Τα σύνδρομα εθνικής μειοδοσίας και πατριωτικού ενδοτισμού της Αριστεράς, οι σιδηροτροχιές διολίσθησής της στον εθνικισμό και την πατριδοκαπηλία

Rafale: Όσα πρέπει να ξέρετε για το μαχητικό πολλαπλών ρόλων που αποκτά η Ελλάδα

 

Στα  πέτρινα χρόνια της ΕΡΕ και  των Καραμανλικών  πιστοποιητικών κοινωνικών φρονημάτων, ο  χαρακτηρισμός του κομμουνιστή -αριστερού ως  συμμορίτη- Εαμοβούλγαρου  από τους …πατριώτες (πάντα Δεξιοί)  ΄Ελληνες, ήταν από τους πλέον συνήθεις.  Και, ασφαλώς ,  σφόδρα απαξιωτικός- μειωτικός , αφού  κατά το Δεξιό ευαγγέλιο  (πατρίς- θρησκεία – οικογένεια)     η ιδεολογία  της   Αριστεράς ήταν ταυτόσημη με  την προδοσία της   …φιλτάτης πατρίδος ,  την απάρνηση της  θρησκείας των προγόνων  και τη διάλυση  της ελληνικής,  παραδοσιακής οικογένειας, λόγω ηθικής χαλαρότητας των συζύγων!     Τέτοιοι ήταν οι κομμουνιστές.

Και   τους έμεινε… κουσούρι .΄Εκτοτε, με κάθε τρόπο  ο μη Δεξιός , αφού τον πατριωτισμό τον μονοπωλεί ο εθνικόφρων , και τέτοιος  μπορεί να είναι μόνο ο  Δεξιός,  προσπαθεί απεγνωσμένα να πείσει πως δεν είναι άπατρις, προδότης και  εθνικός μειοδότης. Αντίθετα, μάλιστα. Συμφωνεί  και  επαυξάνει σε πατριωτικό φανατισμό ,εθνικισμό και πατριδοκαπηλία.

΄

΄Επεσα χτες πάνω σε ‘ένα κείμενο στο διαδίκτυο, αλλά  για ώρα,  σχεδόν μέχρι τη μέση ,δεν είχα πάρει είδηση από  πού  είχε αναδημοσιευτεί.  Θα  στοιχημάτιζα πως ήταν γραμμένο δια χειρός…Κασιδιάρη!   Εν τέλει, ανακάλυψα πως πηγή ήταν το ΠΟΝΤΙΚΙ. Εκείνο το αριστερής …παρέκκλισης έντυπο των νιάτων μας που έλεγε, υποτίθεται, σοβαρά πράγματα  με χιούμορ. Τότε εκδότης ήταν ο Παπαιωάννου , Σήμερα το αγόρασε ο Δελλατόλας

Σας βάζουμε στη συνέχεια  ένα απόσπασμα.΄Οπως ξεκινάει.  Αν έχετε υπομονή και νεύρα , γκουγκλάρετε τον τίτλο και ολοκληρώστε την ανάγνωση.Αν δεν κατατρύχεστε  και σεις από τέτοια σύνδρομα πατριωτικής Αριστεράς, θα τρομάξετε  από τον τρόπο που ένα μη δεξιό,  εκ παραδόσεως   προοδευτικό, θεωρούμενο , έντυπο,  ενώ επιχειρηματολογεί για το δίκιο της Ελλάδας να επεκτείνει στα 12 μίλια τα χωρικά της ύδατα , δεν βγάζει τσιμουδιά  για τα επιχειρήματα της άλλη πλευράς.  Ούτε  λέξη.   Απ΄ όλη την ανάγνωση μένει πως α. η επέκταση στα 12 μίλια είναι  κυριαρχικό μας δικαίωμα   που στηρίζεται στο Διεθνές δίκαιο ( Συνθήκη για το δίκαιο της θάλασσας) .  Και ας παν να…μαμηθούν οι άλλοι, όπως θα έλεγαν παλιά  οι συντάκτες της σατιρικής εφημερίδας. β. ΄Ολα τα κακά της γης έχουν τη σφραγίδα …666 του Αντίχριστου.   Και ποιος άλλος θα ήταν  ο κατασκευαστής της;  Οι Αμερικανοί, ασφαλώς, οι  φονιάδες των λαών.

Γράφουν:

Το ΝΑΤΟϊκό Αιγαίο: Πώς και γιατί «πάγωσε» το ελληνικό δικαίωμα για 12 μίλια χωρικά ύδατα

Είναι γνωστό ότι η Ελλάδα την 8η Οκτωβρίου του 1936, επεκτείνοντας τα χωρικά της ύδατα στα 6 ν.μ., απέκτησε εθνική κυριαρχία (sovereignty) στο 43,68% του Αιγαίου. Η Τουρκία, από την άλλη, το 1964 επέκτεινε και τα δικά της χωρικά ύδατα στο Αιγαίο στα 6 ν.μ. και έτσι η δική της κυριαρχία σ’ αυτό αναλογεί στο 7% περίπου. Σε περίπτωση, όμως, που η Ελλάδα επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα, σύμφωνα με το αρ. 3 της UNCLOS, στα 12 ν.μ., τότε το 72%(!) του Αιγαίου θα μετατραπεί αυτομάτως σε ελληνική θάλασσα. Έτσι, τον Ιούνιο του 1995, με ψήφισμά της, η Τουρκική Βουλή θεώρησε αιτία πολέμου αυτήν την πιθανή επέκταση των χωρικών μας υδάτων στο απώτατο όριο τους, καθώς αντιλήφθηκε αυτήν την ελληνική πρωτοβουλία ως ‘‘γεωπολιτικό στραγγαλισμό’’ της Τουρκίας και ουσιώδη συστολή του ‘‘ζωτικού χώρου’’ της τουρκικής πολιτικο-οικονομικής περιφερειακής επιρροής.

Σε πρακτικό επίπεδο, πάντως, η συγκεκριμένη επέκταση των χωρικών μας υδάτων σημαίνει ότι η Τουρκία, αλλά και οι λοιποί παγκόσμιοι και περιφερειακοί ‘‘γεωπολιτικοί παίκτες’’, διερχόμενοι βασικά από το Αιγαίο, θα διεξάγουν τη θαλάσσια επικοινωνία τους με τις ανοικτές θάλασσες και τους ωκεανούς διαμέσου των ελληνικών χωρικών υδάτων!

Είναι, συνεπώς, τούτο ένα απολύτως ‘‘ριζοσπαστικό γεωπολιτικό σενάριο’’. Και ίσως ο λόγος που ενώ από το 2009 τα 148 από τα 152 παράκτια κράτη του Πλανήτη είχαν επεκτείνει τα χωρικά τους ύδατα στα 12 ν.μ., η Ελλάδα, παραταύτα, είναι από τις ελάχιστες εξαιρέσεις παγκοσμίως που απεμπολεί ή έστω αναβάλλει την περί ης ο λόγος επέκταση των χωρικών της υδάτων. Τη στιγμή, βέβαια, που η έχουσα 6 ν.μ. χωρικά ύδατα στο Αιγαίο και μέχρι την Αττάλεια, Τουρκία  διαθέτει χωρικά ύδατα 12 ν.μ. στον Εύξεινο Πόντο και στη λοιπή Ανατολική Μεσόγειο”

Απεμπολεί (!) λοιπόν το νόμιμο  δικαίωμά της η Ελλάδα να  κηρύξει πόλεμο στη Τουρκία.    Να το κάνουμε,  μας προτρέπουν τα παιδια  του  Δελλατόλα. Και ο Βαξεβάνης το ίδιο έλεγε τις προάλλες. Φυσικά, δεν πάνε πίσω σε  αποθέματα  εθνικοφροσύνης  και τα άλλα καλόπαδα  της εφημερίδας συντακτών. Αυτά να δεις.

Σύμπας ο  αριστερόφρων γκεμπελικός,  αγγελικά κι αυτός πλασμένος,  κόσμος,   ζητάει εδώ και τώρα  να «πάμ΄  πόλεμο» με τη γείτονα. Και είναι απολύτως  σίγουρο  που θα ακολουθούσε   πόλεμος  από μια τέτοια παρανοϊκή   ενέργεια , αφού η  Τουρκία  τη θωρεί,  άφρονα και  προκλητική  και ως τέτοια την έχει χαρακτηρίσει ως  “casus belli”!  Να σημειωθεί, μάλιστα,  πως  Αμερική ,  Ρωσία, οι περισσότερες χώρες στον κόσμο, είναι με το μέρος της Τουρκίας (και) σε αυτό το κορυφαίο ζήτημα της μονομερούς  επέκτασης στα 12 μίλια.  

Οι λόγοι  είναι, όντως , εξαιρετικοί και σημαίνοντες.  Κι ας μην τους μνημονεύει ο αρθρογράφος παραπάνω, ,επειδη προφανώς τους θεωρεί…ουτιδανούς και πρωτίστως μη πατριωτικούς.   Η αλήθεια,όμως , είναι πως  δεν μπορεί επ’   ουδενί  η χώρα μας να τους αγνοήσει και  να διαπράξει τέτοια αποκοτιά.   Να επεκτείνει, δηλαδή , αυθαίρετα και μονομερώς   τα 6 μίλια σε 12 σε Αιγαίο και Α. Μεσόγειο. Θα ήταν αυροχειρία και έγκλημα καθοσίωσης!

Να πούμε μόνο τηλεγραφικά και αρκούντως διαφωτιστικά  πως μια τέτοια   επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα νησιά του Αιγαίου ,  θα σήμαινε  αποκλεισμό των τουρκικών ακτών από την πρόσβασή τους στη θάλασσα!   Κι αυτό με τη σειρά του σημαίνει πως   η θαλάσσια επικοινωνία μεταξύ των τουρκικών παραλίων θα γίνεται μετά από ελληνική έγκριση!  Φαντάζεται κανείς τέτοιο τρελό σενάριο, να ζητάνε οι άλλοι απέναντι την άδεια από την Αθήνα, για να πάνε …σπίτι τους;

΄Η πρέπει να είσαι  ανόητος- θερμοκέφαλος  για  να θες πόλεμο με την Τουρκία  ή  κρύβεσαι  πίσω από τον πατριωτισμό,  που, ως γνωστό, είναι η καβάτζα του απατεώνα ,του δημαγωγού του λαϊκιστή, του διεφθαρμένου.  Κι αν ως τώρα  λέγαμε πως τέτοια προσόντα  διαθέτουν   μόνο οι Δεξιοί,  βγήκαμε γελασμένοι τελικά.   Οι Αριστεροί μας προέκυψαν  βασιλικότεροι του  Βασιλέως.

Σημεία των καιρών!   ΄Ερχεται και ζητάει σήμερα η Αριστερά,  που  οι αρχές και οι αξίες της είναι εντελώς διαφορετικές από εκείνες της Δεξιάς και η διακήρυξή της   να γκρεμίσουν οι λαοί   τα σύνορά τους   για να ζήσουν με  αδερφοσύνη και ειρήνη  είναι  από τα βασικά ιδεολογικά ζητούμενά της,    να  στείλουμε τα Ραφάλ απέναντι να κάνουν σκόνη τη Σμύρνη και τις λοιπές…χαμένες  πατρίδες.(΄Ετσι κι αλλιώς ,χαμένες είναι).  Και πού ξέρεις;  “Πάλι με χρόνια με καιρούς ,πάλι δικά μας θα’ ναι”. ΄Οντως! “Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι». Τον βάζει να λέει τέτοια κουφά,  που  αυτί σώφρονα και λογικού…κουφαίνεται άμα τα ακούει.

Η  Ιστορία για άλλη μια φορά  φαίνεται να εκδικείται τον άφρονα, τον ανόητο, το φανατικό, τον  ανιστόρητο,.  Ποιος θα περίμενε ο  Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Μακεδονομάχος  και Σκοπιανοφάγος,  πριν λίγα χρόνια, να τολμήσει να πει στον Ερντογάν, «ας κάτσουμε  κάτω,  βρε αδερφέ, και   να τα βρούμε;»

Αν  έλεγε  ο Αλέξης Τσίπρας , ως πρωθυπουργός, έτσι ανοιχτά και ..χαλαρά  τέτοιες κουβέντες,  σύσσωμη η Δεξιά με πρώτο τον Κυριάκο, θα ζητούσαν την κεφαλή του άπατρι ,του προδότη, του ενδοτικού, επί πίνακι. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα,  μπορεί εκ του ασφαλούς να διαγράφει τις κόκκινες γραμμές και από Δεξιά να μην ακούγεται ούτε κιχ.

Και καλώς.  Σημασία έχει η ουσία. Και η ουσία  είναι τούτη.  Εδώ και τώρα να ανοίξει ο διάλογος με την Τουρκία. Να βάλουμε στο τραπέζι  τα προβλήματα ,τις διαφορές , όσες και όποιες κι αν είναι .  Να δούμε τα 99 που μας ενώνουν με ένα λαό που μεγαλώσαμε μαζί   τους τελευταίους αιώνες. Και αντάμα, πανηγυρικά, λογικά και ασφαλώς ΓΝΗΣΙΑ  πατριωτικά,  να  βρούμε το δρόμο για τη Χάγη. Και κει, ό, τι πει το δικαστήριο να είναι δεσμευτικό και για τις δυο μεριές.

Μπορείς  να κάνει δυνατό το αδύνατο,  ως τώρα, Κυριάκο Μητσοτάκη; Η Ιστορία είναι εδώ, σε παρακολουθεί και σε στηρίζει. . Κέρδισε, επιτέλους και συ μια από τις χρυσές της σελίδες. Κανείς δεν τις μονοπωλεί. Καθένας σώφρων και ειρηνοποιός  έχει πρόσβαση στις τιμητικές της  θέσεις.

΄Αφησε   να αναγορευτούν πατριωταράδες   κάτι τύποι-εθνίκια σαν το Κοτζιά, το Βαρουφάκη, το Λαφαζάνη, τη Ζωή, τον Ευκλείδη και την Ευτυχία. ΄Αξιος ο μισθός τους!