ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ-ΡΩΣΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ: ΟΙ ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ

 

the-advocate-o-poutin-einai-o-xitler-tou-2014

1. ΟΗΕ: Εγκλήματα πολέμου από το Ισλαμικό Κράτος

Το Ισλαμικό Κράτος διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και εγκλήματα πολέμου σε ευρεία κλίμακα στα εδάφη που έχει υπό τον έλεγχό του στη Συρία, υποστηρίζει η Επιτροπή Έρευνας για τα Εγκλήματα στη Συρία που συγκροτήθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη.
Στην πρώτη έκθεσή της για την τζιχαντιστική οργάνωση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, η Επιτροπή καταγράφει μια μακρά σειρά εγκλημάτων που βασίζονται στις πληροφορίες που έδωσαν 300 θύματα και αυτόπτες μάρτυρες, άνδρες, γυναίκες και παιδιά που διέφυγαν ή ζουν ακόμη στη βορειοανατολική Συρία.
Μεταξύ άλλων γίνεται λόγος για μαζικές σφαγές σε βάρος θρησκευτικών και εθνικών μειονοτήτων, αποκεφαλισμούς, σεξουαλική δουλεία και αναγκαστικές εγκυμοσύνες.
Οι ειδικοί που μετέχουν στην επιτροπή ζητούν από τη διεθνή κοινότητα να εξασφαλίσει ότι οι διοικητές του ΙΚ που είναι ένοχοι για εγκλήματα πολέμου θα προσαχθούν στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.
“Με τις μαζικές εκτελέσεις των αιχμαλώτων μαχητών και πολιτών έπειτα από επιθέσεις, τα μέλη του ΙΚ διέπραξαν στυγερές παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και το έγκλημα πολέμου της μαζικής δολοφονίας” υπογραμμίζεται στην έκθεση.
Ξένοι μαχητές, πολλοί από τους οποίους στρατολογήθηκαν παρακολουθώντας βίαια βίντεο, έχουν διογκώσει τις τάξεις του ΙΚ και κυριαρχούν στην ηγεσία του. “Οι διοικητές του ΙΚ ενεργούν σκοπίμως, διαπράττοντας αυτά τα εγκλήματα πολέμου (…) είναι ποινικά υπεύθυνοι”, σημειώνεται στο κείμενο όπου υποστηρίζεται ότι ο ηγέτης των τζιχαντιστών, ο Άμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, ασκεί την “απόλυτη εξουσία”.

2.ΟΥΚΡΑΝΙΑ: ΟΛΜΟΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΠΕΝΤΑΧΡΟΝΗ

Ένα κοριτσάκι πέντε ετών σκοτώθηκε σήμερα, 14/11/2014, εξαιτίας της ρίψης ενός όλμου στην περιοχή Λουγκάνσκ, την οποία ελέγχουν κατά το μεγαλύτερο μέρος της οι φιλορώσοι αυτονομιστές αντάρτες, ανακοίνωσαν οι αρχές στο Κίεβο, επιρρίπτοντας την ευθύνη για τον θάνατο αυτό στους αντικαθεστωτικούς μαχητές.

«Οι μαχητές της αυτοανακηρυγμένης δημοκρατίας του Λουγκάνσκ οι οποίοι είχαν λάβει θέσεις στο Σλοβιανοσέρμπσκ έπληξαν με ένα ολμοβόλο το χωριό Τριοχιζμπένκα. Ένα κοριτσάκι πέντε ετών σκοτώθηκε, η μητέρα του τραυματίστηκε πολύ σοβαρά», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού Αντρίι Λισένκο. Ο ίδιος έκανε επίσης λόγο για μια απώλεια στις τάξεις του στρατού.Το χωριό Τριοχιζμπένκα, το οποίο βρίσκεται υπό τον έλεγχο δυνάμεων πιστών στο Κίεβο, βρίσκεται σε απόσταση περίπου 2 χιλιομέτρων από τις θέσεις των αυτονομιστών.Ο θάνατος του κοριτσιού και ο τραυματισμός της μητέρας του σημειώθηκε καθώς μετέβαιναν σε ένα νοσοκομείο, ανέφερε ο κυβερνήτης της περιοχής, ο Γκενάντι Μόσκαλ, ο οποίος παραμένει πιστός στο Κίεβο.

«Ο ένας από τους όλμους» που ερρίφθησαν «εξερράγη σε μικρή απόσταση» από το σημείο όπου βρίσκονταν, είπε ο Μόσκαλ και πρόσθεσε ότι Ουκρανοί στρατιωτικοί προσπαθούν να διακομίσουν την βαριά τραυματισμένη μητέρα σε ένα νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τον Μόσκαλ, το χωριό «Τριοχιζμπένκα είναι ένας από τους μόνιμους στόχους των ανταρτών από τις θέσεις όπου βρίσκονται, σε απόσταση δύο χιλιομέτρων».

«Γνωρίζουν ότι βρίσκονται ακόμη άμαχοι εκεί, αλλά βάλλουν με όλμους και με εκτοξευτήρες ρουκετών Γκραντ», κατήγγειλε ο ίδιος.

Η κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία, η οποία ελέγχεται από τους φιλορώσους, επιδεινώνεται τις τελευταίες ημέρες, γεγονός που εγείρει φόβους περί επανόδου της περιοχής σε έναν γενικευμένο πόλεμο, ιδίως μετά την είσοδο αρμάτων μάχης και στρατευμάτων από τη Ρωσία που το NATO υποστήριξε ότι έχει επιβεβαιώσει.

Η Μόσχα —η οποία αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή της στη σύρραξη που κατά τους υπολογισμούς του ΟΗΕ έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 4.000 ανθρώπους από τα μέσα του Απριλίου— διέψευσε κατηγορηματικά τις πληροφορίες αυτές.

Βλέπει διαφορές μεταξύ Ρώσων και Τζιχαντιστών ο ΟΗΕ  και οι απανταχού της γης υποστηρικτές του  δικτάτορα Πούιν; Και γιατί ο τυφλός Ισλαμισμός είναι χειρότερος από τον τυφλό ρωσικό εθνικισμό-ναζισμό;

Εδώ και τώρα να κινηθούν οι διαδικασίες του Διεθνούς ποινικού δικαστηρίου και για τους επικεφαλής του Ισλαμικού και του Ρωσικού κράτους, αλλά και κατά των φανατικών οπαδών των δύο παρανοϊκών ηγετών, γιατί έχουν διαπράξει και διαπράττουν ανήκουστα εγκλήματα.

Είναι το ίδιο επικίνδυνοι, το ίδιο ένοχοι.