ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ, ΣΤΗ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΟ …”ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗΣ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ” ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΟΥΛΟΥΠΑΚΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ.

“Ιδιαίτερα επικριτικός ήταν το πρωί στη Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με αφορμή την χθεσινή αποκάλυψη του Documento ότι ο υιός του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος, Eυάγγελος Ισιδώρου Ντογιάκος, είναι δικηγόρος, σύμβουλος του υπουργού Κώστα Καραμανλή και ταυτόχρονα εκπροσωπεί ένα από τα funds υπογράφοντας κατασχετήριο, που επιδόθηκε σε εγγυητή δανείου την περασμένη Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενος στην υπουργό Πολιτισμού που καθόταν στα υπουργικό έδρανα της είπε επί λέξει: «Αυτά τα παιδιά είναι το μέλλον (οι νέοι καλλιτέχνες που αντιδρούν) και όχι τα παιδιά των αρχιδικαστών που σιτίζονται στο καθεστωτικό πρυτανείο και συνεργάζονται με τα funds που απεργάζονται τη μεγαλύτερη ληστεία της ιστορίας εναντίον της κοινωνίας. Και δεν έχουν την ελάχιστη τσίπα τουλάχιστον να παραιτηθούν όταν ο Άρειος Πάγος δικάζει κι καταδικάζει τους  το μέλλον 700 χιλιάδων ιδιοκτησιών σε πλειστηριασμούς».

 

 

Αν, Αλέξη Τσίπρα,  δεν ανοίξεις νέες πτέρυγες στις φυλακές, για να φιλοξενήσουν τα περισσότερα στελέχη  μιας κυβέρνησης που έχει εμμονή και αρρωστημένη έλξη στη διαφθορά και τα σκάνδαλα, το φαινόμενο θα επαναλαμβάνεται, όσο η χώρα αδυνατεί να ενταχθεί στο χάρτη της Ευρώπης. Μπορεί να τη δείχνουν νότια της γηραιάς Ηπείρου, αλλά η πραγματική  της θέση είναι δίπλα στη…Ρωσία και την Μπέλα Ρους.  Το γνωρίζει πια όλη υφήλιος.

Βέβαια, ακόμα και  σε τέσσερα χρόνια μέσα, είναι δύσκολο ένας υπουργός… επί των σκανδάλων   και  έντιμοι εισαγγελείς ,  να μπορέσουν να  διερευνήσουν   εξονυχιστικά  το φάσμα και το μέγεθος της διαφθοράς,  να  φέρουν  όλα τα στοιχεία στο φως και να  στείλουν τους δράστες  στη δικαισύνη. Θα είναι τεράστια η λίστα.

Ο γιος του αλήστου μνήμης Κων. Μητσοτάκης ανήγαγε την απάτη και  την πολτική  ανηθικότητα σε επιστήμες.  Και μετάδωσε στη γαλάζια ακρίδα τη διαφθορά, ως…παρακαταθήκη της παράταξης.   «Δούλεψε να φας και κλέψε  νά΄χεις», είναι η πρώτη και βασική αρχή αυτού του αρρωστημένου για  κέρδος και συσσώρευση πλούτου , κόσμου της Δεξιάς.  Το  τρίπτυχο  “πατρίς,  θρησκεία,  οικογενεια” είναι οι κουκούλες τους.   Χρήσιμες, ακριβώς , για να μη διακρίνεται η  φρικιαστική μόστρα  εκείνων που  το επικαλούνται  ως  πρώτη αρχή  της επάρατης  παράταξης.

Να πούμε κάτι  κι ας ακούγεται  δογματικό και τραβηγμένο.   Δε χρειάζεται να ψάχνεις πρώτα, για να έχεις τα τεκμήρια της διαφθοράς  και της διαπλοκής ενός δεξιού. ΄Ετσι και ομνύει  στο…  σήμα κατατεθέν , παραπάνω “τρίπτυχο”,  να ξέρεις ασυζητητί και εκ των προτέρων  πως είναι διεφθαρμένος.  Κανόνας από την πείρα της ζωής.

Η κορύφωση της διαφθοράς στη Δεξιά παράταξη  επί ημερών του γόνου της φαμίλιας,  δεν είναι απλώς γονιδιακή  καταβολή.  Είναι κι απότοκο της ατιμωρησίας.Να μην πάμε σε άλλες μαύρες εποχές. Στις δικές μας ημέρες. Μια ολόκληρη χρεοκοπία της χώρας και δεν πλήρωσε κανείς. Ούτε κουλούρι από φούρνο να έκλεβαν. Το ίδιο, αμέσως μετά,  με το σκάνδαλο Νovartis.   Βγήκαν κι από πάνω.  Ο Γεωργιάδης, αντί να είναι φυλακή, ανταμείβεται για το βίο και την πολιτεία του  με άλλο,   υψηλό πόστο  και  ωρύεται να στείλει την Τουλουπάκη που του τράβηξε την κουκούλα στο κελί.

Η τιμωρία δε σωφρονίζει . Ούτε κάνει το δράστη  καλύτερο. Είναι πρώτα αποκατάσταση της   τάξης δικαίου, που επλήγη (διάπραξη ΄Υβρεως),   είναι παραδειγματισμός για άλλους. Και ωσαύτως,  είναι αποτρεπτικός   φόβος  επανάληψης  εγκλημάτων  από τον  ίδιο το δράστη. ΄Αλλωστε, «ο φόβος φυλάει τα έρημα». Ο μύθος με το δαχτυλίδι του Γύγη,  είναι η καλύτερη παραβολή.

Οι θεμελιώδεις  αυτές αρχές του σκοπού της τιμωρίας στη χώρα μας,   όχι μόνο δεν τηρήθηκαν , αλλά αντιστράφηκαν.     Οι θύτες παριστάνουν τα    θύματα  και οι κατηγορούμενοι, κατέστησαν  κατήγοροι.  Η ίδια ιστορία  χρόνια τώρα της Δεξιάς.  Παλούκωναν κεφάλια και, ως νικητές μετά ,έβαλαν τις στρατευμένες πένες  να μιλούν για εμφύλιο και…κονσερβοκούτια!

Καλά να πάθει η Αριστερά της  Ελλάδας.  Ουδέποτε, ως σήμερα  είχε η Δεξιά την πλειοψηφία του εκλογικού σώματος. Ένα 30-35%  είναι η αραγής βάση της ( μέσα η Ακροδεξιά και οι ΝεοΝαζί).    Και όμως!  Αν και μειοψηφία,  καταφέρνει πάντα  με κομπίνες , αθλιότητες και στημένους εκλογικούς νόμους,  να κυβερνά. Και να σωρεύει ερείπια.

Αλέξη Τσίπρα, η τιμωρία των ενόχων τούτη τη φορά, δεν είναι μια διαδικαστική διαδικασία, μια τυπική νομική  διεκπεραίωση . Είναι κάθαρση στην τραγωδία. Ο Κυριάκος με την εγκληματική κυβερνητική συμμορία και σύμπασα τη γαλάζια ακρίδα διέπραξαν  ΄Υβριν.

Σταματήστε την καραμέλα της…εθνικής συμφιλίωσης . Την επικαλούνται οι ίδιοι  μια ζωή. Στις εθνικές  παρελάσεις μαζί και στη… μάσα χώρια.

,Ο διχασμός (και ευτυχώς) είναι ολοφάνερος ,δεκαετίες τώρα. Και σήμερα δεν εξέλιπε.  Θα βγεις και θα πεις σε έναν από τους 700.000 «κόκκινους» που τους παίρνει ο  γόνος της διεφθαρμένης   φαμίλιας το σπίτι, για να το δώσει στους Τραπεζίτες, να βγει   να πιούν μαζί με το γιο του Ντογιάκου κρασάκι στην ταβέρνα της γειτονιάς;  Για τόλμησε.

Είναι ζήτημα ζωής  και θανάτου για τη χώρα να αφήσει πίσω το “πουκάμισο του φιδιού” και να  ξυπνήσει επιτέλους  από τη χειμερία νάρκη .Αλλιώς, ΄Ανοιξη δε θα δει  ποτέ αυτός ο τόπος.  ΄Όπως δεν είδε, έξω από λίγα διαλείμματα, από καταβολής ελληνικού κράτους.