ΟΙ “KAPA RESEARCH” ΣΕ ΡΟΛΟ ΚΑΙ ΠΑΡΟΞΥΣΜΟΥΣ…ΠΑΪΣΙΟΥ!

  1. Kapa Research: 10 προβλέψεις για την επόμενη δεκαετία -Θα εκλεγεί βουλευτής Youtuber και Αλβανός

    Βουλή Χριστούγεννα

Οι  προβλέψεις για τη δεκαετία 2020-2030

Πιο εντυπωσιακές, πάντως, είναι οι προβλέψεις για την επόμενη δεκαετία, αυτή που ξεκινά αύριο τα μεσάνυχτα.

Η έννοια της λέξης «Έλληνας» θα οριστεί εκ νέου: Ο τόπος διαμονής του Έλληνα θα ξεπερνά τα σύνορα της χώρας, η γενιά του brain drain θα έρχεται στα πράγματα με νέα ήθη και αξίες, τα παιδιά και τα εγγόνια των Βαλκάνιων μεταναστών του 1990 θα ενηλικιώνονται και θα επιβάλλουν νέες τάσεις, η γλώσσα θα αντέξει (κυρίως λόγω γραφής και ανάγνωσης στο διαδίκτυο) αλλά το ομόγλωσσο και το ομόθρησκο θα αλλοιωθούν, η πολιτισμική παγκοσμιοποίηση μέσω του διαδικτύου και των φθηνών μεταφορών θα επεκταθεί
Νέες ανεξέλεγκτες κοινότητες-δίκτυα θα διαμορφωθούν με βασικό εργαλείο το διαδίκτυο
Το γυναικείο φύλο θα ενισχυθεί: Το εκτόπισμα της γυναίκας στο πολιτικό και οικονομικό σύστημα της χώρας θα διευρυνθεί
Εξέχουσα πολιτική προσωπικότητα (βουλευτής, υπουργός ή αρχηγός κόμματος) στην ελληνική πολιτική σκηνή θα έχει καταγωγή από την Αλβανία
Εξέχουσα πολιτική προσωπικότητα (βουλευτής, υπουργός ή αρχηγός κόμματος) στην ελληνική πολιτική σκηνή θα έχει «κάνει όνομα» στο YouTube ή το TikTok
Οι κορυφαίοι YouTubers ή TikTokers θα είναι πιο δημοφιλείς από τους παραδοσιακούς celebrities της τηλεόρασης
Τα πρώτα ονόματα λαϊκής μουσικής σήμερα θα «ανοίγουν» τις live εμφανίσεις των καλλιτεχνών της rap μουσικής αύριο
Το πολιτικό σύστημα θα γνωρίσει νέα κρίση αντιπροσώπευσης
Η περαιτέρω διείσδυση του Τουρισμού στην Ελλάδα θα αλλοιώσει τις τοπικές κοινωνίες όπως έχει συμβεί σε δημοφιλή νησιά των Κυκλάδων
Η 4η βιομηχανική επανάσταση θα γίνει περιορισμένα αισθητή στην Ελλάδα· τα συνέδρια, οι ημερίδες και τα αφιερώματα θα είναι δυσανάλογα πολλά.

***

Μα ακόμα “πολυεθνική” εταιρία παραπληροφόρησης στη  δέσμη, στο πακέτο  όλων των άλλων συναφών παγκοσμίως , που… επί χρήμασι εκδιδόμενες,  ψευδολογούν, επιβάλουν στερεότυπα και φυσικά γίνονται οι καλύτεροι αγωγή της διέλευσης των επιθυμιών  και των επιδιώξεων των εξουσιών.

Δείτε παραπάνω  και η χιλιοαμαρτωλή  αυτή  ελληνική  εταιρία …προφητειών-“δημοσκοπήσεων” τί προβλέπει (ευσεβείς πόθοι)  για τα επόμενα 10 χρόνια. Προφανώς, ως ανιστόρητοι οι άνθρωποί της, γα να καταλήξουν σε τέτοια “ρηθέντα υπό προφητών” ή πήραν γραμμή από την… τυφλή γιαγιά -προφήτισσα στη Βουλγαρία (μπορεί  κι από τον δικό μας εδώ Παϊσιο) ή εκτελούν συγκεκριμένο,καθ υπόδειξη  έργο χαλιναγώγησης- χειραγώγησης των μαζών, για την εξυπηρέτηση της παγκόσμιας Αγοράς και της Εξουσίας.

Η Ιστορία δεν κάνει προφητείες.  Με βάση την εμπειρία και την επανάληψη μπορεί ,βέβαια, να προχωρήσει σε “προβλέψεις” γεγονότων ,που έρχονται ως απότοκα -συνέπεια  των δρώμενων  του παρόντος και του παρελθόντος. “Η Ιστορία επαναλαμβάνεται.  Αλλάζουν μόνο εποχές και πρόσωπα”. Αλλά η πρόβλεψη δεν είναι προφητεία.

Να    “διαχειριστούμε” ιστορικά τα πιο “χοντρά” από τα παραμύθια  αυτών των  όψιμων, νεοκόπων μελλοντολόγων, τύπου…Λεφάκη. Επαναλαμβάνουμε,βέβαια,  πως ουδείς “αστρολόγος”  …αποφαίνεται  τζάμπα. ΄Απαντες με το αζημίωτο . Και πολύ περισσότερο οι εν λόγω εταιρίες,που   έχουν  σκοπό την  παραχώρηση των εργαλείων που χρειάζεται στη “δουλειά” του ο πελάτης τους.

 

_”Η έννοια της λέξης «Έλληνας» θα οριστεί εκ νέου: Ο τόπος διαμονής του Έλληνα θα ξεπερνά τα σύνορα της χώρας, η γενιά του brain drain θα έρχεται στα πράγματα με νέα ήθη και αξίες, τα παιδιά και τα εγγόνια των Βαλκάνιων μεταναστών του 1990 θα ενηλικιώνονται και θα επιβάλλουν νέες τάσεις, η γλώσσα θα αντέξει (κυρίως λόγω γραφής και ανάγνωσης στο διαδίκτυο) αλλά το ομόγλωσσο και το ομόθρησκο θα αλλοιωθούν, η πολιτισμική παγκοσμιοποίηση μέσω του διαδικτύου και των φθηνών μεταφορών s επεκταθεί

 

Αποδόμηση: Ο τόπος καταγωγής του ΄Ελληνα εδώ και αιώνες ξεπερνά τα σύνορα της χώρας. Στα νεότερη και σύγχρονη ιστορία της,  η μετανάστευση λαών  ήταν το κύριο χαρακτηριστικό τους. Οι ΄Ελληνες, για να έρθουμε στα πιο κοντινά χρόνια, από τις αρχές του  20 ου αιώνα, κατέκλυσαν όλες τις  ηπείρους. Μέχρι και το τέλος του ίδιου αιώνα.

Το περίφημο brain drain  της χρεοκοπίας  μετά το 2010, υπήρξε  μόνο, ως μια …ομαλή προσγείωση στην  οικονομική,ελληνική πραγματικότητα. Δεν πήρε καμιά σπουδαία έκταση. Δεν υπήρξε καθόλου πυκνή η μετανάστευση της νέας γενιάς συγκριτικά με τη δεκαετία 50/60. Η “σύνταξη του παππού” και η  ευτυχής συγκυρία  των κυβερνήσεων Σαμαρά-Τσίπρα να  αποφευχθεί  το Grexit, απέτρεψαν τα χειρότερα.

Πάντως   η  μετανάστευση  Ελλήνων στις αρχές του 2οου αιώνα δεν έχει το όμοιό της. Μέτρο σύγκρισης με το brain drain  δεν υπάρχει στο ελάχιστο.

΄Αρα,  αν οριστεί εκ νέου η έννοια της λέξης ΄Ελληνας, δεν έχει να κάνει  με αυτό το λόγο,αλλά γιατί με το χρόνο ο ρατσισμός  και ο εθνικισμός θα είναι παρελθόν τη χώρα. Μόνο λίγοι ανεγκέφαλοι θα θεωρούν τον Πακιστανό…κατώτερη ράτσα. Θα γελούν και οι πέτρες με τέτοιες  ατάκες κάποιων φαιδρών  Ελληνάρων.

Η γλώσσα,δε θα υποστεί καμιά σοβαρή επίδραση . Όπως αιώνες  πριν με τη “σλαυοποίηση” της Ελλάδας. Παρέμεινε και τότε και τώρα θα παραμείνει  κυρίαρχη. Μια ελπίδα υπάρχει,που την παλεύουμε  κι εμείς από  εδώ,να καθιερωθεί δια νόμου το λατινικό αλφάβητο στη γραφή της  ελληνικής  γλώσσας. Να μην ξεχνάμε  πως μαζί με τους Ρώσους και ελάχιστους άλλους στην Ευρώπη, συνεχίζουμε να διατηρούμε τις “ιστορικές” μας γραφές. Αυτό είναι καιρός  να αλλάξει.

_Το γυναικείο φύλο θα ενισχυθεί: Το εκτόπισμα της γυναίκας στο πολιτικό και οικονομικό σύστημα της χώρας θα διευρυνθεί

Αποδόμηση. Θα ενισχυθεί το “γυναικείο φύλο” με την έννοια της ευρύτερης παρουσίας της γυναίκας σε εργασιακούς και “θεσμικούς” χώρους ,παλιότερα αποκλειστικά ανήκοντες στους άντρες. Και φυσικά στις θέσεις εξουσίας, χωρίς καμιά συνέπεια βελτίωσης  της  “αγριότητας” των εξουσιών. “Θάτσερ” και “Μέρκελ”,  δεν θα είναι διαφορετικές  στην άσκηση τη εξουσίας από “Τραμπ” και “Πούτιν”.

Αν κάτι,πάντως,  θα αρχίζει να αχνοφέγγει στη δεκαετία  2020-2030  είναι η προώθηση της νέας αντίληψης για τα χαρακτηριστικά  των δύο φύλων,που μέχρι σήμερα είναι αμιγώς σεξουαλικά και σεξιστικά.  Ο άνθρωποι δε θα αναγνωρίζονται με βάση  την ανατομία του σώματος.  Οι άφυλες κοινωνίες  ήδη έχουν γεννηθεί.

-Εξέχουσα πολιτική προσωπικότητα (βουλευτής, υπουργός ή αρχηγός κόμματος) στην ελληνική πολιτική σκηνή θα έχει καταγωγή από την Αλβανία

Αποδόμηση,  Αμιγώς αλβανική πολιτική παρουσία,δε θα σταθεί. Ούτε είναι απαραίτητη. Μια από τα ίδια με τους δικούς μας θα είναι και ο Αλβανός. .Η Ελλάδα χρειάζεται  ένα δυνατό κίνημα  μεταναστών ,προσφύγων,άλλων εθνοτήτων και μειοψηφιών, εκπροσώπησης στη Βουλή .΄Ενα κίνημα  το οποίο οφείλουμε  ΟΛΟΙ να  το  αγκαλιάσουμε και να το ενισχύσουμε.

-“Το πολιτικό σύστημα θα γνωρίσει νέα κρίση αντιπροσώπευσης”

Διευκρίνιση

Οι πολίτες της ΑΠΟΧΗΣ, που σχεδόν  φτάνουν  στο 60% (και περισσότερο)  του εκλογικού σώματος σε όλες τις χώρες, θα έρθει η στιγμή μέσα σε αυτή τη δεκαετία  που θα οργανωθούν και θα εκφραστούν πολιτικά και κινηματικά. Είναι έγκλημα με δράστη τη Δημοκρατία και τους εκλογικούς της νόμους ,η σημερινή αντιπροσωπευτική πραγματικότητα  στη Βουλή.  Οι ανεγκέφαλοι, οι αντιδιανοούμενοι, οι απατεώνες, οι διαπλεκόμενοι, να κατέχουν την εξουσία και οι ικανοί πολίτες να απέχουν και  να “μουρμουρίζουν”  μόνο.

 

-“Η 4η βιομηχανική επανάσταση θα γίνει περιορισμένα αισθητή στην Ελλάδα· τα συνέδρια, οι ημερίδες και τα αφιερώματα θα είναι δυσανάλογα πολλά”.

Συμπλήρωμα. Θα είναι η πραγματική επανάσταση , Αλλά  ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΗΣ-ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ  μορφής του αιώνα μας. Η Τεχνητή Νοημοσύνη θα εισβάλει ακάθεκτη.Και όχι μόνο στη βιομηχανία,την οικονομία,  το εμπόριο. Από αυτούς τους τομείς θα ξεκινήσει. Αργότερα θα επηρεάσει καταλυτικά χώρους “άβατα”,όπως κυβέρνηση,παιδεία,  δικαιοσύνη.

Εδώ θα δοθεί η μεγάλη μάχη. Να μην πέσει η νέα υπερδύναμη στα χέρια αφρόνων και εξουσιαστών. Να προγραμματίσουμε εμείς τα ρομπότ,να κατακτήσουμε εμείς το  “operation center”.

Η μεγάλη μας ελπίδα να γίνει ο κόσμος Καλός. Καλύτερος  δε λέμε,γιατί ακόμα δεν κατάκτησε τον πρώτο   βαθμό (θετικός) του επιθέτου.

2. Η σύζυγος του Τομ Χανκς θα αναπαλαιώσει νερόμυλους στην Ξάνθη!

 

 

Τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου αναμένεται να επισκεφθεί την Ξάνθη η πασίγνωστη ηθοποιός του Χόλυγουντ και σύζυγος του Τομ Χανκς, Ρίτα Γουίλσον, η καταγωγή της οποίας είναι από το χωριό Ωραίον του Δήμου Μύκης.

Όπως μεταδίδει η τοπική εφημερίδα “Θράκη” η ηθοποιός, έρχεται για δεύτερη φορά στην Ξάνθη, (η πρώτη φορά ήταν το 2012), με συγκεκριμένο πρόγραμμα και σχεδιασμό,  για να βοηθήσει στην  τουριστική αξιοποίηση της γενέτειράς της.

Η  Γουίλσον εκδήλωσε την επιθυμία να αναπαλαιώσει τους νερόμυλους που υπάρχουν στο Ωραίον και το Δημάριο, αλλά και τον μύλο που βρίσκεται στην Σμίνθη όπου τα παλιά χρόνια οι γυναίκες έπλυναν τα μαλλιά που ύφαιναν!

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες της εφημερίδας «Θράκης», η σύζυγος του Τομ Χανκς δεν αποκλείεται να επισπεύσει την επίσκεψή της, ώστε να παραβρίσκεται και στην ετήσια γιορτή της  Άνοιξης, που γίνεται κάθε χρόνο την 6η Μαΐου στα πομακοχώρια.

Η σύζυγος του διάσημου ηθοποιού Τομ Χανκς, Ρίτα Γουίλσον, κατάγεται από το Ωραίο. Ο πατέρας (Χασάν Χαλήλ) της Αμερικανίδας ηθοποιού γεννήθηκε εκεί το 1920, παντρεύτηκε στο χωριό και «μεταφέρθηκε» στο Βουλγαρικό Σμόλιαν. Παντρεύτηκε Ελληνίδα Βορειοηπειρώτισσα και από το γάμο έγινε η «Πομάκα» Ρίτα. Σήμερα υπάρχουν ξαδέρφια και απόγονοι που παραμένουν στο Ωραίο.

***

Μια χαρά. Ευτυχώς που η κυρία …Ρίτα, δεν είναι από καμιά Ολυμπία ή τίποτα Αρχάνες. Θα είχαν λυσσάξει οι Ελληνάρες,ως  γνήσια απόγονος των αρχαίων προγόνων. Τώρα έχουν μουγκαθεί ολίγον.

Ευτυχώς είναι μια…ταπεινή  Πομάκα και Βορειοηπειρώτισσα. Ησύχασα!

 

3. Ανησυχώ για την κόρη μου, λέει ο πατέρας της Γκρέτα Τούνμπεργκ στο BBC

Po mo

gketa12

Η 16χρονη Γκρέτα από τη Σουηδία που έγινε παγκόσμιο σύμβολο για την προστασία του κλίματος, ενέπνευσε εκατομμύρια ανθρώπους να δηλώνουν το παρών στις διαδηλώσεις της Παρασκευής.

Μιλώντας σε δημοσιογράφο του «Radio 4 Τοday Programme» του BBC, ο πατέρας της έφηβης από τη Σουηδία τόνισε ότι «δεν υποστήριζε» αυτό που έκανε η κόρη του, να μην πηγαίνει στο σχολείο τις Παρασκευές για να διαδηλώνει κατά τις υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Ο Σβάντε Τούνμπεργκ πρόσθεσε επίσης ότι η Γκρέτα ήταν πολύ χαρούμενη από τότε που έγινε ακτιβίστρια αλλά ανησυχεί για το «μίσος» που αντιμετωπίζει.

Στο πλαίσιο της ίδιας εκπομπής, αναφερόμενος στην 16χρονη έφηβη από την Σουηδία, ο διάσημος φυσιοδίφης και παρουσιαστής σερ Ντέιβιντ Ατένμπορο δήλωσε ότι η Γκρέτα «αφύπνισε τον κόσμο» στο θέμα της κλιματικής αλλαγής.

Ο Ντέιβιντ είχε επικοινωνία μέσω Skype με τη Γκρέτα που διαμένει στη Σουηδία με την οικογένειά της.  Η έφηβη από τη Σουηδία του είπε πως αυτός την ενέπνευσε για τον ακτιβισμό. Από την πλευρά του, ο Βρετανός παρουσιαστής της έπλεξε το εγκώμιο λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «πέτυχε πράγματα που πολλοί από εμάς που εργαζόμαστε πάνω σε αυτό το θέμα επί 20 χρόνια, δεν καταφέραμε να κάνουμε».

Παραδέχτηκε επίσης ότι η 16χρονη ήταν ο «μόνος λόγος» που η κλιματική αλλαγή κατέστη βασικό θέμα στις πρόσφατες βρετανικές γενικές εκλογές.

Η Γκρέτα, το πρόσωπο του 2019 για το περιοδικό Time, πρωτοστάτησε σε ένα παγκόσμιο κίνημα απαιτώντας από τους ηγέτες του κόσμου να αναλάβουν δράση για την κλιματική αλλαγή. Αυτό οδήγησε σε συντονισμένες σχολικές διαδηλώσεις σε όλο τον κόσμο.

Όπως αναφέρει το BBC, η Γκρέτα ήταν ανάμεσα στους πέντε ανθρώπους με υψηλό προφίλ που συμμετείχαν στο πρόγραμμα του BBC «Today» ως guest editors κατά την εορταστική περίοδο.

Η συνέντευξη του πατέρα της Γκρέτα ολοκληρώθηκε με τον ίδιο να μιλάει για την κατάθλιψη με την οποία βρέθηκε αντιμέτωπη η κόρη του.

«Πάλεψε με την κατάθλιψη επί τρία με τέσσερα χρόνια προτού ξεκινήσει τις διαδηλώσεις κάθε Παρασκευή (…) Σταμάτησε να μιλάει, σταμάτησε να πηγαίνει στο σχολείο», είπε ο Σβάντε Τούνμπεργκ επισημαίνοντας ότι ο «εφιάλτης για έναν γονέα» ήταν όταν το παιδί του έχει άρνηση για τροφή.
.
Για να την βοηθήσει να βελτιωθεί, ο Τούνμπεργκ πέρασε περισσότερο χρόνο με τη κόρη του και την μικρότερη αδερφή της, Μπεάτα, στο σπίτι τους στη Σουηδία. Η μητέρα της Γκρέτα, τραγουδίστρια της όπερας, Μαλένα Έρνμαν, ακύρωσε τα συμβόλαια ώστε όλη η οικογένεια να είναι μαζί.

***

Με τέτοιους γονιούς πώς η Γκρέτα να μη γίνει…Γκρέτα;
Μεγάλη  υπόθεση ο σωστός γονιός στην ανατροφή του παιδιού. Καθοριστικός ,αποκλειστικός ο ρόλος του.
Να, γιατί υποστηρίζουμε  πως δεν μπορεί ο καθένας  να κάνει και να  μεγαλώνει παιδιά. Είναι η φασιστικότερη αντίληψη της αφύσικης   κοινωνίας.
4. Ο «φάκελος» της Ασφάλειας: πώς η Χούντα φακέλωνε τον Χρήστο Λαμπράκη Πηγή: Protagon.gr
Image result for Χρηστος; Λαμπρακης
Η συμπλήρωση δέκα ετών από τον θάνατο του εκδότη Χρήστου Λαμπράκη (24 Φεβρουαρίου 1934 – 21 Δεκεμβρίου 2009) έχει αποτελέσει έναυσμα σειράς αφιερωμάτων στην εμβληματική αυτή προσωπικότητα. Σημαντική ψηφίδα στο μωσαϊκό αυτό προσθέτει «Το Βήμα της Κυριακής» 29/12 και ο δημοσιογράφος Λάμπρος Σταυρόπουλος, παρουσιάζοντας τη δραστηριότητά του κατά την περίοδο της δικτατορίας, καταλυτική για την ελευθερία του Τύπου μέσα στον χρόνο, επαναφέροντας μεταξύ άλλων στο προσκήνιο τον «φάκελο» που διατηρούσε η Ασφάλεια με το όνομα του, μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 1970. Τα στοιχεία που περιέχονται σε αυτόν –μέρος τους δημοσιεύτηκε στο «Βήμα» τον Ιανουάριο του 2017– αποτυπώνουν τη διαρκή αφύπνιση και τη δράση του στις δυσμενείς συνθήκες του στραγγαλισμού της δημοκρατίας, προκειμένου να μη σιγήσουν τα έντυπα του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη και παρά τη λογοκρισία της Χούντας να αποτελέσουν ένα προπύργιο των προσπαθειών για την αποκατάσταση της ελευθεροτυπίας, γράφει ο Λάμπρος Σταυρόπουλος. Ο φάκελος Λαμπράκη δεν είναι πλήρης, καθώς έχει υποστεί «αποσυμφόρηση» στις 30 Μαΐου 1975, κοινώς η Ασφάλεια έχει αφαιρέσει -μετά την πτώση της Χούντας- από αυτόν τα «επίμαχα» έγγραφα που την εξέθεταν δραματικά. Παρόλα αυτά, τα στοιχεία-σημειώματα που εμπεριέχει είναι άκρως ενδιαφέροντα. Σύμφωνα πάντα με «Το Βήμα», σε ένα από τα πολλά έγγραφα, το οποίο και συντάχθηκε «αρμοδίως» το 1973 αναφέρονται τα εξής: «Θέμα: ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ Χρήστος του Δημητρίου και της Ελισσάβετ, γεν. το έτος 1934 εις Αθήνας, κάτοικος Αναγνωστοπούλου 5. – Είναι Διευθυντής του Δημοσιογραφικού Οργανισμού ΛΑΜΠΡΑΚΗ, γνωστού ως “συγκροτήματος”, εις τον οποίον ανήκουν αι εφημερίδες “ΒΗΜΑ”, “ΝΕΑ” και “ΟΜΑΔΑ” και τα περιοδικά “ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ”, “ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ” και “ΕΠΟΧΗ”. Εις το συγκρότημα απασχολούνται 143 δημοσιογράφοι. – Εκ του παρ’ ημίν αρχείου προκύπτουσι τα ακόλουθα: α. Μέχρι την 21-4-1967 δεν είχεν απασχολήσει καθ’ οιονδήποτε τρόπον τα Αρχάς Ασφαλείας. β. Από της 21-4-1967 μέχρι της 1-6-1967 εκρύπτετο προς αποφυγήν συλλήψεώς του. Κατά το χρονικόν τούτο διάστημα και συγκεκριμένως περί το τέλος Μαΐου παρεχώρησε συνέντευξιν εις Αγγλον δημοσιογράφον ήτις μετεδόθη την 15-10-1967 εκ του B.B.C. Εις ην ετόνιζε, μεταξύ άλλων, ότι ο Βασιλεύς είχεν ορκισθή πίστιν εις το Σύνταγμα, όπερ παρεβιάσθη και είναι υποχρέωσίς του να το αποκαταστήση. γ. Την 1-6-1967 συνελήφθη και εκρατήθη εν αρχή εις την Σχολήν Χωροφυλακής και μετά την 17-7-1967 εις την Υπηρεσίαν Αμέσου Επεμβάσεως Αμαρουσίου. δ. Την 25-10-1967 εξετοπίσθη εις Φολέγανδρον ένθα παρέμεινεν μέχρι 22-11-1967, οπότε μετεφέρθη εις Σύρον, ήτις ωρίσθη ως μόνιμος τόπος εκτοπίσεώς του. Την 23-12-1967 διεκόπη η ποινή της εκτοπίσεώς του. ε. Την 25-1-1968 απηγορεύθη η εις το Εξωτερικόν αποδημία του. Τον Φεβρουάριο του 1968 ετιμήθη υπό της Διεθνούς Ομοσπονδίας Εκδοτών Εφημερίδων διά της Χρυσής Γραφίδος της Ελευθερίας. στ. Την 7-4-1970 επετράπη η αναχώρησίς του εις το Εξωτερικόν δι’ εν μόνον ταξίδιον. Την 18-12-1970 επετράπη εκ νέου η αναχώρησίς του εις το Εξωτερικόν και την 28-12-1970 ήρθη η εις βάρος του απαγόρευσις αποδημίας. Κατά την διάρκειαν της επταετίας αι εφημερίδες του συνέχισαν εκδιδόμεναι, κατά δε πληροφορίας του παρ’ ημίν Γραφείου Ασφαλείας ο Χ. ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ επρωτοστάτησε διά την κατά το έτος 1970 αύξησιν της τιμής πωλήσεως των εφημερίδων. Κατά πληροφορίες της Υπηρεσίας μας, τον Νοέμβριον 1970 ευρισκόμενος εις Λονδίνον έλαβε μέρος εις πραγματοποιηθείσαν εις το Ξενοδοχείον ΚΑΜΠΕΡΛΑΝΤ σύσκεψιν, υπό την προεδρίαν του Ταγματάρχου ε.α. ΑΡΝΑΟΥΤΗ Μιχαήλ, διά τον συντονισμόν των δυναμικών ενεργειών προς ανατροπήν του κρατούντος εν Ελλάδι καθεστώτος. Κατά μήνα Ιούνιον του έτους 1972 έλαβε μέρος εις τα εργασίας της ετησίας Συνελεύσεως του Ινστιτούτου Τύπου εις Μόναχον – Γερμανίας και ωμίλησε διά τας δυσχερείας τας οποίας αντιμετώπιζεν ο Τύπος την εποχήν εκείνην εν Ελλάδι. Καθ’ όλην την διάρκειαν της 7ετίας επεσημάνθησαν επαφαί του μετά διαφόρων πολιτικών, την δε 23-3-1972 συνηντήθη και μετά του ενταύθα Βουλγάρου Πρεσβευτού κ. ΠΟΠΩΦ (…)». Δημοσιεύματα με την υπογραφή του Χρήστου Λαμπράκη, ως προς το δημοσιογραφικό έργο, ξένες ανταποκρίσεις για ομιλίες του στο εξωτερικό –όποτε το καθεστώς τού επέτρεπε να ταξιδέψει– , έγγραφα σχετικά με τις διώξεις εναντίον του για αδικήματα Τύπου, εμπεριέχονται στον φάκελο. Από το 1971, η Χούντα είχε επιβάλει διά νόμου τον δικό της «κώδικα δεοντολογίας» στους δημοσιογράφους, θέτοντάς τους σε έναν περιοδικό έλεγχο φρονημάτων. Από τους πρώτους είχε αντιδράσει ο Χρήστος Λαμπράκης, ο οποίος είχε αρνηθεί «να υποβληθή εις την ταπεινωτικήν διαδικασίαν ελέγχου νομιμοφροσύνης» – αναφέρει χαρακτηριστικά ο Λάμπρος Σταυρόπουλος στο κείμενο του. Καθοριστική φαίνεται δε ότι υπήρξε, η ομιλία του στο 21ο Συνέδριο του Διεθνούς Ινστιτούτου Τύπου, όπου ο Λαμπράκης συμμετείχε τον Ιούνιο του 1972 και «ωμίλησε επί 15’ γαλλιστί και ηυχαρίστησε το Ινστιτούτο “διά την ηθικήν και επαγγελματικήν συμπαράστασιν κατά την διάρκειαν περιόδου ιδιαιτέρως δυσχερούς διά την ελευθεροτυπίαν εις την Ελλάδα, εφόσον εξακολουθεί να ισχύη ο στρατιωτικός νόμος”». Τόνιζε εξάλλου ότι «αι δυσχέρειαι τας οποίας αντιμετωπίζει ο Τύπος είναι μεγάλαι, αλλά εφ’ όσον η Ραδιοφωνία, η Τηλεόρασις και το κρατικόν δίκτυον πληροφοριοδοτήσεως υπηρετούν την παρούσαν εξουσίαν, αι ευθύναι που βαρύνουν τον ανεξάρτητον Τύπον εις την Ελλάδα καθίστανται σημαντικώτεραι». Εχοντας τιμηθεί ήδη από το 1968 από τη Διεθνή Ομοσπονδία Εκδοτών Εφημερίδων (FIEJ), με τη Χρυσή Γραφίδα Ελευθερίας, ο Λαμπράκης θα καταγγείλει στο συνέδριο του Διεθνούς Ινστιτούτου Τύπου ανοιχτά τον νόμο της Χουντας καθώς καθιστούσε “επικίνδυνη κάθε διάθεση ανεξαρτησίας και κριτικής”. Στο συνέδριο, τις προσπάθειες Λαμπράκη για την αποκατάσταση της ελευθερίας του Τύπου, θα εξάρει η Ελένη Βλάχου, εκδότρια της “Καθημερινής”, ενώ ο ίδιος θα αναφέρει χαρακτηριστικά: “Μια εφημερίδα που υπάρχει και πληροφορεί για όλα τους αναγνώστες της, για μια αδικία ή για τον τραυματισμό των συνταγματικών ελευθεριών, γίνεται αφυπνιστής συνειδήσεων και σαν τέτοιος μπορεί ο Τύπος, ακόμη και με περιορισμούς, να υπηρετήση την αποστολή του”». “Το Βήμα” καθιστά σαφές ότι οι συνταγματάρχες παρακολουθούσαν με προσοχή τόσο τον ίδιο, ακόμη και τις εκδρομές του, όσο και τα επαγγελματικά “σχέδια” του. “Στο πλαίσιο αυτό ο αρχιπραξικοπηματίας Παπαδόπουλος ενημερώνεται την 10η Μαρτίου 1972 για τους «επαγγελματικούς προσανατολισμούς συγκροτήματος του Χρ. ΛΑΜΠΡΑΚΗ» και συγκεκριμένα για την «απολύτως εξηκριβωμένη» (!) πληροφορία της Γενικής Διεύθυνσης Εθνικής Ασφαλείας σύμφωνα με την οποία «ο εκδότης του συγκροτήματος “ΒΗΜΑ” και “ΝΕΑ” Χρήστος ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ έχει αποφασίσει να εκδώση εις Γερμανίαν τα δυο προαναφερθέντα δημοσιογραφικά του όργανα». Και μάλιστα ότι είχε προτείνει στον πανεπιστημιακό Δημήτρη Τσάτσο να αναλάβει «την εκπροσώπησιν της κοινής ταύτης εν Γερμανία εκδόσεως, πλην ούτος δεν έχει εισέτι αποφασίσει αν τελικώς θα αποδεχθή ή ου την γενομένην πρότασιν».του Αλλωστε, εξαρχής, για τους συνταγματάρχες -τονίζει στο ρεπορτάζ του ο Λάμπρος Σταυρόπουλος- «ως εκδότης των εφημερίδων και διαδραματίσας σημαντικόν ρόλον εκ των παρασκηνίων εις την διαμόρφωσιν κατά το παρελθόν πολιτικών καταστάσεων, παρουσιάζεται έχων προσωπικότητα και κύρος εις ηυξημένον βαθμόν», όπως ανέφερε άκρως απόρρητο υπηρεσιακό έγγραφο της 20ής Ιουλίου 1967 προς το Τμήμα Δημοσίας Ασφαλείας του Αρχηγείου Βασιλικής Χωροφυλακής, με πληροφορίες για τα «κρατηθέντα πολιτικά πρόσωπα», μεταξύ των οποίων ήταν και ο Χρήστος Λαμπράκης. Πηγή: Protagon.gr
***
Ο Χρ. Λαμπράκης υπήρξε ένας εκδότης διαπλεκόμενος με όλες τις εξουσίες. Ουδέποτε υπήρξε αντιστασιακός. Μάλιστα, επί Χούντας θησαύρισε.
 Τυχοδιώκτης υπήρξε. Τεράστια η…συμβολή του στο κατάντημα της χώρας.
Η ιστορία  καταγράφει το όνομά του  στις μαύρες δέλτους της για τους λόγους που έχουμε πολλάκις εδώ αναλύσει.