Β. ΚΥΠΡΟΣ. Η “ΚΡΙΜΑΙΑ” ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ

1.α.Μητσοτάκης: Επικεφαλής του Επικρατείας της ΝΔ ο Παναγιώτης Πικραμμένος

Ο Αντώνης Σαμαράς και ο Κυριάκος Μητσοτάκης

β. Σκέψεις να προταθεί ο Σαμαράς για Επίτροπος, στη θέση Αβραμόπουλου

Ο Αντώνης Σαμαράς και ο Κυριάκος Μητσοτάκης

γ. ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο «ΡΑΣΠΟΥΤΙΝ»
Νέα αναφορά Αγγελή για Novartis -Ανασύρει τις μηνύσεις Σαμαρά, Βενιζέλου, Αβραμόπουλου

 

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής

Δεκασέλιδη αναφορά-ανάκληση της δικογραφίας με τις μηνύσεις του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Ευρωπαίου επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου για την υπόθεση Novartis υπέβαλε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Η αναφορά Αγγελή υποβλήθηκε χθες το μεσημέρι, πρωτοκολλήθηκε από το αρμόδιο γραφείο της Εισαγγελίας και ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου επικαλείται νεότερα στοιχεία, κρίνοντας ότι πρέπει να διερευνηθούν οι καταγγελίες των τριών πολιτικών υπό το φως των νέων δεδομένων.

Μιλάμε για κανονική ,εγκλματική,κομμματική οργάνωση. Και με  δικαστές και εισαγγελείς υποχείριο! ΄Εμποροι ναρκωτικών, διεφθαρμένα υψηλά στελέχη, τύποι …εξώλης και προώλης συμφύρονται σε ένα κόμμα,που ναι, μεν, είναι Δεξιό, αλλά άξιζε στη Ελλάδα καλύτερης τύχης.

 

Σήμερα, η μαφιόζικη παράταξη της Ν.Δ έχει ως αρχηγό  το γιο ενός βασιλοχουντικού πολιτικού. Και με τα αργύρια της Αποστασίας του πατέρα του  μεγάλωσε.  Αυτό και μόνο θα ήταν αρκετό, να είναι υπόδικος, να απολογείται,  αν η Ελλάδα δεν ήταν Μπανανία.  Αλλά δεν είναι μόνο αυτό.
Ο αρχηγός της Ν.Δ είναι επίσης  στενός φίλος ενός  Μαρινάκη,  ενός Χριστοφοράκου, ενός Φρουζή. Γνωστοί και μη εξαιρετέοι…ευυπόληποι πολίτες. Κι ακόμα ο ίδιος ο πολυαμαρτωλός “Υιός” δε διστάζει να  τοποθετεί   προεκλογκά διεφθαρμένα  στελέχη της παράταξης  σε νευραλγικές  θέσεις, για να τους σώσει από το σκαμνί. Παράδειγμα ο   Σαμαράς, ο Γεωργιάδης, ο Πικραμμένος .
Ουδέποτε η χώρα υπέστη εξευτελισμό τέτοιου είδους. Ποτέ  ένα κόμμα εν δυνάμει εξουσίας, δεν είχε τόσους ποινικούς-υπόδικους  ως βασικά κα υψηλόβαθμα στελέχη και μάλιστα για τέτοιες  και τόσες κακουργηματικές πράξεις, όσο η σημερινή Ν.Δ του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μια πραματική μαφιόζικη φαμίλια που προσπαθεί με κάθε τρόπο να διασώσει τα μέλη της από τη φυλακή, τοποθετώντας τα σε απυρόβλητες θέσεις-άσυλο ,όπως αυτά  του επικεφαλής του Επικρατείας,του ευρωπαϊκού επιτρόπου και φυσικά του αντιπροέδρου του κόμματος.

 

΄Ονειδος η χώρα στα πέρατα της γης. Και υπάρχουν…οικογενειάρχες και νοικοκυραίοι που θα ψηφίσουν αύριο   ένα κόμμα με  μέλη που μόνο σε μαφιόζικες, εγκληματικές οργανώσεις συναντά κανείς. Είναι οι ίδιοι  που  την επομένη  θα συνεχίσουν να πηγαίνουν στις εκκλησιές και να σεμνύνονται  πως είναι  έντιμοι πολίτες και…Ελληνάρες!
Από προχτές έχουμε μόνιμη ανάρτηση την παρακάτω υπενθύμση το περιεχόμενο της οποίας ήρθε   με τις επιλογές του ο αρχηγός του  κόμματο της  Δεξιάς να επιβεβαιώσει.
(ΜΟΝΙΜH  ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΕΩΣ  ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ)

 

EΣΥ ΘΑΨΗΦΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΥ ΤΗ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ,  ΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ, ΟΙ  ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΩΝ   ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΗΣ  ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΩΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΟ ΚΤΗΜΑ ΑΠΟ ΠΑΤΕΡΑ ΣΕ ΓΙΟ ΚΑΙ ΕΓΓΟΝΟ ;
ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ, ΕΙΣΑΙ  ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ.  ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΚΑΙ ΟΠΑΔΟΙ  ΤΗΣ Ν.Δ ΕΙΝΑΙ  ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΕ ΑΡΧΕΣ, ΑΞΙΕΣ,  ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ.  ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝ  ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ. ΕΝΤΙΜΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΕΣΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ.

 

2. ΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ
Δίκη Χρυσής Αυγής: Ξεκινούν οι απολογίες για τη δολοφονία Φύσσα
Μνημείο του Παύλου Φύσσα
΄Εξη ολόκληρα χρόνια οι φονιάδες ατιμώρητοι και ελεύθεροι. Αν ήταν το δικό σου  παιδί , ο αδερφός σου; Ούτε σε  Μπανανίες.
3. ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ Η ΑΓΚΥΡΑ
Νέο βίντεο-ντοκουμέντο από την τουρκική θηριωδία στην Κύπρο -Οταν τα μαχητικά του Αττίλα ισοπέδωσαν την Αμμόχωστο

Στιγμιότυπο από τους βομβαρδισμούς στην Αμμόχωστο το 1974

Κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών 14 Σκανδιναβοί τουρίστες εγκλωβίστηκαν στα συντρίμμια ξενοδοχείου, ενώ τραύματα από φίλια πυρά υπέστη και ένας Τουρκοκύπριος βοσκός. To βίντεο καταλήγει με την αναφορά ότι ο αριθμός και τα ονόματα των νεκρών αποκρύφθηκαν.

 

Χρόνια μετά, το 2014 , η  Αν Ουκρανία, δέχτηκε εισβολή από το Ρώσο δικτάτορα Πούτιν, ο οποίος αιματοκύλησε και κατέλαβε  την περιοχή,αφήνοντας πίσω του 10.000 νεκρούς.
Γράφαμε εδώ την ίδια χρονιά της εισβολής των Ρώσων στην  Κριμαία  (28/3/1014):
“Υπέρ της Ρωσίας η Κύπρος για την προσάρτηση της Κριμαίας

 

Την υιοθέτηση του ψηφίσματος υπερψήφισαν οι 30 παρόντες Βουλευτές των κομμάτων ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΚΣ ΕΔΕΚ, ΕΥΡΩΚΟ, Κινήματος Οικολόγων και Συμμαχίας Πολιτών. Εναντίον ψήφισε ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Ρίκκος Μαππουρίδης, ενώ οι υπόλοιποι (15) παρόντες Βουλευτές του ΔΗΣΥ τήρησαν αποχή.

Το ψήφισμα είναι προϊόν σχεδίου ψηφίσματος των κοινοβουλευτικών ομάδων ΑΚΕΛ-Αριστερά- Νέε Δυνάμεις, του ΔΗΚΟ, του ΚΣ ΕΔΕΚ και της Συμμαχίας Πολιτών.
Στο ψήφισμα αναφέρεται ότι επειδή η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών προωθεί την έγκριση ψηφίσματος για τις εξελίξεις στην Κριμαία, η Βουλή των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας, υπενθυμίζοντας ότι η Ρωσία υπήρξε παραδοσιακός υποστηρικτής των δικαίων του κυπριακού λαού και συμπαραστάτης της Κυπριακής Δημοκρατίας σε κρίσιμες στιγμές της ιστορίας της, επισημαίνοντας ότι ενδεχόμενη στήριξη από πλευράς της κυπριακής Κυβέρνησης του ψηφίσματος της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών κατά της προσάρτησης της Κριμαίας επηρεάζει ζωτικά συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας και θέτει σε κίνδυνο τις πολύτιμες σχέσεις της Κύπρου με τη Ρωσική Ομοσπονδία, με ψήφισμά της καλεί την εκτελεστική εξουσία να μην προβεί σε ενέργειες, περιλαμβανομένων και ενεργειών σε διεθνείς οργανισμούς, που θα διασαλεύσουν τις σχέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας με τη Ρωσική Ομοσπονδία.”
 “΄Εβαλαν τα δάχτυλά τους και έβγαλαν τα μάτια” τους οι Κύπριοι. Και όλα αυτά για τα…ριάλια των μαφιόζων Ρώσων που τα ξεπλένουν και τα φυλάνε  στις “αμαρτωλές” τράπεζές τους. Ποια πατρίδα και ποιες αξίες και ποιος ελληνισμός;΄Αρρωστοι για τα “μάνια” οι Κύπριοι!
Και να σκεφτεί  κανείς πόσα έχει προσφέρει η Ελλάδα στους αχάριστους …ανάδελφους από το υστέρημά της, αλλά ποτέ δεν συμπαραστάθηκαν στη…”μάνα πατρίδα”. Το 2008 με την έναρξη της χρεοκοπίας,”σφύραγαν αδιάφορα”. Γράφαμε γι΄αυτά εδώ.
΄Οσο για την αναγνώριση των ενεργειών της Ρωσίας και τη στήριξη, που προσφέρουν, κανένα πρόβλημα. “Ας βγάλουν τώρα μόνοι τους τα κάστανα από τη φωτιά”,όταν αμοληθούν οι Τούρκοι και υποστηρίξουν πως καλά κάναμε και μεις πως καταλάβαμε το βόρειο νησί. Εγγυήτρια δύναμη είναι η Τουρκία. Επομένως , τότε καλώς έκανε την εισβολή, αφού ο τρελαμένος δικτάτορας Ιωαννίδης είχε αποφασίσει τη γενοκοτονία των Τούρκων. (Ας ανοίξουν το φάκελο της Κύπρου και θα δουν τί ετοίμαζαν το  ΄74 για τους  ομοεθνείς του Ετζεβίτ).  Τότε, λοιπόν, υπήρχε πραγματικός κίνδυνος γενοκτονίας των Τούρκων του νησιού. Οι Ρώσσοι δεν αντιμετώπιζαν ποτέ πρόβλημα στην Ουκρανία. Κανείς δεν τους πείραξε.
 Φανταστείτε  αύριο να  προχωρήσουν οι Τούρκοι σε προσάρτηση στη χώρα τους της βόρειας Κύπρου με τα προσχήματα που επικαλούνται σήμερα οι Ρώσοι με την προσάρτηση της Κριμαίας, ενέργεια που στηρίζουν οι Ελληνοκύπριοι. Θα “γελάσει κάθε πικραμένος”, αν τολμήσουν να λένε πως πρόκειται για πραξικόπημα ,παρανομία και τέτοια φαιδρά. Δυο μέτρα και δυο σταθμά, δεν υπάρχουν σε τέτοια ζητήματα. Ας πρόσεχαν. Δεν είναι τα λεφτά το άπαν. Ας το αντιληφθούν οι…συν-Ελληνες κει κάτω.
Επομένως: Από δω και μετά, “τσιμουδιά” να μη βγάζουν οι Ελληνοκύπριοι μετά τη στήριξη που προσέφεραν στους Ρώσους, περί κατοχής του νησιού, εισβολής ή προσάρτησης της Β. Κύπρου αργότερα στην Τουρκία.  ΄Εκαναν “χαρακίρι” , έγινε μπούμεραγκ αυτή η απόφασή τους να στηρίξουν τους Ρώσους εισβολείς στην Ουκρανία και  δε διαγράφεται η αίσχρή πράξη τους από την ιστορία. Καλά να πάθουν, αφού πρόδωσαν τη χώρα τους και κατάντησαν αρπακτικά και γλείφτες δικτατόρων και μαφιόζων.΄Αξιος ο μισθός τους!

 

Σήμερα,με τα πλωτά γεοτρύπανα του Ερντογάν στην Αν.Μεσόγειο ,θα υπενθυμίσουμε:
“΄Οπως στρώνει ,κοιμάται κανείς”, λέμε εμείς εδώ οι Καλαμαράδες.  Και στο… νησίν της Αφροδίτης, όλοι ξέρουν πως  “μεγάλον βούκκον φάε, μεγάλον λόον μεν πεις”.
Τώρα τρέχουν και δε φτάνουν εκεί κάτω. Στη δικιά του “Κριμαία” …εισέβαλε, λέει, και ο Ερντογάν, να  βρει υδρογονάθρακες για τους αδερφούς τουςΤουκοκύπριους.
Τί διαμαρτύρονται,λοιπόν,  κατά του Ερντογάν οι Πουτινολάτρεις Κύπριοι; ΄Εχει ο καιρός γυρίσματα!