HOMO-NATURALIS . 16 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ-ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΝΕΜΕΡΩΣΗΣ. Ο ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΜΟΝΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΟΥ ΧΤΙΖΟΥΜΕ

Από τις   07-07-2007 που λειτούργησε για πρώτη φορά το ιστορικό μας σάιτ,  συμπληρώνονται σήμερα  16 ΧΡΟΝΙΑ  ΑΝΕΛΛΙΠΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ.   ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΖΩΗ!

Δεν έχουμε αμφιβολίες πως  το έργο μας  υπήρξε όλα αυτά τα χρόνια θετικό . Είμαστε απολύτως σίγουροι πως επενδύσαμε στη σωστή και αντικειμενική ιστορική πληροφόρηση και κριτική για ένα και μοναδικό λόγο , ο οποίος  εδράζεται σε τόσο ισχυρό πυλώνα, ώστε να μη  χρειάζεται άλλα  υποστηρίγματα: ΣΤΗ ΦΥΣΗ!

Σε μια και αναφαίρετη, αρχέγονη, αναντικατάστατη και διαχρονική  ΑΡΧΗ, ως  η  Λυδία Λίθος που πάνω της δοκιμάζονται  το γνήσιο και το κίβδηλο :  Ο ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΕΪΝΑΙ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ.  ΚΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ. .

Τόσο εύκολη η ηθική προσέγγιση και η κρίση του έργου μας.  Κάθε άλλη  προσπάθεια  αποτίμησης της προσφοράς μας,  προσκρούει στο αρραγές αυτό τείχος που  υψώνει η Φύση για να συντρίβονται πάνω του όλες οι άλλες επίβουλες  επιθέσεις .

 Αυτός είναι ο λόγος που και ήσυχη  η συνείδηση μας πορεύεται και  καλούμε όλους όσοι πιστεύουν στην  ίδια αρχή,  να  αγωνιστούν ,  ο καθένας από το δικό του μετερίζι ,για να  στηρίξουμε και να μεταλαμπαδεύσουμε αυτήν ακριβώς την αλήθεια.  Πάνω της οφείλει να στηριχτεί ο αυριανός κόσμος. Με αυτή πρέπει να γαλουχηθούν οι νέες γενιές που έρχονται.

 Κι αν δε συμβεί, αν όλο το αυριανό εποικοδόμημα του πολιτισμού δε στεριώσει πάνω σε  αυτό και μόνο τον απαρασαλευτο πυλώνα, τότε η καταστροφή  του   θα είναι οριστική και αμετάκλητη. Μαζί του θα εξαφανιστεί και το  ανθρώπινο είδος .   Ως τώρα και να ήθελαν οι άνθρωποι να χαθούν  από προσώπου γης, δεν είχαν τη δυνατότητα. Τώρα πια διαθέτουν …όλα τα μέσα για να το πραγματοποιήσουν.

Το μεγαλύτερο, ακόμα κι από τη ζωή, δώρο της Φύσης στον άνθρωπο,  είναι ο ΝΟΥΣ. Τί θα ήταν  ζωή, χωρίς το ΝΟΥ, εκτός από  κόλαση; Ο ΥΓΙΗΣ ΝΟΥΣ κάνει τη διαφορά.

 Η λογική και η συνείδηση εδράζονται στον υγιή νου. Είναι αυτός, ακριβώς,   που αναπαράγει στους αιώνες τίς ίδιες  φυσικές, πανανθρώπινες αξίες. Καμιά εποχή και κανένας διεστραμμένος και άρρωστος  νους δεν μπόρεσαν να τις αλλοιώσουν, πολλώ μάλλον   να τις εξαφανίσουν.

 Η ισότητα μεταξύ των ανθρώπων, η δικαιοσύνη, η ίση κατανομή των αγαθών, ο ανθρωπισμός και η αλληλεγγύη είναι οι άξονες, οι  βασικές αξίες που απορρέουν από τον υγιή ΝΟΥ. Είναι  το μέτρο σύγκρισης που  δείχνει  σε κάθε πολιτισμό στους αιώνες και  την ποιότητα και την ικανότητά του να συμμορφώνεται στις φυσικές εντολές  και τις απαιτήσεις.

 

 

 

Είναι τόσο εύκολο και αποτελεσματικό να διακρίνεις πάντα το καλό από το κακό, το ηθικό από το ανήθικο, το σωστό από το λάθος, αν υπακούς  στο φυσικό και υγιή νου. Δε χρειάζονται άλλοι κανόνες και καμιά επιπλέον   ηθική  διδασκαλία .

 Ουδείς μπορεί με οποιαδήποτε ιδιότητα  να ανατρέψει, να αντικαταστήσει ή  να συμπληρώσει    την αυθεντία των  φυσικών αρχών και της αρχές που εκπορεύονται  από τον  υγιή  Νου.  Ο άνθρωπος, απλώς  καλείται να δημιουργεί το έργο τους, ως φορέας αυτής της φυσικής  ηθικής. Ποτέ ως ανατροπέας της ή ως   διαμορφωτής μια άλλης .

Οποιαδήποτε  “επιχειρήματα” κι αν επιστρατεύουν,  όσοι αρνούνται αυτούς τους κανόνες,  για να χωρέσουν οι δικοί τους,  ως αφύσικα και προϊόντα σκοτισμένου-διεστραμμένου νου,  θα είναι μόνο φληναφήματα. Και  ως εκ τούτου,  εξ αρχής απορριπτέα.

Εμείς,  με αυτές ακριβώς τις αρχές ως πυξίδα, πορευόμαστε στο ιστορικό μας εδώ ταξίδι, όλα τα  χρόνια της  λειτουργίας  του   Homo-Naturalis.   Και  δεν παρεκκλίναμε ποτέ από αυτή την πορεία.

 Είναι αυτός ο λόγος που η βεβαιότητα  πως υπηρετούμε τη  σωστή ιστορική  κρίση,  που διατυπώνεται εδώ για 16 ολόκληρα και συναπτά έτη, είναι σταθερή και αδιαπραγμάτευτη. Και έτσι ευχόμαστε να πορευόμαστε για όσο ακόμα χρόνο θα είμαστε  σε θέση να διαχειριζόμαστε  με τους ίδιους  ΦΥΣΙΚΟΥΣ-ΗΘΙΚΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ   την ιστορική ιστοσελίδα του  Homo-Naturalis.