ΒΥΚΑΝΗΤΗΣ ΚΟΝΤΥΛΟΦΟΡΟΣ: “Η Τουρκία εισβάλει στην Ελλάδα – Εξέγερση μεταναστών”! (ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ…ΚΕΡΑΤΑ ΝΑ ΗΧΟΥΝ)

Κρίσιμη μάχη για τον Μανώλη Γλέζο – Νοσηλεύεται στην εντατική

“Τέλος εποχής”,  όταν  φύγουν  ο Μανώλης Γλέζος και ελάχιστοι άλλοι εναπομείναντες συνηλικιώτες του αγωνιστές στα “πέτρινα χρόνια” της Ελλάδας.

Καλό κουράγιο, Μανώλη Γλέζο!

____________________________________________-

1. “Σενάριο πολέμου: Η Τουρκία εισβάλει στην Ελλάδα – Εξέγερση μεταναστών”

ΒΥΚΑΝΗΤΗΣ

Οι ερπύστριες πήραν φωτιά: Ξαφνική ελληνοτουρκική σύγκρουση.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΑΡΜΑΚΗΣ

“Η Άγκυρα εισέβαλε ξαφνικά στην Ελλάδα. Τα ΜΜΕ μεταδίδουν τις ειδήσεις από το μέτωπο. Η πολιτική ηγεσία βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Οι μετανάστες έμαθαν τα νέα και αναστατώθηκαν.

…Ο ελληνικός στρατός αντιμετωπίζει την τουρκική εισβολή από τον Έβρο με άρματα μάχης, ενώ στο Καστελόριζο και σε άλλα νησιά, έχουν αποβιβαστεί ήδη ισχυρές τουρκικές δυνάμεις, στο Αιγαίο οι Τούρκοι ξεκίνησαν ναυτικές πολεμικές επιχειρήσεις και αυτή την στιγμή επιχειρούν να διεμβολίσουν τα σκάφη του ελληνικού στόλου.

…Εκατομμύρια μετανάστες έχουν εξεγερθεί σε όλη την χώρα. Η αστυνομία είναι αδύναμη να τους σταματήσει. Λεηλατούν, σκοτώνουν και καταστρέφουν ότι βλέπουν. Έλληνες πολίτες δημιουργούν ομάδες περιφρούρησης.

…Ομάδες μεταναστών-Τούρκων σαμποτέρ πραγματοποιούν ταυτόχρονες επιθέσεις με εκρηκτικά, εναντίον κρατικών στόχων στην Ελλάδα. Η αστυνομία προσπαθεί να προστατεύσει τα υπουργεία, την Βουλή και τα κτίρια του ΟΤΕ σε όλες τις μεγάλες πόλεις. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες ακόμα πληροφορίες, ο σταθμός της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα δέχθηκε επίθεση. Η μισή χώρα έχει μείνει χωρίς ρεύμα.

…Εξαιτίας των εσωτερικών επιθέσεων που πραγματοποίησαν οι μετανάστες-σαμποτέρ, η μισή Ελλάδα έμεινε χωρίς ρεύμα άρα και χωρίς πρόσβαση σε πληροφορίες από τα ΜΜΕ. Η ελληνική κυβέρνηση έκλεισε το διαδίκτυο για να μην προκληθεί πανικός από τις πληροφορίες. Μόνο μερικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί λειτουργούν. Οι τυχεροί που έχουν ραδιόφωνα με μπαταρίες ακούνε τα έκτακτα δελτία.λέπουν. Έλληνες πολίτες δημιουργούν ομάδες περιφρούρησης.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν ένα απόλυτα λογικό σενάριο που μπορεί να ζήσουμε ξαφνικά. Αυτά θα γίνουν στις πρώτες ώρες ενός ελληνοτουρκικού πολέμου. 

***

Χτες τα λέγαμε.  Δεν πρόφτασε να στεγνώσει το μελάνι και τα παπαγαλάκια ξεκίνησαν την προπαγάνδα. “Σενάρια πολέμου με την Τουρκία. Εισβολή στα νησιά, νεκροί, τραυματίες, καταστροφές”. Και φυσικά “με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια”.  Ο αδίστακτος   κοντυλοφόρος  που υπογράφει το αισχρό κείμενο παραπάνω ,  βγάζει και το ρατσιστικό του βόθρο.Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες, βοηθούν τους Τούρκους και  επιδίδονται σε σαμποτάζ  στη χώρα μας!

Λέγαμε 24 ώρες πριν πως ,αρχής γενομένης  από τον Παπαχελά και την παρέα του στην Ουάσιγκτον, αν ακούσετε  και  συνεχίζουν να παίζουν τα Μέσα Παραπληροφόρησης  στο ίδιο ντουζένι , υπάρχει ενορχηστρωμένη προπαγάνδα για τάχα επικείμενο πόλεμο  με την Τουρκία. Και το επόμενο βήμα, σύντομα θα δούμε, πως  θα είναι οι εξοπλισμοί. Πακτωλός χρημάτων να ταϊστούν και να ταϊσουν  οι πολεμικές βιομηχανίες τους  διεφθαρμένους πολιτικούς και λοιπούς μιζαδόρους    και στις δυο χώρες.

Εισαγγελείς δεν υπάρχουν στην Ελλάδα. Και όσοι απέμειναν και εκτελούν  σωστά τα καθήκοντά τους,  δέχονται τα πυρά των ριψάσπιδων συναδέλφων τους. Δε βρίσκεις άκρη σ΄ αυτή τη χώρα.  Σε ποιον να προστρέξεις και πού να σταθείς…

Αυτή η άθλια πέννα  έχει πάρει σβάρνα το μισό ποινικό κώδικα με όσα γράφει. Δεν πρέπει να συγκινηθεί η ελληνική δικαιοσύνη να  τα βάλουν όλα κάτω  ,να κάνουν τους συνδυασμούς και να αναρωτηθούν γιατί ο  τύπος  βρήκε αυτή την ώρα να κινδυνολογήσει  και ποιοι τον βάλανε ;  Γιατί διασπείρει  πανικό και αποσυντονισμό , ακριβώς μια μέρα μετά τις… αθώες προφητείες   του… Νίκολας  για  τον κίνδυνο η Ελλάδα να υποστεί επίθεση από τη Τουρκία και την Αμερική να παρακολουθεί;

Φυσάνε ηχηρά το κέρας το πολέμου οι διεφθαρμένοι βυκανητές.  Το πανηγύρι των εξοπλισμών είναι από τα  πλουσιότερα. ΄Ολοι τους θα το γλεντήσουν. Και πρώτοι φυσικά οι  αισχροί κοντυλοφόροι ,που με το αζημίωτο έχουν αναλάβει να διεξάγουν…σωστά  και αποτελεσματικά την προπαγάνδα των  αφεντικών τους.

Αληταριό!

2. α. Στρατόπεδα-φυλακές για 25.000 πρόσφυγες στο Ανατολικό Αιγαίο

 

 

Στρατόπεδα-φυλακές για 25.000 πρόσφυγες στο Ανατολικό Αιγαίο

Εφιαλτικό το σχέδιο της κυβέρνησης που εξήγγειλαν χθες οι Στ. Πέτσας και Αλ. Στεφανής, οδηγεί σε αναβίωση καταστάσεων τύπου Αμυγδαλέζας. Ενίσχυση των μηχανισμών αποτροπής με πρόσληψη 1.200 συνοροφυλάκων και αγορά εξοπλισμού

Σύμφωνα με όσα είπαν οι δύο υπουργοί, το «μεσοπρόθεσμο επιχειρησιακό σχέδιο» θα τεθεί σε εφαρμογή αφού προηγηθεί το φιλόδοξο σχέδιο της μεταφοράς 20.000 προσφύγων από τα νησιά στην ενδοχώρα μέχρι τις αρχές του 2020. Το πολύ πιο φιλόδοξο μεσοπρόθεσμο σχέδιο προβλέπει ότι κλείνουν σταδιακά τα σημερινά Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) στη Λέσβο, τη Χίο και τη Σάμο και δημιουργούνται νέες κλειστές δομές, που θα χρησιμοποιηθούν σαν προαναχωρησιακά κέντρα κράτησης και σαν κλειστά ΚΥΤ, χωρητικότητας το καθένα 5 χιλιάδων θέσεων, με δυνατότητα επέκτασης των θέσεων κατά 40%, συνολικά δηλαδή πάνω από 7 χιλιάδες.

β. Επίθεση στην Ελλάδα για μεταναστευτικό/προσφυγικό

Διαβάστε  την ανακοίνωση του Υπ. Εξωτερικών της Τουρκίας: 

«Το τελευταίο παράδειγμα χειραγώγησης της κοινής γνώμης που επιχειρεί η Ελλάδα μέσω διαστρέβλωσης των γεγονότων, είναι οι αβάσιμες και ατυχείς δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Συγκριτικά με τη μεταναστευτική κρίση του 2015, όταν 850.000 παράτυποι μετανάστες έφτασαν στην Ευρώπη, το σημερινό ποσοστό διέλευσης έχει μειωθεί στο 94% χάρη στα μέτρα που έχουν ληφθεί από την Τουρκία.

Δεν είναι ανθρώπινο για αυτές τις χώρες που βρίσκονται σε μεταναστευτικά περάσματα όπως η Ελλάδα, να εφαρμόζουν “μηδενική μεταναστευτική πολιτική” και να αγνοούν τα δικαιώματα αυτών των ανθρώπων. Η Ελλάδα και οι χώρες που πλήττονται από το προσφυγικό πρέπει να επικεντρωθούν κυρίως στην αντιμετώπιση των αιτιών που προκαλούν τη μετανάστευση στις χώρες προέλευσης.

Η Τουρκία φιλοξενεί περισσότερους από 4 εκατομμύρια εκτοπισμένους. Οι Έλληνες εταίροι μας, καθώς και η διεθνής κοινότητα, πρέπει να καταλάβουν ότι δεν είναι δίκαιο να αναλάβει η Τουρκία το βάρος της μετανάστευσης, το οποίο αποτελεί παγκόσμιο πρόβλημα…

 

Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να

– Επανορθώσει για τις απάνθρωπες συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες, που καταγράφονται επίσης από διεθνείς οργανισμούς.

– Φροντίσει για την πρόληψη θανάτων των μεταναστών, των ανηλίκων καθώς και των μεταναστών που δεν μπορούν να λάβουν την απαιτούμενη βοήθεια.

– Να μην ξεχνά ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν δικαιώματα και ελευθερίες που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο.

– Να τερματιστεί η πρακτική προώθησης των μεταναστών, βάσει του Διεθνούς Δικαίου.

– Να μη χρησιμοποιεί όπλα εναντίον μεταναστών και να μην τα αντιμετωπίζουν απάνθρωπα

– Να δείξουν σεβασμό στις πεποιθήσεις των μεταναστών, καθώς και στις κοινές αξίες της Ευρώπης και της ανθρωπότητας».

 

γ. “Η Ελλάδα δεν δέχεται μαθήματα από κανέναν»

είπε ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, απαντώντας στις νέες προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου ομολόγου του.

****

Ο νοήμων και αλληλέγγυος ΄Ελληνας πολίτης  σίγουρα δε δέχεται τέτοια μαθήματα ανθρωπισμού και νομιμότητας από κανέναν. ΄Ομως,  ακόμα και μια  δικτατορική κυβέρνηση ,όπως αυτή της Τουρκίας, μπορεί να δίνει μαθήματα σε μια άλλη ακροδεξιά (δεν απέχουν πολύ)  του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ούτε ΄Ορμπαν της Ελλάδας, δεν μπορούμε πια να τον αποκαλούμε. ΄Αφησε πολύ πίσω τον ομόλογό του στην Ουγγαρία.

Ο Τσαβούσογλου τα λέει περίφημα εδώ. Και έχει χίλια δίκια. Μαθήματα ανθρωπισμού, ανθρωπίνων δικαιωμάτων, διεθνούς δικαίου.  ΄Οσα ακριβώς  καταπατά και δε σέβεται η ελληνική κυβέρνηση.

Το ζήτημα με τις φυλακές που πάνε να φτιάξουν οι  συγκυβερνήτες  του Βορίδη   δεν είναι μόνο ζήτημα  απανθρωπιάς  και βαρβαρότητας.Είναι καθαρά  και θέμα διεθνούς νομιμότητας.  Ο ΟΗΕ, οι άλλες διεθνείς οργανώσεις οφείλουν να καθίσουν στο σκαμνί  μια κυβέρνηση που  ασελγεί στο διεθνές δίκαιο και στην έννοια Άνθρωπος.

 

3. Ο Αντώναρος «βλέπει» εκλογές το ’20 και είναι βέβαιος

Η ανάρτηση του Ευάγγελου Αντώναρου:
Προσωπικά δεν έχω αμφιβολίες ότι θα έχουμε πρόωρες εκλογές — και μάλιστα μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2020. Οι λόγοι πολλοί — ο κυριότερος είναι όντως το “κάψιμο” της απλής αναλογικής. Αλλά πολλά θα εξαρτηθούν, κατά την άποψη μου, από τη ( δυστυχώς προβλέψιμη) όξυνση του προσφυγικού. Οι αριθμοί τα λένε όλα. Η όλο και εντονότερη ( αλλά για την ώρα αναποτελεσματική) κριτική του Μητσοτάκη προς τους υπόλοιπους Ευρωπαίους επίσης. Βλέπω μια ακτιβιστική αντιμετώπιση του θέματος από τους κρατούντες με υποσχέσεις και…προσλήψεις προσωπικού που δεν οδηγεί πουθενά. Αντίθετα: Δημιουργεί πρόσκαιρες προσδοκίες που δεν μπορούν να εκπληρωθούν. Πότε θα γίνουν εκλογές ακριβώς — ενδείξεις θα μας δώσουν η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και ο χρόνος κατάθεσης του νέου εκλογικού νόμου. Ξέρω τι σας λέω.

«Το νέο μπούλινγκ της ΝΔ στον Τσίπρα μέρος της προετοιμασίας της για πρόωρες εκλογές» – Το άρθρο του Γ. Λακόπουλου στο https://www.anoixtoparathyro.gr/

Ήταν ωραία εικόνα: ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρώην Πρωθυπουργός ανάμεσα στους διαδηλωτές στην πορεία για το Πολυτεχνείο- που παραμένει ορόσημο παρά την οργανωμένη αμφισβήτησή του ακόμη και ως αντιστασιακό γεγονός.

Πολύ ωραία εικόνα. Και πάντως καλύτερη από την εικόνα ενός εν ενεργεία πρωθυπουργού που την ίδια στιγμή πήγε στο Λονδίνο για να παρακολουθήσει έναν κρίσιμο αγώνα τένις ενός πανάξιου Έλληνα ενός ατομικού αθλήματος.

****

Γνωστός και μη εξαιρετέος… τουιταράς  ο  Ευάγγελος, που  είναι και  ο κολλητός του Κώστα Καραμανλή.  Η  Δεξιά,πλην της νόθας Μητσοτακικής, ακόμα  και η ακροδεξιά του Καμμένου, έχει βγει μπροστά.  Θεωρούν ξένο σώμα την “οικογένεια”, αλλά και εντελώς ακατάλληλο τον “Κούλη”, ως  “αδιάβαστο” πολιτικά. Οι ακραιφνείς Νεοδημοκράτες τον κατηγορούν πως γύρισε τη χώρα πίσω σε αλήστου μνήμες εποχές. Πολιτικός αναχρονισμός που δε συγχωρείται.

Θα τον ρίξουν γρήγορα.  “Πριν Αντώναρον  φωνήσαι”,  το λέμε εμείς εδώ  από την πρώτη στιγμή  πως τα ψωμιά  του Υιού  τελειώνουν κοντά σε δυο χρόνια από τώρα . Δεν μπορεί μια κυβέρνηση αυταρχισμού, καταστολής, ολοκληρωτισμού να επιβιώσει σε μια Ευρώπη του 21ου  αιώνα. Είναι ιστορική και πολιτική ανακολουθία και  σύγχυση.

 

4. ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

https://www.reader.gr/news/viral/312140/serraios-vrike-ti-lysi-gia-kapnisma-i-apisteyti-patenta-toy-se-kafeteria-vid

 

Αντικαπνιστικός νόμος: «Τσουχτερά» τα πρόστιμα για τους καπνιστές, από 100 έως 3.000 ευρώ

Την ώρα που οι πρώτες κυρώσεις επιβλήθηκαν σε καπνιστή και ιδιοκτήτη καταστήματος στη Λαμία, σε πλήρη λειτουργία βρίσκεται η τηλεφωνική γραμμή 1142 όπου ο κάθε πολίτης μπορεί να ενημερωθεί αναλυτικά για το τι προβλέπει η νομοθεσία. Παράλληλα, στην γραμμή ο καθένας μπορεί να αναφέρει περιστατικά παραβίασης του αντικαπνιστικού νόμου, αλλά και να ζητήσει βοήθεια για τη διακοπή του καπνίσματος.

 Τα πρόστιμα για τους καπνιστές

 

200 ευρώ για όσους καπνίζουν σε υπαίθριους χώρους διεξαγωγής αθλοπαιδιών, ψυχαγωγίας και συγκέντρωσης ανηλίκων
200 ευρώ για όσους καπνίζουν σε κλειστούς χώρους νοσηλευτικών ιδρυμάτων & φορέων παροχής υπηρεσιών υγείας
200 ευρώ για όσους καπνίζουν σε χώρους παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, παιδότοπων κλειστών & υπαίθριων και όλων των ιδρυμάτων Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, δημόσιων & ιδιωτικών,
100 ευρώ για όσους καπνίζουν στους λοιπούς κλειστούς ή στεγασμένους χώρους δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους παροχής εργασίας, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς,
1500 ευρώ για όσους καπνίζουν μέσα σε οχήματα που επιβαίνουν ανήλικοι κάτω των 12 ετών (3000 ευρώ για τον οδηγό)

****

Επιτέλους! Εδώ και μήνες προσπαθούμε να εντοπίσουμε  και να ανεβάσουμε ένα θετικό πεπραγμένο της κυβέρνησης. ΄Η έστω εξαγγελία. Αδύνατον να βρεθεί. Πλην  της   όντως σημαντικής και μείζονος σημασίας  ψήφιση του   αντικαπνιστικού νόμου. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν τα κατάφερε σ αυτό. ΄Εκανε αλλεπάλληλες παλινωδίες.

Τούτοι φαίνονται αποφασισμένοι να βάλουν το μαχαίρι στο κόκαλο.Και μπράβο τους! Εμείς είμαστε δω να επιβραβεύσουμε  το όποιο θετικό έργο της κυβέρνησης και όχι μόνο  να ξεμπροστιάζουμε  τις πομπές της. Δεν έχουμε προκατάληψη, δεν είμαστε οπαδοί, δεν υπάρχει διαπλοκή με κανέναν. Επιτελούμε το έργο που αναλάβαμε με συνέπεια.Και προ παντός “χωρίς φόβο και πάθος”. ΄Οποιος δεν το αντιλαμβάνεται ή δε μας διαβάζει ή είναι φανατικός και πωρωμένος.

Μπράβο, λοιπόν, στον Κυριάκο γι΄αυτόν τον όντως σπουδαίο αντικαπνιστικό νόμο! Πάντα τέτοια. Και οι πολίτες, να μην ξεχνούν  πως είναι υποχρέωσή τους   να καταγγέλλουν στο  1142 όσους μαγαζάτορες και πελάτες συνεχίζουν να αποδεικνύουν πως είναι βάρβαροι και ανάλγητοι, καπνίζοντας  στη μύτη του διπλανού τους.  Φασισμός!

 

5. Λυκειάρχης ζήτησε από την αστυνομία να συλλάβει εκπροσώπους της ΕΛΜΕ

Σε σοβαρή καταγγελία κατά της διευθύντριας Λυκείου της Νέας Σμύρνης, προχώρησε η ΕΛΜΕ Καλλιθέας – Νέας Σμύρνης – Μοσχάτου. Σύμφωνα με τα όσα καταμαρτυρεί η εκπαιδευτική ένωση, η συγκεκριμένη καθηγήτρια κάλεσε την αστυνομία να συλλάβει τους εκπροσώπους του ΔΣ της ΕΛΜΕ και τον αιρετό, οι οποίοι επισκέφτηκαν το σύλλογο καθηγητών του σχολείου για να τον ενημερώσουν για εκπαιδευτικά θέματα.

****

Να ήταν  Διευθύντρια η κυρία  “από άλλες εποχές” τη 10ετία του 80, που είμαστε… κάτι καλά παιδάκια  πρωτοδιόριστοι στη Β/θμια Εκπ/ση και  να πηγαίναμε οι αιρετοί σε σχολείο για ενημέρωση συναδέλφων. Και να καλούσε, λέει, την αστυνομία!   Δε θα είχε μείνει…κολυμπηθρόξυλο.  Και δε θα ήξερε και η ίδια που να κρυφτεί.

΄Αλλα χρόνια,  άλλο τσαγανό. Πώς νομίζουν  ότι  μπαίνουν οι σημερινοί εκπαιδευτικοί στα σχολεία τους  χωρίς το φόβο του επιθεωρητή και του Γυμνασιάρχη και με ανθρώπινο  ωράριο διδασκαλίας, όταν οι παλιοί δάσκαλοι, πριν από μας, δίδασκαν 6ωρα κάθε μέρα ακόμα και τα Σάββατα;

Τίποτα δε χαρίζεται.  Χωρίς αγώνες δεν υπάρχει κατάκτηση. Ας υποκλινόμαστε  όλοι στη ματωμένη πρωτομαγιά του Σικάγο. Και σε δεκάδες όμοιες.

 

6. α.Τατσόπουλος: Έχω πηδήξει τη μισή Αθήνα

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ (EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)

β. Γρηγόρης Βαλλιανάτος: έχω πάει με λίγο λιγότερο από 10.000 άντρες.
Ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος

Ο κομπλεξικός και ο σεξιστής   δεν έχει σεξουαλική ταυτότητα.Μπορεί να είναι φαλλοκράτης σαν τον Τατσόπουλο  ή ομοφυλόφιλος σαν το  Βαλιανάτο.

Προσπαθώ να καταλάβω  όχι ποιος είναι πιο αμετροεπής, ,όσο ποιος είναι πιο ανόητος  και ανεγκέφαλος . Και ένας λόγος είναι πως  αμφότεροι οι   σεξασθενείς  διαθέτουν άνετα “βήματα” στα Μέσα  Παραπληροφόρησης. Και μας το παίζουν  “μούρες” .Κ αυτό με ενοχλεί περισσότερο.