνειδητοποίησαν ότι δεν υπάρχει κατάλληλη στιγμή για μια γυμνή φωτογραφία εξαιτίας των αυστηρών μέτρων, η νεαρή αποφάσισε να το τολμήσει: σήκωσε την άκρη από το μακρύ μαύρο ένδυμα προκειμένου να αποκαλυφθούν τα γεννητικά της όργανα.

Σε μια πρόσφατη ανάρτησή της στο blog, η σεξοβόμβα από το Βέλγιο, αποκάλυψε τι την ώθησε να πραγματοποιήσει την φωτογράφηση. Όπως ανέφερε το έκανε για να διαμαρτυρηθεί ενάντια στην τυραννία της θρησκείας.

 

Ο καθείς με τα …όπλα του και εφ΄ω ετάχθη! Και οι ακτιβίστριες με τα δικά τους.Το πρώην μοντέλο με τα στητά στήθη σήμερα, η σύζυγος του δημάρχου Νίκαιας στη Γαλλία  με τα πεσμένα ,κάτι μήνες πριν. “Η δουλειά”, όμως, έγινε κι αυτό μετράει.

Είναι σημαντικό να προσέξουμε το εξής: Το π. μοντέλο του playboy γδύνεται στο ναό της Αγ. Σοφιάς (πιο παλιά και σε άλλους τόπους λατρείας), για να καταγγείλει την καταπίεση του ατόμου (μεταξύ των άλλων και του σώματος) από τις θρησκείες. Η δημαρχίνα και τούτη τολμάει να παρουσιαστεί με πεσμένα στήθη στον…οίκο λατρείας του σεξισμού που είναι οι Κάνες. Συμβολικές, απολύτως αποδεκτές και επιτυχημένες και οι δύο κινήσεις.

Δένουν μάλιστα εξαιρετικά μεταξύ τους. Μόνο  όσοι μένουν δέσμιοι των λογής στερεότυπων ή υπηρετούν εν γνώσει ή εν αγνοία τους τα συμφέροντα  των βιομηχανιών του σεξισμού, που αποφασίζουν εκείνες,πριν απ΄ αυτούς, ποιο σώμα, γιατί και πώς είναι επιθημητό, ποιας ηλίκίας,αλλά και ποιας φυλής ή χρώματος,δεν εννοούν να αντιληφθούν πως ο ακτιβισμός δεν έχει να κάνει ούτε με την κατευθυνόμενη αισθητική (αλλάζει με εποχές και νοοτροπίες),ούτε με το τί αρέσει ή όχι στον καθένα.

΄Οταν ο ακτιβιστής με τη συμβολική του κίνηση προωθεί ανθρωποκεντρικούς στόχους,όταν έχει σκοπό να (υπο)δείξει  τα κακώς κείμενα των κοινωνιών,  είναι αποδεκτός και με στητά… και με πεσμένα βυζιά. Κι οι “άκαπνοι” οφείλουν να αντιληφθούν πως δικαίωμα κριτικής έχουν ΜΟΝΟ όσοι τελικά έχουν δώσει κι εκείνοι τον όποιο ,αγώνα τους, για να κάνουν τον κόσμο καλύτερο από το δικό τους μετερίζι. Αλλιώς, ας αναζητήσουν υπολείμματα αυτοσεβασμού και αξιοπρέπειας στην αιδήμονα σιωπή. Ούτες ή άλλως ουδείς σοβαρός λαμβάνει υπόψιν του κριτικές εκ του ασφαλούς ,μια και είναι γνωστό πως “όσα δε φτάνει η αλεπού τα αφήνει κρεμαστάρια” (της ξυνίζουν,εν παραφράσει).

Μπράβο,κυρίες μου! Ας πολεμήσουμε όλοι μαζί δυναμικά είτε με γυμνά είτε με ντυμένα σώματα μια από τις πιο ύπουλες αρρώστιες της ανθρωπότητας.Τη θρησκεία. Είτε αυτή  θεοποεί  πρόσωπα και πραγματα,  είτε ένστικτα, παραλυσία και χαύνη.

Ώρα,14.12