ΜΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΕΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΤΕΡΑΤΑ. ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΤΕ ΧΑΡΗ!

΄Από χαρακτήρα και ιδεολογία είμαστε κατά πάσης μορφή βίας. Πλην εκείνης .όταν το επιβαλλει η άμυνα.

Δεν είναι, όμως,  αυτός ο λόγος που δε  θα θέλαμε να ακούσουμε πως  εκτελέστηκαν  τα    Ρωσικά τέρατα  που  έχουν χάσει εδώ και καιρό  την ιδιότητα του ανθρώπου με πρώτο το αφεντικό της πουτινικής συμμορίας, τον ψυχοπαθή και διεστραμμένο  δικτάτορα Πούτιν. Θα τους έκαναν  χάρη.   Και θα τους απάλλασσαν από την τιμωρία που αρμόζει να επιβληθεί σε εγκληματίες αυτού του είδους.

Τέτοια άρρωστα κτήνη  πρέπει να προσάγονται  σε δίκαιη δίκη. Να αποκαλύπτεται το μέγεθος, όχι μόνο των εγκλημάtων τους ,αλλά και η πρόκληση   φρίκης και αποστροφής.  που προκαλεί σε φυσιολογικό άνθρωπο  η  διαστροφή τους .Δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να μείνουν στο σκοτάδι οι σελίδες  της ιστορίας που θα παραδοθούν στις μελλοντικές γενιές  για το τί σημαίνει να έχει κανείς, ως άνθρωπος, αποβάλει  την ιδιότητα αυτή και να μεταμορφώνεται σε απάνθρωπο τέρας. Δημόσια πρέπει να εκτίθενται οι κατηγορίες με οι φρικαλέες αποδείξεις τους.

Ο σκοπός της τιμωρίας  δεν είναι πρωτίστως  σωφρονιστικός  για τον ένοχο,  αφού σπάνια γίνεται να ξαναβρούν την ανθρώπινη ιδιότητά τους, κυρίως  εγκληματίες σαν  τον Χίτλερ ή τον Πούτιν.  Ο πραγματικός σκοπός της ποινής είναι ο παραδειγματισμός των άλλων. ΄Οσοι δεν έχουν απολέσει τα ανθρώπινα χαρακτηριστικά τους.

Η υπόδειξη και το μέγεθος των εγκλημάτων τους, προξενούν αποτροπιασμό και αισχύνη σε όποιον διαθέτει, έστω και στοιχειώδη ανθρωποκεντρικά  ανακλαστικά.  Η φρίκη ,η αποστροφή και η απέχθεια για τέτοιου είδους  κακούργους είναι ισχυρά κίνητρα που θα αποτρέψουν την επανάληψη και στο μέλλον  όμοιων  αποτρόπαιων εγκλημάτων σαν  αυτά που  διέπραξε και τα συνεχίζει ανενόχλητη , η  μαφιόζικη συμμορία του δικτάτορα  της Ρωσίας.

 

 

 

Μια ματιά στα παρακάτω κείμενα, είναι η καμπάνα, οι σειρήνες που ηχούν εκκωφαντικά. Και προειδοποιούν  σε τί ακόμα είναι ικανή να προχωρήσει η  εγκληματική αυτή μαφία, που έχει στα χέρια της και πυρηνικά κουμπιά!

Αν παραμείνουν στις θέσεις που κατέχουν, τα ανθρωπόμορφα αυτά τέρατα, δεν είναι καθόλου απίθανο, αύριο να μην υπάρχουν άνθρωποι σε αυτόν τον πλανήτη  για να διδάξουν τους επόμενους τί κάναμε εμείς σήμερα λάθος και επιτρέψαμε να υπάρχουν και να έχουν εξουσία ζωής και θανάτου κτήνη σαν τον Πούτιν, τον Κύριλλο, το Λαβρόφ, τη Ζαχάροβα  . Σύμπασα η συμμορία του Νέου Χίτλερ Πούτιν που απειλεί πως  ο Δεύτερος  Παγκόσμιος πόλεμος  χαρακτηρίστηκε  έτσι, όχι γιατί υπήρξε   ο Πρώτος, αλλά  γιατί ο αμέσως  επόμενος  θα είναι στη σειρά ο ΤΡΙΤΟΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ!

1. Η Ρωσία στα χρόνια του Πούτιν, σε μια πολύκροτη βιογραφία από μια γυναίκα που τα είδε όλα.

To εξώφυλλο της βιογραφίας του Πούτιν από τη Μasha Gessen (εκδ. Πατάκη).

Δολοφονίες, παρακολουθήσεις, κατασκευασμένη τρομοκρατία, διαφθορά, δηλητηρίαση αντιπάλων με ραδιενεργές ουσίες, αναλγησία, απληστία, κυνισμός…

Εξαφανίσεις πολιτικών, επιχειρηματιών και δημοσιογράφων, δολοφονίες και μαφιόζικου τύπου εκτελέσεις, δηλητηρίαση μαρτύρων με ραδιενεργές ουσίες, παρακολούθηση ρεπόρτερ με τεχνικές των μυστικών υπηρεσιών, απειλητικές ευχητήριες χριστουγεννιάτικες κάρτες, κατάχρηση κονδυλίων, μίζες από εισαγωγικές και εξαγωγικές εταιρείες, σκάνδαλα που γίνονται viral και ξαφνικά μια ωραία ημέρα απλώς αποσιωπούνται ατιμώρητα, βομβαρδισμοί πολυκατοικιών με εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες με εμπλοκή της μυστικής αστυνομίας… Τα εξωφρενικά γεγονότα που αφηγείται η Ρωσίδα δημοσιογράφος Masha Gessen θυμίζουν σενάριο σε σειρά τύπου House Of Cards, κι όμως είναι η ζοφερή και άγρια πραγματικότητα στη Ρωσία του Πούτιν.

p>Πηαποκαλύπτει σε αυτό το βιβλίο μια τρομακτική αλληλουχία γεγονότων που σοκάρει. Όσα διαβάσαμε στο βιβλίο της Γκέσεν είναι μια ξέφρενη κούρσα ενός αδίστακτου άνδρα που βαδίζει στο χείλος του γκρεμού, φλερτάροντας με το χάος και εφαρμόζοντας απροκάλυπτα πρακτικές που φέρνουν στο νου δικτάτορα, τις οποίες το μεγαλύτερο μέρος του λαού του ανέχεται εθελοτυφλώντας. Κάθε σελίδα είναι και μία βόμβα, σε πολλές περιπτώσεις δε η βόμβα, όπως θα δούμε στη συνέχεια, είναι αληθινή και σκοτώνει Ρώσους πολίτες που κοιμούνται στο σπίτι τους αμέριμνοι. Η Γκέσεν καταγράφει γεγονότα και παρασκήνια, που καλύπτουν ιστορικά ένα ευρύ χρονικό διάστημα από τη δεκαετία του ’70, διατρέχοντας τις δύο τελευταίες δεκαετίες της Σοβιετικής Ένωσης και φτάνοντας μέχρι τη Ρωσία του 2011. Το βιβλίο της που κυκλοφόρησε ταυτόχρονα στην Ελλάδα και το εξωτερικό το 2012, επανακυκλοφόρησε τώρα με αφορμή τα γεγονότα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Είναι ένα πολιτικό βιβλίο, βαθιά πολιτικό μάλιστα, αφού εστιάζει στα κίνητρα, τις μπλόφες, τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη, τις ίντριγκες, τις εξωφρενικές στρατηγικές που εφάρμοσε ένας χαμηλόβαθμος πράκτορας της KGB για να αναρριχηθεί στην προεδρία της Ρωσίας. Ο αναγνώστης σελίδα τη σελίδα βυθίζεται σε μία κόλαση. Παρακολουθεί ένα γαϊτανάκι μαφιόζικου τύπου κινήσεων, επιθέσεων, πολιτικών αποφάσεων και στρατηγικών που βοήθησαν τον Πούτιν να μετατραπεί από ένα αγόρι, το οποίο ζούσε με τους γονείς του στην τρώγλη μιας εφιαλτικής σοβιετικής, κοινοβιακής πολυκατοικίας, σε έναν μεγαλομανή «τσάρο» που ζει σε κιτς παλάτια και πιστεύει ότι η εξουσία του εκπορεύεται από το Θεό.

Mεγάλωσε σε «μια πόλη πείνας, φτώχειας, καταστροφής, επιθετικότητας και θανάτου», σαν νταής σε παιδικές συμμορίες, κάνοντας μπούλινγκ στα πιο αδύναμα παιδιά. Σύμφωνα με την μαρτυρία ενός παλιού παιδικού του φίλου, του Βίκτορ Μπορισένκο, ο Πούτιν, γιος μιας εργάτριας και ενός στρατιωτικού, ανάπηρου πολέμου, μεγάλωσε σε μια κλειστοφοβική αυλή σαν πηγάδι, σε έναν ακάλυπτο ψηλών σοβιετικών πολυκατοικιών γεμάτο σκουπίδια, όπου επικρατούσε η μαγκιά και η βία.

«Τι αυλή ήταν εκείνη! Όλοι νταήδες. Άπλυτοι, αξύριστοι τύποι με τσιγάρα και μπουκάλια φτηνού κρασιού. Αδιάκοπο πιοτό, βλαστήμιες, ξύλο. Και μέσα σε όλα αυτά, να κι ο Πούτιν… Όταν μεγαλώσαμε, βλέπαμε τους νταήδες απ΄ την αυλή του να έχουν πέσει αναίσθητοι απ΄ το πιοτό, έπιαναν πάτο. Πολλοί από αυτούς είχαν κάνει φυλακή. Με άλλα λόγια, δεν κατάφερναν να φτιάξουν μια καλή ζωή». Η Γκέσεν περιγράφει πώς ο Πούτιν, ένα μικροσκοπικό, μικροκαμωμένο αγόρι που λάτρευε τη βία, προσπαθούσε να τα βγάλει πέρα μαζί τους. Ο παλιός φίλος του Πούτιν περιγράφει: «Αν ποτέ τον προσέβαλε κανείς με οποιονδήποτε τρόπο, ο Βολόντια (όπως φώναζαν τον Πούτιν όταν ήταν μικρός) αμέσως έπεφτε πάνω του, τον γρατζουνούσε, τον δάγκωνε, του ξερίζωνε τούφες τούφες τα μαλλιά – έκανε οτιδήποτε για να μην επιτρέψει σε κανέναν να τον ταπεινώσει». Η Γκέσεν εξηγεί πώς αυτό το αγόρι που δεν ανεχόταν κανέναν, «πήρε το νταηλίκι μαζί του στο δημοτικό. Οι αναφορές σε καβγάδες με ξύλο αφθονούν στις αναμνήσεις των παλιών συμμαθητών του.

2. Ο Κύριλλος, οι γκέι και η τυφλή προπαγάνδα…

  Θ. Ανδρεάδης-Συγγελάκης

Ο Κύριλλος πήρε -επιτέλους- θέση επί της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, υπογραμμίζοντας ότι «επί οκτώ χρόνια έγιναν προσπάθειες με στόχο να καταστραφεί ό,τι υπάρχει στο Ντονμπάς», διότι στην περιοχή αυτή «υπάρχει ολική απόρριψη των λεγόμενων αξιών που προτείνονται από όσους σήμερα διεκδικούν την διεθνή εξουσία».

Δεν δίστασε να προσθέσει πως «το αίτημα πολλών να οργανωθεί Gay pride αποτελεί μια μορφή πιστής προσήλωσης προς τον ισχυρό αυτό κόσμο» και ότι «όποιος δεν δέχεται τα αιτήματα αυτά, προβάλλει μια αντίσταση η οποία καταστέλλεται βίαια».

Εν ολίγοις, ο Ρώσος Πατριάρχης μας είπε ότι ο Πούτιν κήρυξε πόλεμο και αποφάσισε να αιματοκυλίσει την Ουκρανία, για να αντισταθεί στον «ξεπεσμό της Δύσης» και για να μην ενδώσει στην κουλτούρα των διαδηλώσεων που υπερασπίζονται τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων. Για να καταλάβουμε πόσο ξένη και ασύλληπτη μπορεί να μοιάζει αυτή η γλώσσα, είναι αρκετό να σας πω ότι, μετά την αναπαραγωγή του «κηρύγματος», πολλοί Ιταλοί φίλοι και συνάδελφοι μου τηλεφώνησαν και μου έγραψαν μηνύματα, ρωτώντας με αν επρόκειτο για πραγματική είδηση ή, απλώς, για fake news. Δυστυχώς, δεν μπόρεσα να τους καθησυχάσω. Αντιθέτως, η επίθεση αυτή του Κύριλλου, έδειξε σε όλους την αβυσσαλέα απόσταση που χωρίζει την Ρωσία από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά, ακόμη πιο απλά, και στην καθημερινή, αυτονόητη λειτουργία της κοινωνίας.

Απόψεις και πράξεις που στην Ευρώπη μοιάζουν κωμικοτραγικές, στην Μόσχα -προφανώς- θεωρούνται πλήρως αποδεκτές. Γι’ αυτό και ο επικεφαλής της Ρωσικής Εκκλησίας έσπευσε να επιβεβαιώσει, για μια ακόμη φορά, την πλήρη υποταγή και ταύτισή του με τον Βλαδίμιρ Πούτιν. Ο οποίος, στο παρελθόν, μας έχει πληροφορήσει ότι «στην Ρωσία δεν υπάρχουν ομοφυλόφιλοι» και συνεχίζει, βεβαίως, να μην αναγνωρίζει και τα δικαιώματά τους.

3. Σεργκέι Λαβρόφ: Ο άνθρωπος στο πλευρό του Πούτιν – Ο ερασιτέχνης ηθοποιός που μετατράπηκε σε σκληρό διπλωμάτη

lavrov-main_2

Η μεταμόρφωση του Λαβρόφ επί Πούτιν

Από τότε που έγινε υπουργός Εξωτερικών, η συμπεριφορά του Λαβρόφ σκλήραινε σταθερά και τώρα παρουσιάζει την εικόνα ενός ανυπόμονου και ευερέθιστου ανθρώπου που δεν απολαμβάνει πλέον τη δουλειά του και δεν ανέχεται εύκολα τους ανόητους- ή καλύτερα αυτούς που εκείνος θεωρεί ανόητους.

Τα τελευταία χρόνια οι παρατηρήσεις του προς ξένους ομολόγους του ήταν χλευαστικές, προσβλητικές και γεμάτες επιθετικότητα, και έχει πια για τα καλά αποκτήσει φήμη για την υποτιμητική και άγρια συμπεριφορά του προς τις Δυτικές κυβερνήσεις. Στην ιστορία έχει μείνει ένα περιστατικό του 2008, όταν ο Λαβρόφ απάντησε σε μια επιτίμηση του τότε υπουργού Εξωτερικών της Βρετανίας, Ντέιβιντ Μίλιμπαντ, γρυλίζοντας: «Ποιος είσαι εσύ που θα μου κάνεις διάλεξη;» και μόλις τον περασμένο μήνα είπε με θυμό ότι οι συνομιλίες με τη Λιζ Τρας (σ.σ. Υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας) ήταν σαν μια «συζήτηση μεταξύ κωφών και ηλιθίων» πριν την παρατήσει στα κρύα του λουτρού.

Εκτός διπλωματίας, ο Λαβρόφ ακολούθησε το παράδειγμα του προϊσταμένου του και έκανε μεγάλο κόπο για να κρατήσει ιδιωτική την προσωπική του ζωή. Ωστόσο, ο κορυφαίος διπλωμάτης της Ρωσίας λέγεται πως έχει μια ερωμένη επί χρόνια, την Σβετλάνα Πολυάκοβα, ηθοποιό και ιδιοκτήτρια εστιατορίου. Μια έκθεση που δημοσιεύθηκε πέρυσι από το έντυπο iStories για την καταπολέμηση της διαφθοράς και τον επίσημο ιστότοπο του φυλακισμένου αντικαθεστωτικού του Κρεμλίνου, Αλεξέι Ναβάλνι, ισχυρίστηκε ότι ο Λαβρόφ, ο οποίος είναι παντρεμένος από το 1971 με ένα παιδί και δύο εγγόνια, πήρε την Πολυάκοβα μαζί του στο εξωτερικό περισσότερες από 60 φορές, στο πλαίσιο «διπλωματικών αποστολών» και χρηματοδοτεί τον πολυτελή τρόπο ζωής της.

Η Πολυάκοβα, η οποία είναι διορισμένη στο ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών από το 2014, έχει ταξιδέψει με τον Λαβρόφ σε αμέτρητους προορισμούς, όπως στη Γαλλία, την Ιταλία, την Ελβετία, την Ιαπωνία, τη Σιγκαπούρη, την Πορτογαλία, το Αζερμπαϊτζάν και την Ελλάδα ενώ χρησιμοποιούσε συχνά το αεροπλάνο του υπουργείου Εξωτερικών στην τελευταία οκταετία. Μερικά από τα ταξίδια περιλάμβαναν πολυτελείς διακοπές και διαμονή σε πολυτελή σπίτια και γιοτ – ανάμεσά τους ένα πλοίο ιδιοκτησίας του ολιγάρχη Ολέγκ Ντεριπάσκα – με το ζευγάρι να συνοδεύεται σε ορισμένες περιπτώσεις, από την μητέρα, τις κόρες και την ανιψιά της Πολυάκοβα.

image_6487327__24_

Η κόρη της Πολυάκοβα, Πωλίνα, φοίτησε στο Imperial College Business School στο Λονδίνο και έκτοτε έγινε κάτοικος Βρετανίας, ανέφερε το iStories. Σε ηλικία 21 ετών, η Πωλίνα φέρεται να υπέγραψε μια μίσθωση 999 ετών για ένα διαμέρισμα στην πολυτελή περιοχή Kensington του Λονδίνου έναντι 4,4 εκατομμύρια λιρών, ποσό ίσο με περισσότερα από 440 εκατομμύρια ρούβλια τη στιγμή της αγοράς.

Η ερωμένη του Λαβρόφ, που έχει φροντίσει επίσης- με τις πλάτες του Λαβρόφ- να διορισθούν φίλοι και συγγενείς της στο Υπουργείο Εξωτερικών, εμφανίστηκε δημόσια στο πλευρό του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και ανήκει στο πολύ στενό περιβάλλον του. Η έκθεση διαπίστωσε ότι η Πολυάκοβα ήταν τόσο κοντά στον υπουργό Εξωτερικών που τα στοιχεία επικοινωνίας της την ανέφεραν συχνά ως «Σβετλάνα Λαβρόβα» – με ορισμένους κυβερνητικούς αξιωματούχους να πιστεύουν ότι ήταν η σύζυγος του Λαβρόφ.

Η έρευνα αποκάλυψε επίσης τον εξαιρετικό πλούτο και την οικογενειακή περιουσία της Πολυάκοβα – από άγνωστες πηγές και πάντως όχι από τον μισθό της στο Υπουργείο Εξωτερικών- σε ολόκληρη τη Ρωσία και το Ηνωμένο Βασίλειο, αξίας 13,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Κατέχει επίσης πολυτελή αυτοκίνητα αξίας τουλάχιστον 545.000 δολαρίων, συμπεριλαμβανομένης μιας Mercedes αξίας περίπου 250.000 δολαρίων. Αυτό βέβαια είναι πιθανότατα ένα ασήμαντο ποσό για τον Λαβρόφ, ο οποίος πιστεύεται ότι κατέχει ακίνητα και άλλα περιουσιακά στοιχεία αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων.

4.Μαρία Ζαχάροβα: Ποια είναι η «σιδηρά» κυρία του ρωσικού ΥΠΕΞ

Εισβολή στην Ουκρανία: Γέννησε η έγκυος που γλύτωσε από το μαιευτήριο που βομβάρδισαν οι Ρώσοι. Η ρωσική πρεσβεία στο Λονδίνο προσπαθούσε να πείσει ότι η  γυναίκα  δεν  ήταν στα  αίματα , χτυπημένη από τον ρσωικο βομβαρδισμό του μαιευτηρίου,

Την είδηση πως η γυναίκα που έγινε σύμβολο της βάρβαρης επίθεσης της Ρωσίας στο μαιευτήριο της Μαριούπολης, γέννησε ένα υγιέστατο κοριτσάκι μετέδωσε Ουκρανή δημοσιογράφος.