ΑΙΔΟΙΟΛΕΙΧΙΑ. Η ΝΕΑ ΜΑΣΤΙΓΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ ΩΣ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΙΛΗΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ …. ΜΙΣΟΓΥΝΙΣΜΟΥ!

Λίγα χρόνια πριν , σαν σήμερα, έφυγε στα  50 του   ένα από τα καλύτερα παιδιά της  ελληνοπαρέας των εκπαιδευτικών που υπηρετούσαμε αποσπασμένοι από το ΥΠΕΠΘ στις πρώην λεγόμενες Ανατολικές χώρες.  Γνωριστήκαμε στο Κίεβο και έκτοτε ,και για καιρό μετά, αναπτύξαμε  μια δυνατή φιλία πουν κράτησε ως τις στερνές του ημέρες.

Χτυπήθηκε από καρκίνο του φάρυγγα  και κατέρρευσε σχεδόν μέσα σε μόλις ένα χρόνο.  Με πολλούς πόνους και ταλαιπωρία  από τις μεταστάσεις, τους τελευταίους του μήνες.

Δεν κάπνιζε, δεν έπινε, ακολουθούσε  σωστή διατροφή και βρισκόταν σε  συνεχή κίνηση -άσκηση .Κι έλεγες , με τη δύναμη και τις αντοχές που τον έβλεπες να διαθέτει πριν χτυπηθεί από το κακό,  σίγουρα τέτοια κράση θα έφτανε σε βαθιά γεράματα. Κι όμως,  έφυγε νωρίς  και απρόσμενα.  Αιτία, η ηλίθια  συνήθεια των τελευταίων δεκαετιών,  αυτή  της αιδοιλειχίας.

Δεν υπήρξε   σεξομανής.  Ούτε κατά διάνοια. Μετρημένος και  στο σεξ,όπως σε όλα του. ΄Ομως , κόλλησε την άκρως επικίνδυνη αυτή συνήθεια από τη σύντροφό του. Και ουδέποτε  εγκατέλειψε εκείνη την απασφαλισμένη βόμβα, παρά τις επανειλημμένες συστάσεις και υποδείξεις  από το φίλο  γιατρό της παρέας, ο οποίος δεν παρέλειπε πάντα να απειλεί τους   “ανεγκέφαλους αιδοιογλείφτες  με επιστημονικό…αφορισμό και πιπέρι στη γλώσσα»,  αν συνεχίζουν. Τους αποκαλούσε, μάλιστα… « Απελπισμένους  Μάρτυρες του Αιδοίου» τούτους,  «ζωσμένους τα εκρηκτικά  στη γλώσσα και  μια μέρα, σίγουρα θα ανατιναχτούν».

‘Ηταν ο ίδιος γιατρός  που πρόσφατα σε δικό τους συνέδριο,  τόλμησε από βήματος να   καταγγείλει τον ιατρικό κόσμο  και τις φαρμακοβιομηχανίες για την ένοχη  σιωπή τους, όσον αφορά τις αιτίες και τις συνέπειες της αιδοιλειχίας.  Και επισήμανε πως η  έξαρση του  σεξισμού της εποχής μας  με  τα προϊόντα της   πορνοβιομηχανία,  οδήγησαν σε νέες   άκρως επικίνδυνες συνήθειες κα εξαρτήσεις, ακόμα χειρότερες  και από τα ναρκωτικά ,  τον καπνό και το ποτό.

Είναι  περίεργο και  πρωτοφανές   που  σε  τόσο σύντομο χρόνο, τα  θύματα αυτής της σεξιστικής έξης , ξεπέρασαν,αναλογικά,   τα άλλα  στις γνωστές και καθιερωμένες,  ως    μάστιγες,   Και όμως.  Για   λόγους μιας  ανόητης προκατάληψης, ενός απαράδεκτου φόβου,   η επιστημονική  κοινότητα για να μην κατηγορηθεί για  …μισογυνισμό  και  συντηρητισμό (!!),  δεν υπήρξε ποτέ ως τώρα αυστηρή στις προειδοποιήσεις της για την τρομακτική απειλή της υγείας  απο το στοματικό σεξ.   Ούτε ξεκίνησε ποτέ εκστρατεία ενημέρωσης ,όπως  αντίστοιχα είχε γίνει  με το AIDS από τη δεκαετία του 80 ως σήμερα.

Είναι απίστευτο! Αλλά, είναι αλήθεια πως ειδικά  η ιατρική  και η φαρμακοβιομηχανία,  μας έχει συνηθίσει σε τέτοια ανοσιουργήματα. Ευτυχώς, δειλά-δειλά ,κάποιοι σπάζουν το φράγμα της σιωπής, ΄Όπως στην παρακάτω ανάλυση:

Στοματοφαρυγγικός καρκίνος: Πού οφείλεται η ραγδαία αύξηση των περιστατικών

Τις τελευταίες δύο δεκαετίες, έχει σημειωθεί ταχεία αύξηση του καρκίνου του λαιμού στις δυτικές χώρες, σε βαθμό που κάποιοι ειδικοί κάνουν λόγο για επιδημία.

Στοματοφαρυγγικός καρκίνος: Πού οφείλεται η ραγδαία αύξηση των περιστατικών

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον στοματοφαρυγγικό καρκίνο, η κύρια αιτία για την εμφάνιση του οποίου είναι ο ιός των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV), που αποτελεί και την κύρια αιτία καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

Στις ΗΠΑ και στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο στοματοφαρυγγικός καρκίνος έχει γίνει πιο συχνός από τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.

Αν και η συγκεκριμένη μορφή καρκίνου αποτελεί απειλή κυρίως για τους καπνιστές, εμφανίζεται πλέον σε μη καπνιστές λόγω συγκεκριμένων σεξουαλικών πρακτικών.

Όπως εξηγεί ο Δρ. Hisham Mehanna, Καθηγητής στο Ινστιτούτο Καρκίνου και Γονιδιωματικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Μπέρμιγχαμ, ο κύριος παράγοντας κινδύνου είναι ο αριθμός των σεξουαλικών συντρόφων κατά τη διάρκεια της ζωής, ιδίως το στοματικό σεξ.

Για παράδειγμα, όσοι έχουν έξι ή περισσότερους συντρόφους κατά τη διάρκεια της ζωής τους, έχουν 8,5 φορές περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του στοματοφάρυγγα από εκείνους που δεν κάνουν στοματικό σεξ.

Οι περισσότεροι άνθρωποι μολύνονται από κάποιο στέλεχος του ιού HPV, αλλά ο οργανισμός τους μπορεί να αυτοϊαθεί και να ανακάμψει με την πάροδο του χρόνου. Ένας μικρός αριθμός ωστόσο, δεν μπορεί να απαλλαγεί από τη λοίμωξη, πιθανότατα λόγω αδυναμίας του ανοσοποιητικού του. Σε αυτούς τους ασθενείς, ο ιός μπορεί να αναπαράγεται συνεχώς και με την πάροδο του χρόνου ενσωματώνεται σε τυχαίες θέσεις στο DNA του ξενιστή, μερικές από τις οποίες μπορούν να προκαλέσουν καρκινογένεση στα κύτταρα του ξενιστή.

Ο εμβολιασμός των νεαρών κοριτσιών κατά του HPV, θα μπορούσε να είναι αποτελεσματικός στην πρόληψη της μόλυνσης από τον ιό HPV στο στοματοφάρρυγγα.

Υπάρχουν επίσης στοιχεία που υποδηλώνουν ότι τα αγόρια προστατεύονται από την «ανοσία της αγέλης» σε χώρες όπου υπάρχει υψηλή εμβολιαστική κάλυψη των κοριτσιών (πάνω από 85%). Συνολικά, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε λίγες δεκαετίες στη μείωση του καρκίνου του στοματοφάρυγγα.

Πηγή: The Conversation