Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΕ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

«ΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΑΨΕΥΣΤΗΚΕ»
Η Γεννηματά θυμάται τη νίκη του ΠΑΣΟΚ το 1981: Κατέβαινα με σημαίες την Πανεπιστημίου

Φώφη Γεννηματά χαμόγελο

Κόρη και  τούτη, οπότε, μην παίρνετε τοις μετρητοίς όσα λέει. Πήξαμε στα “τζάκια”, βλέπετε.  Στους γιους και τις θυγατέρες. Κυρίως στα  δύο παλιά μεγάλα  κόμματα που άσκησαν δεκαετίες ολόκληρες εξουσία.  Οι εκτός  υπάρχουν κι αυτοί, αλλά είναι οι λιγότεροι.

Η νίκη του ΠΑΣΟΚ ,λοιπόν, το 1981.

Σπουδαία,ελπιδοφόρα, ιστορική νίκη. Η μη δεξιά Ελλάδα,που ταλαιπωρήθηκε  αφάνταστα στα χρόνια μετά τη λήξη του ανταρτοπόλεμου , ήρθε η ώρα να  δει κι αυτή μιαν άσπρη μέρα. Και την είδε. Είναι η ιστορική αλήθεια. ΄Οποιος το αρνηθεί  είναι ή Δεξιός ή  ανιστόρητος.

΄Ηταν αναγκαία, αλλά  και αναμενόμενη νίκη. Νομοτελειακή  θα λέγαμε. ΄Οπως συνέβη  πρόσφατα και με τον ΣΥΡΙΖΑ. Το ΠΑΣΟΚ  έχει συνέχεια  το ΣΥΡΙΖΑ τώρα πα. Σχεδόν αντιγραφή. Ανανεωμένο, πιο αριστερό και ελπιδοφόρο. Και καμιά σχέση με το διεφθαρμένο  (από)κομμα  της  Γεννηματά.

Τα λάθη,όμως,  του παλιού ΠΑΣΟΚ, που νίκησε “Νίκην λαμπράν”  το 1981, ήταν πολλά. Και κάποια ασυγχώρητα και καταλυτικά για την πορεία του. Να επισημάνουμε τα σπουδαιότερα:

  1. Ο Ανδρέας Παπανδρέου, αν και οικονομολόγος και μάλιστα με αριστερή υποδομή, δεν κατάφερε, δεν προνόησε καν  να βγάλει το παλιό τρένο  της χώρας από τις σκουριασμένες ράγες του δανεισμού και των Αγορών  και να το βάλει σε νέα πορεία. Κι αυτό θα σήμαινε λιγότερα   δάνεια και  έδραση της  εθνικής οικονομίας  στα δικά της γερά πόδια. Στο δικό της παραγωγικό πλούτο. Η χρεοκοπία της χώρας,ασφαλώς χρεώνεται αποκλειστικά στην εγκληματική πολιτική των κυβερνήσεων του Κώστα  Καραμανλή, και τη “γαλάζια ακρίδα” του, αλλά οι ρίζες της ξεκινούν από εκείνη την εποχή ,του ασύστολου δανεισμού των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, οι οποίες  παράλληλα δεν προνόησαν να θωρακίσουν αποτελεσματικά την ελληνική οικονομία.
  2. Το ΠΑΣΟΚ δημιούργησε  ένα στρατό φανατικών,  κομματικών , κυρίως κρατικοδίαιτων,  οπαδών (Πρασινοφρουροί), που λειτούργησαν εν πολλοίς ,όπως και το κράτος της Δεξιάς, της ΕΡΕ του Κωνσταντίνου Καραμανλή.  Τα “πιστοποιητικά κοινωνικών  φρονημάτων” επέζησαν και επί ΠΑΣΟΚ. Μόνο που οι Πασόκοι  τα χορηγούσαν  ως … αριστερά ή  σοσιαλιστικά   και οι  προηγούμενοι  ως  εθνικόφρονα  και πατριωτικά. Και με τον τρόπο αυτό  ενέμοντο οι πρασινοφρουροί την εξουσία (με ό,τι αυτό σημαίνει) για  σχεδόν  20  χρόνια.
  3. Ο Ανδρέας Παπανδρέου ,έπαιζε σε πολλά  τερέν.  “Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα” ήταν μια από τις προσφιλείς και  κυρίαρχες,  κομματικές  αρχές και  πεποιθήσεις του.  Εργαλιοποίησε επιτυχώς     τη δημαγωγία και το λαϊκισμό και τα ανήγαγε σε…  πολιτικό λόγο!  Δεν πίστευε, φυσικά,  τα περισσότερα απ΄όσα έλεγε στα “μπαλκόνια”. Για παράδειγμα, κατακεραύνωνε  τη βασιλεία και το “παλάτι” και την ίδια ώρα συνεργαζόταν με τους φιλοβασιλικούς εφοπλιστές (Λάτση, Πατέρα κ,α) και προσέφερε απεριόριστες εξυπηρετήσεις  στην τ. βασιλική οικογένεια, όπως  διαβατήρια με τους τίτλους των μελών της,  σχολείο δικό τους, άριστες σχέσεις με τα μέλη της (αλλά και τις οικογένειες των εφοπλιστών).
  4. Χρηματίστηκε  αποδεδειγμένα  από τον τότε μεγαλοτραπεζίτη  Κοσκωτά ,αλλά …για το κόμμα ,ρε γαμώτο! Στην πραγματικότητα ,για να κάνει στη “Μιμή” δώρο  “το κωλόσπιτο της  Εκάλης”, όπως συνήθιζε να λέει και  καταλόγιζε στον αρχηγό του  ο αθυρόστομος τότε υπουργός του Ευάγγελος  Γιαννόπουλος.΄

Μνημονεύσαμε  μερικά από τα τραγικά λάθη του ΠΑΣΟΚ και προσωπικά του Ανδρέα Παπανδρέου. Αλλά, το  χειρότερο απ΄όλα ήταν τούτο. Το αναφέρουμε  τελευταίο και δεν το συμπεριλάβαμε στη λίστα των λοιπών, επειδή  ακριβώς είναι και το  κορυφαίο,αλλά και η  συνέπεια εκείνων των λαθών.

Οι Πρασινοφρουροί  και ο αρχηγός τους,  με τον τρόπο που κυβέρνησαν , τη συμπεριφορά ,την πολιτική-κομματική κουλτούρα-διαγωγή που επέδειξαν , “σκότωσαν”  το όραμα, την ελπίδα  της Αριστεράς ,τις αξίες εκείνης της μεγάλης παράταξης για τις οποίες  θυσιάστηκαν αναρίθμητοι αγωνιστές.   Και απέδειξαν πως τελικά οι άνθρωποι κάνουν τη διαφορά σε ένα Σύστημα και όχι αυτό καθ΄αυτό  το σύστημα, το οποίο, όσοι  το υπηρετούν, μπορούν να το  “βαπτίζουν” και να το αποκαλούν όπως εκείνοι θέλουν.

Ο Αλέξης Τσίπρας,  μάλιστα, όπως και ο Ανδρέας Παπανδρέου,είναι τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα.  Ο Ανδρέας, “υπέστειλε τη σημαία” του σοσιαλισμού στο τέλος. Ο Αλέξης όχι ακόμα, εκείνη της “αριστεράς”. ΄Αλλωστε, είναι πολύ νέος, για να συμβεί από τώρα.  Πάντως, είναι  στο χέρι του  να γράψει τη δική του ιστορία. Να κάνει τη διαφορά.  Να γίνει η εξαίρεση του κανόνα.

______________________________________________-

  1. Τα άκουσε στο αεροπλάνο ο Τσίπρας: Ξεπούλησες τη Μακεδονία, έπρεπε να είσαι φυλακή -Πώς αντέδρασε

    Από την αγκαλιά του Λαγού η υβρίστρια του Τσίπρα

Ο Αλέξης Τσίπρας τα άκουσε στο αεροπλάνο για την Μακεδονία

Με ένα γνωστό πρόσωπο από την εποχή των συλλαλητηρίων για τη Μακεδονία, τη δημοσιογράφο Γεωργία Μπιτάκου, βρέθηκε τετ α τετ στο αεροπλάνο ο Αλέξης Τσίπρας, με τον τέως πρωθυπουργό να τα ακούει για το Μακεδονικό.

Η εν λόγω κυρία μόλις διαπίστωσε πως στο αεροσκάφος βρίσκεται ο τέως πρωθυπουργός τον πλησίασε χωρίς να φανερώσει τις προθέσεις της και τον ρώτησε αν ξέρει τον Καραβίτη. «Κάτι μου λέει, αλλά…», απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας και στη συνέχεια ακολούθησε ένας ποταμός σχολιασμών από την κυρία Μπιτάκου.

«Α, κάτι σας λέει. Ήταν το πρωτοπαλίκαρο του Παύλου Μελά», είπε και στη συνέχεια επιτέθηκε φραστικά και με σκληρούς χαρακτηρισμούς στον τέως πρωθυπουργό, με αποτέλεσμα να χρειαστεί οι άνδρες ασφαλείας του Αλέξη Τσίπρα να της ζητήσουν να απομακρυνθεί.
Η φραστική επίθεση στον Τσίπρα μέσα στο αεροπλάνο
«Ξεπούλησες την πατρίδα, είσαι προδότης, έπρεπε να είσαι φυλακή. Κυκλοφορείτε ελεύθερος, αλλά πολύ σύντομα θα βρεθείτε στη φυλακή. Εκεί είναι η θέση σας κανονικά. Ο χειρότερος φασίστας και προδότης της πατρίδας είστε εσείς», είπε στον Αλέξη Τσίπρα.

΄Οσο η συγκεκριμένη κυρία τα έψελνε στον Αλέξη Τσίπρα και παράλληλα κινηματογραφούσε με το κινητό της, ο κ. Τσίπρας αλλά και η Εφη Αχτσιόγλου παρακολουθούσαν και χαμογελούσαν αμήχανα. Τελικά η ασφάλεια του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ απομάκρυνε διακριτικά τη Γεωργία Μπιτάκου, η οποία συνέχιζε να λέει «κατέστρεψε τη χώρα, ξεπούλησε τη Ιστορία των προγόνων μου και κυκλοφορεί ακόμη ελεύθερος».

Το βίντεο που ανέβηκε στο Facebook με τη φραστική επίθεση στον Τσίπρα
Η κυρία Μπιτάκου πάντως όχι μόνο δεν δίστασε να επιτεθεί φραστικά στον Αλέξη Τσίπρα, αλλά κατέγραφε και το περιστατικό, το οποίο στη συνέχεια αναρτήθηκε στο Facebook.

****

Είναι αυτοί οι ψηφοφόροι που έκαναν τον γιο του Αποστάτη πρωθυπουργό. Μαζί φυσικά με τους ναρκέμπορους  χορηγούς.   Οι “χαχόλοι” που λέμε εμείς εδώ. Ανεγκέφαλοι, τρελαμένο, ανέντιμοι, ανεύθυνοι, πατριωταράδες (αλλά  πάντα με “διάφορο”). Ο Υιός είπε στο Ζάππειο πως “είμαστε λίγοι για να είμαστε χωρισμένοι”.

Μωρέ ,τί μας λές; Θα δηλώσω  συνΕλληνας με αυτό το σούργελο, που “δε γνωρίζει η Δεξιά της  τί ποιεί η Αριστερά”;  Τί δουλειά έχει ο νοήμων ΄Ελληνας,  ο σοβαρός πολίτης με τέτοια “ρόμπα”;

Το τραγικό  είναι  άλλο.  Η πλειοψηφία των ψηφοφόρων  της Δεξιάς είναι   του ιδίου  φυράματος με τη…  Γεωργία τους. Οπότε, αντιλαμβάνεται κανείς τί έχει  να περιμένει αυτός ο τόπος  από μια κυβέρνηση ανόητων, φανατικών Δεξιών αλλά και  δημαγωγών Ελληνάρων “πολτικών” , που χτες ορκίζονταν    ως  Μακεδονομάχοι και σήμερα ως  ακραιφνείς …ΒορειοΜακεδονομάχοι . “Ο πατριωτισμός είναι η καβάτζα των απατεώνων”, ελέχθη σοφώς.

Υ.Γ.”Χαρά στο κουράγιο” σου, βρε Τσίπρα. Αν ήμουν στη θέση σου, θα της έχωνα ένα φούσκο της παλαβιάρας της Γεωργίας, που θα ήταν όλος δικός της  (κι ας μην το έκανα, λέμε τώρα).

 

2. Αντάρτικο» κατά του αντικαπνιστικού νόμου -Προσφεύγουν στο ΣτΕ οι καταστηματάρχες

Αντικαπνιστικός νόμος τσιγάρο κάπνισμα

Στο «αντάρτικο» κατά του αντικαπνιστικού νόμου, μέσω ομαδικής προσφυγής στο ΣτΕ, ετοιμάζονται να περάσουν οι επιχειρήσεις του κλάδου της εστίασης.

Η ολική απαγόρευση καπνίσματος που φέρνει ο αντικαπνιστικός νόμος έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις από επιχειρηματίες που λειτουργούν μπαρ, καφέ, μεζεδοπωλεία και εστιατόρια, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι θα υποστούν μεγάλη οικονομική ζημία και ότι η κυβέρνηση έπρεπε να επιλέξει πιο ήπιες-μεταβατικές λύσεις.

****
Ελληνάρες με τα…ούλα τους οι καφετζήδες.  Παρτάκηδες,  αψίκοροι, βάρβαροι. Γελάει όλος ο πολιτισμένος κόσμος. Και παράλληλα φρίττει η υφήλιος. Σε μια χώρα που νομιμοποιήθηκαν οι Ναζί, γιατί να μη συμβεί κι αυτό; Να μας δολοφονούν, δηλαδή,  και …”με την άδεια της αστυνομίας” οι μαγαζάτορες. Με το νόμο.

Προτείνω, συντεχνίες όπως εκτελεστές συμβολαίου θανάτου, ναρκέμποροι, όλοι όσοι εν πάση περιπτώσει δολοφονούν με οποιονδήποτε τρόπο,  να προσφεύγουν πλέον  στην ελληνική  δικαιοσύνη  για να βρίσκουν το …δίκιο τους!

Τί χώρα, τί Μπανανία του  Καφριστάν!

 

3.Ο Πέτρος Τατσόπουλος περιγράφει την κατάρρευσή του, το χειρουργείο: Ηταν θέμα λίγων λεπτών να συμβούν μια σειρά από τραγωδίε
Πηγή: iefimerida.gr

 Πετρος Τατσόπουλος αξυριστος χαμογελάει

΄Εχει γράψει…20 βιβλία, λέει ο ίδιος (μη φανταστείτε, με ροζ ιστορίες κυρίως διανθισμένες με πρωτοποριακή βωμολοχία,το νέο είδος της “λογοτεχνίας”). ΄Εχει, επίσης κατά δήλωσή του, “πηδήσει τις μισές γυναίκες  της Αθήνας”! ΄Ηταν …αριστερός του γλυκού νερού και  μετά “είδε το φως το αληθινό” και προσκύνησε κι αυτός τον Υιό του Αποστάτη. ΄Επαθε έμφραγμα ,όπως χιλιάδες συνάνθρωποι, αλλά η περίπτωση   του  Νέο Δεξιού πολιτευτή πλέον,      έγινε πρωτοσέλιδο σίριαλ  με πολλά επεισόδια  στα δεξιά μέσα παραπληροφόρησης ,(που είναι στην ουσία και ο “Τύπος” στην Ελλάδα σήμερα).

Ξέρω αξιόλογους, σοβαρούς  ανθρώπους που αρρώστησαν βαριά . Κάποιοι μάλιστα, έφτασαν στα κράσπεδα του ΄Αδη, αλλά έμειναν, μετά τη φοβερή εμπειρία, ταπεινοί, σιωπηλοί και με στοχασμό που αφορά τους ίδιους. Τούτος ο  πρώην πηδίκουλας έκανε την αρρώστια του δημοσιοσχεσίτικη  μπίζνα.

Τραγικός! Και δε φαίνεται μέχρι τις επόμενες εκλογές να βάζει φρένο στην κατηφόρα του ο  Πέτρος Τσατσόπουλος.