ΕΥΧΗΣ ΕΡΓΟ ΝΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΕ ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ ΄Η ΒΕΛΟΠΟΥΛΟ, ΑΝ…

Ανδρουλάκης για σκάνδαλο υποκλοπών: Ίσως θα πρέπει να πάνε φυλακή και πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται

 

Εκλογες 2023 – Ντιμπέιτ: Μονόλογοι χωρίς ειδήσεις ή εκπλήξεις

 

Φαντάζεται κανείς το χαλασμό  από τους συγγενείς μετά το θάνατο ασθενή τους, που υπέστη έμφραγμα,  αν   ο γιατρός που κλήθηκε να τον  σώσει, αντί να προχωρήσει άμεσα  σε ΚΑΡΠΑ (Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση) και τις άλλες  απαραίτητες ιατρικές ενέργειες, ξεκίνησε να φροντίζει   τα… σπυράκια   που είδε   στο μάγουλο του ετοιμοθάνατου;   ΄Οσο κι αν η υπερβολή μένει κάποτε  άχρηστη,  λόγω…υπερβολής, όμως τις περισσότερες φορές λειτουργεί  ως τέτοιο σχήμα λόγου  καλύτερα κι από χίλιες λέξεις περιγραφών  και αναλύσεων.  Για παράδειγμα,  τί πλέον ευήκοο αλλά  και  με δυνατή  σημασία  από την ευαγγελική φράση  “διυλίζει τον κώνωπα και καταπίνει την κάμηλο;”

Χρησιμοποιήσαμε   τον εμφραγματία  που πεθαίνει  αβοήθητος  του  ιατρού  δίπλα του, αλλά  περί άλλα τυρβάζοντος,  για να βάλουμε στη συνέχεια στη   θέση του  τη χώρα που ήδη έχει υποστεί  θανατηφόρο έμφραγμα στην εθνική της οικονομία  και  σε  λίγους μήνες  από την  επόμενη των  εκλογων και με όποια κυβέρνηση (πιθανότατα Τσίπρα-Ανδρουλάκη)  στο τομόνι,  δεν αποκλείεται να προχωρήσει   ακόμα και σε στάση πληρωμών .΄Ολοι οι οικονομικοί δείκτες για όσους ξέρουν να τους διαβάζουν και δεν περιμένουν από τα τσιράκια και τους υπαλλήλους  του Αλαφούζου στο ΣΚΑΙ     να τους  ερμηνεύσουν, συγκλίνουν  σε άτακτη χρεοκοπία  ή σε νέα, σκληρά μνημόνια.

Κι αντί οι …λεβέντες και καραμπουζουκλήδες  αρχηγοί των κομμάτων στο πρόσφατο ντιμπέιτ τους   και τους μετέπειτα σχολιασμούς  από τους ίδιους και τους παρατρεχάμενους ,να αρνηθούν άλλη κουβέντα  πέρα  από  το κυρίαρχο και καταλυτικό  αυτό ζήτημα,της χρεοκοπίας,  τελικά, εκείνο που έμεινε από  όλη την παρουσία-θεατρική παράστασή τους στο γυαλί , ήταν το  πώς , γιατί  και πόσο  ο Κούλης…  συνηκροάτο  τον Ανδρουλάκη!  ΄Όχι, βεβαια ,γιατί  ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ήταν σε μυστική  επικοινωνία με τον Ερντογάν και βυσσοδομούσε εναντίον  της χώρας  του, αλλά μήπως και τον έπιαναν επ΄ αυτοφώρω  σε καμιά  πιπεράτη  γκομενοκουβέντα  και τον έβαζε το αφεντικό  για τα καλά στο χέρι την επομένη των εκλογών που θα χρειαζόταν  τη στήριξη του Κρητικού.  Γνωστά αυτά στην Ελλάδα, αφού  και στην  πολιτική αντιπαράθεση , όπως συμβαίνει και στη  βιομηχανία παραπληροφόρησης,  όζει το  σπέρμα  και η …δεοντολογία   επιτρέπει και απαιτεί ακόμα  και χτυπήματα  κάτω από τη μέση.

Γι΄ αυτό το λόγο, ,   λοιπόν  ο Ανδρουλάκης θέλει  τον Κούλη στη φυλακή. ΄Οχι για το έγκλημα της   εσχάτης προδοσίας, που διέπραξε  και οδήγησε τη χώρα για δεύτερη φορά  στη χρεοκοπία.  Για τις…υποκλοπές!   Αυτό είναι το έγκλημα καθοσίωσης  που διέπραξε ο γόνος  με τα ανίψια και τους λοιπούς συγγενείς και  σφογγοκωλάριους.

Δε λέμε. Οι υποκλοπές είναι  παράνομες και καταδικαστέες.  Αλλά, δεν είναι έγκλημα  πάνω -πάνω στο μέγα κατηγορητήριο,    όπως το παρουσίασαν οι   Παππάδες και οι  Βαξεβάνηδες .

Κι εμείς είμαστε φακελωμένοι.  Ε, και; Θα συνεχίζουμε ακόμα κι αν κι όταν  μας ξεφακελώσουν, να διαλαλούμε  πως με τους Τούρκους είμαστε όχι απλά φίλοι, αλλά ίδιος λαός με αιώνες συνύπαρξης. Και δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα  μαζί τους .Αν κάποιοι έχουν κάτι να χωρίσουν μεταξύ τους ,είναι οι εκάστοτε τε κυβερνώντες, ανάλογα με το διάφορα και τις  ανάγκες που θέλουν να εξυπηρετήσουν.

΄Ομοια:  Το σκάνδαλο της Νovartis , οι θάνατοι εκτός ΜΕΘ χιλιάδων ασθενών  στην πανδημία, η  προκλητική αγορά «λαμαρίνας» με 15 δισ. και εκατομμύρια μίζες στις τσέπες του Κούλη και του Παναγιωτόπουλου,   τα Τέμπη, φυσικά,  η δεινή φτώχεια που μαστίζει ένα μεγάλο τμήμα του ελληνικού λαού, η  γενικότερη  υποβάθμιση της ποιότητας  ζωής και άλλα σε λίστα από..1000 τέτοια , είναι ασφαλώς μεγάλα  εγκλήματα. Και ένα απ΄αυτά, από μόνο του, όποιο κι αν διαλέξεις, στέλνει τον Κούλη και την κολλητή  παρέα του στον Κορυδαλλό για τα επόμενα  χρόνια της ζωής τους.  Φανταστείτε, για να αντιληφθείτε του λόγου το αληθές, αν συνέβαινε ένα απ΄ αυτά τα εγκλήματα στη Σουηδία τί θα επακολουθούσε.     Θα γκρέμιζαν φυλακές να φτιάξουν πιο μεγάλες.

΄

ΟΛΑ ,όμως, ωχριούν  μπροστά στο ανοσιούργημα  της χρεοκοπίας. Και ο λόγος   δεν είναι  για τις συνέπειες , τόσο  στις περιλειπόμενες γενιές, όσο γι΄  αυτές που έρχονται. Τα παιδιά και τα εγγόνια μας σε λίγα μόνο χρόνια,  θα αναγκαστούν  να ζουν  σε  κόλαση. Δεν είναι μόνο  το κλιματικό  έγκλημα που η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει  πρώτη από τι άλλες  χώρες, λόγω της μεγάλης έκτασης θάλασσας και οικισμού δίπλα της . Θα βιώσουν και  την τεράστια  θηλιά χρέους ,που τους πέρασαν στο λαιμό  οι κυβερνήσεις της Δεξιάς, με πρωθυπουργούς τον ανιψιό Καραμανλή και τον υιό Μητσοτάκη.

 

 

 

Με απόλυτη ειλικρίνεια  εξομολογούμαστε   πως  θα ευχόμαστε  να μη σχηματίσει κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας. Να  κυβερνήσει πάλι η Δεξιά με  δεκανίκια πιθανότατα αποστασίας ή συνεργασίας με το Βελόπουλο. Θα ήταν πραγματική…απόλαυση.

 Να κοιμηθούν οι Κούληδες όπως έστρωσαν.  Να μην καταφέρουν  να πετάξουν πάλι την καυτή πατάτα, όπως  κάνουν κάθε φορά μετά τα εγκλήματα που διαπράττουν.   Και δε θα μπορούσαν,  ούτε ένα χρόνο να κρατήσουν. Είναι με μαθηματική ακρίβεια αναμενόμενο.  Η λιτότητα που θα αναγκαστούν να επιβάλλουν θα είναι άνευ προηγουμένου, θα τσακίσει κόσμο.  Θα βογκήξει   η χώρα  ,σε σημείο, που οι σημερινές ημέρες να φαντάζουν παραδεισένιες.  Θα ήταν η καλύτερη εκδίκηση

 

 

 

Αν

την επομένη των εκλογών  η  νέα  κυβέρνηση , πιθανότατα Τσίπρα-Ανδρουλάκη, δεν παρουσιάσει με κάθε μέσο και τρόπο στον ελληνικό λαό το μέγεθος της οικονομικής καταστροφής που έχει υποστεί η χώρα από την διακυβέρνηση για 4 σχεδόν χρόνια  των διεφθαρμένων… αρίστων

 δε βγάλει κόσμο στους δρόμους να διαμαρτυρηθεί  το πανελλήνιο…πλην Λακεδαιμονίων,   γι΄ αυτό το έγκλημα

(ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ) , δε στείλει τον αισχρό υιό του Αποστάτη σε  Ειδικό  Δικαστήριο κι απο εκεί  στη φυλακή.

Τότε καλύτερα ας μη σχηματίσουν κυβέρνηση οι ΣΥΡΙΖΟ-ΠΑΣΟΚΟΙ.  Αν κάνουν την αποκοτιά  να αναλάβουν τη διακυβέρνηση της χρεοκοπημένης χώρας, χωρίς  να κάνουν πράξη  αυτές τις βασικές προτεραιότητες, θα έχουν κάνει χαρακίρι. Και θα έχουν  πέσει το αργότερο ,   ως τα μέσα του 2025.