ΑΛΛΟ ΚΑΤΑΛΑΝΟΣ “ΣΤΑ ΠΟΥΠΟΥΛΑ” ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΚΟΥΡΔΟΣ ΜΕ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ!

  1. Νύχτα κόλασης στη Βαρκελώνη:;  Αγρια επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών

Επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών στη Βαρκελώνη

Διαδηλωτές, με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, συγκρούστηκαν με την αστυνομία στο κέντρο της Βαρκελώνης, την πέμπτη ημέρα των κινητοποιήσεων κατά της φυλάκισης των αυτονομιστών ηγετών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, περίπου 525.000 άνθρωποι κατέκλυσαν χθες τους δρόμους της Βαρκελώνης για να διαμαρτυρηθούν για την καταδίκη των Καταλανών αυτονομιστών ηγετών σε βαριές ποινές κάθειρξης από την ισπανική δικαιοσύνη για τον ρόλο τους στην απόπειρα απόσχισης το 2017.

****

Ποιος ρούσικος,τούρκικος  και εγγλέζικος εθνικισμός; Ο Καταλανικός σπάζει τα θερμόμετρα όλης της υφηλίου. Η αστυνομία μιλάει για 500.000 διαδηλωτές. Είναι πολύ περισσότεροι!  Και βίαιοι,αποφασισμένοι, ακόμα και να πάνε φυλακή και να πεθάνουν για να φτιάξουν και τούτοι το κράτος τους, ένα ακόμα σαν όλα τα άλλα.

Στο μεταξύ, δε θυμάμαι ποτέ να κατέβηκαν τόσοι πολλοί , έστω οι μισοί, άντε , οι μισοί των μισών,εν τέλει ούτε καν καμιά 200αριά  άτομα  στη Βαρκελώνη  να διαδηλώσουν  και να φάνε ξύλο  για ένα εκατομμύριο σοβαρά θέματα, πέρα από το ανύπαρκτο για τους νοήμονες  δίλημμα  ,αν οι Καταλανοί είναι οι γνήσιοι Ισπανοί  και οι Ισπανοί οι…πέτσινοι.

Πείνα, δίψα, επιδημίες που αποδεκατίζουν εκατομμύρια παιδιά και ενήλικες   σε όλο τον κόσμο. Πόλεμοι, εμφύλιοι κυρίως στην Αφρική, Ασία, Μ.Ανατολή.  Θεοκρατικά καθεστώτα και δικτατορίες    που βασανίζουν και δολοφονούν. Τί να πρωτομνημονεύσει  κανείς από τη δυστυχία του κόσμου!

Και οι Καταλανοί το χαβά τους. Στο  ρατσισμό και τον εθνικισμό  τους. Να γίνουν κι αυτοί κράτος….δικαίου ,με τους θεσμούς τους, τη διπλωματία τους, την αστυνομία τους,την…ανεξάρτητη δικαιοσύνη τους.

Είναι στο σωστό δρόμο.  ΄Εχουν και  τη συμπαράσταση των δικών μας εδώ παλικαριών του Ρουβίκωνα.   ( Χέρι-χέρι κρατικισμός κα αναρχισμός  στο απολίτικο μυαλό τους).

 Αλλά, οι περίεργοι  θα πουν. Καλά,  και οι  Κούρδοι θέλουν να κάνουν το …Κουρδιστάν τους  και σεις  τους στηρίζετε. Κρατικιστές κι εσείς;

Δεν κολλάνε αυτά.  ΄Αλλο το ένα κι άλλο το άλλο. Μέρα νύχτα στη  σύγκριση.

Οι Κούρδοι είναι ένας λαός διωκόμενος, σύγχρονους Εβραίους τους χαρακτηρίσαμε, ,διασκορπισμένοι, βασανισμένοι,στερημένοι των βασικών τους δικαιωμάτων. Και όχι μόνο στην Τουρκία.

Ναι, λοιπόν,αυτοί να κάνουν κράτος  Και το στηρίζουμε όσο ο  βάρβαρος Ερντογάν  τους θεωρεί  αναλώσιμους  και τρομοκράτες.  Τρομοκράτες, γιατί απαντούν  στις δολοφονίες  των δυνάμεων καταστολής του δικτάτορα  με το ίδιο νόμισμα.

΄Ιδια κι όμοια, σε καμιά περίπτωση.  Οι Καταλανοί στα πούπουλα  και οι Κούρδοι με το μαχαίρι στο λαιμό.  Μη λέμε ό,τι θέλουμε.

 

2. POLITIKO . “ΣΦΑΖΕΙ   ΜΕ ΤΟ ΜΠΑΜΠΑΚΙ” ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ.

«Στην ντουλάπα η στολή του μακεδονομάχου»

ο σχόλιο του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

Οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν πέρασαν απαρατήρητες από τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Χαρίτση. «Σήμερα, η ευρωπαϊκή έκδοση του Politico σχολιάζει, με λανθάνουσα ειρωνεία, την εντυπωσιακή αλλαγή θέσης του κυρίου Μητσοτάκη έναντι της ενταξιακής πορείας της Βόρειας Μακεδονίας» αναφέρει σε ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook και δηλώνει πως το γεγονός αυτό δεν προκαλεί καμία έκπληξη.

«Ο κύριος Μητσοτάκης κάθε φορά που βγαίνει από τα σύνορα της χώρας αφήνει στην ντουλάπα του τη στολή του μακεδονομάχου και τις λαϊκιστικές υποσχέσεις για την επίλυση του προσφυγικού από το “επιτελικό” κράτος της Νέας Δημοκρατίας. Ισως τελικά ο κύριος Μητσοτάκης έχει αρχίσει να εμπνέεται από τον Μαρξ. Οχι από τον Καρλ, αλλά από τον Γκράουτσο και τη μνημειώδη φράση του “αυτές είναι οι αρχές μου, αλλά αν δεν σας αρέσουν έχω άλλες”» καταλήγει ο πρώην υπουργός.

***

Το λένε …κωλοτούμπα. ΄Ορος εντελώς….ασόβαρος (ως αδόκιμος) που  αρέσει, όμως,  η χρήση του κι  επισήμως. (Τόσο σοβαροί οι δημοσιογράφοι και οι πολιτικοί).

Εν πάση περιπτώσει.  Χτες,  ο Αλέξης Τσίπρας και η (ιστορικά πλέον σωτήρια) γνωστή κωλοτούμπα  στο Δημοψήφισμα. Σήμερα , ακολουθεί ο πρώην σκληρός Μακεδονομάχος  Κυριάκος Μητσοτάκης, που υποκλίνεται πια (και καλώς ποιεί) στη συνθήκη των Πρεσπών.

Τέτοιες μεγάλες κωλοτούμπες έχουν κάνει  όλοι οι πολιτικοί. Να θυμηθούμε τον Ανδρέα Παπανδρέου με τα μνημειώδη εκείνα συνθήματα “ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο”.΄Εξω οι βάσεις του θανάτου” και τα λοιπά  ανεκδιήγητα εκείνα τσιτάτα της εποχής.  Μέχρι να πάρει και τούτος την εξουσία. Και ως δια μαγείας, ξεχάστηκαν την επομένη που έγινε πρωθυπουργός. ΄Ασε,  δε, που καλύτερο φίλο οι Αμερικανοί δεν είχαν ποτέ στην Ελλάδα,πλην Ανδρέα Παπανδρέου. Ούτως ή άλλως η δημαγωγία και ο λαϊκισμός είναι σύμφυτα στην πολιτική.Δεν έχεις ελπίδα να επιβιώσουν  χωρίς κωλοτούπες και παραμύθι.

Το ζήτημα, άρα,  δεν είναι τόσο οι πολιτικοί .Οι “χαχόλοι”,  είναι για μας οι ανήθικοι, πέρα από ενδεείς φρενών. Λίγες μέρες πριν,  η …Γεωργία ( η κολλητή του Χρυσαυγίτη Λαγού)  τα “έψαλε” στο αεροπλάνο στον Αλέξη Τσίπρα , γιατί δεν πήγε  φυλακή για τη συνθήκη των Πρεσπών.  Η ίδια ανεγκέφαλη   τσιμουδιά,όμως,   γα τον Κυριάκο  της και την απείρως μεγαλύτερη κωλοτούμπα του  απ΄ αυτή του δημοψηφίσματος , να δημαγωγεί και να παίζει με τα… εθνικά τους θέματα.

 Τους ψηφοφόρους θεωρούμε  περισσότερο τραγικούς και ανήθικους. Αυτοί εκλέγουν τους πολιτικούς. Οι δικές τους κωλοτούμπες  είναι ασυγχώρητες  και με συνέπειες. Και  αποδεικνύουν  ακριβώς την ποιότητα της κρίσης  των Ελλήνων ψηφοφόρων.

 

3. α. Ο Ν. Μανιαδάκης τώρα και κριτής της π. εισαγγελέως του Αρείου Πάγου

Ο Ν. Μανιαδάκης τώρα και κριτής της π. εισαγγελέως του Αρείου Πάγου

Χειραγωγήθηκε η έρευνα από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου φέρεται να κατέθεσε ο Ν. Μανιαδάκης ένας από τους βασικούς υπόπτους του σκανδάλου NOVARTIS ευθυγραμμιζόμενος με τις αδιανόητες επιθέσεις που δέχτηκε και δέχεται η πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου από μεγάλη μερίδα ΜΜΕ και την πρώην αξιωματική αντιπολίτευση.

Πολλές φορές προσπάθησαν να στήσουν στον τοίχο μια εισαγγελέα που έδειξε αποφασισμένη μεταξύ άλλων να μην επιτρέψει τη συγκάλυψη μεγάλων υποθέσεων που έβλαψαν το δημόσιο και τους πολίτες. Συχνά μάλιστα μετά από ψευδή και ανυπόστατα δημοσιεύματα ακόμα και εισαγγελείς (π.χ. ο κ. Ζαγοραίος) αναγκάστηκαν να διαψεύσουν δημόσια τις ανύπαρκτες δήθεν παρεμβάσεις της εισαγγελέως δεδομένου ότι δεν υπήρχε καμία απολύτως βάση γι’ αυτές.

Ο εξίσου αβάσιμος ισχυρισμός του «μάρτυρα» κ. Μανιαδάκη πηγάζει προφανέστατα από το γεγονός ότι χάρη στα άμεσα αντανακλαστικά της Ξένης Δημητρίου δεν κατάφερε να το σκάσει από την Ελλάδα την παραμονή των Χριστουγέννων. Το παράξενο είναι ότι οι ίδιοι «κύκλοι» που υποτίθεται ότι κρέμασαν κάποτε εισαγγελείς στα μανταλάκια διότι άφησαν τον Χριστοφοράκο, τον Καράβελα και άλλους να την κοπανίσουν, τώρα εγκαλούν την εισαγγελέα που απέτρεψε μια τέτοια διαφυγή και με τον τρόπο αυτό δεν έγινε και πάλι διεθνές ρεζίλι η χώρα και η ελληνική δικαιοσύνη.

Τί κάνει επομένως νιάου νιάου στα κεραμίδια;

β.Οι μάρτυρες του FBI για Novartis – Καραμπινάτο σκάνδαλο με πολιτικούς και γιατρούς

Οι μάρτυρες του FBI για Novartis. Καραμπινάτο σκάνδαλο με πολιτικούς και γιατρούςΤο συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ του ελβετικού δημόσιου καναλιού RSI που καταρρίπτει τη θεωρία της ΝΔ για σκευωρία. Συνέντευξη με την Ελβετίδα δημοσιογράφο του RSI Μαρία Ροσέλι

****

Από τους βασικούς ενόχους τους σκανδάλου ο Μανιαδάκης. Πρωταγωνιστής. Ξέρουμε κι εμείς κι αυτός, τι λέμε. Με αρχεία, ντοκουμέντα, οπτικοακοστικό υλικό. Σε ανύποπτο χρόνο. Τα θυμάται καλά. Δεν ξεχνιούνται αυτά.

Κι αντί ο  φαύλος να είναι φυλακή, στην ελληνική Μπανανία, αναγορεύεται σε μάρτυρα κατηγορίας. “Ρώτα και τον μπάρμπα μου τον ψεύτη”, δηλαδή.

Στο μεταξύ, όντως σπάζει κόκαλα το ρεπορτάζ της Μαρία Ροσέλι στην ελβετική τηλεόραση για το μέγα σκάνδαλο. ΄Εφριξε η Ευρώπη με τις μαρτυρίες των Αμερικανών. Ελπίζουμε να το είδαν οι ΄Ελληνες δικαστές ,αλλά  και οι κατηγορούμενοι πολιτικοί.

Θα προτείναμε, μάλιστα, σε έναν από τους  “10”  να βγει ευθαρσώς και να πει την αλήθεια.” Ναι, τα πήρα,ρε παιδιά. Και χοντρά, μάλιστα.Ζητώ  συγγνώμη και επιείκεια”. Ας το κάνει και θα έχει, αν όχι παντελή άφεση,καλύτερη ποινική μεταχείριση. Αυτό που λέμε,  “θα πέσει στα μαλακά”. Αν μη τι άλλο,θα είναι μια έξυπνη κίνηση για τον ίδιο.

Για σκεφτείτε το. Συμφέρει, κύριε Πικραμμένε μου. Το προτείνουμε σε σας μια και υπήρξατε κάποτε  δικαστής.”Το άλας της γης,που μαράθηκε”,τελικά.