Ο ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ κυκλοφορεί σαν αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού στον Έβρο!

1. Ο ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ κυκλοφορεί σαν αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού στον Έβρο;

Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2020

φώτο από https://www.iefimerida.gr/

Τι συμβαίνει ;

Εμείς οφείλουμε να το διηγηθούμε τέτοιες ώρες και ο καιρός θα δείξει και ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ θα αποδείξει.

Εβρίτης ιερέας πηγαινοέρχεται αυτές τις δύσκολες μέρες κατά μήκος της συνοριογραμμής  μας στο ποτάμι για να βοηθήσει και να ευλογήσει. 

Εκεί λοιπόν συναπαντούσε πολλές φορές πάνω – κάτω ένα τζιπ του Ελληνικού Στρατού να το οδηγεί μόνος του ένας άγνωστος του αξιωματικός με χαρακτηριστικά έντονα που τα συγκράτησε ο ιερέας.

Στην προσπάθεια του να τον σταματήσει και  να τον χαιρετήσει από κοντά , αυτός περνούσε σαν σίφουνας , απλώς τον χαιρετούσε και τον χαμογελούσε ιλαρά.

Σκέφτηκε να τον φωτογραφίσει αν και απαγορεύεται, αλλά κάθε φορά στο κινητό του αποτυπωνόταν μόνο η σκόνη που άφηνε πίσω του το στρατιωτικό όχημα.

Ήταν τόσο αποφασισμένος ο ιερέας να μάθει ποιος ήταν, που αποφάσισε προχθές να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο για να σταματήσει το τζιπ με τον άγνωστο αυτό αξιωματικό.

Το βράδυ που σκεφτόταν αυτά, του παρουσιάστηκε ο άγνωστος του  αυτός αξιωματικός, κατ όναρ όπως μας είπε και του λέει αυστηρά:

–         Εμένα δεν μπορεί να με σταματήσει κανένας μόνο ο ΚΥΡΙΟΣ μου.

–         Αν ρωτάς ποιος είμαι δες αύριο το τέμπλο στο ναό που λειτουργείς και θα καταλάβεις.

–         Αυτές τις ώρες είμαι κοντά στα παιδία μου και καμαρώνω  αξιωματικούς και στρατιώτες που τρέχουν και αυτοί μαζί μου.

–         Να πεις ότι όσο προσευχή γίνεται στους Ιερούς Ναούς της πατρίδας σου από πολλούς πιστούς,  τόσο εγώ « ο ΜΙΧΑΗΛ» θα είμαι ΠΑΡΩΝ στα σύνορα για μην περάσει ούτε πουλί πετάμενο .

–         Και εσύ καλά κάνεις που πας και ευλογείς τα παιδιά μου.

Αυτά μας είπε ο κληρικός κλαίγοντας γιατί ο κόπος και το συγκινησιακό φορτίο στους ηρωικούς Εβρίτες κορυφώνεται.

Κατασυγκινημένοι και εμείς προσπαθήσαμε να σας τα μεταφέρουμε όσο μπορούσαμε απλά και όπως τα ακούσαμε.

ΑΔΕΛΦΟΙ – ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ-  ΔΕΗΣΗ- ΠΑΡΑΚΛΗΣΕΙΣ  για τα μαχόμενα παιδιά μας , στρατεύσιμους , αξιωματικούς , σώματα ασφαλείας , πολιτικό δυναμικό και σε κάθε ψυχή που μοχθεί εκεί πάνω.

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

****

ΘΑΥΜΑ,   ΘΑΥΜΑ! (“πάσα θάμα 3 ημέρες, το μεγάλο 4”!).  Δεν είναι το πρώτο, όμως, στην …ελληνική Ιστορία. Να θυμίσουμε πως στο Βυζάντιο (Ελληνικότατη Αυτοκρατορία!), η “Υπέρμαχος Στρατηγός ” πολέμησε μόνη και γενναία,ως λέων,  στα τείχη  τους ΑβαροΣλαύους ,τους αποδεκάτισε  και έσωσε τη Βασιλεύουσα την ώρα που ήταν αφύλακτη , γιατί ο Ηράκλειος ήταν… απασχολημένος με τις  κατακτητικές  τσάρκες του  στην Περσία!

΄Εκτοτε,  δεν υπήρχε μάχη του ελληνικού στρατού    που δεν παρέστησαν ,για να κατατροπώσουν τους εχθρούς του ΄Εθνους, είτε η Παναγιά η  ίδια αυτοπροσώπως ,είτε η  θαυματουργική εικόνα της  ή  ΄Αγιοι και Αρχάγγελοι  (όπως ο Αγ. Γιώργης και ο  Μιχαήλ), κραδαίνοντες σπάθες, ακόντια , τσεκούρια και  σπέρνοντας  με ακρωτηριασμένα πτώματα τα πεδία των ηρωικών μαχών.

΄Οπως πάλι σήμερα   στον ΄Εβρο, που  ο ελληνικός στρατός   δίνει αυτή την ώρα  τον “υπέρ πάντων αγώνα”, για τη εξόντωση των αλλοπίστων εχθρών,  του εσμού των προσφύγων . Πάλι,  ο αρχάγγελος Μιχαήλ, δεν μπορούσε να λείψει.  Και ως ΄Ελληνας αξιωματικός ,  κυκλοφορεί  ινκόγκνιτο    στο μέτωπο , την μεν  ημέρα  πολεμών τον  αδυσώπητο εχθρό,  τη δε νύχτα παρουσιάζεται με καταματωμένη τη στολή και τα σιρίτια  στο θρόνο του Ιησού Χριστού στα Ουράνια και δίνει αναφορά για σκοτωμένους   από  τη σπάθα του ,αλλά και από τις …παράπλευρες απώλειες, όπως πόσα προσφυγόπουλα κοκάλωσαν από το κρύο ή ξεψύχησαν  από την πείνα. ΄Ετσι και  ο ίδιος  δε χρειάζεται πάντα να βάφει τη  βαριά και κοφτερή χαντζάρα  του  με αίμα    σε τρυφερά λαιμούδια.

Μάρτυς του φοβερού θαύματος ο  Εβρίτης ιερέας-Σαμαρείτης που νυχθημερόν και τούτος   αλωνίζει  στη μεθόριο   με το πετραχήλι  κρεμασμένο και το  καλάνσικοφ υπό μάλης και  στέκεται ατρόμητος απέναντι από το πλήθος των εχθρών, ευλογώντας τους ημέτερους και  διαβάζοντας κατάρες, αναθέματα και αφορισμούς   κατά των απίστων , που   ντε και καλά βάλθηκαν  να παραβιάσουν τις..εστίες μας (σύμφωνα με  το “υπέρ βωμών και εστιών).

Λοιπόν, να σοβαρευτούμε; Δε γίνεται με τέτοια ζητήματα. Μόνο σοβαρότης δεν μπορεί να υπάρξει . Γιατί, αν θέσεις υπόψη των μεγαλόσχημων ρασοφόρων της…Πονηράς Συνόδου και  εν προκειμένω στον αρχιεπίσκοπο , το παραπάνω θαυματουργό πόνημα  του…διδάκτορα Βαρδάκα (Θου ,Κύριε),  θα σου πει …εν απολύτω σοβαρότητι πως, “εντάξει υπάρχουν και στη θρησκεία ανόητοι και φαιδροί”. Μπορεί και να τον” έστελνε  στον αγύριστο” τον διδάκτορα,που αν  και τοιούτος, γράφει  τέτοιες ανοησίες .  Είμαι  σίγουρος πως έτσι θα έκανε  ο  Ιερώνυμος, ως …σοβαρός θρησκευτικός  ηγέτης τούτος.

Αλλά ,όχι, Μακαριώτατε,  ή πώς αλλιώς σας προσφωνούν. ΄Οχι, δεν είναι έτσι.

Δεν είναι ασόβαρος και γελοίος μόνο ο Βαρδάκας. Κι εσείς όλοι στο Ιερατείο τον συναγωνίζεστε. ΄Οταν βγαίνετε  προκλητικά και θρασύτατα και  ανακοινώνετε , εν πλήρη  ανευθυνότητι  πως δεν υπάρχει   πρόβλημα,  αν  βάλεις  το κουτάλι του παπά στο δικό σου στόμα, που πριν το είχε χώσει ο ίδιος ιερεύς στον καταπιόνα  άρρωστου από φυματίωση, ηπατίτιδα, γρίπη,  κορονοϊνό .  Και πως το κρασί και το ψωμάκι στο κουτάλι, δεν είναι τέτοια αλλά…”αίμα και σώμα το Χριστού”. ΄Ολα τούτα,  πέρα από συμβολικά και κανιβαλιστικά , είναι  και ανόητα κι    αστεία.

Αλλά πρωτίστως είναι επικίνδυνα.  Και αν παραδεχτείτε  πως όντως είναι παλαβό το θαύμα του Μχαήλ που καλπάζει στα σύνορα στον ΄Εβρο , αντί πάνω  σε βαρβάτο άτι, όπως παλιότερα , τώρα σπιντάροντας   το  βαρύ του   4Χ4 τζιπ και… τρώει τη σκόνη του ο  ευσεβής  ιερέας , αλλά είναι σοβαρό  το δικό σας ,το εξίσου τρελαμένο θαύμα πως η θεία κοινωνία σκοτώνει τους ιούς(!), είστε άπαντες για δέσιμο και  “σίδερα”. Αυτή είναι η αλήθεια.

Λέμε,λοιπόν εμείς από δω μετά  ιστορικού λόγου και γνώσεως  πως είστε και φαιδροί και τρελαμένοι και ανόητοι και επικίνδυνοι. Κανονικά, ούτε στους δρόμους δεν θα έπρεπε  να κυκλοφορείτε. Εκτός από επικίνδυνοι γενικώς …φοβίζετε βρέφη και μωρά, που σας βλέπουν μαυροφούστανους  και τρομαγμένα κρύβονται στον κόρφο της μανούλας τους.

Αλλά δεν είναι μόνο οι παπάδες. Ζούμε σε μια χώρα, που στον 21ο αιώνα το Σύνταγμά της ξεκινάει έτσι:  “Εις το όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος”!  Κι εγώ , ως ιστορικός, όχι ως πολίτης ερωτώ. Ποια είναι αυτή η  ομοούσια  και…σιαμαία  Τριάδα, και πού τη συναντάμε ιστορικά; Κι αν δεν τη συναντάμε και είναι μόνο φαντασία,φανατισμός και τύφλα, τι δουλειά έχει να την   βάζουμε   επικεφαλίδα στο σημαντικότερο και σοβαρότερο  κείμενο μιας πολιτείας, όπως είναι Σύνταγμα;  Μιλάμε για τον  υπέρτατο  κανόνα της χώρας και υποτίθεται πως στόχος του  βασικός είναι η προάσπιση  των δικαιωμάτων του πολίτη με πρώτο το δικαίωμα στη ζωή, την ελευθερία, τα οποία, όμως, προσβάλλονται και  επιβουλεύονται, εκτός των άλλων από τύπους  σαν τα ιερατεία ,που υπηρετούν την παράνοια,την ανοησία και το φανατισμό.

Σοβαρευτείτε  στην εξουσία. Εδώ και τώρα, συμφωνήστε άπαντες οι πλευρές οι στη Βουλή των Ελλήνων να  αναθεωρηθεί  το Σύνταγμα, να  καταστεί αξιόπιστο,σύγχρονο και πολιτισμένο, όπως δεν είναι τώρα με αυτά τα θρησκευτικά τσιτάτα που το  εξευτελίζουν.  ΄Η μήπως είμαστε θεοκρατικό κράτος και σεμνύνεστε κιόλας  γι΄αυτό;

Παράλληλα,  κάντε “σπιναλόγκες”  για τις θρησκείες. Ξεκινήστε διαφώτιση στα σχολεία.Πετάξτε έξω από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα  θρησκευτικά και ρασοφόρους.  Είναι κατάρα, είναι μέγας κίνδυνος για το παιδί.  Αφύσικα  και παράλογα όλα τούτα για την εποχή μας.

2. ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΤΑ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ
Εισαγγελέας Αρείου Πάγου για κορωνοϊό: Ποινικές κυρώσεις σε όσους παραβιάζουν τα μέτρα περιορισμού

111Εγκύκλιος του εισαγγελέα του ΑΠ

Οι εισαγγελείς στον ΄Αρειο Πάγο,θα στείλουν να συλλάβουν και τον Ιερώνυμο με τους λοιπούς ρασοφόρους στην…  Πονηρά Σύνοδο που διέπραξε καραμπινάτο το έγκλημα της  έκθεσης σε κίνδυνο ζωής με την προπαγάνδα  περί μη επικινδυνότητας  της…θείας μετάληψης;

Αλλά πως να τους συλλάβετε;  Κι εσείς ανεβαίνετε στις έδρες και πάνω από τα κεφάλια σας κρέμεται ένας…Εσταυρωμένος!    Να έλεγα πως είναι συμβολικό ,επειδή κι εσείς “σταυρώνετε” κάθε φορά τη θεία Δίκη και τη Νέμεση,  να το δεχόμουν. Αλλά  είναι μια ανιστόρητη τύφλα.

Και τί να πεις για μια χώρα που Υπουργός στο πιο κρίσιμο  υπουργείο,αυτό της Παιδείας, είναι μια  θεούσα  κυρία, με σύμβουλο έναν ιεροψάλτη ,που υποδύεται  και το  γλωσσολόγο;

Ντροπή!

3. ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
Αγρίεψε ο Τσίπρας απέναντι στον Ερντογάν -Το παρασκήνιο που εξηγεί τη στάση του

Ο Αλέξης Τσίπρας στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

Μπράβο, Αλέξανδρε! Αντάξιος ,ως αρχηγός της μείζονος…Αριστερής  Αντιπολίτευσης . ΄Οπως και ο ακροδεξιός  πρωθυπουργός της χώρας. Μη μείνεις εσύ απ΄έξω από το εθνικιστικό ντελίριο.

Και δε μου λες; Τώρα σε τι διαφέρεις εσύ από τον  ” Κούλη”; Στα εύκολα;  Ικανοποιήθηκες που απολογήθηκες  γονυπετής στον Ελληνάρα  Μπογδάνο;  Σε είχε  κατηγόρησε ως άπατρι και προδότη.

Οπότε, “εάν  το άλας μωρανθή, εν τίνι αλισθήσεται;”   Και ποιος ποδοπάτησε το “αλάτι” της Αριστεράς, Αλέξη,  που έδινε νοστιμιά  και λόγο ύπαρξης    στη ζωή των  ανθρώπων της από  δω μεριάς;

Αίσχος!

 

4. Πρόσκληση ορκωμοσίας της νέας ΠτΔ -Η Σακελλαροπούλου ζήτησε να γράψουν Κατερίνα και όχι Αικατερίνη

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου

Μικρό , αλλά καλό σημάδι για αρχή. Σκέφτομαι , και λύνομαι στα γέλια ,το εξής: Ασφαλώς,  θα στείλουν την πρόσκληση και στον π.πρόεδρος της Δημοκρατίας ΚΥΡΙΟΝ ΧΡΗΣΤΟΝ ΣΑΡΖΕΤΑΚΗΝ. Και..ω, ρε  φάση που θα παιχτεί.   Θα πάθε συγκοπή ο…ανάδελφος ΄Ελλην, όταν βάλει τα γυαλιά και δει αυτό το “Κατερίνα” που βγάζει και προεδρικό μάτι.

Μπράβο, κυρία μου, πάντως !(Κι ας έχουμε “προηγούμενα” οι..δυο μας από το ΣτΕ).

5. Κορωνοϊός: Πρώτος νεκρός στην Ελλάδα -Ποιος ήταν ο Μανώλης Αγιομυργιαννάκης από την Αμαλιάδα

Μανώλης Αγιομυργιαννάκης, ο πρώτος νεκρός στην Ελλάδα από τον κορωνοϊό

΄Εχασε τη μάχη να κρατηθεί στη ζωή ο 66χρονος από την Αμαλιάδα που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείο Ρίου, έχοντας προσβληθεί από τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα patrisnews.com, πρόκειται για τον Μανώλη Αγιομυργιαννάκη περιφερειακό σύμβουλο που ζούσε στην Αμαλιάδα και το τελευταίο διάστημα πάλευε να κρατηθεί στη ζωή. Δυστυχώς σήμερα τα ξημερώματα εξέπνευσε και αποτέλεσε τον πρώτο θάνατο από τον covid-19 στην Ελλάδα. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αγιομυργιαννάκης ήταν ένας από τους εκδρομείς που είχε ταξιδέψει στους Αγίους Τόπους που επέστρεψαν με τον κορωνοϊό.

Ο Μ. Αγιομυργιαννάκης, Κρητικός στην καταγωγή, αλλά πολιτογραφημένος Αμαλιαδίτης στις συνειδήσεις όλων, γεννήθηκε στο Ηράκλειο, μέλος πολύτεκνης οικογένειας. Σπούδασε στο μαθηματικό τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών. Μετά τη στρατιωτική του θητεία εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Αμαλιάδα, τόπο καταγωγής της συζύγου του, με την οποία απέκτησε 3 παιδιά.

Υπηρέτησε ως καθηγητής και διευθυντής σε σχολεία του Πύργου –Αμαλιάδας-Χαβαρίου Κεραμιδιάς – Γαστούνης και δίδαξε στο Κοινωνικό φροντιστήριο του Δήμου Ήλιδας. Συνταξιοδοτήθηκε μετά από 33 χρόνια εκπαιδευτικής υπηρεσίας.

Εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ το 1974 και από τότε κατείχε πολλές και καίριες εκλεγμένες θέσεις επί σειρά ετών. Παράλληλα, εκλεγόταν επανειλημμένως στα συνδικαλιστικά όργανα των εκπαιδευτικών.

****

Βρε, άνθρωπε του θεού, ολόκληρος μαθηματικός, Λυκειάρχης εσύ, υποτίθεται σοβαρός άνθρωπος και μού τρεχες  “χατζής” στους  ΄Αγιους  Τόπους;

Χάνω πάσα ιδέα για τους …μαθηματικούς. Ούτε…φιλόλογοι και θεολόγοι να ήταν. Εγώ ήξερα πως μόνο αυτοί οι δυο κλάδοι στην Εκπαίδευση  μαστίζονται  συνήθως από θρησκοληψία.  Κολλήσατε και οι μαθηματικοί;

 

6. Η Σάρον Στόουν έγινε 62 ετών -Η τούρτα έκπληξη για τα γενέθλιά της και το βίντεο από το εσωτερικό του σπιτιού της

Η Σάρον Στόουν με κοντά μαλλιά και μαύρο τοπ

Επένδυσε στο …αιδοίο  της η Σάρον και όχι μόνο έβγαλε εκατομμύρια, αλλά  έγινε και  σύμβολο του αχαλίνωτου   σεξουαλικού κυνηγητού.

Αλήθεια,  θα βάλει στην τούρτα  δίπλα  και εκείνο  το θρυλικό  άσπρο βρακί της που έδειχνε με τα ανοιχτά μπούτια στο  “Βασικό ένστικτο”; Να το βάλει, τουλάχιστον,  μήπως και αντιληφθεί  πως , σύμφωνα με τους νόμους της αγοράς της βιομηχανίας του  τσίτσιδου ,που υπηρέτησε πιστά εφηβιόθεν,  … δεν είναι πια ούτε καν 40άρα, για να συνεχίζει… να βγάζει μπούτι.