Αθηνών-Λαμίας χτες.Ακριβώς, όπως λέμε…Sungstradgarden Park Στοκχόλμης-Sodertalije!

Η «άριστη» κυβέρνηση που θάφτηκε σε 5 πόντους χιόνι.

“Αλλά για όλα αυτά οι υπουργοί και η πλειοψηφία των φίλα προσκείμενων στην κυβέρνηση Μέσων Ενημέρωσης δεν είδαν τίποτα.

Την ευθύνη σύμφωνα με αυτά τη φέρει ένας τροχονόμος και ίσως κάποιοι στην ΕΛΑΣ. Απολύτως κανένας άλλος. Ο ίδιος μάλιστα ο Πρωθυπουργός ζήτησε να αρχίσει έρευνα για να βρεθεί ο περί ου λόγος τροχονόμος. Μάλιστα βρήκαν άμεσα τον ένοχο και καρατόμησαν τον διοικητή του Β΄ Τμήματος Αυτοκινητοδρόμων Αττικής.

Και το επιτελικό κράτος; Οι αρμόδιοι υπουργοί; Ο πρωθυπουργός; Μα αυτοί δεν έχουν λόγο. Ο κρατικός μηχανισμός λειτουργεί αυτόνομα στην Ελλάδα. Με οποιαδήποτε κυβέρνηση. Άρα οι κυβερνητικοί παράγοντες είναι άμοιροι ευθυνών.

Σήμερα, επί της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Όχι το καλοκαίρι του 2018, που οι ακραίες καιρικές συνθήκες, όπως παραδέχτηκαν σε επόμενο χρόνο οι ίδιοι, έκαψαν μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα το Μάτι.

Τότε έφταιγε αποκλειστικά και μόνον ο Τσίπρας και η Δούρου. Ουδείς άλλος. Ούτε η Τροχαία που έστειλε τα αυτοκίνητα στον παραλιακό δρόμο όπου εγκλωβίστηκαν και κυρίως σε καμία περίπτωση οι ακραίες καιρικές συνθήκες.

Οι κυβερνώντες αποσείουν από πάνω τους μετά βδελυγμίας όλες τις ευθύνες για την κατάσταση που δημιουργήθηκε στην Αθηνών-Λαμίας με πέντε, κυριολεκτικά πέντε, πόντους χιόνι. Δεν φταίει ο κρατικός μηχανισμός που δεν κινήθηκε, δεν φταίει ο νέος περιφερειάρχης που δεν δραστηριοποιήθηκε άμεσα ώστε να κινηθούν οι αλατιέρες και προπαντός δεν φταίει ο Κυριάκος Μητσοτάκης που κοίταγε το χάος στην εθνική οδό και δεν σήκωσε το τηλέφωνο να ξυπνήσει τους αρμόδιους υπουργούς του.

Και τα κανάλια. Μα γιατί έγινε κάτι σοβαρό; Είχαμε νεκρούς; Λίγες χιλιάδες συμπολίτες μας ταλαιπωρήθηκαν, δεν έγινε και τίποτα. Υπομονή συνέστησε ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής ο νεώτερος. Άλλωστε όπως αποκάλυψε και «σοβαρός δημοσιογράφος» ο Μητσοτάκης, προπαγανδίστηκε και ψηφίστηκε για να φύγει ο Τσίπρας. Τίποτε παραπάνω. Κάτι που φαίνεται σε κάθε πράξη αυτής της κυβέρνησης.

Documento

*****

΄Ηρεμα. Με λογική και σοφία. Αλλιώς, είναι σαν να περιμένουμε (ευχόμαστε), πότε θα παραπατήσει η κυβέρνηση,γα να εισπράξουμε το κομματικό κόστος.

Χτες ,δεν υπήρξε  κάτι περίεργο, απρόσμενο, ξένο στο χαρακτήρα και τη συμπεριφορά μιας ακροδεξιάς με έντονα χρυσαυγίτικο προσανατολισμό κυβέρνησης.  Μόνο να σκεφτεί κανείς πως έχουμε πρωθυπουργό στη  χώρα τον Υιο  του Κων/νου Μητσοτάκη!  Ο ίδιος χωρίς προσωπικότητα, ιδιαίτερα προσόντα , “μόρφωση”. Είναι ό,τι είναι, μόνο και μόνο,  ως μέλος της “φαμίλιας”.

Από κει και πέρα,δείτε ποια στελέχη  του ΛΑΟΣ και της Ν.Δ συνθέτουν το παζλ της σημερινής κυβέρνησης. Γεωργιάδης, Βορίδης,  Πικραμένος, Χρυσοχοϊδης,  Κικίλας,  για να μείνουμε στους πλέον “εκτεθειμένους” και “ξεβράκωτους” ηθικά στην κοινή θέα.

 Αλλά και  για ποιο άλλο λόγο, πλην της …μάσας,  μια καπιταλιστική κυβέρνηση σκίζεται να πιάσει το πόστο,αν όχι για να εξαπατήσει,να κλέψει, να αδικήσει; Είπαμε,πως ο Δεξιός, οπαδός και στέλεχος, είναι σαν το σκορπιό του μύθου.  ΄Εχει  το κακό, την απάτη, την κλοπή  το ψεύδος στο αίμα του. Πρωτίστως,  γατί δεν έχει αξιοπρέπεια και ηθικούς  φραγμούς. Ολα “ξέφραγο αμπέλι” στο διεστραμμένο  μυαλό του.

΄Ο,τι έγινε χτες ήταν η κορυφή του παγόβουνου. Και αναμενόμενο. ΄Οταν μια κυβέρνηση διαθέτει  στο σόου “Εξάρχεια” 5.000 αστυνομικούς  στηνα  ειρηνική πορεία της 17Ν (λογαριάστε μισθούς και επιδόματα), για να παίξει στους Νοικοκυραίους ζωντανό το  έργο “Νόμος και Τάξη” και δεν έχει την πρόνοια και το ενδιαφέρον  να στείλει από  διόδια  Αφιδνών ως το Κάστρο Βοιωτίας   10  τροχονόμους να γυρίζουν πίσω ή να ακινητοποιούν  νταλίκες και φορτηγά, σταματήστε να παριστάνετε τους έκπληκτους Δε μιλάμε μόνο για κρετίνους. Αλλά για εγκληματίες Κρετίνους.*

Και φυσικά, δε θα μπούμε στο παιχνίδι  άλλων να κάνουμε σύγκριση Τσίπρα-Μητσοτάκη και ποιος είναι ο καλύτερος να … πηδήξει χωρίς  απώλειες τέτοια παλούκια. Φτηνή, κομματική πολιτική.  Και αδιάφορη, πλην των οπαδών ,που τρέφονται από τέτοιες συγκρίσεις.

 

΄Εχω ζήσει σκληρούς χειμώνες  στην Ουκρανία, Ουγγαρία, Τσεχία,  Ρουμανία, Σουηδία κι αλλού. Μιλάμε για -20 βαθμούς θερμοκρασία  και χιόνι…2 μέτρα.  Ουδέποτε είχα πρόβλημα στις μετακινήσεις μου. Δούλευαν τα εκχιονιστικά ρολόι  και οι δρόμοι ήταν το πρωί λαμπίκος. Κεντρικοί ,επαρχιακοί.

 Θυμάμαι ένα ταξίδι Πράγα-Αθήνα σε βαρύ χειμώνα, κάτι χρόνια πριν . Αεροπλάνο δεν πετούσε 10 μέρες. Πήρα λεωφορείο. Ως τα ελληνικά  σύνορα, παντού ελεύθερος  ο δρόμος .Και δίπλα στο δρόμο, βουνό τα χιόνια. Στην Ελλάδα, μόλις μπήκαμε , “καλοκαίρι”,καθαροί οι δρόμοι . Αλλά, με το πού περάσαμε τη Λαμία,  ψιλοχιόνιζε.  Ως τη  Μαλακάσα ,που φτάσαμε , το είχε στρώσει ως  5 πόντους. Ακινητοποιηθήκαμε.  Μπροστά τίγκα η άσφαλτος  με διπλωμένες  νταλίκες , φορτηγά. Περιμέναμε πάνω από 15 ώρες! Καμιά υπερβολή. 15 ολόκληρες ώρες,  15 λεπτά από την Αθήνα!

Λέγανε τότε,έτσι είναι η Ελλάδα. Ανοχύρωτη , γιατί δεν είχε λόγους να αγοράζει τέτοιους  εξοπλισμούς, “χαρά θεού” και το χειμώνα η χώρα! Αργότερα, μάθαμε, αγοράσανε εκχιονιστικά και αλατιέρες , όπως όλες οι πολιτισμένες χώρες.

Σήμερα, όντως όλοι οι δήμοι και οι εθνικές οδοί  έχουν  εκχιονιστικά, ρίχνουν αλάτι , κάνουν  τα απαραίτητα σε χιονιά.  Τότε, γιατί έγινε αυτό το μπάχαλο  χτες;

Είπαμε. Μια κυβέρνηση που κοιτάζει να βγάλει ακόμα λίγους μήνες, πάση θυσία και να βουτήξει  ,όσα μπορεί περισσότερα, δεν έχει μυαλό για (προ)σχέδια, συντονισμό, εκτέλεση. 10 τροχονόμοι  να  υπήρχαν χτες και   να σταματάνε τις λίγες νταλίκες και τα αυτοκίνητα χωρίς  αλυσίδες  στα διόδια Αφιδνών και  Τραγάνας,   όλη η Εθνική  Αθηνών -Λαμίας  ( τουλάχιστον ως το Κάστρο ) θα ήταν ,όπως  καταχείμωνο και κάθε ημέρα,   η  δημοσιά…  Kungstradgarden Park Στοκχόλμης -Sodertalije .

Μόνο που η Σουηδία, εκτός από κράτος, διαθέτει και συνειδητοποιημένους πολίτες. Δεν είναι  γενικώς …Ελλαδισταν.

Και μην ξεχνάμε  να …υμνήσουμε πάλι  τον ελληνικό Τύπο,που και χτες, όπως πάντα, στάθηκε στο ύψος της αποστολής του, ειδικά οι φυλλάδες και τα  πορνοκάναλα κάποιων  πρεζέμπορων, Αλαφούζων και Κυριακού. ΄Εδωσαν όντως ρεσιτάλ εξάρτησης, διαπλοκής, απάτης, βρωμιάς. Η απόλυτα σωστή  και αντικειμενική πληροφόρηση!

Πείτε μου ένα λόγο για να κυκλοφορούν τα ΝΕΑ,  ΤΟ ΒΗΜΑ  ή να εκπέμπουν  πρόγραμμα ο Σκάι και ο ΄Αλφα. Πλην  ενός  βέβαια. Γα να  μπουκώνουν με ναρκοευρώ οι “Παπαχρήστοι” , οι  ” Πρετεντέρηδες ” και τα  λοιπά …καλόπαιδα του συναφιού.

Μην  το ψάχνετε!

 

 

(” Αντε και καλή πρωτοχρονιά με κέφι και χαρά!)

 

΄