Το «τρύπημα της αγελάδας ή οι υπέροχες συνέπειες του εμβολιασμού»

1. Πυρ ομαδόν για τις απειλές περί απολύσεων ανεμβολίαστων

Πυρ ομαδόν για τις απειλές περί απολύσεων ανεμβολίαστων

“Το Κομμουνιστικό Κόμμα κατηγόρησε εκ νέου την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να κρύψει τις εγκληματικές της ευθύνες της πανδημίας φορτώνοντας το «φταίξιμο» στους εργαζόμενους και «κάνοντας πλάτες» στην εργοδοσία για απολύσεις, με βάση και τις διατάξεις του πρόσφατου αντεργατικού νόμου.

«Η υποκρισία της κυβέρνησης γίνεται ακόμη μεγαλύτερη, λαμβάνοντας υπόψη ότι είναι η ίδια, που εδώ και ενάμιση χρόνο αγνοούσε τα αιτήματα των εργαζομένων για μέτρα προστασίας και υποχρεωτικά τεστ στους χώρους δουλειάς, με ευθύνη των επιχειρήσεων», προσθέτει το ΚΚΕ”

***

Για να καταλάβουμε. Με ποιους ακριβώς είστε το κόμμα  του εργατοπατερισμού;  Και με τους μεν και με τους δε, αποκλείεται.

Καθαρό ερώτημα.  Γιατρός, υγειονομικός, δάσκαλος, εργαζόμενος σε όμοιες και συναφείς ειδικότητες που αρνείται  να εμβολιαστεί, να  τιμωρείτε αυστηρά, ακόμα και με απόλυση η  όχι; Αφήστε τις δημαγωγίες  και τα  “ήξεις αφίξεις”,  σύντροφε  Κουτσούμπα.

Είστε με το παιδί  που ο ανεγκέφαλος  ανεμβολίαστος οπαδός  της Αποκάλυψης, θα μολύνει,  ασφαλώς,  αργά ή γρήγορα , με κίνδυνο και  να πεθάνει;  Είστε με τον ανόητο, τον ψεκασμένο, το φασίστα ; Ξεκαθαρίστε.

Λέμε. “Δυο καρπούζια δε γίνεται να κρατάτε στην ίδια μασχάλη”.

2. Νέες απειλές Πολάκη: Την άλλη φορά θα τα κάνουμε αλλιώς και στη Δικαιοσύνη

Ο Πολάκης απειλεί ότι η Δεύτερη Φορά Αριστερά «θα είναι αλλιώς, το μάθημα το πήραμε» | tanea.gr

Πολάκη,  για να μιλήσουμε στη γλώσσα σου, εσείς οι Κρητικοί  σεμνύνεστε πως “τιμάτε    τα παντελόνια που φοράτε”.  Εμείς δεν το έχουμε το ρητό  εντάξει στο δικό μας λόγο, ως εντελώς φαλλοκρατικό.   Αλλά δε είναι αυτό το θέμα μας.

Για να δούμε, λοιπόν,  σύντομα που θα γίνετε κυβέρνηση, θα τα  τιμήσετε τα… παντελόνια σας;  Θα στείλετε φυλακή τη λίστα των εγκληματιών που είναι μεγάλη και  έπρεπε  ήδη από χρόνια να  είναι φυλακή;

Μη λέμε ονόματα . Είναι γνωστά στο πανελλήνιο. Ξεκινήστε από  την αισχρή παρέα της Novartis και  φτάστε  στους ενόχους  των νεκρών της πανδημίας.

Μην κωλώσετε πάλι. Και προπαντός μη χρειαστείτε να συνάψετε  και νέα “Ομερτά” σαν εκείνη με τον Κώστα Καραμανλή. Θα είναι το τέλος σας.

Εμείς, σας περιμένουμε στη γωνία με το δίκανο.  Και τον… κόκορα ανεβασμένο. Μην τολμήσετε και κάνετε  πάλι πίσω.

________________________________

                            ΣΥΜΕΙΚΤΑ

1.α.  Κορονοϊός: Συγκετρώσεις αντιεμβολιαστών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Ηράκλειο

“Μάλιστα, εκτός από τα συνθήματα κατά των εμβολίων, οι συγκεντρωμένοι έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο, αλλά και το …«Χριστός Ανέστη».

Αντιστοίχως, στη Θεσσαλονίκη τραγούδησαν το «Μακεδονία Ξακουστή».

Στην Πάτρα συγκεντρώθηκε πάνω από 500-600 άτομα.

Συμμετείχαν, μάλιστα, υγειονομικοί και από τα τρία Νοσοκομεία της Πάτρας.

Ανάμεσα στους συγκεντρωμένους, υπήρχαν και καταστηματάρχες της πόλης”.

β. Ο Μαγιορκίνης απαντά στους «παρανοϊκούς ιδεασμούς» των αντιεμβολιαστών με ένα σκίτσο

“Με μια βρετανική γελοιογραφία άλλης εποχής, ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ Γκίκας Μαγιορκίνης επιχειρεί να καταδείξει πως ο φόνος, αλλά και οι παρανοϊκοί ιδεασμοί γύρω από τα εμβόλια δεν είναι πρωτοφανής υπόθεση της εποχής μας.

Την ώρα που η παγκόσμια κοινότητα πασχίζει να πείσει ολοένα και περισσότερους ανθρώπους να εμβολιαστούν έναντι του κορωνοϊού, ο Γκίκας Μαγιορκίνης θυμίζει πως η φοβία και οι υπερβολικές αντιδράσεις μερίδας της κοινής γνώμης απέναντι στην ιατρική δεν είναι καινούριο φαινόμενο.

Το έργο «τρύπημα της αγελάδας ή οι υπέροχες συνέπειες του εμβολιασμού», του γελοιογράφου Τζέιμς Τζίλρεϊ, δημοσιεύθηκε στις 12 Ιουνίου 1802 και απεικονίζει μια τρομοκρατημένη γυναίκα, η οποία περιβάλλεται από ανθρώπους που μετατρέπονται σε αγελάδες.

Οι παρανοϊκοί ιδεασμοί για τον εμβολιασμό είναι τόσο παλιοί όσο τα εμβόλια.

Αυτή η (ευρέως γνωστή) γελοιογραφία από το 1802 αποτυπώνει το πώς ο δαμαλισμός (δλδ ο εμβολιασμός με τον συγγενικό στην ευλογιά ιό της δαμαλίτιδας που προσβάλει της αγελάδες και προστατεύει από τον ιό της ευλογιάς) είχε εξάψει την φαντασία του κόσμου για παραμορφωτικές παρενέργειες.

Επειδή το εμβόλιο λοιπόν παρασκευαζόταν από ιό που μολύνει αγελάδες, οι ιδεασμοί έλεγαν για αγελαδόμορφες παραμορφώσεις.

200 χρόνια αργότερα ο ιός έχει εκριζωθεί χωρίς να υπάρχουν αγελαδόμορφοι άνθρωποι.

Μία θεωρία λέει ότι οι παρανοϊκοί αυτοί ιδεασμοί προκύπτουν από την ανάγκη να εκλογικευθεί ο φόβος που φυσικά προκύπτει από την ιατρική πράξη. Είναι πιθανώς μία ψυχολογική “άμυνα” απέναντι στον φυσικό φόβο της ιατρικής παρέμβασης.

Σε κάθε περίπτωση δεν είναι νέο φαινόμενο…

****

Το τσίρκο των σούργελων  και των ψωνισμένων.  Παρελαύνουν  σε δρόμους και πλατείες με τσίτσιδο το ανύπαρκτο μυαλό τους.

Κι αν μεν ήταν ακίνδυνοι, δε χρειάζονταν τίποτα παραπάνω από…κουδούνια. Τους τα κρεμάς  στο λαιμό και άστους να κουρεύονται. Δεν είναι, άλλωστε, οι μόνοι  αστείοι στις κοινωνίες των ανθρώπων.

΄Ομως, είναι απασφαλισμένη βόμβα.  Για μπαγλάρωμα. Κινούνται ανάμεσά μας, δίπλα στα παιδιά μας και ως ανεγκέφαλοι δεν έχουν τσίπα.  Δε λογαριάζουν παρά μόνο το γινάτι  ,τη χαζομάρα και την τρικυμία εν τω κρανίω   τους. Αλλά να είναι μόνο αυτά;

Είναι  ο  φασισμός στα φόρτε του.    Ο ατομικισμός στο κόκινο.   Σου λέει, “χέστηκα  για  το παιδί σου”!  Γραφικοί, παλαβοί, ναι.  Αλλά    και επικίνδυνοι λίαν.

Πάρτε τους με τις “πέτρες  και τα σκουπόξυλα” όπου τους βρείτε   Δείξτε την περιφρόνησή σας με κάθε τρόπο. Είναι  το μόνο που αξίζουν.

 

 

2.Τι απέγινε ο τελευταίος Κολοκοτρώνης, εγγονός του γέρου του Μοριά

Τι απέγινε ο τελευταίος Κολοκοτρώνης, εγγονός του

Τι απέγινε ο τελευταίος Κολοκοτρώνης, εγγονός του γέρου του Μοριά

“Στις 12 Ιουλίου 1913, ο Ταγματάρχης Γεώργιος Κολοκοτρώνης, εγγονός του Θεοδώρου Κολοκοτρώνη, σκοτώθηκε στην τελευταία μάχη του Β’ Βαλκανικού Πολέμου και ενταφιάστηκε στην τοποθεσία Ονιάρ Μαχαλά σε βουλγαρικό έδαφος.

Μια από τις βασικές εισηγήσεις μου, στο πλαίσιο του σχεδιασμού του Δήμου Τρίπολης για τα διακοσάχρονα της Εθνεγερσίας, ήταν να επαναπατρίσουμε τη σορό του από τη Βουλγαρία και το Σεπτέμβριο του 2021, στην πανηγυρική επέτειο Άλωσης της Τριπολιτσάς, να μεταφέρουμε τη σορό του, με τον ίδιο ακριβώς συγκλονιστικό τρόπο που ήρθαν από την Αθήνα στην Τρίπολη τα οστά του παππού του, Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, το 1930.

Συνοδεία του Πρωθυπουργού, των Αρχηγών όλων των κομμάτων, του Αρχηγού Στρατού και με την Προεδρική Φρουρά ως τιμητικό συνοδευτικό άγημα, να την τοποθετήσουμε στο λιτό ταφικό μνημείο των Κολοκοτρωναίων, που θα δημιουργούσαμε στην πλατεία Άρεως στην Τρίπολη, στο Πάρκο Φιλοδέντρων.

Η εισήγηση αυτή δεν μπόρεσε να υλοποιηθεί το Σεπτέμβριο του 2021, που θα γιορτάσουμε τα διακοσάχρονα από την άλωση της Τριπολιτσάς.

Εύχομαι ολόψυχα να υλοποιηθεί το Φεβρουάριο του 2028, που θα γιορτάσουμε τα διακοσάχρονα της απελευθέρωσης της πόλης από τις ορδές του Ιμπραήμ.

του Γεώργιου Πραχαλιά, ιστορικού ερευνητή, αξιωματικού εα του ΕΣ”

Πηγή: Μηχανή του Χρόνου

***

“Βάλανε το λύκο να φυλάει τα πρόβατα”.  Πραχαλιάς , λέει, αξιωματικός εα  του ΕΣ και…ιστορικός ερευνητής.  “Θού, Κύριε”!

Τι του λες τώρα του καραβανά;  Από πού και ως πού ιστορικός ερευνητής;  Τι νόμισε αυτός ο αχρείος πως είναι η  ιστορία;    “Λύσατε- συναρμολογήσατε το Μ1”;  Ποιος σε έχρισε ανόητε, ιστορικό ερευνητή της  εθνικιστικής  υστερίας;

Λοιπόν, για να βάζουμε τα ιστορικά πράγματα στη θέση τους. Αλλά και κάθε κατεργάρη στον πάγκο του, όταν ο ίδιος έχει το θράσος να αυτοαναγορεύεται σε κάποιον… δήθεν.

΄Αξιος ο εγγονός του Γέρο του Μωριά, ο  Γεώργιος Κολοκοτρώνης που “έπεσε μαχόμενος υπέρ πατρίδος”.  Τον σεβόμαστε.  ΄Ηταν τέτοιες εκείνες οι εποχές και  το καθήκον.  Ουδείς μπορεί να ερμηνεύσει την Ιστορία αποστασιοποιημένος από την εποχή που διαδραματίζονται  τα ιστορούμενα. Και οι καιροί εκείνοι ήταν όντως ημέρες  θυσιών αγώνων και αίματος.

΄Ομως,  η ιστορική αλήθεια είναι πολύπλευρη. Δε βλέπει η Ιστορία μόνο με το ένα μάτι. Τα έχει …14 και έχει άπλα και ξαστεριά στην ορατότητά της.

Και  η άλλη αλήθεια  είναι  πως  στην πανηγυρική επέτειο Άλωσης της Τριπολιτσάς, που προγραμματίζουν τον προσεχή Σεπτέμβριο, για να φέρουν τα οστά του παλικαριού στην Τρίπολη, είναι χρέος  να ακουστεί και τούτο:  Αυτή η άλωση  πρόσθεσε  με μια από τις πιο μαύρες σελίδες  στην  ελληνική Ιστορία.  Μετά  την   πολιορκία της πόλης ,το Σεπτέμβρη  του 1821 και την άλωση λίγο αργότερα, επακολούθησε  μια πρωτοφανής γενοκτονία του τούρκικου πληθυσμού  από τους πολιορκητές  ΄Ελληνες  που όμοιά της σε εκείνα  τα χώματα είχε  να συμβεί από τα Ορλωφικά, όταν οι Τούρκοι,  τούτη τη φορά, σφαγιάσανε ολόκληρο τον ελληνικό ,ανδρικό πληθυσμό της Πελοποννήσου.

Μόνο αν ειπωθεί ΟΛΗ  η αλήθεια, θα αναπαυτούν και τα κόκαλα του  Γεώργιου Κολοκοτρώνη.΄Αλλωστε, για τέτοια ιδανικά πολέμησε και ο ίδιος. Και προπαντός για να είναι ελεύθερες οι σελίδες της Ιστορίας  να διδάσκουν τις γενιές την αληθινή Ιστορία. Μακριά από εθνικισμούς και μίση, που φέρνουν νέο  αίμα και οικτρές γενοκτονίες.

3.Διδάκτορας των μαθηματικών στο Παρίσι ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος

“Την Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021 στις 10.00 π.μ, σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος υποστήριξε ενώπιον επιτροπής αποτελούμενης από τους Καθηγητές και Καθηγήτριες   Michel Broué, Université de Paris, (Πρόεδρο τη Επιτροπής), Frédéric Charve, Université de Paris-Est Créteil, (Εξεταστή), Isabelle Gallagher, Université de Paris Diderot, (Διευθύντρια της Διατριβής),  Anne-Laure Dalibard, Sorbonne Université, (Εισηγήτρια),  Pierre-Gilles Lemarié,  Université d’Evry, (Εισηγητή), Georges Skandalis, Université de Paris, (Εξεταστή),  την Διδακτορική του Διατριβή  με θέμα, «Η  επίλυση των εξισώσεων των Navier-Stokes χωρίς κατακόρυφο ιξώδες».

Μετά το πέρας της υποστήριξης, η Επιτροπή συνεδρίασε και επέστρεψε με τον Πρόεδρο της να ανακοινώνει ότι ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος ομόφωνα ανακηρύσσεται Διδάκτορας της Επιστήμης των Μαθηματικών του Πανεπιστημίου του Παρισιού. Όλη η διαδικασία της υποστήριξης και της συνεδρίασης έγινε με την χρήση εφαρμογής τηλεκπαίδευσης. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που ένας κρατούμενος καταφέρνει να ολοκληρώσει όλους τους κύκλους σπουδών μέσα στην φυλακή και είναι επίσης η πρώτη φορά, τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Γαλλία, που μια διδακτορική διατριβή εκπονείται και υποστηρίζεται εξ ολοκλήρου στην φυλακή και μάλιστα υπό εντελώς απαράδεκτες συνθήκες”.

***

Είναι πολύ αργά ,αλλά έστω και τώρα η ελληνική πολιτεία οφείλει να  ελευθερώσει τους πολιτικούς κρατούμενους της 17Ν.  Είμαστε οι πρώτοι  εδώ που το ζητήσαμε κάποια χρόνια πριν.

Σε όλες τις χώρες, όπως στην Ιταλία, όπου υπήρχε ένοπλος  λαϊκός αγώνας τα μέλη εκείνων των οργανώσεων έχουν αποφυλακιστεί.  Εξαίρεση ,όπως σε όλα τα  αρνητικά, η Ελλάδα,

Ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος είναι  “παιδί” των φλογισμένων εποχών του Μάη του ΄68.   Και αντάρτης ο πατέρας του. ΄Ηταν, επομένως, προδιαγεγραμμένη η ιδεολογική του πορεία.

Η νέα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, οφείλει να δώσει λύση και στο πρόβλημα αυτό των έγκλειστων στις  φυλακές πολιτικών κρατουμένων. Δεν το έκανε στη προηγούμενη θητεία του.  Αυτές οι αποφυλακίσεις πρέπει να είναι από τις πρώτες προτεραιότητες του Αλέξη Τσίπρα. ΄Εχει κι αυτή την ιστορική ευθύνη.