Η “ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ” ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ, ΣΥΣΤΗΜΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΜΕΡΙΕΣ

Μελβούτ Τσαβούσογλου

 

Καθημερινό παραλήρημα Τουρκίας -Τσαβούσογλου: Η κυριαρχία των νησιών στο Αιγαίο είναι αμφισβητούμενη

 

 

Εθνικιστικό παραλήρημα Μπαχτσελί: «Ο Μητσοτάκης δημιουργεί κλίμα ένοπλης σύγκρουσης»

Ντεβλέτ Μπαχτσελί

Νέο παραλήρημα Μπαχτσελί για τα Δωδεκάνησα: Ο Μητσοτάκης δημιουργεί κλίμα ένοπλης σύγκρουσης

Πάνος Καμμένος: «Τσαβούσογλου και Ερντογάν ελάτε, θα σας λιώσουμε»

Ο Πάνος Καμμένος με στολή την περίοδο που ήταν υπουργός Άμυνας στην κυβέρνηση Τσίπρα

*

«Κάποιο λάκκο έχει η φάβα». Βρωμάει το πράγμα α πό μακριά.  Σοβαρός και  συνειδητοποιημένος  πολίτης και δεν το καταλαβαίνεις; Αποκλείεται.

Οι…αμείλικτοι οχτροί     της κολεκτίβας συντακτών και οι «Βαξεβάνηδες”  που υποδύονται τους αριστερούς , οι “Ράπτες” και οι “Κουρτάκηδες”   των  γνωστών  ακροδεξιών  χωματερών ,συναντώνται και συμποσιάζονται στο ίδιο  τραπέζι  αφθονίας υστερικού εθνικισμού και τύφλας. ΄Ομοια και  οι Καπαδόκες αρχηγοί των κομμάτων εξουσίας,  αντίπαλοι κατά τα άλλα , Κυριάκος και Αλέξης ,  σε αγαστό και τούτοι  εθνικιστικό παραλήρημα . Μη εξαιρουμένων ,βεβαίως και  των εκπροσώπων των  υπόλοιπων , μικρών συστημικών   κομμάτων της Βουλής.

Απέναντι; ΄Ιδια ακριβώς εικόνα. Εθνικιστική  σύμπνοια κι εδώ.  Τάλε κουάλε  οι Γκέμπελς.  Μούρες που μοιάζουν  σαν των χοιρινών. ΄Ολο  το Σύστημα στην  ίδια βάρκα μέσα .Από τον      ακροδεξιό  Μπαχτσελί  (ο  δικός τους εκεί Μιχαλολιάκος, ή άντε, πιο ακριβείς, κάτι σαν  τον  Μπογδάνο, το γνωστό “Ναζί χωρίς στολή”), μέχρι  τους … πολλά βαρείς  Ερντογάν και    Τσαβόσογλου, που ομνύουν τούτοι στο όνομα  μιας ιδιόμορφης  Δημοκρατίας με μπόλικο άρωμα πολυχρωνεμένου σουλτανισμού.     Δεν υστερούν στο ελάχιστο τούτοι σε υστερία και παροξυσμό από τους δικούς μας.

 

 

Αλλά, τί έγινε  και 100 τόσα χρόνια τώρα,  δεν είχε μύτη ανοίξει και   ξαφνικά «πάμ΄ πόλεμο»; Φρεγάτες, Ραφάλ, στρατικοποιημένα Δωδεκάνησα οι εντεύθεν . Οι εκείθεν πάλι με αφορμή τούτα,    να μας κράζουν ως ανόητους και ξιπασμένους,  αφού , ό,τι και να κάνουμε, όσους και εξοπλισμούς κι αν παραγγείλουμε δεν είμαστε παρά μια χρεοκοπημένη χώρα που χρωστάει αναγύρω στις αγορές 400 δισ.  Και πως αν… τα πάρουν κρανίο, μια βόλτα θα κάνουν απέναντι στη Χίο και δε θα μείνει  μαστιχόδεντρο  όρθιο.

Τρελάθηκαν ξαφνικά  οι δύο στα σχολικά εγχειρίδια Ιστορίας παραδοσιακοί μεν εχθροί,  που όμως  μια χαρά τα πήγαιναν  ως τώρα; Τουλάχιστον, μετά την αποκοτιά των τότε  ανδρείκελων ελληνικών κυβερνήσεων και του βασιλιά να   υπακούσουν τους ξένους  αφέντες τους και να ξαμοληθούν απέναντι στη Μ. Ασία,  να πάρουν τον κοσμάκη  εκεί στο λαιμό τους και να γυρίσουν ,όσοι γύρισαν  ζωντανοί, με το κεφάλι στο χώμα   και ξεβρακωμένοι από τον  Κεμάλ;   Μας το κοπανάει κάθε τρεις και μία ο Σουλτάνος και απειλεί πως θα μας πετάξει πάλι, όπως τότε  στη θάλασσα.

Τα έχουμε ξεκαθαρίσει εδώ  άπειρες φορές. Αν κάτι καινούριο θέλουμε να πούμε σήμερα, με τα νέα παραληρήματα των απέναντι και τις …Μολών Λαβέ ανταπαντήσεις   των δικών μας, είναι άλλο. Συνοπτικά τα ξεκάθαρα είναι τούτα:

  1. Οι Γκέμπελς δεν είναι πια,  όπως παλιότερα ,απλώς  ενσωματωμένοι στο σύστημα και υπακούοντες  τυφλά  στα αφεντικά που τους τάιζαν. Σήμερα  είναι οι ίδιοι ΣΥΣΤΗΜΑ , πρωτογενής και σκληρός    πυρήνας κράτους-εξουσίας.
  2. Ο γιός  του αλήστου μνήμης διεφθαρμένου πατρός  Κ. Μητσοτάκη,  είχε από την πρώτη στιγμή  σχέδιο να προκαλέσει κρίσεις με στήσιμο  σκηνικού  πολέμου. Στόχος μοναδικός και κύριος ,  να κάνει τις αγορές, που έκανε  και να εισπράξει τις χοντρές  μίζες,που εισέπραξε.
  3. Ο Αλέξης Τσίπρας, με ύφος   αριστερού περισσότερο ,αλλά όχι και αναλόγου  ήθους στα πατριωτικά,   πάσχει και τούτος, όπως και οι παραδοσιακοί, παλιότερα  αριστεροί από το σύνδρομο   του εθνικού μειοδότη.  Και δε  βγάζει τσιμουδιά, για  την εγκληματική συμπεριφορά  στα  ελληνοτουρκικά του γόνου. Τον σέρνει το Μητσοτακέικο  από  τη μύτη πια.  Στην κυριολεξία. Και όχι μόνο. Οι Συριζαίοι έχουν καταντήσει  τραγικά και επικίνδυνα εθνίκια, χειρότερα κι από εκείνα  του Μπογδάνου.
  4. Ο Ερντογάν έχει σε πολλά δίκιο, αν  δεν έλεγε και ο ίδιος   άλλες,  εθνικιστικές και μάλιστα Οθωμανικές ,ανιστόρητες, ανοησίες . Το δίκιο του είναι  πως μιας   “πιάνει με τη γίδα στην πλάτη”, γιατί  στρατικοποιήσαμε τα νησιά, παραβαίνοντας κατάφωρα  κεφαλαιώδη  άρθρα  των  συνθηκών για το καθεστώς των νησιών. ΄Εχει το Διεθνές Δίκαιο με το μέρος του.
  5. Ο Σουλτάνος, όμως, ως τέτοιος,  κατατρύχεται  από τα γνωστά  σύνδρομα  του  Τσάρου. Κι  ευτυχώς για μας , το στραπάτσο της… Τσαρίνας  Αικατερίνης της Ρωσίας στην Ουκρανία, τούτη τη φορά (“αν σου ξαναρέσει  Λάμπρο, ξαναπέρνα από την ΄Ανδρο”), τον συνέτισε.  ΄Ετσι δείχνει.  Δε βλέπουμε απίθανο, φυσικά, να προκαλέσει μια σύρραξη, δοθέντος πως  Σουλτάνους, Τσάρους και Βασιλιάδες  δεν μπορείς ποτέ να τους εμπιστευτείς. Αλλά, πιστεύουμε πως δε θα περάσει τα εσκαμμένα. Μπορεί κάτι παράτολμο και   επικίνδυνο να ξεκινήσει, δοθέντος πως έχει και εκλογές μπροστά του και χρειάζεται να ταϊσει  πατριωτισμό  τους οπαδούς του, που ομολογουμένως είναι ό,τι χειρότερο στο τούρκικο εκλογικό σώμα .  Ελπίζουμε ,όμως, πως θα μείνει εκεί.
  6. Η λύση που δεν θα την δοκιμάσουν για τους λόγους που εκθέσαμε,  οι  παλιάς κοπής ,δημαγωγοί πολιτικοί Κυριάκος και  Αλέξης , είναι το ΝΑΤΟ. Να γίνει  η χώρα…προτεκτοράτο των  Αμερικανών. (΄Η μήπως δεν  είναι;) Αλλά,  με  «βαριά κι ασήκωτα» όπλα στο έδαφός μας.  Με αεροπλανοφόρα  να σουλατσάρουν σε κάθε νησί και βραχονησίδα.  Φρούριο να  γίνει η χώρα. Να βλέπει απέναντι ο Σουλτάνος και να… φρίττει. ΄Οχι μόνο να  σκάει…οθωμανικά.  Και να το βάζει καλά  στο μυαλό του  πως, αν τολμήσει  και πετάξει απέναντι, έστω και στρακαστρούκα,  θα τον κρεμάσουν ανάποδα οι Αμερικανοί , όπως είναι κι αδίστακτοι, στη μέση της…Αγια Σοφιάς. Το ΝΑΤΟ έχει  ανάγκη την Τουρκία .Και σε καμιά περίπτωση  τον ανεξέλεγκτο  Ερντογάν.

 

Χιλιοδιαβασμένα εδώ τα παραπάνω.  Τα λέμε καιρό. Αλλά, τί φρέσκο έχουμε να προτείνουμε; Θεμελιακό, ρηξικέλευθο ,αλλά συνάμα συνετό και μυαλωμένο,  το εξής:

  Να ξεμπερδεύουμε  μια κι έξω με τους παλαιοκομματικούς. Οι σημερινής κοπής , μάλιστα, κομματικοί,  έγιναν χειρότεροι κι από τους παλιότερους.  Πιο επικίνδυνη   για τις νέες γενιές, η τωρινή  φουρνιά των άμυαλων και  ΑΠΕΙΡΩΝ  συστημικών κομματικών.  (Τα έχουν όλα τα παλιά κουσούρια κι επιπλέον με μυαλό που ακόμα δεν έχει πήξει).

Χρειαζόμαστε  ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ.  Κύριο και συστατικό της γνώρισμα,   η εγκαινίαση και η  ανάπτυξη μιας ελληνοτουρκικής συνεργασίας και φιλίας.  Να κάνουμε εμείς εδώ την αρχή στα Βαλκάνια, το Αιγαίο και τη Μεσόγειο.  Όπως την είχε οραματιστεί  Ο Ρήγας.  Συσπειρωμένοι  οι σώφρονες και λογικοί πολίτες και στις δυο χώρες.

Σύνθημα αρχικό:

 ΕΙΜΑΣΤΕ  ΑΔΕΡΦΙΑ ΟΙ ΔΥΟ ΛΑΟΙ,  ΜΕΓΑΛΩΜΕΝΑ  ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΕΓΗ.  ΚΑΤΩ ΟΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ. ΟΧΙ  ΣΤΙΣ ΚΟΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ. ΟΛΑ ΠΑΚΕΤΟ  ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ.  ΩΣ ΤΟΤΕ,   ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ.

 

Αν θέλουν οι παλαιοκομματικοί  τον  πόλεμο και από τις δυο μεριές, ας στείλουν τα δικά τους  παιδιά  να σφαγούν.  Κανένα  παιδί ΄Ελληνα και Τούρκου  συνετού,  δε θα αφήσουμε  να  χύσει  σταγόνα αίμα στο Αιγαίο.