“…και γαμώ το κέρατό σου, τσιρίδα…”

Άδωνις Γεωργιάδης: Οργισμένη διάψευση για φωτογραφία του που ...

 

“Ινα μη τί χείρον είπης”,  σου συμπληρώνουμε εμείς, «αθυρόστομε» ,αλλά  εν δικαίω τελών και αδίκως πάσχων συμπολίτη.

Γράφεις (παραλείπουμε εμείς εδώ  τους χαρακτηρισμούς, που οι «ψαλίδες» του καθωσπρεπισμού  επιβάλλουν, ως ανοίκειους και προσβλητικούς, τάχα ):

«… Και συγχώρεσέ  με ,αδερφέ, που τα   λέω χύμα και  έξω από τα δόντια, αλλά έφτασε ο κόμπος στο χτένι, η αγανάκτηση ξεχείλισε. Και για να μην πάρω κανένα μπαλτά, εγώ σπουδαγμένος, μάλιστα, άνθρωπος,  και κάνω ό,τι ποτέ στη ζωή μου δεν υπολόγιζα πως θα διανοηθώ να κάνω, βρίσκω εκτόνωση στη λέξη, τη σκληρή, τη βάναυση, αλλά καθαρή και  κρυστάλλινη, μέσα στην κυριολεξία της.

…Βρε, κοκοφιόγκο, τσιρίδα  και κωλοτούμπα   του εξευτελισμού, ΄Αδωνη, που σε έβαλε η μαφία της αγοράς  υπουργό υγείας  για να ολοκληρώσεις το έργο  της απόλυτης  διαφθοράς που υπηρετείτε  και για να καβατζώσεις  κι  άλλες   παροχές από νέες Novartis, εξήγησέ μου, που δεν μπορείς, αλλά για να κρατήσω  τους  δημοκρατικούς τύπους σε ρωτάω,  γιατί:

Πληρώνω 30 ολόκληρα χρόνια τις εισφορές μου, για να έχω μια στοιχειώδη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.  Και όλα αυτά τα χρόνια, δε χρειάστηκα ούτε σέντσι να ξοδέψω από τα λεφτά  που κατέβαλα  τόσα χρόνια, Τώρα ,ήρθε και η δικιά μου ώρα, να ανοίξω νταλαβέρια με τους γιατρούς.

Με παρέπεμψαν σε συμβεβλημένες με ΕΟΔΥ ιδιωτικές κλινικές και κέντρα ,να πληρώσω τη συμμετοχή μου, μου είπαν, για να κάνω ένα απλό υπερηχογράφημα.  Και σε 7 τέτοια «μαγαζιά γωνία»  που γύρισα, ΟΛΑ μου έκλεινα ραντεβού για τον…Οκτώβριο!  Κι ας τους είπα, -ρε παιδιά, πώς θα  αντέξω τόσους μήνες με τέτοιους πόνους και χωρίς να ξέρουμε τί έχω;  Τότε, μου λένε, καταβάλεις  120 ευρώπουλα και σε παίρνουμε εδώ και τώρα με όλες τις τιμές και τις ευκολίες  να κάνεις τους υπέρηχους  και να διαγνώσουμε τί έχεις».

Σταματάμε εδώ τη συνέχεια της επιστολής γιατί είναι πολύ βαριά όσα γράφει ο φίλος και …θα μας βάλουν πιπέρι στο στόμα, αν το τοτολμήσουμε. Σημασία έχει  ( καταλαβαίνουμε απόλυτα την αγανάκτησή του) πως αν έχεις κάτι σοβαρό και χρειάζεσαι επειγόντως  ιατρικές εξετάσεις οικονομικά δυσβάσταχτες, αν δεν πληρώσεις από την τσέπη σου (και αν φυσικά διαθέτεις τα αστρονομικά, πολλές φορές αυτά ποσά για μέσο πορτοφόλι), σε αφήνει η…  τσιρίδα μαινόμενη,  να πεθάνεις σαν σκυλί.  Ελόγου του και σκωληκοειδίτιδα να θέλει να  βγάλει, ξαπλάρει πρώτη θέση  και απλησίαστη  σε μας τους παρακατιανούς στο «Υγεία» και βγαίνει περδίκι σε λιγα 24ωρα.

΄Ετσι σκοτώσανε 20.000 συνανθρώπους μας στην πανδημία. Είχαν λεφτά για να τσεπώσει  όλη η διεφθαρμένη παρέα μίζες , αλλά όχι για να αγοράσουν ΜΕΘ. Πόσες φορές τα καταγγείλαμε;

Κουράγιο, φίλε. Και καλή τύχη να έχεις στην περιπέτεια της υγείας σου!