Στέφανος Κασσελάκης. Πραγματικό “λαχείο” για την Ιστορία και για μια χώρα σαν την Ελλάδα.

Μία ώρα διήρκεσε η συνάντηση Μητσοτάκη-Κασσελάκη -«Καλή αρχή, έχετε εξοικειωθεί στα πράγματα;»

Κυριάκος Μητσοτάκης, Στέφανος Κασσελάκης

***

Κυριάκος Μητσοτάκης: “Καλή αρχή”.  ΄Αντε,  “από το στόμα σου και στου θεού το αυτί”, η δική μας ευχή!

 

 

 

Οφείλουμε να είμαστε ξεκάθαροι, όσο τουλάχιστον (κατα)κρίνουμε τους τρόφιμους του Γκεμπελιστάν σε όλη του την…. επικράτεια για παραπλάνηση και προπαγάνδα  χωρίς τσίπα . Αλλιώς, δάσκαλε που δίδασκες…

Με το Νέο Σύριζα  και το Στέφανο Κασσελάκη στο τιμόνι του, ελπίζουμε, αν τα  καταφέρει (και είναι στο χέρι του) να διαδεχτεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη , η κυτταρική σύσταση   της κυβερνητικής πολιτικής αμφοτέρων , δε θα είναι …κραυγαλέα   διαφορετική .Και δεν μπορεί  να είναι, εκ των πραγμάτων .

 Γιατί,  αν είσαι κυβέρνηση  μιας χώρας που δηλώνει  πως ανήκει στη Δύση, την Ε.Ε, το ΝΑΤΟ, δεν  μπορείς να ακολουθήσεις άλλο δρόμο, για να πορευτείς ως χώρα, πέρα από εκείνο που είναι ήδη χαραγμένος από  τα παραπάνω κέντρα αποφάσεων. Και μάλιστα ,όταν έχεις ένα χρέος 404.δισ και τρέμεις    ανά πάσα στιγμή ,  μη γίνει καμιά στραβή και σου τραβήξουν το χαλί από τα πόδια.  Γνωστό πως   η Ελλάδα,  από τον προθάλαμο  της κόλασης που  βρίσκεται οικονομικά  σήμερα ,μέχρι το  μαύρη τρύπα της κόλασης …ένα  τσιγάρο δρόμος!

Ποιος τολμάει, ούτως εχόντων των πραγμάτων ,να  γίνει επαναστάτης  και μάλιστα  ..,χωρίς αιτία στην εξουσία;  Ο Βαρουφάκης, η Ζωή και ο Λαφαζάνης, ναι. Μπορούν,  να το παίζουν επανάσταση και ανατροπή.

΄Ετσι κι αλλιώς, δεν  καταβάλουν για κάθε ανοησία που  ξεστομίζουν, έστω κι ένα ευρώ. Αντίθετα, ξεκοκαλίζουν χρόνια  κομματικές ή  βουλευτικές αποζημιώσεις.   Οπότε, συμφέρει  να φωνασκούν και να μαυλίζουν οπαδούς ,μια κι  εκείνοι με τη σειρά τους,  για όσες  κοτσάνες αμολάνε στα καφενεία και τα φόρα του νετ,  κανείς δεν τους προγκάει.

΄Ενα σοβαρό κόμμα, αν είναι τέτοιο από εδώ και πέρα ο ΣΥΡΙΖΑ ,δεν μπορεί να παίζει με τη φωτιά.  Είμαστε στην Ευρώπη και δεν μπορείς   ξαφνικά  να βγαίνεις ως πρωθυπουργός Κασσελάκης  και να δηλώνεις  …Ερντογάν.   Να τολμήσεις,  να  λες  προκλητικά και ανερυθρίαστα  πως η Χαμάς  είναι απελευθερωτική οργάνωση και όχι η τρομοκρατική. (Αλλά, τότε  και το  RKK τί είναι;)

Βεβαίως , αν τέτοια αυτονόητα και σε κατακόκκινες γραμμές περιστοιχισμένα    δεν μπορεί και δεν πρέπει να αλλάξουν, τότε σε τί θα διαφέρει  ο Στέφανος Κασσελάκης  ως πρωθυπουργός  της χώρας από τον Κυριάκο  Μητσοτάκη; Σε πολλά (ελπίζουμε τουλάχιστον).

 Δε θα πετάει, ας πούμε, για μίζες 15 δισ σε άχρηστες  λαμαρίνες εξοπλιστικών ούτε και  θα αφήνει 20. 000 ΄Ελληνες να πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ, γιατί  δεν τις είχαν (ούτε τις απόκτησαν ακόμα)  τα νοσοκομεία. Ούτε πάλι θα άφηνε να πνιγούν 700 συνάνθρωποι στην Πύλο, μετανάστες με τα παιδιά στα χέρι.  Κι ασφαλώς, δε  θα τοποθετούσε έναν αχυράνθρωπο  Ντογιάκο  στο Ανώτατο της χώρας δικαστήριο  να προσφέρει στο πιάτο   το κεραμίδι του φτωχού στους τραπεζίτες.

Τέτοια ναι, μπορεί και οφείλει  να κάνει. Αλλιώς, ας γυρίσει στην Αμερική  να  συνεχίσει την καριέρα του ως golden boy.  Κι αν  δεν του κάνει καρδιά να φύγει από  την Ευρώπη ,ας  φάει τη θέση      του Βέλγου  κεντρικού τραπεζίτη, του περίφημου  Γιαν Σμετς, που τσεπώνει  κάθε χρόνο 480.000 ευρώ! (Δεν είναι αστείο).

΄Εχει, επομένως, τούτος ο λαός, πλην της γαλάζιας ακρίδας, πολλά να κερδίσει με Στέφανο  στην καρέκλα του Κυριάκου (΄Aμποτε και σύντομα), ‘ Ομως δε θα λέγαμε  πως αυτή είναι η βασικότερη αιτία  για να χαίρεται ο σοβαρός ΄Ελληνας με μια τέτοια  αλλαγή-ανατροπή του πολιτικού σκηνικού. Μιλάμε για τον πολίτη   που  αρνείται να γίνει κομματικός πελάτης και διαπλεκόμενος.   Μπορεί να είναι (και είναι βεβαίως)  εκ των ων ουκ άνευ μια τέτοια αντικατάσταση και μετάβαση από το σημερινό  καθεστώς σε ομαλή διακυβέρνηση, αλλά δεν είναι αυτό  το μέγιστο κέρδος  στην κορυφή της λίστας.

Αν ο Κασσελάκης γίνει πρωθυπουργός της χώρας , κερδίζει  νίκες λαμπρές η ίδια η ελληνική κοινωνία  και  σε πολλά  επίπεδα.  Σημαντικότερα, ακόμα κι από τις κοινωνικές κατακτήσεις κι από την σταθερή οικονομία  κι από την πάταξη της διαφοράς και  τη θεραπεία πάσης   εθνικής  νόσου και  παθογένειας.   ΑΛΛΑΖΕΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ  ΠΟΛΤΙΣΜΙΚΑ. ΣΕ ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΟΦΟΡΕΣ!

Μια  ελληνική κοινωνία μίζερη, υποκριτική,  συντηρητική, αλλοπρόσαλλη, κατακριτική, με το δάχτυλο σηκωμένο, άδικη, υποχθόνια, τιμωρητική . Ανθρωποφάγα, εν ολίγοις και μάλιστα σε    κυνήγι και κατακρεούργηση  μαγισσών , του διαφορετικού, του αιρετικού. Ειδικά σε θέματα  σεξουαλικών  επιλογών  που η η ίδια χαρακτηρίζει αφύσικες.

Αυτή θα είναι και η μεγαλύτερη σφαλιάρα που θα εισπράξει ο  «νοικοκύρης» ‘ Ελληνας . Και όχι μόνο του πατρίς- θρησκεία-οικογένεια  ΄Ασε,  τούτος. Ως  Δεξιός και ξεροκέφαλος (έτσι τα βρήκαμε, έτσι τα αφήνουμε)  θα πάθει την… πλάκα της ζωής του!  Θα βλέπει τον Κασσελάκη ως πρωθυπουργό  της χώρας  στα δείπνα των ευρωπαϊκών  συναντήσεων κορυφής  να ξεχωρίζει από τους ομολόγους του, που δίπλα τους  θα συντρώγει  η συμβία  ,  ο δικός μας   αντάμα με τον Τάιλερ   και θα σπαράζει η τρωθείσα πατριωτική καρδιά του ομού με εκείνη της τιμής της πατρίδος.

Είναι πραγματικά μεγαλειώδης νίκη να γίνει ο Στέφανος Κασσελάκης  πρωθυπουργός της χώρας!   Κι ας μην είναι  απολύτως ορατό σήμερα .ακόμα και   από τους προοδευτικούς  ΄Ελληνες. Είναι κάτι, και χωρίς ίχνος υπερβολής ,σαν  το 404 δισ  ελληνικό χρέος,  ως δια μαγείας να  ξημερωθούμε αύριο  και να μαθαίναμε  πως έχουν … αποπληρωθεί μέχρι δεκάρας!  Πανεθνική πανήγυρις!

Ο Στέφανος Κασσελάκης, ήταν πραγματικό λαχείο για την Ελλάδα, έτσι όπως εμφανίστηκε , με τον τρόπο που αναδείχτηκε  (χωρίς  του κισσού το πλάνο ψήλωμα)  και  πέτυχε να γίνει ό,τι έγινε. Πλην  των άλλων,  δικαίωσε και την Ιστορία ,που πάντα στις μεγάλες ανατροπές και τις εξελίξεις, έβλεπε να παίζει ρόλο καταλυτικό  ο απρόβλεπτος, ο μη σταθμητός παράγοντας.

Για άλλη  μια φορά, ο θρίαμβος της πείρας και της παρατήρησης  παρών.  Και… “Όλβιος εστί όστις τής Ιστορίας έσχε μάθησιν”.