Πρόταση-σοκ από διανοούμενο, που προέρχεται από την παραδοσιακή Αριστερά!

Γ. Καραμπελιάς: «Μαζέψτε όλους τους μετανάστες σε δυο-τρία ακατοίκητα νησιά του Αιγαίου και φτιάξτε εκεί υποδομές, μέχρι να φύγουν από την Ελλάδα» 

Μια πρόταση-σοκ για την αντιμετώπιση της όξυνσης του μεταναστευτικού προβλήματος, που προσλαμβάνει διαστάσεις πρωτοφανούς κρίσης για την Ελλάδα, έκανε ο γνωστός συγγραφέας-διανοούμενος Γιώργος Καραμπελιάς, που είναι επικεφαλής της κίνησης «Άρδην» και προέρχεται από τον χώρο της παραδοσιακής Αριστεράς.

****

Το Γιώργο Καραμπελιά  τον γνώρισα στις  “καλές” του μέρες. Τότε που οι κυβερνήσεις τον θεωρούσαν,  ως μέλος   της  17Ν και του ΕΛΑ . Τότε που  ΡΗΞΗ ,το περιοδικό  που έβγαζε με το ασκέρι του,  όντως  “έσπαζε κόκαλα” .

΄Ηταν γαμπρός του Ανδρέα Σταματόπουλου (είχε παντρευτεί την αδερφή του). Με τον Ανδρέα,φυσικός εκείνος ,στο Κολέγιο  του Λονδίνου,  δίναμε τη μάχη μας με τους”βασιλιάδες” (1982/83).

Κάποιες γιορτές σαν τούτες, είχαμε έρθει σύσσωμη η “καλή παρέα” από το Λονδίνο και  μας είχε τους… αντάρτες τραπέζι στο Μαρούσι ο πατέρας του Ανδρέα, ο παλιός κομμουνιστής Νικόλας Σταματόπουλος. Εκεί το γνώρισα για πρώτη φορά  το Γιώργο  Καραμπελιά.

΄Ηταν επαναστάτης τότε. Ακόμα και ο  παλαίμαχος Αριστερός  πεθερός του, τον έβρισκε…ακραίο  Αριστερό. Τον πήγαινα πάντως τότε,  κι ας διαφωνούσαμε σε πολλά.

΄Εκτοτε, είχαμε κάποιες σποραδικές συναντήσεις.Και μετά ,εγώ στην ξενιτιά, τον έχασα.

 

Και να τος πάλι μπροστά μου, “πεσμένη δρυς” πια, σάπια, χωρίς  χυμούς και χρησιμότητα. Αντίθετα, πιάνει και χώρο και τον βρομίζει.  Τραγική πτώση, αλλόκοτη. Τρομάζει!

Πόσο δίκιο είχε ο ποιητής.”Aχ, πού σαινιότη, πού δειχνες, πως θα γινόμουν άλλος”!

 

 

3. Ο μοναδικός Θάνος Μικρούτσικος δεν είναι πια μαζί μας και με τον θάνατό του κλείνει ένα τεράστιο κεφάλαιο για το σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό.Δέκα κορυφαίες μουσικές στιγμές του Θάνου Μικρούτσικου

Στο καλό Θάνο,Μικρούτσικε. Σε περιμένει “καλή παρέα” στη γειτονιά των αγγέλων!