“ΕΤΣΙ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΑΛΛΟΙ”

 

1. Μιλώντας στην τηλεόραση του TRT, στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Θεσσαλία, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την εξέλιξη της πανδημίας, ασκώντας σκληρή κριτική στην κυβέρνηση.

«Η αδράνεια και η ανικανότητα της κυβέρνησης μας οδηγεί σε εκατόμβες θυμάτων, αλλά και σε ένα lockdown που θα είναι καταστροφικό και θα μπορούσε να αποφευχθεί αν εγκαίρως έπαιρνε τις απαραίτητες αποφάσεις και δεν φοβόταν να συγκρουστεί όπου χρειάζεται», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως πρόσθεσε, «η χώρα από τον Μάιο και μετά καταγράφει αρνητικά ρεκόρ… είμαστε στη χειρότερη θέση στη Δυτική Ευρώπη σε αριθμό θανάτων» . και παρουσίασε ένα διάγραμμα που δημοσιεύουν σήμερα οι Financial Times «που δείχνει ότι η Ελλάδα σε αριθμό θανάτων και κρουσμάτων είναι πολύ πιο πάνω από την Αυστρία και πολύ πιο πάνω από το μέσο όρο της Ε.Ε.».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έριξε βολές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, θεωρώντας τον ως τον βασικό υπεύθυνο για τη σημερινή κατάσταση, τονίζοντας πως το μόνο που ενδιαφέρει τον πρωθυπουργό είναι η εκλογική του πελατεία και η επικοινωνία. Όπως ανέφερε ο κ. Τσίπρας, κατά την πρώτη φάση της πανδημίας μετά το επιτυχημένο lockdown ο κ. Μητσοτάκης «έλεγε ότι είναι “δικό μου κατόρθωμα”», και σχολίασε:

«Τώρα ποιανού είναι η ευθύνη; Συνεχώς βγαίνει και λέει ότι “νικήσαμε τον κορονοϊό”. Μέχρι και πριν από λίγες ημέρες μιλούσε για πανδημία ανεμβολίαστων όταν ξέρουμε ότι και οι εμβολιασμένοι νοσούν, ευτυχώς όχι βαριά. 2.000 κρούσματα την ημέρα είναι παιδιά γιατί η κυρία Κεραμέως αύξησε τον αριθμό των μαθητών ανά τμήμα… Και βγαίνει τώρα ο ίδιος άνθρωπος που μας έλεγε ότι έχουμε νικήσει την πανδημία και ότι δεν έχει ξεφύγει ο κορονοϊός, μας λέει τώρα πως “και να γίνει δεν θα κάνει lockdown”… Αυτό που λέω με σαφήνεια είναι ότι διαχειρίζεται με επικοινωνιακό τρόπο την πανδημία και όχι επιτυχημένο και αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να μην συγκρουστεί με εκλογικές του πελατείες».

2. Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ δωροδοκήθηκε με 200 χιλιάδες ευρώ

Αλλάζω τα ονόματα σε ένα χθεσινό δημοσίευμα. Επίτηδες. Το δημοσίευμα είναι του Documento για τη Novartis, ρεπορτάζ του Βαγγέλη Τριάντη και του Βασίλη Ανδριανόπουλου.

Τον τίτλο τον αφήνω απείραχτο γιατί δε λέει ονόματα, οπότε δεν μας μπερδεύει: «Ο Φρουζής “ξέπλενε” μαύρο χρήμα και πλήρωνε πολιτικούς». Η εισαγγελέας Πρωτοδικών Ελένη Μιχαλοπούλου στην εισήγησή της προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, λέει πως ο Κωνσταντίνος Φρουζής της Novartis δωροδοκούσε «πολιτικά και άλλα πρόσωπα».

Η εισαγγελέας έκρινε πως ένας πρώην υπουργός, «συμφώνησε και έλαβε από τον Κωνσταντίνο Φρουζή […] και για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της εταιρείας αυτής (σ.σ.: Novartis) συνολικό ποσό τουλάχιστον 200.000 ευρώ». Δεν σας λέω ακόμα το όνομα του υπουργού και ας το αναφέρει η εισαγγελία.

Και συνεχίζει η εισαγγελέας για τον συγκεκριμένο υπουργό: φέρεται να έλαβε το ποσό αυτό προκειμένου «να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της ως άνω εταιρείας, η οποία απέκτησε τεράστιο οικονομικό όφελος, κατά παράβαση των καθηκόντων του».

Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι αυτός ο υπουργός Υγείας δεν ήταν του (τότε) ΠΑΣΟΚ ή της Νέας Δημοκρατίας αλλά του ΣΥΡΙΖΑ. Ωιμέ. Ότι ήταν ο Ξανθός π.χ. Ή, ακόμα καλύτερα, ο Παύλος Πολάκης. Κι ένας εισαγγελέας έλεγε πως αυτός ο υπουργός, ο Πολάκης δηλαδή, δωροδοκήθηκε με 200 χιλιάδες ευρώ από μία φαρμακευτική εταιρία.

Το σκέφτεστε τι θα γινόταν στα κανάλια; Τι θα έλεγαν στο Mega και τον ΣΚΑΪ; Πώς θα κραύγαζαν ο Πρετεντέρης και ο Πορτοσάλτε; Θα ήταν το πρώτο θέμα σε εκπομπές και δελτία ειδήσεων για τρεις ημέρες, τέσσερις μήνες και πέντε χρόνια. Εδώ δάνειο 100 χιλιάδων ευρώ πήρε ο Πολάκης, δάνειο απλό από τράπεζα και τον σταύρωναν πόσο καιρό.

Έλα όμως που ο πρώην υπουργός με τα 200 χιλιάδες ευρώ δεν είναι του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά της συγκυβέρνησης Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ. Οπότε τι να κάνουν και τα κανάλια, εξαφάνισαν το θέμα. Το έθαψαν.

Έτσι γίνεται η δουλειά…

Καταλάβατε τι σημαίνει λίστα Πέτσα λοιπόν; Διότι, το πρόβλημα με την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα και την κατακρήμνισή της στους παγκόσμιους δείκτες της ελευθεροτυπίας, δεν είναι όσα ελεύθερα γράφουν οι δημοσιογράφοι αλλά όσα δεν γράφουν. Και αποκρύπτουν.

3. Κυριάκο, εκλογές… χθες!!!

 

(Ανανεωμένο) Εμείς πάντως, φίλτατε Κυριάκο, σου έχουμε επισημάνει εδώ και καιρό να μην προσπαθήσεις να απεμπλακείς από τα τραγικά σου αδιέξοδα και να προσφύγεις πάραυτα σε εκλογές, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος να εγκλωβιστείς πλήρως.

Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε.

Αρνείσαι όμως να αποδεχτείς την πραγματικότητα και βαυκαλίζεσαι ότι θα το γυρίσεις το παιχνίδι και θα καταστείς πάλι νικητής.

Μάλλον η γυάλα της εξουσίας και οι κολακείες των… αρίστων σε έχουν τυφλώσει απόλυτα.

Συνεπώς εκλογές… χθες Κυριάκο!!!

Διαφορετικά θα επιβεβαιώσεις κι άλλη μια προφητεία που είχαμε κάνει.

Να γράψεις χαμηλότερο ποσοστό από το ντροπιαστικό 19% του ’12.

Άλλωστε, εμμέσως, στο είπε κι ο Κουμπάρος ότι οδεύεις προς τα εκεί.

Διότι όταν σου δίνει τώρα 28%, συνεπάγεται ότι αν φέρ’ ειπείν κάνεις εκλογές σε ένα χρόνο θα κατορθώσεις το ακατόρθωτο.

Σήμερα κάπως μπορείς να θολώσεις τα νερά με υποσχετικές και ελεημοσύνες σαν τις προχθεσινές που εξήγγειλες στη Βουλή… αλά Τσίπρας.

Αύριο θα είναι αργά…

Με την οργή του λαού, ανεξέλεγκτη, έτοιμη να σε κατασπαράξει.

Από που να ξεκινήσουμε;

Από τους οργισμένους συγγενείς για τους νεκρούς τους;

Από τους οργισμένους πολίτες που έχεις διχάσει για να επισκιάσεις τη διαχειριστική σου ανεπάρκεια;

Από τους οργισμένους υγειονομικούς και γιατρούς που έχεις εξαθλιώσει, αρνούμενος να τους ενισχύσεις για να κονομάνε οι ολιγάρχες του χώρου;

Από τα οργισμένα νοικοκυριά και τις οργισμένες επιχειρήσεις που οδηγούνται στην πείνα και στα λουκέτα, πάλι για να κονομήσουν οι λίγοι;

Από τους οργισμένους πατριώτες κοψοχέρηδες που σε ψήφισαν για να απαλλαγούν από τον… αριστερό εθνομηδενισμό και πλέον δεν δύνανται να πιστέψουν ότι ο… δεξιός είναι χειρότερος;

Ή από τους οργισμένους ΕΛΛΗΝΕΣ που τρέμουν για την επιβίωσή τους ένεκα του διαβόητου μπολιάσματος;

Άσε που ενδέχεται να σου κάτσει και δεύτερη στραβή στη βάρδια, να κάψεις και την υπόλοιπη Ελλάδα και να βυθιστείς σε ποσοστά ΠΑΣΟΚ.

Άρα διάγγελμα (τα έχεις συνηθίσει), λαγοί με πετραχήλια και πάτημα του εκλογικού κουμπιού προς αποφυγή της παραπάνω καταστροφικής έκρηξης.

Με τις απαραίτητες συστάσεις φυσικά για την τήρηση των αποστάσεων και τη χρήση μάσκας. Μην σου πουν ότι είσαι ανεύθυνος κιόλας.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν προλαβαίνεις να μπλοκάρεις τις εκλογές του ΚΙΝΑΛ για να αποφύγεις τα παζάρια για συγκυβέρνηση είτε με τον ΓΑΠ είτε με τον Ανδρουλάκη, οι οποίοι θα θέλουν σίγουρα να συμμετέχει κι ο Αλέξης στο… εγχείρημα.

Εκτός κι αν αυταπατάσαι και σε αυτή την περίπτωση, ευελπιστώντας ότι θα βγει ο Λοβέρδος.

Πάει πέταξε το πουλάκι… Κι ας λένε οι βορειοκορεατικές δημοσκοπήσεις.

Είναι δυνατόν βρε Κυριάκο, να εκλεγεί αρχηγός κόμματος ένας υπόδικος;

Έλεος με αυτή την ανικανότητα!!!

Και κάτι ακόμα.

Αυτό το… εσείς μας βάλατε στα μνημόνια, πώς το σκέφτηκες;

Μάλλον έχεις πανικοβληθεί από το επαπειλούμενο μαύρισμα και παραληρείς.

Άλλος ένας λόγος για εκλογές… χθες!!!

Πάνω απ΄ όλα η υγεία, Κυριάκο.

Έτσι δεν μας λες εδώ και δυο χρόνια;

 

4.Καπραβέλος: Εκατόμβη νεκρών εάν δεν γίνει υποχρεωτικός εμβολιασμός

Νίκος Καπραβέλος

Στις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στα νοσοκομεία από την πίεση της πανδημίας του κορωνοϊού αναφέρθηκε σήμερα ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος, ζητώντας παράλληλα να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός.

 

 

5.Γεωργιάδης: Ούτε στην Ιταλία που έζησε Μπέργκαμο δεν έγινε υποχρεωτικός εμβολιασμός

Άδωνις Γεωργιάδης

 

6. Δημήτρης Πιατάς: «Ο Αρης Σερβετάλης έχει μπερδέψει την πραγματικότητα με το θέατρο».

Δημήτρης Πιατάς: «Ο Σερβετάλης έχει μπερδέψει την πραγματικότητα με το θέατρο»

Ομολογώ ότι ο Άρης Σερβετάλης έχει μπερδέψει την πραγματικότητα με το θέατρο. Καταλαβαίνω ότι στο θέατρο, το συγκεκριμένο έργο και ο Ιονέσκο είχε προβλέψει πολλά πράγματα και πιθανώς ως ήρωας του έργου αρνείται να μεταμορφωθεί σε παχύδερμο» είπε ο Δημήτρης Πιατάς.

«Μόνο που αυτό είναι θέατρο, είναι ψέματα. Η πραγματικότητα είναι 100 νεκροί κάθε μέρα. Είμαι αντίθετος και κάθετος με τις αποφάσεις του Σερβετάλη» κατέληξε ο Δημήτρης Πιατάς.

7.Καφετζόπουλος κατά Σερβετάλη: «Υποκριτική και υποκρισία δεν αλληλοαποκλείονται»

Αντώνης Καφετζόπουλος

 

 

8. Η Σταρ Ελλάς Ραφαέλα Πλαστήρα αποχώρησε από το «Μις Υφήλιος» λόγω Παλαιστινιακού

Η Σταρ Ελλάς Ραφαέλα Πλαστήρα αποχώρησε από το «Μις Υφήλιος» λόγω Παλαιστινιακού

Η εκπρόσωπος της Ελλάδας, Ραφαέλα Πλαστήρα αποχώρησε από τον διαγωνισμό ομορφιάς «Μις Υφήλιος» που θα πραγματοποιηθεί στο Ισραήλ τον επόμενο μήνα, εξαιτίας των εχθροπραξιών εναντίον της Παλαιστίνης.

Το μοντέλο ανακοίνωσε την απόσυρσή του μέσω Instagram, όπου διατηρεί και φωτογραφία με την Παλαιστινιακή σημαία. «Δεν μπορώ να ανέβω σε αυτή τη σκηνή και να προσποιηθώ πως δεν συμβαίνει τίποτα, όταν άνθρωποι μάχονται για τη ζωή τους εκεί έξω», ανέφερε μεταξύ άλλων το μοντέλο.

«Με πονάει επειδή περίμενα πολλά χρόνια για να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα, αλλά και να σας δείξω τι είμαι ικανή να κάνω. Δεν θα συμμετάσχω στον διαγωνισμό ‘Miss Universe’ εφέτος. Ο λόγος για αυτό, είναι η χώρα (Ισραήλ). Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να φανώ ασεβής προς την χώρα.

Αγαπώ όλες τις χώρες του κόσμου, αλλά η καρδιά μου είναι με όλους εκείνους τους ανθρώπους που πολεμούν για την ζωή τους στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη. Δεν μπορώ να ανέβω στην σκηνή και να προσποιηθώ πως δεν συμβαίνει τίποτα, όταν άνθρωποι πολεμούν για τις ζωές τους εκεί έξω».

Ακόμη και σε μία αναχρονιστική και σεξιστική «φιέστα», όπως είναι οι διαγωνισμοί ομορφιάς, που οι γυναίκες καλούνται να ικανοποιούν δύσκαμπτα πρότυπα ομορφιάς κι επιβραβεύονται κυρίως για τα νιάτα και την ομορφιά τους, η Ραφαέλα Πλαστήρα απέδειξε ότι ο κόσμος μπορεί να αλλάξει και να σταθεί έστω και συμβολικά με το δίκιο.

9. “Δείτε τον στιλάτο συνδυασμό της Άννας Μαρίας Παπαχαραλάμπους στο Bovary.gr”

iefimerida.gr

Το dress code των κυριών στην δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο: Μπεκατώρου, Παπαχαραλάμπους, Δανδουλάκη, Σία & Νίκη, Νόνη & Έμυ (φωτό) | eirinika.gr

Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους