ΑΙΓΑΙΟΠΕΛΑΓΙΤΙΚΗ ΨΗΦΟΣ ΣΤΟ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ΓΟΝΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΦΕΡΝΕΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΕΚΠΛΗΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΠΕΙΛΗΣ… “ΘΑ ΕΡΘΟΥΜΕ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ”!

Κυριάκος Μητσοτάκης  στη Λήμνο:

«Εσείς θα εξασφαλίσετε ότι το Αιγαίο είναι μπλε, γιατί το μπλε δεν είναι μόνο το χρώμα της παράταξής μας. Είναι το χρώμα του Αιγαίου, είναι το χρώμα του ουρανού, είναι το χρώμα της ελληνικής σημαίας, Το έργο το οποίο έχουμε πετύχει είναι σημαντικό…Σήμερα η Ελλάδα είναι πολύ πιο ισχυρή από το 2019, γιατί «οι Ένοπλες Δυνάμεις μας είναι θωρακισμένες και εσείς είμαι σίγουρος ότι αισθάνεστε πολύ μεγαλύτερη ασφάλεια όταν ξέρετε -μπορεί να μην τα βλέπετε, αλλά να είστε σίγουρες και σίγουροι ότι είναι κάπου από πάνω μας- όταν πετάνε τα Rafale πια πάνω από το Αιγαίο, όταν πετάνε τα αναβαθμισμένα F-16 πάνω από το Αιγαίο, όταν σύντομα στον στόλο μας θα προστεθούν τρεις νέες φρεγάτες. Έτσι ενισχύει ένα κράτος την εθνική αποτρεπτική του δυνατότητα. Και να ξέρετε ότι αυτό θα συνεχίσουμε να το κάνουμε και την επόμενη τετραετία χωρίς καμία έκπτωση».

****

“΄Οσοι λησμονούν την ιστορία, είναι υποχρεωμένοι να την ξαναζήσουν”.  Οι περισσότεροι γνωρίζουν τη σημασία της φράσης, αλλά αγνοούν πως στην περίπτωση αυτή,  αν  επαναληφθεί το παρελθόν,  πρόκειται να είναι στις χειρότερες εποχές και τις μορφές του.  Παραδείγματα άπειρα .Και στις ημέρες μας.

Οι Ναζί δεν τιμωρήθηκαν ποτέ. Στήσανε για τα μάτια μια δίκη- παρωδία  στη Νυρεμβέργη και ως Πόντιοι Πιλάτοι ένιψαν τα χέρια τους για  τα 20 εκατομμύρια νεκρών του 2ου Παγκοσμίου πολέμου. Ο Χίτλερ και ο Γκέμπελς  έφυγαν μόνοι τους και… αυτοαπαλλάχτηκαν .   Οι  μητρημένοι στα δάχτυλα καταδικασθέντες, ήταν στην ουσία  η στάχτη στα μάτια , η βαλβίδα εκτόνωσης που χρειαζόταν  ο κόσμος. Τίποτα περισσότερο.

΄Οσοι υπηρέτησαν το Ναζισμό, όσοι  άναβαν τους “φούρνους” και πετούσαν τα πτώματα των θαλάμων αερίων ,  τα εκατομμύρια των  Ναζιστών, επειδή, λέει,  εκτελούσαν εντολές,  δεν είχαν προσωπική, αλλά συλλογική ευθύνη ! Εθνικό χρέος να καίνε ζωντανούς ανθρώπους στα  λογής  «Καλάβρυτα» . Και γύρισαν  σπίτια τους ,σαν να μην είχε συμβεί τίποτα, σαν να μην ήταν τούτοι ,ΚΥΡΙΩΣ,  οι υπέθυνοι της μεγάλης τραγωδίας.  Και συνέχισαν  κανονικά τη ζωή τους.  Ούτε καν  το δρόμο που διαλεξε ο αρχηγός τους δεν  ακολούθησαν . Αν μη τι άλλο,  για την αυτοεξιλέσωή τους,  την  έκφραση  συγγνώμης  στα  αναρίθμητα  θύματά τους.

Η  Πουτινική Ρωσία σήμερα, συνεχίζει να βαδίζει στα χνάρια της Χιτλερικής Γερμανίας.  Ο  Νέος  Χίτλερ υπό το…ψευδώνυμο Πούτιν,   επανεμφανίστηκε το ίδιο αιμοσταγής και  αιμοβόρος με ένα μέγα  πλήθος φανατικών, εθνικιστών  Ρώσων ,αντιστοιχούμενοι με  τους Ναζί,  να τον ακολουθούν.  Κι αυτή  η πραγματική αιτία της αναβίωσης των χείριστων στιγμών της  παγκόσμιας Ιστορίας,  δεν οφείλεται στις αφορμές που βάφτισαν για  αιτίες οι περισσότεροι.

Η αιτία είναι τούτη:

ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ  ΚΑΘΑΡΣΗ  ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ  ΤΡΑΓΩΔΙΑ. Η ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ  ΟΛΩΝ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ  ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ,ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΠΛΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ,  ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΗΜΕΡΑ  ΣΤΗΝ ΑΝΑΒΙΩΣΗ  ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΘΟΔΩΝ ΤΟΥ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΧΙΤΛΕΡ.

Οι χειρότεροι σε ιστορική  αμνησία, τουλάχιστον στην Ευρώπη,  πέρα από την άγνοια της Ιστορίας,  είναι οι ΄Ελληνες.  Κάνουν συνεχώς και αδιαλείπτως τα ίδια λάθη από εποχής…Πελοποννησιακού πολέμου ( Διευκρίνιση: ΄Ελληνες ,ως έθνος, είμαστε  στην κοινά αποδεκτή εκδοχή πως οι γενιές   που γεννιούνται  και  κατοικούν  στην ίδιο τόπο , αποκτούν  “κληρονομικώ δικαίω”  και .. εθνική  ιθαγένεια, ως λαός πλέον, ανεξάρτητα από το «αίμα”).

 

 

 

Στις ημέρες μας,  το μέγα ζήτημα των ελληνοτουρκικών σχέσεων μετά  το δράμα της  Μικρασιατικής  Καταστροφής με απολύτως υπεύθυνους  την τότε  ηγεσία της χώρας και το εθνικιστικό παραλήρημα των Γκέμπελς της εποχής , ταλανίζει ακόμα τους δύο λαούς, για ένα και μοναδικό λόγο:

ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ  ΣΥΣΤΗΜΙΚΟ ΚΟΣΜΟ   (ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ )  ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΧΩΡΩΝ  ΝΑ  ΥΠΑΡΞΕΙ ΛΥΣΗ ΣΤΟ  ΧΡΟΝΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. .  ΚΙ ΑΥΤΟ , ΓΙΑΤΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΣ  ΕΚΑΣΤΟΤΕ   ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ.  ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΝ ΓΕΝΕΙ. ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΩΣ ΤΗ ΧΡΗΣΙΜΟΘΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ,ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗΣ ΔΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ.

Για δείτε τί επαναλαμβάνει οι θρασύτατος γόνος στη Λέσβο, ακριβώς απέναντι, για τον ακούσει καλά ο παλιός ή  ο νέος  Ερντογάν:

“Σήμερα η Ελλάδα είναι πολύ πιο ισχυρή από το 2019, γιατί «οι Ένοπλες Δυνάμεις μας είναι θωρακισμένες και εσείς είμαι σίγουρος ότι αισθάνεστε πολύ μεγαλύτερη ασφάλεια όταν ξέρετε -μπορεί να μην τα βλέπετε, αλλά να είστε σίγουρες και σίγουροι ότι είναι κάπου από πάνω μας- όταν πετάνε τα Rafale πια πάνω από το Αιγαίο, όταν πετάνε τα αναβαθμισμένα F-16 πάνω από το Αιγαίο, όταν σύντομα στον στόλο μας θα προστεθούν τρεις νέες φρεγάτες. Έτσι ενισχύει ένα κράτος την εθνική αποτρεπτική του δυνατότητα. Και να ξέρετε ότι αυτό θα συνεχίσουμε να το κάνουμε και την επόμενη τετραετία χωρίς καμία έκπτωση».

Δεν υπήρξε στη χώρα μεγαλύτερης εμβέλειας ψεύτης και υποκριτής από τον Κυριάκο  Μητσοτάκη. Γνωρίζει πολύ καλά, όπως και όλοι οι έχοντες γνώση των πραγμάτων πως ΚΑΜΙΑ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ  ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΩΝ  RAFALE ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΡΕΓΑΤΩΝ. ΚΑΜΙΑ. ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ  ΕΓΙΝΑΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ.  ΟΙ “ΕΡΝΤΟΓΑΝ”  ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ  ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ  ΤΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΥΠΕΡΟΧΗ.  ΚΑΙ ΑΝ ΠΟΤΕ ΕΡΧΟΤΑΝ Η ΑΠΟΦΡΑΔΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ  ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ, ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΠΕΡΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΣΒΟ  ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΝΑ ΤΗΝ ΙΣΟΠΕΔΩΣΕΙ.  ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ.

ΚΑΙ ΩΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ  ΑΥΤΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ Ο ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΣ  ΥΙΟΣ.  ΓΙΑ  ΤΑ RAFALE ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΡΕΓΑΤΕΣ.   “ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ  ΝΥΧΤΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ” ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ  ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗ  “ΓΑΛΑΖΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ” ΤΟΥΣ  ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ.   ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ-ΦΛΗΝΑΦΗΜΑ ΤΟΥ ΤΣΑΡΟΥ  ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΥ  ΘΑ ΛΥΣΕΙ  ΤΑ ΧΕΡΙΑ  ΣΕ  ΟΠΟΙΟ  “ΣΟΥΛΤΑΝΟ” ΚΥΒΕΡΝΑ .  ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΚΑΛΕΣΤΕΙ.

Για να μη λέμε περισσότερα, από την έρευνα του Κέντρου Μελετών Αλ Τζαζίρα και της ιστοσελίδας Global Fire Power ,παραθέτουμε το εξής ενδεικτικό  στοιχείο, που μιλάει  από μόνο του για το ποιος έχει το πάνω χέρι σε περίπτωσης στρατιωτικής σύγκρουσης :

” …Εκτός από τις γεωγραφικές, δημογραφικές και οικονομικές πτυχές που ευνοούν σαφώς την Τουρκία έναντι της Ελλάδα, η χώρα  είναι ενισχυμένη και από στρατιωτική πλευρά.  Ο τουρκικός στρατός κατατάσσεται 13ος στον κόσμο σε σύγκριση με τον 27ο του ελληνικού στρατού, σύμφωνα με την κατάταξη του 2022″! (ΠΡΟΣΟΧΗ.  Η ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΓΙΝΕ  ΜΕΤΑ  ΤΑ RAFALE ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΡΕΓΑΤΕΣ  (ΔΙΑΒΑΖΕ ΑΧΡΗΣΤΕΣ ΛΑΜΑΡΙΝΕΣ) ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΣΕ Ο  ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΣ  ΓΟΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ ΜΙΖΕΣ).

Και  πήγε σε αυτό ,ακριβώς, το νησί,  τη Λέσβο,  ο πανάθλιος γόνος της φαμίλιας,  να βιάσει με  προκλητικότατα την κοινή   λογική και να διαστρεβλώσει  τις  διεθνείς και έγκυρες   διαπιστώσεις  για τη στρατιωτική ικανότητα κάθε  χώρας,  ειδικά   αν ανήκουν στο ΝΑΤΟ.  Ο θύτης προκαλεί  αυτούς ακριβώς που αύριο θα είναι τα πρώτα θύματα των δικών του εγκλημάτων.

Ως  κατάπτυστος δημαγωγός, εξαπατά θρασύτατα  τους  …αγαθούς  ΔΕΞΙΟΥΣ   νησιώτες του Αιγαίου  (ευτυχώς είναι ,όπως άλλωστε και σε όλη την Ελλάδα, οι λιγότεροι) και  που, όμως ,  δεν είναι καθόλου αγαθοί .  Ανιστόρητοι, φανατικοί και  με βαθιά λοβοτομή από τους καναλάρχες  του Κούλη τους είναι. ΚΑΙ   αγνοούν  πλην των άλλων  και ποιος είναι ο πραγματικός τους εχθρός.

Αν  γνώριζαν ιστορία, αν είχαν  αντικειμενική ενημέρωση   από διεθνή μιντιακά  μέσα  και όχι από τον Πορτοσάλτε του  ΣΚΑΪ   για το  ποιος πραγματικά είναι ο κίνδυνος για τα νησιά,  θα τον είχαν πετάξει στη θάλασσα το θρασύτητα γιο του Κων. Μητσοτάκη.  Αυτόν  που αύριο, όταν τούτοι θα θρηνούν πάνω από τα ερείπια και τα πτώματα των παιδιών τους, ο ίδιος θα κρύβεται από  μας που θα τον κυνηγάμε σε χώρες που δεν θα υπάρχει συμφωνία έκδοσης εγκληματιών. Η γνωστή Ιστορία  που επαναλαμβάνεται  για τους  ανιστόρητους.

Ας είμαστε ρεαλιστές κι ας κλείσουν, κυρίως, οι  οπαδοί της Δεξιάς,  τα αυτιά  στις κραυγές  των εθνικιστών.  Αλλοι δρόμοι, πλην ενός (*),   είναι αδιέξοδοι  και  ολισθηροί στις ελληνοτουρκικές διαφορές.   Οδηγούν,  από τη μια   την  Ελλάδα να επιτρέπει  σε ένα  διεφθαρμένο  πρωθυπουργό  να πετάει  15 δισ. για άχρηστες φρεγάτες  ,  να αφήνει  20.000 συνανθρώπους να πεθαίνουν έξω από ΜΕΘ στην πανδημία και να χρεοκοπεί για δεύτερη φορά τη χώρα . Από την άλλη,    μια   Τουρκία να μένει εσαεί  εκτός Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης με ό,τι  συνεπάγεται μια τέτοια απουσία από την ΄Ενωση, αφού  η σύντομη ένταξή της στην Ευρώπη, πέρα από την αυτόματη λύση των ελληνοτουρκικών  διαφορών, παράλληλα εξασφαλίζει στην ίδια τη χώρα οικονομική στήριξη, αλλά και λύση στα  μεγάλα, εσωτερικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η φίλη και αδερφή χώρα απέναντι.

Ας αποκτήσουμε οι προοδευτικές δυνάμεις    στις δυο μεριές και σε όλα τα μέτωπα τον έλεγχο. Ας δώσουμε αγώνα να έρθει η ευλογημένη ώρα που   οι Αιγαιοπελαγίτικος κόσμος    θα χορεύουν ….τσιφτετέλια αγκαλιά στην απέραντη παραλία της Σμύρνης.  Πόλη-σύμβολο πια  της μόνιμης και στο διηνεκές ελληνοτουρκικής φιλίας.

 

(*)ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ “ΝΑΙ” ΚΑΙ “ΟΧΙ”

27 Σεπτέμβρη 2022

“Για ανάπτυξη αμερικανικών τεθωρακισμένων σε Λέσβο και Χίο μιλά η Άγκυρα • Διπλωματικές πηγές από την Αθήνα απορρίπτουν στο σύνολό τους τις τουρκικές αιτιάσεις.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, ο πρέσβης μας στην Άγκυρα επισήμανε ότι δεν είναι η Ελλάδα η χώρα η οποία απειλεί με πόλεμο τη γείτονα της (casus belli), ούτε έχει συγκεντρώσει τον μεγαλύτερο αποβατικό στόλο στα παράλια της, όπως έχει κάνει η Τουρκία. Προσέθεσε, ότι η Τουρκία συνεχίζει να παραβιάζει την κυριαρχία της Ελλάδας, με τις συνεχείς παραβιάσεις του εναερίου χώρου, καθώς και τις υπερπτήσεις άνωθεν ελληνικού εδάφους”.

*****

Ναι.  Τα νησιά του του Αν. Αιγαίου έπρεπε  βάσει των συνθηκών να είναι αποστρατικοποιημένα.  Ουδείς συνετός και “διαβασμένος” το αρνείται.

* Ναι.  Δεν είναι όλες οι τούρκικες “παραβιάσεις” του εναερίου χώρου μας …παραβιάσεις.  Εμείς τις θεωρούμε τέτοιες.

*Ναι .΄Ηρξατο χειρών αδίκων ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι αχυράνθρωποί του με τις προκλήσεις την επομένη των εκλογών, με στόχο τους εξοπλισμούς από  την αγορά των  οποίων  αποκόμισε τεράστια ποσά από τις  μίζες.

*Ναι. Ορθά διαμαρτύρονται οι Τούρκοι για το διορισμό και όχι την εκλογή των Μουφτήδων στη Θράκη. Η συνθήκη της Λωζάνης, επιβάλει το σεβασμό στις παραδόσεις του Ισλάμ. Μια απ΄  αυτές είναι ο Μουφτής να εκλέγεται από το λαό.

*Ναι. Είναι πολλά τα ζητήματα που πρέπει να  λυθούν στο Διεθνές δικαστήριο, με τη σύμφωνη γνώμη και των δύο πλευρών. Η έλλειψη τέτοιας συμφωνίας, οφείλεται περισσότερο στην υστεροβουλία των κυβερνήσεων και των δυο χωρών που έχουν εργαλειοποιήσει  τις ελληνοτουρκικές διαφορές για ποικίλα οικονομικά συμφέροντα, αλλά και εσωτερική κατανάλωση .

*Όχι. Σε καμιά περίπτωση δεν  πρέπει να αποσυρθούν αυτή την εποχή   οι ΕλληνοΑμερικανικές δυνάμεις από τα νησιά του Αν.Αιγαίου. Θα ήταν…χαρακίρι από ελληνικής πλευράς μια τέτοια ενέργεια. Αν   ο  Ερντογάν αποσύρει τον τεράστιο αποβατικό στόλο στα παράλια απέναντι, τότε  μπορούμε να συζητάμε για μερική, αρχικά,  αποστρατικοποίηση των νησιών.  Ο Ερντογάν,  έστω κι  αν έχει δίκιο σε κάποια ζητήματα, που θέτει, όμως είναι εντελώς αναξιόπιστος, ως φίλος και σύμμαχος. Πάσχει από το σύνδρομο του  ΄”Σουλτάνου” και παίζει  σε πολλά ταμπλό. ΄Εχει την ίδια συμπεριφορά  με τον επίσης άρρωστο Ρώσο  “Τσάρο”.  Κι αυτό σημαίνει πως  είναι το ίδιο απρόβλεπτος και λίαν επικίνδυνος ,όπως ο  Πούτιν.  Και  είναι ο λόγος, που όχι μόνο δεν πρέπει  αυτή την ώρα να υπάρξει αποστρατικοποίηση, αλλά φανερά ή  κρυφά,  να ενισχυθούν οι στρατιωτικές  δυνάμεις σε ΟΛΑ τα  νησιά.

*΄Οχι μόνο δεν πρέπει να περιοριστεί η  ισχυρή  παρουσία του  ΝΑΤΟ  στα ελληνικά εδάφη, αλλά, όπως έχουμε ξαναγράψει, η χώρα από  Θράκη  ως  Κρήτη κι από Ιόνιο σε Αιγαίο, να γίνει ένα απέραντο  Νατοϊκό στρατόπεδο.

*΄Οχι στην  εμπορευματοποίηση του  εθνικισμού που έχουν αποδυθεί από παλιά και σήμερα περισσότερο, τα μιντιακά -γκεμπελικά μέσα και στις δύο χώρες ,αφού δε διστάζουν για το κέρδος, να παίζουν εν ου παικτοίς . Να συντηρούν και να επαυξάνουν  την ένταση με  τον ανεύθυνο  και χρησιμοθηρικό τρόπο που  χειρίζονται τα ζητήματα των διαφορών στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

*΄Οχι στις “κόκκινες γραμμές”. Δεν υπάρχουν “εκαμμένα”.  Κι αν υπάρχουν, οφείλουμε  και οι δυο πλευρές να τα  περάσουμε. Μόνο έτσι θα παγιωθεί μια σταθερή, εξακολουθητική ειρήνη στις γενιές Τούρκων και Ελλήνων, που πρέπει επιτέλους να ζήσουν μονιασμένα  στη γη, τον αέρα και τη θάλασσα που η  “θεία Τύχη” τους χάρισε  να ζουν.

_