ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: “Ο ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ”. ΕΜΕΙΣ, ΟΜΩΣ:

Θύελλα μετά την παραδοχή Μητσοτάκη για το σκάνδαλο των υποκλοπών

 

Οι πολιτικοί αρχηγοί κλήθηκαν να απαντήσουν σε ενδιαφέρουσες ερωτήσεις ζητώντας εκ νέου την ψήφο του ελληνικού λαού, αλλά η είδηση προέκυψε από το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός παραδέχτηκε για πρώτη φορά, μετά από δυόμιση χρόνια, πως η υπόθεση των υποκλοπών είναι σκάνδαλο, πως ο Νίκος Ανδρουλάκης «δεν αποτελεί κανένα κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια» για να συμπληρώσει ότι «δεν έπρεπε ποτέ να βρίσκεται υπό καθεστώς παρακολούθησης».

Σφοδρές αντιδράσεις από το ΣΥΡΙΖΑ, που επανέρχεται ζητώντας εξηγήσεις από τον Κ. Μητσοτάκη, και από τον Ν. Ανδρουλάκη, που του απάντησε ότι κάποιος πρέπει να πάει φυλακή. «Και δεν μπορούσαμε να τον ρωτήσουμε ποιον εννοεί. Τον πρωθυπουργό;» σχολιάζει η Ρ. Τζίμα

efsyn.gr

***

Αν μη τί άλλο,  αποτελεί, το λιγότερο ,  πρόκληση και το πιο πάνω,  έσχατη κατάντια και ευξετελισμό,   να παραδέχεται ο πρωθυπουργός της χώρας πως κακώς η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον Ανδρουλάκη.  Γιατί,  αυτό με τη σειρά του σημαίνει πως … καλώς (!)  παρακολουθεί όλους εμάς τους άλλους,  ως… επικίνδυνους  για την εθνική  ασφάλεια.

Το ερώτημα είναι από ποιους, γιατί και  με ποια κριτήρια   οι φακελωμένοι από τις  μυστικές υπηρεσίες του κράτους , χαρακτηρίζονται ακίνδυνοι  ή επικίνδυνοι για τη χώρα τους. Και σε τί  αφορούν συγκεκριμένα  οι αντεθνικές τους ενέργειες.

Ασφαλώς,  δεν περιμένουμε  να μας   δώσουν αυτές τις εξηγήσεις,  γιατί δεν τους το ζητάμε κιόλας,  ούτε  ο  Κυριάκος Μητσοτάκης, ούτε οι Γκεμπελίσκοι που φρύαξαν μόλις πληροφορήθηκαν πως για κάποιους, ελάχιστοι, από το συνάφι τους,  έχουν αποθηκευμένα και τα δικά τους ονόματα στα Κυπατζήδικα   κιτάπια.

Οι κοντυλοφόροι,  ως  4η εξουσία,  εντάσσονται   στο σκληρό πυρήνα του  κράτους . Είναι  ελίτ κι   ελόγου τους, μαζί  με τους πολιτικούς  και τους δικαστικούς.  Και ως τέτοιοι ,βρίσκονται σε σχέση με όλους εμάς τους …αντιεξουσιατές στο απυρόβλητο. Δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται στις άλλες εξουσίες να τους ενοχλούν και να τους υποβιβάζουν στα επίπεδα του δικού μας ακτιβισμού.

Αυτός είναι ο λόγος που μόλις θίχτηκε η εξουσιαστική  αλαζονεία  του Κουκάκη, του  Μαλιχούδη, του  Τέλλογλου, της  Τριανταφύλλου και του  Χονδρόγιαννου,  έγινε… το έλα να δεις! Με το να θέσει σε συνακρόαση  τέτοια υψηλά προσώπατα, πέταξε  τα άγια τοις κυσί   ο Κυριάκος, που τα απέσπασε ,μάλιστα, από τα ιερά χέρια του γκεμπελικού ιερατείου.

Απαξιούμε να απαιτήσουμε εξηγήσεις από δαύτους   ,αφού γνωρίζουμε πόσο αμετροεπείς και αλαζόνες είναι όλοι όσοι βράζουν στο καζάνι της εξουσίας. Ξέρουμε επίσης εκ των προτέρων τις στημένες ,ως ανυπόστατες,   απαντήσεις τους.  Οπότε, τί χρείαν  έχομεν τοιούτων απαντήσεων;   Πέρα από το γεγονός πως,  στο κάτω κάτω,  τα  φακελώματά μας ,στην πραγματικότητα,  τα θεωρούμε εύσημα. Σε αντίθεση με τους δημισιογράφους και τον λοιπό υπό παρακολούθηση  υπόκοσμο της νύχτας.

Αυτό, όμως, όχι εσαεί. Κάποτε οφείλει  να σοβαρευτεί κι αυτή η χώρα. Αρχής γενομένης από τους θεσμούς, τους φορείς των εξουσιών της.  Να γίνει  τουλάχιστον από Μπανανία, έστω  κοινοβουλευτική δημοκρατία, αλλα  με έναν αξιοπρεπή,  βαθμό επίδοσης.

Αυτό σημαίνει πως ο  Αλέξης Τσίπρας, ως αυριανός πρωθυπουργός, αν μη τί άλλο  από  στοιχειώδη  σεβασμό στις ιδεολογικές του διακηρύξεις,  οφείλει να δώσει εκτενείς εξηγήσεις και στο συγκεκριμένο ζήτημα των παρακολουθήσεων και των φακελωμάτων. Και θα το ζητήσουμε  με νομικές διαδικασίες.

Στόχος  να αντιληφθούν  οι αδαείς κι ανυποψίαστοι το μέγεθος του ολοκληρωτισμού που επέβαλε στη χώρα ο γιος του αλήστου μνήμης, Αποστάτη  Κων. Μητσοτάκη. Ποια Ρωσία και ποια Β. Κορέα!   Θα έκαναν καλή επιλογή  σε αυτά τα καθεστώτα,  αν ζητούσαν από το δικό μας εδώ (κοινοβουλευτικός τούτος) δικτάτορα, να τους   παραδίδει μαθήματα διακυβέρνησης μιας χώρας με  ολοκληρωτικές , μακιαβελλικές,  διεφθαρμένες εν γένει μεθόδους.  Και μάλιστα με άρωμα…Χάρβαρντ, απ΄όπου  ο ίδιος σεμνύνεται πως αποφοίτησε.  (Αλήθεια,  η αμαρτωλή αυτή  εμπορική ,εκπαιδευτική επιχείρηση , θα διαγράψει μετά από όλα αυτά τον παλιό της τρόφιμο;  Τί ζητάμε και απο ποιους τώρα! )

Να μάθουμε επιτέλους γιατί εμείς εδώ  που κάνουμε  κάθε φορά   με τα …κρεμμυδάκια τον Ερντογάν,  όταν αναφερόμαστε στα σουλτανικά του οράματα, είμαστε οι… κακοί και αντεθνικώς δρώντες!  Σε αντίθεση με τον  Κυριάκο Μητσοτάκη που  σε σιωπηρή συμφωνία με τον Τούρκο δικτάτορα ,  στήνουν κάθε φορά σκηνικά πολέμου, ένας   έκαστος προς ίδιον όφελος.

Ο πρώτος,  για να πετάει το δημόσιο (δανεικό) χρήμα  (έφτασε στο ιλιγγιώδες ποσό των 15 δις. ευρώ), για να αγοράζει όχι  ΜΕΘ, αλλά  άχρηστη λαμαρίνα, η οποία με τη σειρά της του απέφερε εκατομμύρια μίζες. Και ο Σουλτάνος απέναντι,  για να δαμάζει  και να  εκτονώνει κάθε τόσο   τη λαϊκή οργή, σε μια χώρα που ο λαός της τώρα πια  βρίσκεται στον ίδιο με τους ΄Ελληνες  πάτο χρεοκοπίας.    Μια και είναι κανόνας στην Ιστορία πως όπου δυστυχούν οι λαοί, ευημερούν οι άρχοντές τους!          ΄