ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ,”ΞΕΚΟΥΡΑΣΟΥ”. ΣΕ ΣΥΜΦΕΡΕΙ!

΄Ολα τα χρόνια που ήταν αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ,αλλά και τους πρώτους μήνες της συγκυβέρνησης με τους ΑΝ.ΕΛ ,τους κάναμε σκληρή κριτική και ειδικά στον Αλέξη Τσίπρα. Μάλιστα, δεν ήταν λίγο εκείνοι που μας κατηγόρησαν τότε για εμπάθεια και ανοίκεια ιστορική κρίση!
Δεν ίναι αλήθεια. Η Ιστορία δεν είναι Δικαιοσύνη. Με «μαντήλι» στα μάτια για ντεκόρ, αλλά στην πραγματικότητα με ορθάνοιχτα, να καθορά και να κλείνει το ένα, όπου βολεύει κάθε φορά. Η Ιστορία δε χρειάζεται ούτε μαντήλια, ούτε εικονικές-συμβολικές ζυγαριές και… αρώματα.΄Η λέει την αλήθεια που αντικρύζει ατόφια, αφτιασίδωτη και ζεματιστή, ,όπως πάντα είναι οι αλήθειες, ή σιωπά και ψεύδεται. Και είναι τότε που μιλάμε πια για Μυθ-ιστορία.
Ο Ιστορικός δεν έχει την πολυτέλεια να ανήκει σε παρατάξεις, που συνήθως εντάσσονται οι άνθρωποι για χίλιους λόγους. Συμφέροντα,φιλοδοξίες, ιδεοληψίες, ανασφάλειες, φανατισμό. Ο λόγος και η κρίση του είναι , ή πρέπει να είναι, πέρα και πάνω από οποιαδήποτε σκοπιμότητα, μικρότητα και χαμέρπεια. Αλλιώς,είναι σίγουρο πως κι αυτός σε κάποιο «Μαμωνά» θα θύει.
΄Οταν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσιπρας «ήλθον εις εαυτούς» και κατάφερε ο πρωθυπουργός την τελευαταία στιγμή να συνειδητοποιήσει τον κίνδυνο και την καταστροφή, που οδηγούσαν τη χώρα οι Λαφαζάνηδες, Βαρουφάκηδες και «θυγατέρες», προς τιμήν του , «ανέκρουσε πρύμναν» και το σκάφος διασώθηκε την τελευταία στιγμή, πριν την πρόσκρουση στην ξέρα.Αυτό ακριβώς που δεν είχε κάνει στην εποχή του ο Κώστας Καραμανλής και χρεοκόπησε τη χώρα.
΄Εκτοτε κι εμείς εδώ, όσο οι πολιτικές, κυβερνητικές τους επιλογές, ειδικά στο «εθνικό» θέμα των Σκοπίων, ήταν ορθές , σε αντίθεση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη που έδωσε ρεσιτάλ εθνικισμού, λαϊκισμού και δημαγωγίας, για να καρπωθεί τις ψήφους των «Μακεδονομάχων», επιβραβεύαμε το έργο τους και συνεχίζουμε να το κάνουμε .΄Εντιμη, ειλικρινή και αστράτευτη στάση. Γιατί, αν είχε αρνηθεί η Ιστορία αυτή την αλήθεια, τότε,θα τη συνέγραφε ο…΄Αδωνις Γεωργιάδης .Κι εμείς…θα πηγαίναμε σπίτι μας.
Σήμερα, μετά την καθόλου «εφιαλτική»,όπως τη χρακτηρίζουν οι φυλλάδες της Δεξιάς, ήττα του Αλέξη Τσίπρα στις Ευρωεκλογές, μια και, όπως αναλύσαμε σε άλλο κείμενο μας , ήταν φυσιολογική και αναμενόμενη, μετά την συγκλονιστική ΑΠΟΧΗ, βρισκόμαστε λίγες εβδομάδες πρίν τις «εθνικές» εκλογές. Η κυβερνηση όλη αυτή την προκελογική περίοδο, θα ανατρέψει (είναι το μόνο σίγουρο, την έκταση δεν ξέρουμε ακόμα) το σκηνικό και θα οδηγήσει πίσω στις κάλπες πολλούς δικούς της Συριζαίους που την τιμώρησαν στις 26/5. Αλλά ,θα παρασύρει και μια μερίδα της Αποχής,που ανησυχεί για την πολιτική εξέλξη της χώρας με ένα «Υιό» Μητσοτάκη στο τιμόνι της.
Εμείς, αντίθετα από τον κόσμο του ΣΡΙΖΑ και όσους πολίτες θέλουν πάση θυσία τη συνέχιση της διακυβένησης της χώρας απ΄ένα σχήμα συγκυβέρνησης με πρωθυπουργό πάλι τον Αλέξη Τσίπρα, θα λέγαμε το…περίεργο πως είνα καλύτερα για τους ίδιους και ειδικά για τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, να κάνουν ένα κυβερνητικό …τάιμ άουτ. Να…ξεκουραστούν.. Και οι λόγοι, που τους συμφέρει, όπως τους βλέπουμε εμείς, είναι τούτοι:
1.Αν η Δεξιά κέρδιζε τις εκλογές με αρχηγό έναν οποιοδήποτε άλλο, πλην του Κυριάκου Μητσοτάκη,τα πράγματα θα ήταν πιο δύσκολα για τον Αλέξη Τσίπρα. ΄Ομως, με πρωθυπουργό το «γόνο» που κουβαλάει ένα εντελώς απαξιωμένο όνομα στη σύγχρονη πολιτική ιστορία της Ελλάδας («Μητσοτάκη κάθαρμα»), αλλά και με τόν ίδιο το γιο του «Αποστάτη» ήδη φορτωμένο με δικά του βαριά αμαρτήματα ( χρηματισμούς- διασυνδέσεις με Ζήμενς -Χριστοφοράκο, φίλο και χορηγό με υπόδικο για εμπόριο ναρκωτικών, προκλητικότατη κάλυψη στα πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματός του που εμπλέκονται στο σκάναδαλο Νorvatis), τα πράγμτα θα είναι όχι απλώς δύσκολα, αλλά αξεπέραστα τα εμπόδια για να μακροημερεύσει στην εξουσία ένας τέτοιος πρωθυπουργός.
2.Αν αποφασίσει τελικά να…ξεκουραστεί μετα΄τις 7 Ιουλίου, ως αντιπολίτευση ο Αλλξης Τσίπρας, θα χορέψει τον «Κυριάκο» στο ταψί. Συγκεκριμένα: Είναι πλέον ελεύθερος από την περίφημη ομερτά που συνήψε με τον Κώστα Καραμανλή πριν τις εκλογές του 2015, να μην στείλει ως κυβέρνηση σε ειδικό δικαστήριο για τη χρεοκοπία της χώρας τον υπόδικο π. πρωθυπουργό και σε αντάλλαγμα εκείνος να παραχωρήσει δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ στη διακυβέρνηση τον βαμμένο Καραμανλικό Πάνο Καμμένο.΄Οπως και έγινε. Τώρα, δεν έχει καμιά υποχρέωση να τηρήσει εκείνη την αισχρή και άτιμη πολιτικά συμφωνία, που υπέσκαψε το πολιτικό κύρος του πρωθυπουργού. Κι αν προχωρήσει πλέον σε καταγγελία και απαίτηση για σύσ αση νέας εξεταστικής και άλλης επιτροπής για το ανοσιούργημα της χρεοκοπίας της χώρας, η Δεξιά…θα τρέχει και δε θα φτάνει.Τα ντοκουμέντα είναι αρκούντως ικανά για να στείλουν Καραμανλή και κυβερνητική παρέα τότε στο εδώλιο ειδικού δικαστηρίου.΄Εστω κι αν δεν καθίσουν, το κομματικό κόστος, όμως, θα είναι τεράστιο για την παράταξη. Μόνο και μόνο με όσα θα βγουν στη φόρα για το έγκλημα εκείνο της χρεοκοπίας της χώρας
3.Ο μύθος του Αισώπου με το «σκορπιό και το βάτραχο» είναι γνωστός. Η Δεξιά το έχει στο παραταξιακό-ιδεοληπτικό της DNA να συντάσσεται και να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των λίγων, του κεφαλαίου. Αυτό σημαίνει πως συνταξιούχοι, μικρομεσαίοι, άνεργοι, η ολότητα των εργαζομένων, θα δεχτούν αλλεπάλληλα οικονομικά πλήγματα με ΝεοΔημοκρατική κυβέρνηση. Η αντίδραση θα είνα μοιραία και ανεμενόμενη. Ακόμα κι αν δεν εξωθήσουν οι Συριζαίοι τους συνδικαλιστάδες «Φωτόπουλους», ο κόσμος θα αντδράσει. Και η. εργασιακή ηρεμία που απολάμβαναν οι ιδιώτες εργοδότες, αλλά και το κράτος, θα έχει ημερομηνία λήξης με Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό. Και μια τέτοια αναταραχή, μετά από 4 ολόκληρα χρόνια εργασιακής ηρεμίας, θα έχει ως επακόλουθο σοβαρή τροχοπέδηση της ελληνικής οικονομίας. Τέλος οι…Μάγοι-επενδυτές με τα δώρα που θα έφερνε ο Μητσοτάκης. Ποιος να έρθει να βάλει λεφτά σε μια τέτοια παραπαίουσα οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα; Και φυσικά το χειρότερο δε θα είναι αυτό. Η Ε.Ε που παρακολουθεί πια ως «κολαούζος» την κατάσταση στη χώρα, θα του το ξεκολώσει το αυτί του Κυριάκου. Θα γίνει ο μοιραίος πρωθυπουργός ενός νέου μνημόνιου. Κι αυτό θα σημάνει το τέλος του. Το πολύ να αντέξει ενάμιση με δύο χρόνια κι αυτός ο Μητσοτάκης. «Κατά μάνα κατά κύρη, κατά γιος και θυγατέρα». Εδώ ταιριάζει «γάντι» η σοφή ρήση του λαού μας.
΄Ολα, επομένως συνηγορούν υπέρ των Συριζαίων,αν αποδεχούν ήρεμα το «απεταξάμην τον πειρασμό» και πάνε σε εκλογές με προοπτική να χάσουν. Αν συμβεί, θα επανακάμψουν …δριμύτεροι, ως κυβέρνηση και για πολλά (δυστυχώς για τους συνειδητοποιηένους πολίτες) χρόνια. Η επόμενη μέρα, θα βρεί τη Ν.Δ υπό δάλυση και ανασυγκρότηση, με άγωστα τα επτυχή ή όχι αποτελέσματα του εγχειρήματος.
Αντίθετα,αν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές στις 7/7/19, και καταφέρει να σχηματίσει κυβέρνηση, θα έχει δρόμο να διανύσει δύσκολο και καθόλου στρωμένο με ροδοπέταλα. Και δεν αποκλείεται στη μέση της διαδρομής, να μην αντέξει. Να καταρρεύσει και μάλιστα οριστικά και αμετάκλητα. Η ξεκούραση ,η ανάπαυλα σε αυτή τη φάση, θα είναι πανάκεια για τον κουρασμένη σήμερα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Και ειδικά για τον Αλέξη Τσίπρα.
Ο χρόνος θα δείξει …τί θα φέρει. Εμείς,πάντως, εδώ θα είμαστε. Δεν το κουνάμε. Σκληροί κα αδυσώπητοι «όπου δει» για την ιστορική αλήθεια.