ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗ 2023. ΔΙΑΦΑΙΝΕΤΑΙ, ΜΕΝ, ΝΙΚΗ ΣΥΡΙΖΑ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΘΡΙΑΜΒΟΣ.

Το πολίτευμα της Δημοκρατίας, αν διαφέρει από τα άλλα,  είναι γιατί εκείνα, αρνούνται  να βάλουν Μάσκα. Δείχνουν το απαίσιο τους πρόσωπο, όπως, ακριβώς,  είναι.

Σε αντίθεση με τη Δημοκρατία.  που σε όλες τις παρουσίες της, κυκλοφορεί (ανάλογα   την…περίσταση)… Μασκαρεμένη! Γι΄ αυτό, οι Συνειδητοποιημένοι Πολίτες, ΑΠΕΧΟΥΝ χρόνια τώρα     από το θέατρο των εκλογών.

Αν , όμως, αποφασίσουν να προσέλθουν στις κάλπες, ψηφίζουν   ΤΟ ΜΗ ΧΕΙΡΟΝ.

Όπως συμβαίνει πάντα.  Τον Κένεντι αντί του Νίξον,  τον Ανδρέα Παπανδρέου, αντί του Κων. Μητσοτάκη, τον Μπάιντεν, αντί του Τραμπ,  τον Αλέξη Τσίπρα ,αντί του Κυριάκου  Μητσοτάκη.

_____________________________________________________

 

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ, αν  αυτή την ώρα δεν μπορεί να κάνει περίπατο στην εκλογική κούρσα ,με αντίπαλο ένα …θεόκουτσο  άλογο, όπως είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αυτό  οφείλεται   σε τρεις αιτίες:

α. Δεν προχώρησε  ποτέ σε σκληρή αντιπολίτευση. Ούτε  κατέβασε κόσμο στα πεζοδρόμια, τέσσερα  σχεδόν χρόνια τώρα που μια κυβέρνηση λεηλάτησε τα πάντα και  σκότωσε χιλιάδες κόσμο.

β. Δεν είχε Τύπο στο πλευρό του.  3-4 έντυπα που τον στηρίζουν είναι, αν  μη τι άλλο, εντελώς ακατάλληλα και ανεπαρκή για να σηκώσουν αυτό το βάρος της πολιτικής αντιπαράθεσης   για την εγκληματική πορεία  της κυβερνητικής συμμορίας. Ο Βαξεβάνης και τα αποπαίδια της παλιάς Ελευθεροτυπίας (σ.σ. ξαναγράψαμε, για την ΑΥΓΗ, δε λέμε  κουβέντα από… σέβας στην ιστορική της πορεία) επέλεξαν να κάνουν αντιπολίτευση όχι μόνο με τη ζώνη του παντελονιού λυμένη, αλλά και το… ζωνάρι απλωμένο.  Και μάλιστα με φρασεολογία…Μακελειού.  Λες και το σοβαρότερο  πολιτικό πρόβλημα της χώρας υπήρξε ο  Λιγνάδης και ο προαγωγός (κατά σύμπτωση Δεξιός) την μικρής από τον Κολωνό.

γ. ΄Οπως και στο ζήτημα της έλλειψης σοβαρής (υπο)στήριξης από τον Τύπο και στο ζήτημα  της συμβουλευτικής ικανότητας εκείνων που είχαν αναλάβει αυτό το,  εκ των ων  ουκ άνευ , καθοριστικό της επιτυχίας   έργο στην Κουμουνδούρου, υπήρξε τεράστιο κενό και εγκληματική ανεπάρκεια.

 

 

 

Χειρότερη κυβέρνηση δεν πέρασε από αυτό  τον τόπο. Χρεοκόπησαν τη  χώρα, σκότωσαν στην πανδημία 20.000 ανθρώπους, άλωσαν προκλητικά τη δικαιοσύνη, πέταξαν λεφτά σε άχρηστους  εξοπλισμούς  και όχι σε ΜΕΘ,  για να εισπράξουν  μίζες, πήραν  τα σπίτια του κόσμου για τάχα κόκκινα δάνεια,  που ξοφλήσαμε όλοι ,ως λαός,  με τα δανεικά  του Κράτους που πήγαν  για να σωθούν οι Τράπεζες των ιδιωτών!

ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΘΟΣΙΩΣΗΣ!  Ουδεμία κυβέρνηση, τουλάχιστον στα χρόνια της  Μεταπολίτευσης, υπήρξε τόσο διεφθαρμένη και με επικεφαλής ένα τόσο αναίσχυντο, πέρα από ακατάλληλο και ανεπαρκή-μικρό πρωθυπουργό, εκπρόσωπο αισχρού νεποτισμού . Και ,μάλιστα,  γόνος ενός από τους χειρότερους ΄Ελληνες πολιτικούς από συστάσεως  ελληνικού κράτους, του «Κων. Μητσοτάκη  κάθαρμα» ,όπως τον αποκαλούσε στις ημέρες της Αποστασίας, αλλά και για χρόνια μετά, ο ελληνικός λαός, ακόμα και από τη  Δεξιά παράταξη.

 

 

 

Δεν ακολούθησε ποτέ   η Κουμουνδούρου την πετυχημένη συνταγή  της Ρουμανίας , λίγα χρόνια πριν.  Να ξεσηκώσει το Σύμπαν, να φέρει τον κόσμο ανάποδα, να τα κάνει λίμπα με μόνιμο κόσμο στους δρόμους, 7 ημέρες την εβδομάδα.

Για δυο ολόκληρα  χρόνια στο Βουκουρέστι,  ακόμα και με χαλασμό Κυρίου , παγωνιά, πλημμύρα,  καύσωνας, πλήθος  κόσμου  μόνιμα εγκαταστημένοι σε αντίσκηνα και πρόχειρα καταλύματα  έξω από το κυβερνητικό μέγαρο στη Πιάτσα  Βικτόριεϊ να κραυγάζουν ακούραστα  μέρα, νύχτα το  σύνθημα, σήμα κατατεθέν τους, ΚΑΤΩ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ !

Σαββατοκύριακα, τεράστιες και δυναμικές  διαδηλώσεις, επαναλαμβανόμενες ανελλιπώς.  Και  τελικά έριξαν μια ισχυρή τότε  κυβέρνηση . Και όχι μόνο. Πήγαν σχεδόν 40 ισχυρά πρόσωπα εξουσιών (ακόμα και δικαστές) ,  στη φυλακή  . Και μιλάμε για ήσσονος σημασίας εγκλήματα, συγκρινόμενα με  αυτά της σημερινής κυβέρνησης του ΄Ορμπαν της Ελλάδας.

 

 

 

Είναι κρίμα που σε τέτοιες πολιτικές συγκυρίες, σε μια χώρα σαν τη δική μας   με α.  αντιδεξιά ανακλαστικά στην πλειοψηφία  του λαού της  β. ΜΙΑ ΙΣΧΥΡΗ ΑΠΟΧΗ  ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ  και γ.  έναν πρωθυπουργό που…μπάζει απ΄  όλες τις μπάντες, ο  Σύριζα δε θα καταφέρει   να  πάρει  περιφανή εκλογική νίκη στις 21 Μάη, που θα μπορούσε να είναι και  θρίαμβος, ενός παπανδρεϊκού ποσοστού  48% του 1981.

Δε φταίνε οι εποχές. Ούτε τα πρόσωπα. Οι λεγόμενοι χαρισματικοί  ηγέτες δεν υπάρχουν πια, ούτε τους χρειάζεται κανείς. Μια χαρά είναι ο Αλέξης Τσίπρας έτσι όπως είναι. Πολιτικά -κοινωνικά  συμβόλαια ισχυρά χρειάζονται. Αλλά  και τρόπο και μέθοδο να τα κατεβάσεις στη βάση, τον κόσμο. Ασφαλώς και ήθος, που όντως, ως τώρα το διατηρούν ακέραιο οι Συριζαίοι. Και μακάρι να το συνεχίσουν κι ως  αυριανή κυβέρνηση.

Να καταλάβει, ακόμα και ο Δεξιός που είναι, μεν,  μεροκαματιάρης, αλλά από  παράδοση οικογένειας  παραμένει… εθνικόφρων,  το αυτονόητο.  Πως δεν έχει, δηλαδή,  καμιά δουλειά να δίνει την ψήφο του , όχι μόνο στο κόμμα που ψηφίζει ο Βαρδινογιάννης, αλλά και    με αρχηγό, που και  ένα «μαγαζί γωνία-μονοπώλιο»  αν του δώσεις,  σε λίγους μήνες μέσα, θα το έχει κλείσει οριστικά.