“AΣ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ Η ΦΤΕΡΟΥ”!

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Επισκέπτης μας,που δεν έχει μάλλον  ενημερωθεί για τον τρόπο επικοινωνίας με το σάιτ, όταν πρόκειται κάποιος  να  διατυπώσει  σοβαρή καταγγελία, μας  έστειλε email με συγκλονιστική μεν, αποκάλυψη,αλλά “άκυρη”. Πρώτα, γιατί ως γνωστό, όσοι έχουν λόγους να “τρέμουν”, μπορούν να υποκλέψουν τα μηνύματά μας εδώ, αλλά κι επειδή είναι πολύ εύκολο να εντοπιστούν τα ίχνη του αποστολέα, με δικό του κίνδυνο να αποκαλυφτεί  και η ταυτότητά του. Τέτοια μηνύματα δεν θα λαμβάνονται   υπόψη ,έστω κι αν είναι σοβαρά. Τα “εξαφανίζουμε” με αποτελεσματικό τρόπο, ώστε να είναι καλυμμένος και ο απρόσεκτος  αποστολέας,αλλά και εμείς από τέτοιες άστοχες ενέργειες.

Για περιπτώσεις καταγγελιών ή όποιων αποκαλύψεων, που χρειάζεται ανωνυμία και κάλυψη της “πηγής”, έχουμε προτείνει τον κλασικό και ασφαλή τρόπο επικοινωνίας. Προσωπική επαφή.  Face to face ,που λέμε. Για όσους δεν ξέρουν τη μούρη μας, υπάρχουν  Linkedin (Homo-Naturalis.gr)  και Twitter  με το όνομά μας και έχουμε αναρτήσει σε αυτά φωτογραφία.

Τόπος συνάντησης από εδώ και πέρα   στην  Εύβοια, η όμορφη Στενή, μετά τις 21.00 το βράδυ στην πλατεία.  Συχνάζουμε  σχεδόν καθημερινά ,συνήθως με παρεούλα στην  ταβέρνα και τα 2  καφέ. ΄Οποιος θέλει να μας βρει, μας συναντά εκεί, πανεύκολα και χωρίς “πολλές- πολλές ερωτήσεις”.

__________________________________________

  1. ΑΓΡΥΠΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

Πολίτες όλων των ηλικιών μένουν άγρυπνοι εδώ και πάνω από ένα μήνα και διαμαρτύρονται όλο το βράδυ έξω από τη Βουλή για τον κατ’ επίφαση περιβαλλοντικό νόμο που πέρασε εν μέσω πανδημίας η κυβέρνηση Μητσοτάκη

Ένας νόμος ο οποίος ψηφίστηκε εν μέσω πανδημίας κι ενώ προστέθηκαν περισσότερα από 60 άρθρα και αρκετές τροποποιητικές διατάξεις σε σχέση με το σχέδιο νόμου που είχε βγει σε δημόσια διαβούλευση, προκαλώντας κατακραυγή για τις φωτογραφικές διατάξεις και τις fast track διαδικασίες που ακόμη μία φορά θυσιάζουν το περιβάλλον για χάρη μεγαλοεπενδυτών.

Έναν μήνα μετά ευαισθητοποιημένοι πολίτες, άνθρωποι που στέκονται όρθιοι με πλακάτ στα χέρια ή κάθονται σε κύκλο συζητώντας, ανταλλάσσοντας απόψεις και οργανώνοντας την επόμενη μέρα, συνεχίζουν να μένουν άγρυπνοι με σκοπό να αφυπνίσουν συλλογικά τις συνειδήσεις όλων. Οι ίδιοι, όπως λένε, παρατηρούν με τρόμο τη μια φυσική καταστροφή να έρχεται μετά την άλλη ως αποτέλεσμα της παρέμβασης του ανθρώπου στη φύση, εξαιτίας της λογικής της κυριαρχίας του οικονομικού κέρδους και της άνευ ορίου κατανάλωσης.

****

Ναι παίδες,κι εμείς μαζί σας. Ποιος σας ακούει, όμως, με τον τρόπο που διαμαρτύρεστε;  10 νομάτοι στο Σύνταγμα να κουβεντιάζετε με σημαιούλες και πλακάτ, σας παίρνουν  στο ψιλό.

Τα κόμματα και οι  δυνατές συλλογικότητες μπορούν να κατεβάζουν κόσμο στους δρόμους.Και να ακούγεται η φωνή τους. Οι μικρές , όμως, ομάδες, οι λίγοι πολίτες, τα ευαισθητοποιημένα άτομα, όπως οι “άγρυπνοι πολίτες” παραπάνω με τα χίλια δίκια, πώς θα ακουστούν; Και το σπουδαιότερο, πώς θα (εισ)ακουστούν; Γιατί ,αν είναι να μείνουν εκεί και 100 νύχτες και στο τέλος ο Μητσοτάκης να έχει βγάλει ένα σκασμό μίζες από τους επενδυτές που τους παραχώρησε τη ζωή των παιδιών μας για τα επόμενα 100 χρόνια, και τι έγινε; Ποιο το κέρδος, η ουσία;

Οι παλιές τακτικές διαμαρτυρίες,οι μέθοδοι καταγγελίας και διεκδίκηση  με ντουντούκες, πλακάτ,μπροσούρες, τρικάκια, καθιστικές και  …περιπατητικές διαμαρτυρίες, πρέπει να αλλάξουν. Δεν έχουν πια ούτε νόημα,ούτε αποτέλεσμα.  Ακτιβιστικές ,και κάποτε γραφικές, αγωνιστικές τέτοιες κινητοποιήσεις , τις γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους οι δράστες των  καταγγελλομένων  εγκλημάτων.

Αλλαγή,  λοιπόν, αλλά πώς και με τί;  Με μπάχαλο; Βαριοπούλες και τσεκούρια να κατεβάζουμε βιτρίνες και να διαλύουμε τραπέζια και  πόρτες στα μαγαζιά του κέντρου;  Ας αφήσουμε αυτή την επιλογή στους μπαχαλάκηδες ,τους χούλιγκαν και τους Χρυσαυγίτες. Εκτονώνονται έτσι, δεν τους νοιάζει τίποτα άλλο. Ανεγκέφαλοι, αλλά και διασκεδαστές.

΄Οπως και οι άλλοι του “Ρουβίκωνα”, που,  προ πολλού …alea jacta est, έχουν “διαβεί το Ρουβίκωνα” της φαιδρότητας.  Αλλά και της  σκοπιμότητας. Για παράδειγμα. Πάνε στην πρεσβεία της Ισπανίας  και πετάνε χαρτάκια  για να διαμαρτυρηθούν γιατί δεν αφήνουν από τη Μαδρίτη τους ακροδεξιούς, εθνικιστές  Καταλανούς να κάνουν κράτος!

Αλλά , λίγες   ημέρες πριν, ούτε απ έξω πέρασαν από την Κινέζικη πρεσβεία να ρίξουν καμιά “σφαλιάρα”  σε κανέναν ένοικο εκεί ή έστω να πετάξουν χαρτομάνι   στην αυλή,   επειδή  το ολοκληρωτικό καθεστώς της χώρας, όχι μόνο μόλυνε την ανθρωπότητα (και όχι πρώτη φορά) με ιούς, όχι μόνο δολοφονεί καθημερινώς,  ακόμα και μικρά παιδιά σε εξοντωτικές   εργασίες μεγάλων  και με  μεροκάματα  “σκοτωμένα”, αλλά δε διστάζει να σφαγιάσει  και  εν ψυχρώ  κόσμο, όπως στην πλατεία Τιενανμέν (4/6/1989).    Κανείς  δεν ξέρει  πόσοι ήταν οι νεκροί. Χιλιάδες!

Και στην επέτειο φέτος, λίγες ημέρες πριν,οι δολοφόνοι  απαγόρευσαν να πλησιάσουν  διαδηλωτές για να τιμήσουν τη μνήμη των θυμάτων. Οι “Ρουβίκωνες”, όμως,  δε  διάβασαν την είδηση   και ήταν τούτος ο λόγος που  δεν τους είδαμε στην κινέζικη πρεσβεία να πετούν ,έστω κι αυτά τα γραφικά  τρικάκια τους, που ώρες -ώρες  κάνουν ακόμα και  το Μπογδάνο και το Φαήλο  να λύνονται  στα γέλια.

 

Δεν ξέρω πώς, αλλά είναι σίγουρο ότι  ο τρόπος  διαμαρτυρίας και καταγγελίας πρέπει  να αλλάξει. Δυναμικές κινητοποιήσεις, πράξεις ουσίας, ώστε να τους “τσούζει”,  να  εισπράττουν άμεσα την πίεση οι  οι καταγγελλόμενοι. ΄Οχι πια τρικάκια και πλακάτ. Νισάφι.

Ακόμα και η απεργία πείνας, αδόκιμο και αναποτελεσματικό μέσο πίεσης, έχει καταντήσει. (πρβλ καθεστώς   Ερντογάν). Κι αν πεθάνεις από την πείνα και δίψα, οι δικοί τους, τα ζόμπι  τους, θα χαρούν, δεν πρόκειται  να χάσουν ψήφους.

Αλλαγή εδώ και τώρα στην ακτιβιστική δράση.Ουσιαστική, αποτελεσματική πίεση, να τους πονάει, να μην ξέρουν από πού θα τους έρθει και πώς θα φυλαχτούν.

Αλλά,βασική προϋπόθεση είναι τούτη: Ο ακτιβιστής δεν είναι “αντάρτης πόλεων”, ούτε “Κουφοντίνας”.  Δεν είναι πολιτική δράση η δολοφονία. Ούτε φυσικά παράγει πολιτικά αποτελέσματα.Είναι…βεντέτα, προσωπική εκδίκηση. Δεν αλλάζεις το Σύστημα έτσι. Αντίθετα το εξαγριώνεις σε βάρος του σωστού ακτιβισμού. Δεν μπορούμε κι εμείς που έχουμε όπλο το “στυλό” να δουλέψουμε. Απορρίπτουμε ασυζητητί αυτή τη μορφή πολιτικού αγώνα.Ατελέσφορη ,αλλά και αντίθετη στη  φυσική ηθική.

Ελάτε  όλοι μαζί να το διορθώσουμε. Να ανακαλύψουμε τους νέους τρόπους που… θα τους αλλάζουμε τα φώτα. Οι παλιοί…πάλιωσαν. “Νέο κρασί σε παλιό ασκί δεν το βάζουν”.

 

2. Eλενα Γαλύφα: «Πέρασα δύσκολα ως γραμματέας του Δημήτρη Αβραμόπουλου»

Ελενα Γαλύφα/Φωτογραφία coolurstyle.com

“Η Ελεονώρα Μελέτη φιλοξένησε στην εκπομπή της «Μεσάνυχτα», το βράδυ της Δευτέρας, την Έλενα Γαλύφα, η οποία μίλησε και για την περίοδο που ήταν γραμματέας του Δημήτρη Αβραμόπουλου.

«Ήταν μεγάλο σχολείο. Δεν ήμουν η γραμματέας του, ήμουν μία από τις πέντε που είχε. Πέρασα δύσκολα, δεν πέρασα εύκολα. Όταν μπήκα ήμουν η πιο νέα, υπήρχε ιεραρχία την οποία σεβόμουν.

Όταν έπιασα δουλειά την πρώτη μέρα στο γραφείο και περίμενα πως και πως να έρθει ο Υπουργός. Και όταν ήρθε τον χαιρέτησα πολύ εγκάρδια και μετά με έπιασε όλο το γραφείο και μου έλεγαν “που νομίζεις ότι βρίσκεσαι; Τι κάνεις; Ποιον νομίζεις ότι υποδέχεσαι;”.
Έλαβα ένα bullying και συνέχιζα να το έχω γιατί δεν ήμουν στα πλαίσια τα οποία ήθελαν. Από τότε που συνέβη αυτό κόλλησα πάρα πολύ άσχημα και μετά δεν μπορούσα να αρθρώσω λέξη. Με έπαιρνε τηλέφωνο και δεν μπορούσα να το διαχειριστώ. Είχα στο μυαλό μου μια αυστηρή, πατρική, πατροπαράδοτη φιγούρα, δεν μπορώ να στο εξηγήσω”.

***

Ναι,αλλά δεν μας είπες όμορφη ΄Ελενα. Ο επίσης γόης Δημ. Αβραμόπουλος,που σου έβγαζε… πατρικά σύνδρομα, μήπως ήταν και μέγα λαμόγιο την εποχή που σε είχε στα  “ιδιαίτερα;” Είδες κανένα Φρουζή   να μπαινοβγαίνει με τροχήλατα  βαλιτσάκια  στα ενδότερα,που  συνεργαζόσαστε   με τον Κύριο  υπουργό Υγείας;

Τσιμουδιά για την ταμπακιέρα. Να  αποστομώσεις τις “κακές γλώσσες” μόνο . Λες και μας νοιάζει εμάς που δε βλέπουμε Ελεονώρα, αν…  διέπραξες  πονηρές  πράξεις  ως “ιδιαιτέρα” του Δημήτρη.΄ Αλλα μας ενδιαφέρουν και όχι οι “κλειδαρότρυπες”. ΄Εχεις κότσια και ήθος να τα αποκαλύψεις αυτά;

3. Τουρκία: Οι αρχές διέταξαν την σύλληψη 191 μελών του στρατιωτικού προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων

Αστυνομικός στην Τουρκία

Λέμε τώρα. Αν συνέβαινε η  Ελλάδα να κάνει σήμερα ένα “ντου” απέναντι, πιστέψτε με ,  το θερινό όνειρο  του Κασιδιάρη  να φτάσουν οι Ελληνάρες  στην “Κόκκινη μηλιά”, θα γινόταν  πραγματικότητα.

Ο Ερντογάν αυτή την ώρα δεν έχει ούτε για δείγμα έμπειρους  πιλότους να σηκώσουν  αεροπλάνα. Πέρα απ΄αυτό,  έχει καρατομήσει το 80% των πιο  έμπειρων  αξιωματικών από λοχαγό και πάνω. Κάτι “πιτσιρικάδες” έχει γαλονάδες πια ,που έτσι και τους βάλεις να ανακαλύψουν κατά πού πέφτει  η …Κρήτη  θα σου πουν… “Μάλτα γιοκ”.

΄Ασε που η  Τουρκία ανέκαθεν και όχι μόνο σήμερα,όπως η παλιά Οθωμανική αυτοκρατορία ,έχει “κάθε καρυδιάς καρύδι” υπήκοο. Και σήμερα οι περισσότερες “εθνότητες”  θέλουν η μια να  βγάλει το μάτι της άλλης. Αυτό που λένε οι πατριωταράδες  “εθνική συνείδηση”, δεν υπάρχει στη γείτονα.

Συμπέρασμα; Να αφήσει τα πονηρά ο Παναγιωτόπουλος πως  ετοιμαζόμαστε να αγοράσουμε όπλα, για να μας… φοβούνται  οι οχτροί. Πρώτα, δεν έχουμε οχτρούς.  Και ύστερα, αν ο Ερντογάν λογαριάζεται εχθρός,  είναι…πιλιλής,που λέμε στην Ανδρίτσαινα  .΄Ενα φου. Ξεδοντιασμένη  ύαινα  που μόνο  βρυχάται.

 

4. ΜΕ ΣΤΙΛ ΚΑΙ ΑΠΟΨΗ
Η Δούκισσα Νομικού φόρεσε το πιο σέξι κόκκινο μπικίνι με κορδόνια του καλοκαιριού [εικόνες]

Η Δούκισσα Νομικού πόζαρε με φόντο το μαγικό γαλάζιο του Αιγαίου, πιθανότατα στη Μύκονο όπου διατηρεί η οικογένεια του συζύγου της σπίτι.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/zoi/doykissa-nomikoy-sexi-kokkino-mpikini-kordonia

Δούκισσα Νομικού με κόκκινο μπικίνι

Δούκισσα Νομικού με κόκκινο μπικίνι

Και μην ακούσουμε πως το ξέκωλο παραπάνω (“πάλι  ποτέ”,  γλάστρα του ανεκδιήγητου και εντελώς  διεφθαρμένου “κοντυλομικρόφωνου   Θέμη Αναστασιάδη), κατήγγειλε κανένα κλαρινογαμπρό για…σεξουαλική παρενόχληση,γιατί δεν πρόκειται ούτε για δαύτης το …τρωθέν   δίκαιο να θυμώσουμε, αλλά ούτε και  το “κλαρίνο” να επαινέσουμε.  ΄Αρρωστοι αμφότεροι, θύματα του δεινού σεξισμού της εποχής μας. Φαλλοκρατία και αιδοιοκρατία , χέρακι-χεράκι.

Οδεύουμε σε άφυλες κοινωνίες. Τότε που τα γεννητικά μας όργανα  δε θα καθορίζουν τα “προσόντα”  του φύλου  μας.  Είναι το ίδιο απαραίτητες οι άφυλες κοινωνίες, όσο και  αντιεξουσιαστικές, αταξικές, αντικαπιταλιστικές.

5. ΑΣ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ Η… ΦΤΕΡΟΥ!

Ανασκαλεύοντας κάτι παλιά περιοδικά ,έπεσα στην θρυλική, παλιά  συνέντευξη του Ιόλα στο περιοδικό  “Γυναίκα” .Μια  απόλαυση.  Είναι αυτό που λέμε, χορταίνεις  αλήθειες και ψέματα από γραφικούς τύπους.

Ο “ιδιότροπος”  (sui generis) και κάργα Καραμανλικός  συλλέκτης έργων  τέχνης , είπε  τότε σε αυτή την “ιστορική” συνέντευξη ένα σωρό αλήθειες,αλλά και ουκ ολίγες  παλαβομάρες. Μια από τις αλήθειες  του η περίφημη ατάκα. “Ας μας κυβερνήσει η Φτερού”! (Ποιος δε θυμάται τη “Φτερού” στη δική μας Αθήνα της νιότης).

Απολαύστε  αυτόν τον παράξενο, αντιδραστικό αλλά και σφόδρα καπιταλιστή   λάτρη της  Τέχνης  (με το…αζημίωτο,όμως) στη συνέντευξη εκείνη.

https://www.klik.gr/gr/el/stories/alexandros-iolas-i-fterou-na-mas-kubernisei-2/

Η συγκλονιστική συνέντευξη του στην Όλγα Μπακομάρου για το περιοδικό ΓΥΝΑΙΚΑ, που ξεσήκωσε σάλο.-Από τη Μανταλένα Μαρία Διαμαντή