ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 

1. Πηγές του Εφετείου: Η δίωξη στον μάρτυρα «Αναστασίου» για τη Novartis

novartis01-mesa

Ηταν θέμα ημερών για την Εισαγγελία Διαφθοράς η ανάκληση της ιδιότητας του προστατευόμενου μάρτυρα

Η άσκηση ποινικής δίωξης για σοβαρότατο κακουργηματικού βαθμού αδίκημα που αφορά διακίνηση παράνομων χρημάτων στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας Novartis σε βάρος του προστατευόμενου μάρτυρα, πρώην συμβούλου στο υπουργείο Υγείας, φαίνεται να ήταν δρομολογημένη από τους Εισαγγελείς Διαφθοράς.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από το Εφετείο, ήταν θέμα ημερών για την Εισαγγελία Διαφθοράς η ανάκληση της ιδιότητας του προστατευόμενου μάρτυρα για τον σύμβουλο πρώην υπουργών Υγείας, ο οποίος μάλιστα φέρεται να ήταν από τους πρώτους ή και ο πρώτος που ζήτησε να καταθέσει για την υπόθεση. Ο άλλοτε σύμβουλος έλαβε το όνομα «Γιάννης Αναστασίου» και φέρεται να έχει μιλήσει στους Εισαγγελείς για πολλές πτυχές της υπόθεσης Novartis, για τη φαρμακευτική δαπάνη και τις «πρακτικές επιρροής» για τις οποίες ελέγχεται η βιομηχανία.

Φαίνεται επίσης να είχε προσδιορίσει το ποσό των παράνομων χρημάτων που, κατά τον ίδιο, διακινήθηκε από τη Novartis την πενταετία 2010- 2015 σε 1,8 δισ. ευρώ. Ωστόσο, ο «Γιάννης Αναστασίου» φαίνεται να κάνει γενικόλογες αναφορές όσον αφορά τα πρόσωπα και τα γεγονότα που συνδέονται με τα χρήματα αυτά. Οι πληροφορίες που έρχονται από το Θέμιδος Μέλαθρον, μάλιστα, αναφέρουν πως ο μάρτυρας Αναστασίου, παρέλειψε να αναφερθεί στον δικό του ρόλο στην όλη υπόθεση.

Έτσι, κατά δικαστικές πηγές, όταν προέκυψαν πριν από λίγο καιρό συγκεκριμένα στοιχεία που σχετίζονται με το θέμα παράνομων χρημάτων οι Εισαγγελείς Διαφθοράς έλαβαν απόφαση να στερήσουν αμέσως μετά τις γιορτές από τον πρώην σύμβουλο την ιδιότητα του προστατευόμενου μάρτυρα. Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, ο σχεδιασμός των Εισαγγελέων ακυρώθηκε όταν ο «Γιάννης Αναστασίου» θέλησε να φύγει με την οικογένεια του στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με την υπεράσπισή του, για το εν λόγω ταξίδι ήταν ενήμερες οι αρχές, σύμφωνα όμως με πληροφορίες από το Εφετείο και τον

Άρειο Πάγο, το επικείμενο ταξίδι ή μετακόμιση του «Αναστασίου», της οικογένειάς του και της οικοσκευής τους, όχι μόνο γνωστό δεν ήταν, αλλά αντιθέτως προκάλεσε πολύωρες διαβουλεύσεις των αρμόδιων Εισαγγελέων και της Αστυνομίας σχεδόν όλη τη ημέρα της προπαραμονής της Πρωτοχρονιάς.

Έτσι, τα σύνορα έκλεισαν με εισαγγελική διάταξη ενόσω ο «Γιάννης Αναστασίου» βρισκόταν στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ενώ μέσα σε λίγες ώρες φαίνεται να ανακλήθηκε η ιδιότητα του προστατευόμενου μάρτυρα. Σχεδόν ταυτόχρονα ασκήθηκε σε βάρος του ποινική δίωξη για παθητική δωροδοκία υπό τις περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου και στη θέση του «Γιάννη Αναστασίου» στη δικογραφία προστέθηκε το κανονικό όνομα του πρώην συμβούλου υπό την ιδιότητα του κατηγορουμένου με το φάκελο να έχει ήδη διαβιβαστεί στον ανακριτή Διαφθοράς.

Η όλη εξέλιξη με τον «Γιάννη Αναστασίου» έχει προκαλέσει αντιδράσεις, με την υπεράσπιση του να αμφισβητεί τη νομιμότητα όσων έγιναν τη νύχτα της 30ης Δεκεμβρίου και κάποιους να υποστηρίζουν πως ο μάρτυρας έγινε κατηγορούμενος γιατί αρνήθηκε να ενδώσει σε πιέσεις που δέχθηκε για να «μιλήσει για εμπλοκή πολιτικών προσώπων».

Σε 5 μόνο χρόνια μέσα και μάλιστα τα δύσκολα  για τους ΄Ελληνες  2010-2015 , διακινήθηκαν από τη  Novartis  για χρηματισμό 1,8 δισ. Θεέ μου!

Απ΄αυτά ,λέμε εμείς,  το 1 δισ.να μοιράστηκε στους 10 μεχαλόσχημους, Σαμαρά, Βενιζέλο, Πικραμένο, Γεωργιάδη και λοιπούς κατηγορουμένους, έχουμε κατά προσέγγιση, γιατί δε θα πήραν όλοι ίσα μερίδα,  100 εκατομμύρια δι΄έκαστον!

Το “πολιτικό” αληταριό, οι παλιάνθρωποι, το βρώμικο κομματικό κατεστημένο της  χώρας, χρόνια τώρα χρηματίζεται, δωροδοκείται, είναι διεφθαρμένο μέχρι το κόκαλο. Και όχι μόνο οικονομικά. Και όμως. Αν εξαιρέσουμε τον ΄Ακη Τσοχατζόπουλο (ο “ηλίθιος” της παρέας)  και τον Γιάννο Παπαντωνίου, ουδείς άλλος τιμωρήθηκε με φυλακή.

Πιο παλιά  τα ίδια συνέβησαν και με τον Ανδρέα Παπανδρέου. Χρηματίστηκε ασύστολα  από τον Κοσκωτά, έφτιαξε  βίλες για τη Μιμή, ξεφτίλισε  το σοσιαλισμό και την αριστερά, πήγε σε ειδικό δικαστήριο. Και ο άλλος διεφθαρμένος, παλιάς κοπής πολιτικός, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, αφού έκανε τη δουλειά του με αυτή τη δίκη, να πάει σε εκλογές με υπόδικο τον αντίπαλό του,τελικά έδωσε εντολή στον αλήστου μνήμης εκείνο, διεφθαρμένο   πρόεδρο του ειδκού δικαστηρίου, Βασίλη Κόκκινο να  αθώσει τον Ανδρέα. Αυτά, για να γνωρίζουν οι γενιές που έρχονται την ιστορική αλήθεια.

Ας μην υπάρξουν πάλι τέτοιες και τόσες ανήκουστες  προκλήσεις. Μόνο σε “Μπανανίες”  συμβαίνουν πια  αυτά.

Ας πάνε τουλάχιστον τούτοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση Novartis   φυλακή. Μόνο έτσι θα μπορέσει η χώρα να δείξει πως άλλαξε, πως πήρε ευρωπαϊκή ρότα .Αλλιώς, αν και τούτη τη φορά  την σκαπουλάρει το διεφθαρμένο αυτό αληταριό, τότε όλα είναι πιθανά να συμβούν σε αυτή τη χώρα.

2.Σάλος: Απέδρασαν σαν κύριοι με γάντζο από τον Κορυδαλλό! -Ανοχύρωτη χώρα
Σάλος: Απέδρασαν σαν κύριοι με γάντζο από τον Κορυδαλλό! -Ανοχύρωτη χώρα

Σάλος, πρωτοφανές, δεν έχει ξαναγίνει! Ανοχύρωτη  η χώρα (μπήκαν Σκοπιανοί  και Τούρκοι μέσα).Και όλα αυτά,επειδή  απέδρασαν 2 ποινικοί από τη φυλακή.

  Στο μεταξύ, η πραγματικότητα είναι πως σε όλη την υφήλιο με  χιλιάδες τρόπους, ακόμα και από τις πιο ασφαλείς φυλακές, έχουμε καθημερινές αποδράσεις. Για τις φυλλάδες, όμως, της ακροδεξιάς του Κυριάκου Μητσοτάκη και του ΄Αδωνι Γεωργιάδη, ΜΟΝΟ στην Ελλάδα συμβαίνουν τέτοια!

3.Τα… άκουσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μπγιάλας -Παιδί του γύρισε πίσω χρήματα λόγω της στάσης του για τη Μακεδονία
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μπγιάλας /Φωτογραφία: Εurokinissi

Σήμερα μετά τη Θεία Λειτουργία για το νέο έτος και την κοπή της βασιλόπιτας της Ι.Μ. Γρεβενών στον Ιερο Ναό της Ευαγγελιστρίας, παιδιά των κατηχητικών ομάδων του πνευματικού κέντρου της Μητρόπολης, κατά την αποχώρηση των πιστών τραγουδούσαν τα κάλαντα στο αύλειο χώρο της εκκλησίας.

 

Κατηχητόπουλα! Και πατριωταράδες… εξ απαλών ονύχων!

Κάνουν οι θερμοκέφαλοι, οι ντοπαρισμένοι εθνικισταράδες τα παιδιά τους  “Γενίτσαρους”. Και δεν ντρέπονται,ούτε  κανείς τους  σταματά.

Και είναι, το τραγικότερο,μια χούφτα “λαλημένοι”. Κάτι λούμπεν, απαίδευτα στοιχεία, ,σιχαμέρνοι τύποι,. . Με  φαιδρές φιγούρες σαν τον  Φράγκο Φραγκούλη και την Ελένη Λουκά ,να πρωτοστούν  και να σέρνουν το χορό της εθνικοφροσύνης. Σιχτίρ πια με δαύτους!

΄Ωρα 15.00