XΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΧΩΡΙΣ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ …ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΙ!

                                                ΣΥΜΜΕΙΚΤΑ

1. Η ήττα του Κουφοντίνα

“Είναι μία ήττα που δεν έχει νικητή. Ο Κουφοντίνας απογοήτευσε εκείνους που ήθελαν ένα σύμβολο, δικαίωσε όσους απαιτούσαν από την κυβέρνηση να μην κάνει πίσω, γέμισε με θυμό αυτούς που διαδήλωναν για το κράτος δικαίου, αλλά πληροφορήθηκαν ότι στόχος του Κουφοντίνα ήταν να τους βγάλει στον δρόμο” Πηγή: Protagon.gr

****

Εμείς, όσοι τουλάχιστον σεμνυνόμαστε πως επιτελέσαμε ύψιστο καθήκον πρωτίστως ανθρωπιστικό και συνταγματικό, με τη συμπαράστασή μας στον απεργό πείνας -δίψας Δημ. Κουφοντία, δεν πιστεύουμε  στον…Ιησού Χριστό. Τουλάχιστον στη θεϊκή του υπόσταση. ΄Ομως, πολλές από τις κουβέντες του, αυθεντικά δικές του η όχι, δεν έχει σημασία,   μας εκφράζουν. Και σε κάποια σημεία  και η δική μας ηθική, έστω και σε  λίγα, συναντάται με όσα  διακήρυξε και ο ίδιος.  Συγχωρητικότητα, συμπόνοια,  ανοχή,  ταπεινότητα.

Τούτοι, όμως,  δεν έχουν  Χριστό.  Ως Δεξιοί ,είναι και  “Αντίχριστοι” . Χωρίς “ιερό και όσιο”. ΄Υαινες  σαρκοβόρες  , “λύκοι με  προβιά αρνιού”.   Ποια  σπλάχνα οικτιρμών, ποια  συχώρεση και αγάπη ακόμα  και στον εχθρό σου;

Δε χρειάζονται επιχειρήματα για να  ξεβρακώσεις υποκριτές,  “Νοικοκυραίους”.  Να μένουνε γυμνοί και τετραχηλισμένοι.   Είναι απολύτως ευάλωτοι.   Ακόμα και με τη λογική μικρού παιδιού τους… παίρνεις και  τα σώβρακα.

Ρωτήσετε τους . -“Πατρίς,  θρησκεία , οικογένεια” ;   “Και τα ρέστα μας”, θα σας απαντήσουν. -Πιστεύετε σε Χριστό, σε ΄Αγιο Ευαγγέλιο;  “Δίνουμε και τη ζωή μας”, θα σου πουν. -Τηρείτε τις εντολές του; “Είμαστε Χριστιανοί και υπερήφανοι γι αυτό”, θα σου καυχηθούν.

Κι αν είναι έτσι, γιατί ο Κουφοντίνας είναι πιο αμαρτωλός από το ληστή που λεν τα ευαγγέλια  πως έβαλε πρώτο στον παράδεισο ο Χριστός;   Κι  ακόμα, αν, όπως λέτε, περιμένετε “Κρίση” και “Δευτέρα παρουσία” , τί θα απαντήσετε για Κουφοντίνα, όταν  από το “φοβερό βήμα”  θα ακούσετε το κατηγορητήριο

“πείνασα, και δεν μου δώσατε να φάω. δίψασα και δεν μου δώσατε να πιω. ξένος ήμουν, και δεν με φιλοξενήσατε. γυμνός, και δεν με ντύσατε. ασθενής και σε φυλακή, και δεν με επισκεφθήκατε”

 Γραμματείς , Φαρισαίοι και  Νοικυραίοι ,  υποκριτές !

 

Το έχουμε χιλιάκις γράψει εδώ.  Χειρότερο είδος (ευτυχώς υπό εξαφάνιση)  είναι εκείνο του Δεξιού.  Ακόμα και του απλού οπαδού.  Δεν υπάρχει κουσούρι που να μην το κουβαλάει. Η υποκρισία, η  αναξιοπρέπεια,  η μοχθηρία,  η σκληρότητα,  η παλιανθρωπιά,  πάνω- πάνω στη λίστα.

Παιδιά και εγγόνια παλουκωτών,  κουκουλοφόρων, δωσίλογων, προδοτών. Για φτύσιμο!

2. “Μου είπαν “θα βιάσουμε μέχρι και το κουτάβι σου”»

 

«Μου είπαν “θα βιάσουμε μέχρι και το κουτάβι σου”»

“Με έβαλαν σε ένα δωμάτιο. ΄Ημουν δεμένος πισθάγκωνα και φορούσα κουκούλα, σαν αιχμάλωτος πολέμου. Από το γραφείο αυτό δεν ξέρω πόσοι πέρασαν, μάλλον όλη η αστυνομική δύναμη ανεβοκατέβαινε για να με δέρνει. Αλλοι με χτυπούσαν χωρίς να μιλάνε, άλλοι με έβριζαν, μου ζητούσαν επανειλημμένα να πω ποιας ομάδας είμαι οπαδός. Τους εξηγούσα ότι δεν είμαι ούτε οπαδός ούτε χούλιγκαν και πήρα την απάντηση: «Στ’ αρχίδια μας, θα πεις μια ομάδα».(*)

***

Ποια χούντα  ΄67,   ποια ΕΣΑ Ιωαννίδη  και ποια  ΕΑΤ-ΕΣΑ ;

Κοινοβουλευτική δικτατορία  2021,  Κυριάκου Μητσοτάκη .  ΕΛΑΣ  και ΓΑΔΑ  Μιχάλη Χρυσχοϊδη .

Για πάρε μια γεύση στη συνέντευξη πιο κάτω  του νεαρού  για  τα   νέα λυσσασμένα  “Παπαδοπουλάκια” του Κούλη τους σήμερα   και πες μας,  με το χέρι στην καρδιά, Αλέξη Τσίπρα.   Πάλι δε  θα  στείλεις  στο σκαμνί  του Ειδικού  Δικαστηρίου όλο αυτό το αληταριό  και δε θα τους  κλείσεις  φυλακή;   Αν ναι, δεν μπορείς  να  λες πως είσαι καλύτερος από δαύτους . Θα μείνεις στην Ιστορία  ένας δημαγωγός πολιτικός  και αριστερός  της πλάκας.  Κανόνισε στο εξής  την πορεία σου.

Το  επαναλαμβάνουμε.  Αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι αχυράνθρωποί του δεν καταλήξουν φυλακή, μεγάλες  συμφορές περιμένουν αυτό τον τόπο. Μια χώρα βαθιά διχασμένη ήδη,  τραυματισμένη βαριά απ΄όλα τούτα που συνέβησαν μέσα σε δύο (και ούτε) χρόνια με  τη μαφιόζικη συμμορία Μητσοτάκη να κυβερνά  τη χώρα.

΄Εχεις τη δεύτερη ευκαιρία σου να (ξανα)δώσεις εξετάσεις. Την πρώτη φορά απέτυχες να φέρεις την “Κάθαρση” στην τραγωδία της χρεοκοπίας.  ΄Εστειλες τον Κώστα Καραμανλή στη Ραφήνα να κάνει διακοπές. Και ας ήταν αυτός που έκλεψε τα όνειρα των παιδιών μας, που καταδίκασε τις νέες γενιές στην πτωχοποίηση και τη μιζέρια.

Θα κάνεις πάλι το ίδιο και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη;   Θα τρως  τις σάρκες σου έτσι. Θα  πριονίζεις  το κλαρί του δέντρου που κάθεσαι.

Τόλμησε τούτη τη φορά.  Οι γενιές που έρχονται θέλουν ησυχία,  να βιώσουν  την “Κάθαρση”, το έργο της Νέμεσης.    Να μείνουν απερίσπαστοι να  χτίσουν  τις νέες κοινωνίες.

Να μην αφήσεις να συμβεί το ίδιο, όπως  στις  δικές μας γενιές .(Κι εσύ μέσα σε αυτές). ΄Εμειναν προκλητικά ατιμώρητοι οι δωσίλογοι, οι  Χίτες , οι Μάυδες,  τα αποβράσματα εκείνα της Δεξιάς που χόρευαν  “Γρίβα μ΄ σε θέλει ο βασιλιάς”  στις πλατείες με τα παλουκωμένα από τους ίδιους κεφάλια παλικαριών. Και δρέψαμε τους καρπούς της αφροσύνης των παλιότερων πολιτικών όλα  αυτά τα χρόνια, ως σήμερα.

Η Ιστορία σε “περιμένει στη γωνία”,  αν τολμήσεις και φτύσεις κι  εσύ στα ιερά και τα όσια που ομνύει η θεία Δίκη. ΄Ηρθε η ώρα να κλείσουν και στη χώρα μας  οι λογαριασμοί  με το παρελθόν. Και είναι πολλοί και ανεξόφλητοι. Θα τους βρουν μπροστά  τους  τα παιδιά και τα εγγόνια μας.

Τόλμησε να φέρεις της  “Κάθαρση” στην ελληνική τραγωδία των τελευταίων δεκαετιών. Η Ιστορία δεν την στέλνει στο αρχείο.΄ Εχει ανοιχτές σελίδες να καταγράψει ακόμα,  μέχρι να κλείσει κι αυτό το δράμα,  όπως  η διαχρονική, ηθική τάξη  απαιτεί.

 

3. Κινητοποίηση στο Παρίσι κατά της αυταρχικής ελληνικής κυβέρνησης

Κινητοποίηση στο Παρίσι κατά της αυταρχικής ελληνικής κυβέρνησης

Στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας βρέθηκαν, μέσα στο Σαββατοκύριακο, Έλληνες εργαζόμενοι και φοιτητές, διαμαρτυρόμενοι για την αυταρχική πολιτική που ακολουθεί η ελληνική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Ελλήνων εργαζομένων και φοιτητών στη Γαλλία για δημοκρατικά δικαιώματα, πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση με πανό και συνθήματα, στο πλαίσιο των διαδηλώσεων που έγιναν στις πλατείες της Ελλάδας.

Όπως τονίζουν οι διοργανωτές της κινητοποίησης, «κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου ενάντια σε αυτό το υπό κατασκευή αυταρχικό καθεστώς, ενάντια στην καταστολή της ελευθερίας του λόγου και της σκέψης και την καταπάτηση των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα μας».

Στην ανακοίνωση σημειώνεται επίσης ότι η ελληνική κυβέρνηση αδυνατεί να διαχειριστεί την υγειονομική κρίση, η αστυνομική βία παραμένει εκτός ελέγχου, το δικαίωμα στη διαμαρτυρία καταπατάται, ενώ τα μέσα μαζικής ενημέρωσης βρίσκονται υπό τον πλήρη έλεγχο της κυβέρνησης.

 

  • ΚΑΤΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
  • ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ
  • ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
  • ΚΑΤΩ Η ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΛΟΓΟΥ
  • ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΒΙΑΣ
  • ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ

****

Παρίσι. Μέρες ’67. ΄Ολη η αντιστασιακή Ελλάδα στην πόλη σύμβολο της ελευθερίας. ΄Εδινε τότε τους δικούς της αγώνες.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Η νέα κοινοβουλευτική  δικτατορία  Κυριάκου  Μητσοστάκη  τούτη τη φορά , πάλι από το Παρίσι   θα τη βρει.   ΄Οπως η παλιά και τούτη  έχει αλώσει κάθε μέσο ελεύθερης έκφρασης και ελευθεροτυπίας. Ελέγχει αλά Ερντογάν και Πούτιν   τις  φωνές αντίστασης  ακόμα και στο διαδίκτυο.  FB, Google,οι  περισσότερες  πλατφόρμες επικοινωνίας και κοινωνικής δικτύωσης, αγκαλιά  σε χορό εκατομμυρίων  από τα ναρκοδολάρια  και  το μαύρο χρήμα του Κυριάκου Μητσοτάκη , λογοκρίνουν  κάθε   αντιδεξιά  φωνή στην Ελλάδα .

Η Χώρα εάλω.  Ακούν στην  Ευρήπη;

4. Τατσόπουλος σε Κουφοντίνα: Η οικογένεια που κυβερνά ήρθε στην εξουσία με εκλογές, η δική σου ήρθε στο προσκήνιο με σφαίρες

 

Τατσόπουλος σε Κουφοντίνα: Η οικογένεια που κυβερνά ήρθε στην εξουσία με εκλογές, η δική σου ήρθε στο προσκήνιο με σφαίρες

Το αίσχιστο είδος ανθρώπου.  Ο γλείφτης! ΄Οπως ακριβώς τον κρίνουμε ιστορικά σήμερα στην κατηγορία ΒΗΜΑ ΠΡΩΤΑΓΩΝΣΙΤΩΝ .

Γράφει ο  κομματικός πλιατσικολόγος:

“Η οικογένεια που κυβερνά ήρθε στην εξουσία με εκλογές, η δική σου ήρθε στο προσκήνιο με σφαίρες”

Τόσο ανήθικος και ανιστόρητος.  Η οικογένεια  Μητσοτάκη, κοντυλοφόρε του σεξισμού και το ροζέ λόγου, πλην των άλλων,   ήρθε στο προσκήνιο  μόνο με εγκλήματα. Με το πλέον ειδεχθές εκείνο  της Αποστασίας και της βασιλοχουντικής συνεργασίας. Ο   πατριάρχης της φαμίλιας   χρηματίστηκε με πακτωλό δολαρίων    εκείνη την εποχή  ,για να διαπράξει το έγκλημα που διέπραξε, ατιμώρητος μέχρι  το θάνατό του .   Είναι τα λεφτά που πλήρωσε ο  γιος του Κούλης να πάρει διπλώματα από το Χάρβαρντ.

Η οικογένεια που λες  είναι “φαμίλια”. Φίλοι  της είναι   αρχαιοκάπηλοι,  έμποροι ναρκωτικών,   διεφθαρμένα αρπακτικά, παιδεραστές. Και φυσικά  είναι και  δικοί σου φίλοι.  “Λείπει ο Μάρτης από τη Σαρακοστή ;  (  χτες κιόλας έκανε  ποδαρικό  μαζί με τον εμετικό  λιβάνισμά  σου ).

Με δύο  τόνους ηρωίνης μήπως, ξετσίπωτε γραφιά,  έχεις  κάνει τους υπολογισμούς πόσα παιδιά σκότωσαν ως τώρα  οι φίλοι και  “χορηγοί” τη οικογένειας;  Δώσε μας πρώτα  αριθμό  θυμάτων από το θανατηφόρο  εμπόρευμα του κολλητού του Κούλη σου  και μετά  έλα να συζητήσουμε και για τα εγκλήματα του Κουφοντίνα.

 

Καθόλου τσίπα πια;

 

 

(*)

Ο 21χρονος Αρης Παπαζαχαρουδάκης μιλάει στην «Εφ.Συν.» για την απαγωγή του από αστυνομικούς μία μέρα μετά τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη, καταγγέλλει πολύωρο βασανισμό του στη ΓΑΔΑ και δηλώνει ότι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έχει την αποκλειστική ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί από εδώ και πέρα σε εκείνον ή στον συγκατηγορούμενό του που προφυλακίστηκε κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας αστυνομικού χωρίς, όπως λέει, να μπορεί να στηριχθεί το κατηγορητήριο.

• Είστε ανάμεσα στους συλληφθέντες που οδηγήθηκαν στην ανακρίτρια το περασμένο Σάββατο και αφεθήκατε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Αρχικά αντιμετωπίζατε την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας αστυνομικού, αλλά δεν χρειάστηκε να απολογηθείτε γι’ αυτήν καθώς τελικά δεν σας την απέδωσαν. Πότε έγινε η σύλληψή σας και πού;

Η σύλληψή μου έγινε την επόμενη μέρα των γεγονότων στη Νέα Σμύρνη, σε απόσταση λίγων μέτρων από το κτίριο που φιλοξένησε τη συνέλευση της Αναρχικής Συλλογικότητας Μασόβκα, στην οποία είμαι μέλος. Είχα συμμετάσχει στη διαμαρτυρία ενάντια στην αστυνομική βία, δεν υπάρχει οποιοδήποτε στοιχείο που να με ενοχοποιεί για κάτι ή να με συσχετίζει με το συμβάν. Ηταν περίπου 19.30 και θα έπαιρνα ταξί για το σπίτι μου πριν ισχύσουν τα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας. Αρχικά σταμάτησε μπροστά μου μία μηχανή με δύο άτομα που φορούσαν κουκούλες, έδειξα την ταυτότητά μου, σε δευτερόλεπτα έφτασε δίπλα μου ένα αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες και ενώ ήταν εν κινήσει με πέταξαν στο καπό.

Με έδεσαν πισθάγκωνα με χειροπέδες, μου φόρεσαν κουκούλα και με έβαλαν στο αυτοκίνητο με μπουνιές και κλοτσιές. Μέχρι εκείνη την ώρα δεν ήξερα αν έχω να κάνω με αστυνομικούς ή με μαφιόζους. Απ’ ό,τι αποδείχθηκε, ίσως ήταν καλύτερο να έχω να κάνω με μαφιόζους. Μέσα από την κουκούλα μπορούσα να διακρίνω αμυδρά, αλλά με χτυπούσαν όποτε σήκωνα το κεφάλι. Κάποια στιγμή άκουσα έναν ασύρματο αλλά όχι από το αυτοκίνητο και κατάλαβα ότι το αυτοκίνητο είχε συνοδεία άλλες μηχανές. Πριν από τη δική μου απαγωγή είχα ενημερωθεί για την εξαφάνιση του κολλητού μου, αδερφικού μου φίλου, ο οποίος προφυλακίστηκε με ένα σαθρό κατηγορητήριο.

• Τι γνωρίζετε για τη σύλληψη του φίλου σας;

Εγινε κάτω από το σπίτι του αλλά την ώρα που βρισκόταν εν ώρα εργασίας. Δουλεύει ως ντελίβερι και την ώρα που έκανε διανομή φαγητού, απήχθη στην κυριολεξία. Επειδή αργούσε να γυρίσει, επικοινώνησαν από την εργασία του με την οικογένειά του και για πολλή ώρα φοβόμασταν ότι ήταν θύμα τροχαίου δυστυχήματος. Ειδικά από τη στιγμή που η μητέρα του τηλεφώνησε στη ΓΑΔΑ, τη διαβεβαίωσαν ότι δεν κρατείται ο γιος της και η οικογένεια προέβη σε δήλωση εξαφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα. Πού να ήξεραν ότι εκείνοι τον είχαν εξαφανίσει…

• Οδηγηθήκατε στη ΓΑΔΑ;

Ναι, στο υπόγειο της ΓΑΔΑ. Δεξιά και αριστερά διέκρινα πως ήταν παρατεταγμένοι δεκάδες αστυνομικοί. Με έβγαλαν έξω και άρχισαν να με χτυπάνε, με πέταξαν στο ασανσέρ και μου έλεγαν «θα βιάσουμε μέχρι και το κουτάβι σου». Με ρώτησαν πόσων χρονών είμαι και όταν απάντησα 21, μου είπαν «δυνατά πόδια έχεις για 21» και με βάραγαν εκεί. Με έβαλαν σε ένα δωμάτιο.

Συνέχιζα να είμαι δεμένος πισθάγκωνα και να φοράω κουκούλα, σαν αιχμάλωτος πολέμου. Από το γραφείο αυτό δεν ξέρω πόσοι πέρασαν, μάλλον όλη η αστυνομική δύναμη ανεβοκατέβαινε για να με δέρνει. Αλλοι με χτυπούσαν χωρίς να μιλάνε, άλλοι με έβριζαν, μου ζητούσαν επανειλημμένα να πω ποιας ομάδας είμαι οπαδός. Τους εξηγούσα -τρόπος του λέγειν το «εξηγούσα», στην κατάσταση που ήμουν- ότι δεν είμαι ούτε οπαδός ούτε χούλιγκαν και πήρα την απάντηση: «Στ’ αρχίδια μας, θα πεις μια ομάδα». Κάποια στιγμή έσβησαν τα φώτα και τότε το μόνο φως που μπορούσα να διακρίνω ήταν όταν ανοιγόκλεινε η πόρτα για να μπει κάποιος να με χτυπήσει. Για ένα πεντάλεπτο με άφησαν να πάρω ανάσα. Τότε κοπανάγανε τα θρανία και άκουγα ήχους εργαλείων και φερμουάρ και να με ρωτάνε «είσαι έτοιμος;». Απαντούσα αρνητικά, ήταν σαν περιβάλλον εικονικής εκτέλεσης. Ενας κοπάνησε με βία το πρόσωπό μου στο θρανίο.

• Αυτές οι συνθήκες ψυχολογικού και σωματικού βασανισμού, που περιγράφετε, πόσο διήρκεσαν;

Δεν υπήρχε σημείο του σώματός μου που να μη χτυπηθεί επί ένα οκτάωρο. Συμπέρανα ότι ήμουν στον 13ο όροφο όταν κάποια στιγμή με κατέβασαν από τα σκαλιά στον κάτω όροφο και μπόρεσα να διακρίνω ένα λογότυπο που έλεγε ΔΑΕΕΒ. Πλέον ήμουν στον 12ο όροφο και είχε μόλις τελειώσει ο πρώτος γύρος βασανισμού μου.

Αν θες να λυτρωθείς, δεν θα σε εμποδίσει κάποιος

Ο δεύτερος ξεκίνησε δείχνοντάς μου ένα παράθυρο και λέγοντάς μου: «Αν θες να λυτρωθείς, δεν θα σε εμποδίσει κάποιος. Αλλιώς σε τέσσερις μέρες από τώρα θα πας φυλακή για απόπειρα ανθρωποκτονίας αστυνομικού και εκεί θα έχεις την ευκαιρία να μετράς τα λάικ στα ποστ σου».

• Σε ποια ανάρτησή σας αναφέρονταν;

Είχα σχολιάσει στο facebook -ακόμα αναρτημένο είναι- ότι πρόκειται για αστείους Κλουζό που αποδίδουν μαφιόζικες κατηγορίες, αναφερόμενος στη σύλληψη του νεαρού που έχασε το πορτοφόλι του, τον οποίο δεν γνωρίζω προσωπικά. Εμένα μου ζητούσαν συνεχώς ονόματα, οποιουδήποτε, μου έλεγαν να δώσω πολιτικούς αγωνιστές. Ελεγα ότι δεν γνωρίζω και δέχτηκα αγκωνιές στη σπονδυλική στήλη. Νόμιζα ότι θα έμενα παράλυτος. Προσπαθούσα και ευχόμουν να λιποθυμήσω για να με μεταφέρουν στο νοσοκομείο ή να πεθάνω.

Εχανα τις αισθήσεις μου, έπεσα από την καρέκλα και με σήκωσαν τραβώντας με από τις χειροπέδες. Ξαφνικά κάποιος μου τράβηξε την κουκούλα. Είπα «δεν νιώθω καλά» και μου απάντησαν «γιατί δεν είσαι καλά; Χτύπησες κάπου;». Τότε μου ζήτησαν να υπογράψω τη σύλληψή μου και οφείλω να αναγνωρίσω ότι τα κατασχεθέντα ήταν ό,τι είχα πάνω μου, τίποτε περισσότερο. Δεν ήθελα να δώσω δακτυλικά αποτυπώματα φοβούμενος κάποιο κατασκευασμένο κατηγορητήριο μετέπειτα και όταν ανέφερα την περίπτωση της Ηριάννας, μου είπαν «μη βλέπεις πολύ Netflix». Τελικά μου απέσπασαν τα δακτυλικά αποτυπώματα διά της βίας και παρά τη συναίνεση μου. Στη συνέχεια οδηγήθηκα σε ένα κελί στον έβδομο όροφο.

• Στον 7ο όροφο υπήρχαν άλλοι συλληφθέντες;

Στο κελί αρχικά ήμουν μόνος μου, αλλά φώναξα το όνομα του φίλου μου και εκείνος ανταποκρίθηκε. Μετά μας έβαλαν στο ίδιο κελί σε διαφορετικό καθεστώς από τους υπόλοιπους, εμείς ήμασταν σε πλήρη απομόνωση. Ούτε νερό ούτε τουαλέτα. Η μόνη βοήθεια ήταν των παιδιών που συνελήφθησαν στη Νέα Σμύρνη, αυτοί μας έβαλαν στα κάγκελα μπουκάλια με νερό. Αυτό ήπιαμε και στη συνέχεια εκεί κατουρούσαμε.

Ξαπλώναμε στο τσιμέντο, ούτε στρώμα ούτε κουβέρτα, τίποτα. Δύο μέρες δεν είχαμε πρόσβαση στην τουαλέτα. Δεν μας επέτρεπαν να μιλήσουμε με δικηγόρο, κάποια στιγμή μας άφησαν να επικοινωνήσουμε με τις οικογένειές μας για 30 δευτερόλεπτα και μας έδειχναν το κλομπ να ξέρουμε τι μας περιμένει αν ξεπεράσουμε τον χρόνο του μισού λεπτού. Ακόμα και στην Ευελπίδων, δίπλα στη δικηγόρο μας ήταν η Αντιτρομοκρατική.

• Ζητήσατε να πάτε σε νοσοκομείο ή αναφέρατε στην ανακρίτρια όσα καταγγέλλετε;

Αρνήθηκα να ζητήσω ιατρική περίθαλψη για λόγους αξιοπρέπειας. Η ανακρίτρια μπορούσε να διαπιστώσει τα σημάδια στο πρόσωπό μου. Ο φίλος μου και εγώ είμαστε πολιτικοί κρατούμενοι και ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο εκείνος προφυλακίστηκε. Οι συνομιλίες που επικαλούνται το μόνο που αποδεικνύουν είναι την παράνομη παρακολούθησή μας. Ακόμα και σήμερα φοβάμαι για τη ζωή μου και τη δική του. Δηλώνω δημόσια ότι για οτιδήποτε μας συμβεί, την αποκλειστική ευθύνη γι’ αυτό θα έχει «ο κύριος Μιχάλης της Νέας Δημοκρατίας», όπως άκουγα στον 12ο όροφο κάποιους να τον προσφωνούν όταν του μιλούσαν προσωπικά στο τηλέφωνο.

Αννυ Παπαρρούσου,
δικηγόρος

Η βιασύνη να συγκροτηθεί μια δικογραφία τέτοιου τύπου έχει αποτελέσματα και στην αποδεικτική βάση καθώς πρόκειται για απολύτως σαθρά αποδεικτικά στοιχεία, με κορυφαία την περίπτωση του προφυλακισθέντος με υποκλαπείσες συνομιλίες. Πρόκειται για ένα παράνομο αποδεικτικό μέσο, που δεν αφήνει περιθώριο στον κατηγορούμενο να χρησιμοποιήσει τα αποδεικτικά μέσα