ΟΥΤΕ ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ ΟΥΤΕ ΑΝΔΡΟΚΤΟΝΙΑ. ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑ! 

Δολοφονία στο Μαρούσι:

Ανακοίνωση εξέδωσε ο πληρεξούσιος δικηγόρος της οικογένειας της 17χρονης, Aνδρέας Θεοδωρόπουλος που το απόγευμα της Κυριακής (11/12) σκότωσε την 22χρονη φίλη της μέσα στο σπίτι της στο Μαρούσι.

Όπως έγινε νωρίτερα γνωστό, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, η ανήλικη, που βρίσκεται σε κατάσταση σοκ, το μόνο που έχει πει έως τώρα σε αστυνομικούς είναι ότι σκότωσε τη φίλη της γιατί της ζήτησε να διακόψουν τη σχέση τους.

*****

Résultat de recherche d'images pour ", οχι άλλη γυναικοκτονία φωτο"

 

Résultat de recherche d'images pour ", οχι άλλη γυναικοκτονία φωτο"

****

Ο έμφυλος ρατσισμός είναι  από τα χειρότερα φαινόμενα στην Ιστορία. Στις παλιότερες εποχές,  τον  εισέπραττε   στο σύνολό του και αποκλειστικά  η γυναίκα.  Και μάλιστα για αιώνες.  Κύριες εκδηλώσεις του,  η  φαλλοκρατία και η πατριαρχία.

Ο έμφυλος ρατσισμός δεν είναι τίποτα διαφορετικό από το φασισμό .Ο ρατσιστής , κάθε είδους, όπως λέγαμε χτες, πέρα από άνους, είναι και φασίστας.  Ακόμα και… ορκισμένος  εχθρός να δηλώνει     της Μπελόνι ή του .Κώστα Πλεύρη, δεν απαλλάσσεται του χαρακτηρισμού.   Καμιά διαφορά.

Σήμερα, με την ιστορικά διαφαινόμενη και εξελισσόμενη ισότητα και στα δύο φύλα, που θα οδηγήσει απαραίτητα στις ΑΦΥΛΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ, το φαινόμενο του έμφυλου ρατσισμού, πέρασε και στη γυναίκα.  Από την κλασική ρατσιστική φράση της φαλλοκρατίας   “όλες οι γυναίκες είναι πουτάνες”,  φτάσαμε  στη σύγχρονη φράση της αιδοιοκρατίας  «όλοι οι άντρες είναι γουρούνια».

Η γενίκευση ,η ισοπέδωση και η στερεοτυπία είναι από τα βασικά συστατικά των ρατσισμών. Ο Αλβανός και ο  Ρομά  είναι κλέφτες και φονιάδες,  επειδή, ακριβώς,  είναι…Αλβανοί  και Γύφτοι .  Ο  Τούρκος, βάρβαρος, επειδή  δεν είναι…΄Ελληνας, που έκτιζε Παρθενώνες, όταν οι  άλλοι κρέμονταν  ακόμα από τα  κλαριά !  Αλλά και  ο  μεγάλος σε ηλικία   είναι γελοίος , αν ντύνεται ή διασκεδάζει , όπως ο  νεαρός, γιατί το απαγορεύει το…χάσμα γενεών (επινόηση  των λογής βιομηχανιών αισχρού κέρδους). Τέλος,  «και στο μπουκάλι να κλείσεις τη γυναίκα, δε γλιτώνεις. Θα σου  πηδηχτεί με το…φελλό!»

Δεν  είναι απλώς φασιστικές  γενικεύσεις, αλλά και  απλοϊκές , εντελώς ανόητες  πεποιθήσεις  που αναδεικνύονται  σε πολλές κοινωνίες σε  θέσφατα και εφετμές.  Και κάποτε, είναι αυτές που καθορίζουν αποκλειστικά τις συμπεριφορές του ενός απέναντι στον άλλο.  Δεν  είναι, μάλιστα, λίγες οι φορές, που  φτάνουν στην παράνοια.  Να θυμηθούμε πρόσφατα  πως πέταξαν έξω  από καφετέρια στη  Ν. Σμύρνη  ηλικιωμένο, για να μην ενοχλεί με τη…γεροντική  παρουσία του τους νεότερους θαμώνες!  Ο φασισμός στο μεγαλείο του!

Είναι περίεργο  το γεγονός πως πολλά επίκτητα χαρακτηριστικά ,  κατανικούν ακόμα και τα φυσικά.  Το αντίθετο θα ήταν κατανοητό. Για παράδειγμα , η πολυγαμία είναι η φυσική επιταγή  της φύσης  για λόγους εύκολης και ασφαλούς διαιώνισης  του είδους . Και όμως, έρχεται η θρησκεία και δεν ανατρέπει μόνο με τις εντολές της  το φυσικό αυτό νόμο, αλλά και τον καθιστά…  μπετόν αρμέ  στις κοινωνίες.  Μπορεί να εξαφανίστηκαν θεσμοί δυνατοί  και παραδόσεις, αιώνων , αλλά  ο γάμος, η συμβίωση, η  συζυγική πίστη, τόσο παλαιομοδίτικα ,παραμένουν σταθερά  ακόμα , έστω κι αν είναι αφύσικες συνήθειες. Οι σύντροφοι-σύζυγοι προτιμούν να ικανοποιούν  τη φυσική ανάγκη της σεξουαλικής αλλαγής και απόλαυσης  κρυφά από τον άλλο,   έως και σήμερα.  Δεν είναι παρανοϊκό;

Επειδή ,λοιπόν:

-ο άντρας δε σκοτώνει τη γυναίκα σύντροφό  του , γιατί όλοι οι άντρες  είναι γουρούνια και βίαιοι… εκ φύσεως, αλλά  επειδή ο συγκεκριμένος δράστης είναι   δολοφόνος ,άγριο θηρίο  και ψυχάκιας.

-η γυναίκα ,ως εκ του φύλου της, δεν έχει λιγότερα φονικά ένστικτα. Η ζήλεια για τη χαμένη   αποκλειστικότητα, η ερωτική  προδοσία έχουν ίδιο βάρος  και στα δυο φύλα .Οι αντιδράσεις που διαφέρουν, αφορούν  το άτομο και τις συνθήκες ( π.χ σωματική δύναμη, όπλο κ.λπ).

-οι κοινωνικές επιρροές είναι καταλυτικές πολλές φορές σε βάρος και των  φυσικών ιδιοτήτων και στα δύο φύλα. Και είναι  ανάλογες  με το κοινωνικό περιβάλλον και το  μπαγκράουντ   που συμβιώνουν τα μέλη (π.χ ισλαμικές ,δυτικές κοινωνίες κ.λπ .

– Οι συμπεριφορές, ακόμα και οι δολοφονικές διαθέσεις , αφορούν τα  ιδιαίτερα , ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ  χαρακτηριστικά του ατόμου, και έχουν σχέση με τον τρόπο που καθένα διαχειριζεται τις δικές του  κρίσεις στη ζωή .  Ως πρόσωπα , έχουμε την ευθύνη των επιλογών μας. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ  ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ, λόγω φύλου, εθνικότητας,  θρησκείας . Η ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ, ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΑΤΟΜΟ.    ΔΕΝ ΑΠΑΛΛΑΣΣΕΤΑΙ  ΟΥΤΕ ΕΧΕΙ  ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΑ, ΑΝ ΕΠΙΚΑΛΕΣΤΕΙ ΑΛΛΕΣ ΑΦΟΡΜΕΣ ΚΑΙ ΑΙΤΙΕΣ ΓΙΑ  ΔΙΑΠΡΑΞΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ.

 

Η περιρρέουσα  στις ημέρες μας βαριά σεξιστική ατμόσφαιρα,  που τροφοδοτούν και συντηρούν οι  βιομηχανίες του σεξ,  αλλά και η  αφύσικη αποδοχή, ακόμα και στον 21ο αιώνα,  της μονογαμίας, σε βάρος της  πολυγαμίας, η ερωτική κτητικότητα  και τα συναφή αρρωστήματα  που πέρασαν και στις δικές μας γενιές,  όπλισαν το χέρι μιας  έφηβης,  να δολοφονήσει έναν άνθρωπο.

 Θα μπορούσε να ήταν  ο σύντροφός της. ΄Ετυχε να είναι του ίδιου φύλου. ΄Οπως και να έχει, πρόκειται για ανθρωποκτονία. Η χρήση των  όρων  γυναικοκτονία-ανδροκτονία,έχουν από μόνες τους τη  φασιστική  φόρτιση του έμφυλου ρατσιμού.    Και μόνο όσοι μαίνονται  από το τις  διαστροφικές εμμονές στη   φαλλοκρατία και την αιδοιοκρατία, δεν εννοούν να αντιληφθούν την αλήθεια και να σωπάσουν.

Αλλά, έστω και αν εμμένουν κάποιοι σε παρωχημένες αντιλήψεις και  κατατρύχονται  από φανατισμούς που γεννά ή άγνοια των κανόνων της Φύσης, αλλά και των διδαγμάτων της Ιστορίας, εμείς,  οι περισσότεροι , προχωράμε  μπροστά.  Σε κοινότητες  που δεν θα υπάρχουν ρόλοι  αρρενωπότητας και θηλυκότητας.   ΑΦΥΛΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ.

 Τότε, που δε  θα υπάρχουν πια   φύλα, ως φορείς  ρόλων.    Μόνο ΑΝΘΡΩΠΟΙ.