H ΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ “ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ”

Novartis: Να απαλλαγεί της κατηγορίας ο Ιω. Αγγελής ζητεί ο εισαγγελέας Εφετών

Νέα ανατροπή στη Novartis: Ο εισαγγελέας Εφετών ζητάει να μην ασκηθεί κατηγορία σε βάρος του Ι. Αγγελή

Την πλήρη απαλλαγή του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή, βασικού μάρτυρα κατηγορίας για την ενοχοποίηση των πολιτικών στο σκάνδαλο της Novartis, για την οποία διενεργείται από την ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου έρευνα με κεντρικό πρόσωπο τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, εισηγείται προς το Συμβούλιο Εφετών ο εισαγγελέας Γιώργος Οικονόμου.

Η ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος είχε ασκηθεί πρόσφατα κατά του ανώτατου εισαγγελικού λειτουργού Ιωάννη Αγγελή από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπ. Παππά για το ταξίδι που είχε γίνει στη Βιέννη τον Δεκέμβριο του 2018.

«Ουδέποτε αρνήθηκε τη συνεργασία με τις αμερικανικές αρχές, απλά είχε τη δικονομική άποψη ότι η συνεργασία αυτή θα πρέπει να τοποθετηθεί βάσει συνεργασίας με την Εurojust.

****

  α.  Το γνωρίζουν και τα μικρά παιδιά,  όχι όμως και οι ” καθ ύλην αρμόδιοι” Αγγελής και  ο Οικονόμου:  Η  Εurojust δεν έχει καμία αρμοδιότητα με τις αμερικανικές αρχές!

  β. Η  “καραμέλα”  στο στόμα των εκπροσώπων της Θέμιδος  στην  Ελλάδα με, ως γνωστό,   καθεστώς…Μπανανίας) :  “Υπάρχει  ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης”.  “Είχα  τη δικονομική άποψη… ” .  “Οι δικαστές κρίνουν  κατά συνείδηση”!

΄Οταν    δικαστές και εισαγγελείς   αποφαίνονται και αποφασίζουν  περί ενοχής ή μη  ενός κατηγορουμένου, με τέτοιου είδους φληναφήματα  και πομφόλυγες περί “δικονομικής άποψης και  δικαστικής συνείδησης”,  για να συγκαλύψουν, όπως εν προκειμένω ο  εισαγγελέας Εφετών Γ. Οικονόμου  εγκλήματα,  σαν το  συγκλονιστικό σκάνδαλο Νovartis, δεν δικαιούται καμιά “έδρα”, ακόμα και η πλέον αξιόπιστη, να καταδικάζει ή να αθωώνει άνθρωπο. Και μάλιστα, όταν κατηγορούμενοι είναι απλά λαϊκά πρόσωπα,  ακόμα και για ήσσονος σημασίας παραπτώματα, την ίδια ώρα που μεγαλόσχημοι και μάλιστα ανώτατοι δικαστές και εισαγγελείς, όπως ο Πικραμένος, η Ράικου και ο Αγγελής,    βρίσκονται στο δικαστικό-κομματικό  απυρόβλητο.

Και πλέον  χειρότερα, όταν μια έντιμη και θαρραλέα εισαγγελέας , η Ελένη Τουλουπάκη    υφίσταται  τέτοιες διώξεις και ταπεινώσεις από τη γνωστή  ανίερη ομάδα των ενόχων πολιτικών κα δικαστικών, επειδή απλώς κάνει το αυτονόητο. Τη δουλειά που όφειλε να κάνει  ως αδέκαστη και  ανεξάρτητη εισαγγελικός λειτουργός.

Κύριε, Χριστόφορε Σεβαστίδη, Πρόεδρε  της ΄Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.

Ασφαλώς,  δεν είμαστε δικαστοεισαγγελοφάγοι.   Η δική μας κρίση, δεν μπορεί και δε θέλει να είναι σαν τη δικονομική του Οικονόμου.  Ούτε  μιλάμε για τη δικαιοσύνη και τους εκπροσώπους της συλλήβδην.

Εδώ και ..αιώνες,   όμως, υπάρχει όντως   σοβαρό πρόβλημα  στο “βασίλειο της Δανιμαρκίας” μας  σε ό τι αφορά τα δικαστικά πράγματα της   Ελληνικής  Πολιτείας. ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΕΞΟΥΣΙΕΣ.ΚΑΙ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.

Από την εποχή ακόμα του… Σωκράτη! Αλλά και του   Κολοκοτρώνη και του Πλαπούτα, ΄Ελληνες δικαστές με την….δικονομική (διάβαζε “κομματική”) κρίση του σημερινού εισαγγελέα  Εφετών Γιώργου Οικονόμου, ανάγκασαν τον πρώτο  να πιει το  κώνειο και  έστειλαν  (παρ΄ ολίγο) στη λαιμητόμο τους ήρωες της ελληνικής Επανάστασης.  Κάποιοι άλλοι, επίσης,  δικαστές στα νεότερα χρόνια έβγαλαν στο κλαρί   “Γιαγκούλες”, σαν το θρυλικό   ληστή με την “παρδάλα” .

 

Και για να κάνουμε ένα ιστορικό άλμα, ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου, ο Κωνσταντίνος Κόλλιας  αθώωσε και νομιμοποίησε τα τανκς των συνταγματαρχών. Και ο ανεκδιήγητος επίσης πρόεδρος του Αρείου Πάγου,  Βασίλης Κόκκινος  και οι   δικαστές με τα “γουνάκια” εξευτέλισαν  εντελώς την ελληνική δικαιοσύνη στο  Ειδικό δικαστήριο το “βρώμικο 89”.

Να μνημονεύσουμε και άλλους;  Ο λαλίστατος  και “αγανακτισμένος”  εισαγγελέας Ντογιάκος,  εξεμάνη γιατί  έδειξες  την αυτονόητη ,ως εκ της θέσεώς σου, συμπαράσταση  στον απεργό πείνας Δημ.  Κουφοντία.   Δεν έκανε, όμως,  το ίδιο ο τόσο  ευαίσθητος για το  σωστό και το δίκαιο  αυτός  συνδικαλιστής ,   γιατί  ο φονιάς του εφήβου  Αλέξη  Γρηγορόπουλου  σήμερα, που το παλικαράκι  είναι πια  “χούφτα χώμα”, ο Κορκονέας  “πίνει παγωμένες  μπύρες”  εις υγείαν των “Ντογιάκων” και ημών των άλλων κορόιδων και αιθεροβαμόνων.

Και τί να πεις για τον τραγικό καθηγητή  Γιώργο Τριάρχη;   Η δική σας  συντεχνία πάλι,  σε αγαστό αλισβερίσι  με  πολιτικούς και  κοντυλοφόρους,  αφήσατε  φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς της δολοφονίας του ατιμώρητους, να νέμονται ,μάλιστα,  προκλητικά και ξεδιάντροπα  αξιώματα με παχυλότατους μισθούς. Αίσχος!

Αυτή την ώρα πάλι , έχουμε σε εξέλιξη  “αμορτισέρ”  μια όζουσα πανταχόθεν δικαστική υπόθεση , το  σκάνδαλο Νovartis, για το οποίο έχουν δικονομικά  αποφανθεί δικαστικά  συστήματα,  πόρρω απέχοντα σε αξιοπιστία από τα ελληνικά.  Δίκασαν κα καταδίκασαν  τους ενόχους. Μεταξύ αυτών υπέδειξαν και τους ΄Ελληνες πολιτικούς και δικαστικούς, που συμμετείχαν ή συγκάλυψαν το συγκεκριμένο  σκάνδαλο. Τα ονόματά τους γνωστά . Βουίζει  το πανελλήνιο.

 

 

Για δείξτε λίγη προσοχή, κύριε Σεβαστίδη μας.  Πικραμένος,  Βενιζέλος, Λοβέρδος,  Αβραμόπουλος   και άλλα, “βαριά”   “νομικά ονόματα”, κατηγορουμένων.  Αλλά και Αγγελής, Ράικου, Οικονόμου επίσης δυνατά αξιώματα  στη δικαστική  σας οικογένεια, σε ανίερη  συναλλαγή και συγκάλυψη. ‘ Ολοι    ΜΕ ΝΟΜΙΚΕΣ   ΠΕΡΓΑΜΗΝΕΣ. Πώς  συνέβη αυτό; Γιατί όχι  γιατροί, δάσκαλοι, μέλη  άλλων  “συντεχνιών”  δε συναντιούνται σε τέτοια έκταση και συχνότητα , πρωταγωνιστές στην ελληνική διαφθορά;

Μήπως αυτό και μόνο το πρόβλημα ήρθε η ώρα να το βάλετε επί τάπητος και συνδικαλιστικά,  συντεχνιακά; Αν όχι,  η δική μας  ιστορική κρίση, που δε (συν)σκοτίζεται  ,όπως είπαμε, από  τις γνωστές αιτίες  σαν τη δικονομική κρίση  Οικονόμου, σας διαβεβαιώνει πως όλη αυτή η παθογένεια ( είναι πια κανόνας και όχι εξαίρεση)  στην ελληνική δικαιοσύνη ,  θα γίνει μπούμερανγκ.   ΄Ηδη “το κλαρί που κάθεστε, έχει πριονιστεί”  από σας τους ίδιους ,τους καθήμενους επ αυτού,  απελπιστικά και λίαν επικίνδυνα.  Θέλει  πολύ  λίγο  να σπάσει .

Και αν συμβεί αυτό, θα  είναι λυτρωτικό για όλους. Πλην ΥΜΩΝ, βέβαια. Απάντων ΥΜΩΝ.