ΚΑΠΝΙΣΤΗΣ: ΕΝΑΣ ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΟΣ ΦΟΝΙΑΣ.

  1. Υστερία πολέμου: «Κίνημα» Τούρκων που χαιρετούν στρατιωτικά για την επέμβαση εναντίον των Κούρδων

Υστερία επικρατεί στην Τουρκία με τις πολεμικές επιχειρήσεις στη Συρία εναντίον των Κούρδων και πολιτικοί, απλοί πολίτες, ακόμη και παιδιά, σπεύδουν να δηλώσουν τη συμφωνία τους με τις αποφάσεις του Ερντογάν, χαιρετώντας στρατιωτικά.

Το τελευταίο «χτύπημα» ήρθε από τους εργαζόμενους στις τουρκικές αερογραμμές που περήφανα δηλώνουν την υποστήριξή τους στον πόλεμο κατά των Κούρδων, στη βόρεια Συρία, χαιρετώντας στρατιωτικά.

Η αρχή σε αυτή την πολεμοχαρή υστερία έγινε με τους αθλητές της γειτονικής χώρας, κυρίως τους ποδοσφαιριστές της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, που στις τελευταίες αναμετρήσεις, ακόμα και σε ευρωπαϊκούς αγώνες όπως σε αυτόν της Εθνικής Τουρκίας με τη Γαλλία, χαιρέτησαν στρατιωτικά. Το ίδιο έκαναν και οι οπαδοί της ομάδας στις κερκίδες.

****

Να εξηγούμαστε. Ο ελληνικός  “Τύπος”παραδομένος  στον εθνικισμό της Δεξιάς και στην πλειονότητά του    εξαρτημένος   από  τα   ναρκοδολάρια των ιδιοκτητών του, συμφέρει, εκτός ων άλλων, να διαστρεβλώνει (όπως κάνει σε όλα)  την αλήθεια, να παραπληροφορεί και να υποδαυλίζει το μίσος μεταξύ των ανεγκέφαλων,ενθάδε και εντεύθεν. Δεν είναι τα πράματα έτσι, όμως, όπως τα παρουσιάζουν οι κοντυλοφόροι των  “Μαρινάκηδων”.

Ο Ερντογάν ελέγχει ένα μεγάλο τμήμα του τούρκικου λαού. Κυρίως  εθνικιστές, ακροδεξιούς, μαφιόζους, πολεμοκάπηλους, αλλά και  ισλαμιστές, “νοικοκυραίους” ,συντηρητικούς. Η Τουρκία, όμως, δεν είναι αυτή, όπως θέλει  να  την παρουσιάσει η ελληνική βιομηχανία παραπληροφόρησης. Παραδομένη στο παραλήρημα Ερντογάν και έτοιμη να  πολεμήσει για… του Ισλάμ την πίστη την αγία και των Οθωμανών  την αυτοκρατορία.   . Η αλήθεια είναι άλλη.

Δυστυχώς για τη γείτονα, έχει την ατυχία να κυβερνάται από ένα διεστραμμένο   δικτάτορα,που φαντασιώνεται, πέρα από τα άλλα, πως είναι  ο νέος Σουλτάνος.  Είναι αδίστακτος εγκληματίας.  Καταδιώκει αμείλικτα, όποιον δηλώνει “μη ημέτερος”. Η μισή Τουρκία είναι στις  φυλακές ή την αυτοεξορία.  ΄Εχει εξαπολύσει κανονικό   κυνήγι μαγισσών στη χώρα του. Αλλά, δε φτάνει αυτό. Παράλληλα, τα βάζει  και με τους άλλους. Κι εκτός Τουρκίας. ΄Ολοι του φταίνε, όλοι τον μισούν  και τον διαβάλουν.  Σύνδρομο καταδίωξης,   ψυχαναγκασμός  σπουδαιοφάνειας.

΄Ομως,  η Τουρκία έχει  κι άλλο  μειονέκτημα (γα τη χώρα  μας είναι  πλεονέκτημα).  Ο λαός της  σύγκειται  από δεκάδες “φυλές”, μειονότητες, ομάδες διαφορετικές , εντελώς αντίθετες μεταξύ τους,, Και όλους αυτούς, αν τους συνδέει κάτι, δεν είναι η έννοια του ΄Εθνους και των κοινών στόχων ,αλλά το μίσος και η απέχθεια του ενός για τον άλλο. Μαζί, αν βρεθούν ποτέ να συμπολεμούν, θα στρέψει ο ένας το όπλο εναντίον του συστρατιώτη  του.

Θ παραδεχτούμε, πάντως,  πως ο δικτάτορας σήμερα  διαθέτει  ένα πλεονέκτημα έναντι της Ελλάδας. Κατάφερε να χώσε φυλακή, να αποστρατεύσει και να ξεδοντιάσει το παλιό στρατιωτικό κατεστημένο, που είχε αποφασίσει δεκάδες χρόνια  τώρα, ως εθνική γραμμή, τη μη  σύγκρουση με τη Ελλάδα. Κι  αυτό το απέδειξε η Ιστορία. Ουδέποτε μετά τα “Μικρασιατικά” συναντήθηκαν οι δυο χώρες σε πεδία μαχών.

Σήμερα αυτή η αρχή ,έχει ατονίσει. Ουδείς γνωρίζει “τί τέξεται η επιούσα” με έναν  ανισόρροπο δικτάτορα δίπλα μας. Μπορεί να τα παίξει όλα για όλα. Είναι απρόβλεπτος. Κι αυτό, αν συμβεί, θα ήταν μια κόλαση γα τη δική μας χώρα.

Ας ευχηθούμε γρήγορα να καταρρεύσει  με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Είναι λίαν επικίνδυνος, ως εντελώς παρανοϊκό άτομο.

 

2. Λευκός καπνός για το Brexit -«Εχουμε συμφωνία», λένε Μπόρις Τζόνσον και ΕΕ

Μπόρις Τζόνσον, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, συμφωνία για Brexit

Μπόρις Τζόνσον: Έχουμε μια εξαιρετική συμφωνία για το Brexit
«Έχουμε μια εξαιρετική νέα συμφωνία που μας δίνει πίσω τον έλεγχο – τώρα το κοινοβούλιο θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει το Brexit το Σάββατο ώστε να προχωρήσουμε με άλλες προτεραιότητες που στοιχίζουν στη ζωή μας, όπως το Εθνικό Σύστημα Υγείας, την εγκληματικότητα και το περιβάλλον» έγραψε αμέσως ο Μπόρις Τζόνσον

****.

Ακροδεξιό, εθνικιστικό  παραλήρημα από τα γνωστά  του Μπόρις Τζόνσον. Καμιά επωφελής συμφωνία δεν πέτυχε ο τρελούτσικος Μπόρις . Δεν είναι παλαβοί  στις Βρυξέλλες να επιβραβεύσουν τη διάσπαση της Ε.Ε. Αν συμβεί αυτό,αν επιβραβεύσουν τους διασπαστές, θα πρόκειται  για χαρακίρι. Ουγγαρία,Πολωνία, Τσεχία θα ακολουθήσουν.

Τα γνωρίζουν αυτά  στην Ευρώπη. Γι΄αυτό και  το χαστούκι θα είναι ισχυρό . Το χάος που σύντομα θα αντιμετωπίσει η γηραιά Αλβιών θα είναι βέβαιο. Αναμένετε και θα το δείτε.

 

3. Βράζουν» καφέ, μπαρ και εστιατόρια με τον αντικαπνιστικό νόμο .

Το στριφτό τσιγάρο... δυσκολεύει το κόψιμο

 

Η ολική απαγόρευση καπνίσματος στους δημόσιους χώρους, που φέρνει ο νέος αντικαπνιστικός νόμος, προκαλεί μέγα «πονοκέφαλο» στους επιχειρηματίες του κλάδου της εστίασης (καφέ, μπαρ και εστιατόρια).

Οι διατάξεις του αντικαπνιστικού νόμου, που πέρασε με ευρεία πλειοψηφία από τη Βουλή, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια στους ιδιοκτήτες εστιατορίων, μπαρ και καφετεριών, οι οποίοι εκφράζουν φόβους για μεγάλη μείωση στον κύκλο εργασιών τους.

Υπενθυμίζεται ότι ο νέος αντικαπνιστικός νόμος προβλέπει «τσουχτερά» πρόστιμα τόσο για τους παραβάτες, όσο και για τις επιχειρήσεις, καθώς και ελέγχους από την αστυνομία -που αντιδρά στην εν λόγω αρμοδιότητα.

ΠΟΕΣΕ: Η πρώτη ολική απαγόρευση καπνίσματος έριξε κατά 40% τον κύκλο εργασιών
Ο Γιώργος Καββαθάς, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ). Ας ελπίσουμε να μη συμβεί κάτι τέτοιο τώρα», προσθέτει.

****

Δεν είναι απλώς ασεβείς. Είναι αλήτες. Με όλη τη σημασία της λέξης. Μπροστά στο στο κέρδος  “γαία πυρί μιχθήτω”.  Αυτό μας λέει ο ασυνείδητος πρόεδρος της ΠΟΕΣΕ.  Δεν έχουν σεβασμό   στο παιδί, τον άκαπνο πελάτη του, τον ανύποπτο για τους κινδύνους του παθητικού καπνιστή,   μπροστά στο δικό τους κέρδος.

Να τα λέμε έξω από τα δόντια.Ο καπνιστής, που βγάζει προκλητικά και ανάβει τσιγάρο μέσα στον κόσμο,δεν είναι απλώς ένας αγενής, άξεστος χωριάτης. Είναι εγκληματίας. Παριστάνει   τάχα πως δεν καταλαβαίνει πως κάνει κάτι άπρεπο και κακό , ούτε τί  ζημιά  προξενεί δίπλα του. Υποκριτής, θρασύδειλος ,ανεύθυνος.

Δεν είναι τυχαίο  που σε πολλές χώρες του κόσμου  δεν προσλαμβάνουν πια καπνιστές στις δουλειές.  Τους θεωρούν εν δυνάμει  πρόξενους  κακού. Το να καπνίζεις  σε δημόσιο χώρο, δείχνει χαρακτήρα βρώμικο,ανήθικο, εγωπαθή,  ικανό να κάνει το χειρότερο.

Και φυσικά δε μιλάμε για εκείνον που γουστάρει, έστω και με ρίσκο, να ανάψει μα φορά στο δικό το χώρο ένα πούρο, ένα τσιγάρο για την πλάκα του. Αν το κάνει έτσι, ιδιωτικά, αν σέβεται  το συνάνθρωπό του μη καπνιστή, τον σεβόμαστε κι εμείς.  Ας το κάνει, δε θα ζητήσει και την άδειά μας!

Σιχαίνομαι  το θρασύδειλο παρτάκια που ανάβει τσιγάρο  στα μούτρα μας. Τόσο εγωιστής, τόσο τραγικά παλιανθωπάκος. ΄Ασε δε οι…επιχειρηματίες με τα τασάκια τίγκα  στα τραπέζια  μη χάσουν το 3ευρω  του καφέ και  από τους άρρωστους .

Να είμαστε αυστηροί. Μπράβο στα  κόμματα που συμφώνησαν και ψήφισαν τον αντικαπνιστικό νόμο. Στο χέρι μας είναι να εφαρμοστεί. Μη διαστάσεις να καταγγέλλεις  τον αλητήριο που καπνίζει μπροστά σου και τον μαγαζάτορα που του επιτρέπει να  αποπατεί δίπλα μας.  Αλλιώς, γίνεσαι συνένοχος. Και αποδεικνύεσαι και  δειλός συνάμα.

Ας μην αφήσουμε σε χλωρό κλαρί.καπνιστές και μαγαζάτορες.

 

4. Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στα Εξάρχεια -Εντοπίστηκαν ναρκωτικά σε διαμέρισμα

Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ στα Εξάρχεια

Δεν έχουν το θεό τους.  Το θέατρο  που παίζει ο Χρυσοχϊδης,δεν έχει προηγούμενο.  Δίνει τα ρέστα του για τους  νοικοκυραίους  με θεαματικές, κούφιες παραστάσεις στα Εξάρχεια.  Πλούσια  σκουπιδοτροφή, απαραίτητη  για να  συντηρηθεί  ιδεοληπτικά ο χαχόλος ψηφοφόρος της Ν.Δ

Βρήκαν (πάλι ) στα Εξάρχεια μικροποσότητες μπάφου και το έκαναν πρώτη είδηση. Στο μεταξύ,το Κολωνάκι πιο πάνω, αν  είσαι “καθαρός” από  μπάφους και αράξεις σε κανένα καφέ, μαστουρώνεις  επί τόπου από τα διπλανά τραπέζια που ρουφάνε τσιγαριλίκια ως θεριακλήδες. ΄Ασε δε στα διαμερίσματα. Η κοκαϊνη κυκλοφορεί αβέρτα, ηρωίνες, άλλα βαριά ναρκωτικά με τη σέσουλα. Αλλά και στις λαϊκότερες περιοχές. Ομόνοια,παλαιό Δημαρχείο, Βάθη. Τίγκα στα πρεζόνια.Δεν τους μαζεύουν .Δεν έχει θέαμα.

Αλλά, Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα.Πολλώ μάλλον τα Εξάρχεια.Τραβάτε στην Κρήτη,την Πάτρα,την Κομοτηνή να δείτε τί πράμα κυκλοφορεί στην επαρχία. Εκεί δε συλλαμβάνουν,δεν έχει  θεαματικό τζέρτζελο όπως στα Εξάρχεια των αναρχικών.

Είναι μια κυβέρνηση,που σε καμιά περίπτωση δε θέλει να χτυπήσει το εμπόριο ναρκωτικών. Αντίθετα, στηρίζεται στις χορηγίες  κατηγορουμένων για εμπόριο  ναρκωτικών. Γνωστό αυτό. Ο Υιός του Αποστάτη χαρακτηρίζεται από την ιστορία,πέρα από  πρωθυπουργός ελέω οικογενειακού ονόματος   και  ως μοναδικός στην πολιτική ιστορία της χώρας, που εκλέχτηκε πρωθυπουργός  με τα ναρκοδολάρια των χορηγών του κόμματος της Ν.Δ Σημεία των καιρών!

 

5. RYANAIR. Το ξεφτίλισε.

 

Είναι φτηνή, δε λέμε.Πας για παράδειγμα  Βουκουρέστι  με…19.90 ευρώ εκεί που  η Tarom και η   Aegean  χρεώνουν  70 και 100. Το αναγνωρίζουμε  αυτό στους Ιρλανδούς.

Τελευταία,όμως, η δημοφιλής αυτή αεροπορική εταιρία  έχει καταντήσει  …ζήτουλας,  φραγκοφονιάς.

1. Οι αποσκευές. Δε σε αφήνει να ταξιδέψεις με βαλίτσα.Ούτε καν με σάκο  στην πλάτη. Σου επιτρέπει να κρατάς στο χέρι μια μικρή τσάντα,που χωράει μόνο τα…σώβρακα. Αλλιώς, αν ξεφύγεις και κουβαλήσες  τσάντα ,μικρή λέμε, την έβαψες.   Σου κοπανάει στον έλεγχο, πριν μπεις να πετάξεις, από   20 και 50  ευρώ τη στιγμή που  έχεις όπως είπαμε, εισιτήριο   με τα μισά  από το πέναλτι  της αποσκευής.

2. ΄Ετσι και δεν έχεις κατεβάσει την κάρτα επιβίβασης ,να την εκτυπώσεις και να τη δείξεις, πας στον έλεγχο  στο αεροδρόμιο  ανύποπτος και σου κοπανάει 40 ευρώ, μόνο και μόνο ,γιατί δεν εκτύπωσες την κάρτα.Δεν μπαίνουν στον κόπο σε κισέ, αν δεν πας 2 ώρες νωρίτερα,   να δουν στο κομπιούτερ, αν έχεις  πληρώσει εισιτήριο και να σου δώσουν κάρτα επιβίβασης.

3. Μέσα στο αεροπλάνο,γίνεται το έλα να δεις με τους πωλητές -κράχτες,Ανοίγουν στο διαπασών τα μεγάφωνα και σε όλη τη διαδρομή τρίζουν τα τζάμια του αεροπλάνου. Ούτε σε χωριάτικο πανηγύρι έτσι. -Πάρτε, κυρίες και κύριοι σάντουιτς, τυρόπιτα, σουτζουκάκια, καφέ, κόκα κόλα . Κολόνιες,   κραγόνια, μπρελόκ,   αλλά,και   κουπόνια, ολόκληρο αυτοκίνητο κληρώνει ΄Ο,τι  φανταστεί ανθρώπου νους πουλάνε. Σαν κοράκια  πάνω από το κεφάλι σου,να διαλαλούν την πραμάτια τους  από τα μεγάφωνα, να πας να κλείσεις τα μάτια σου και να πετάγεσαι  έντρομος, από το τσιρίδι της αεροσυνοδού.

Μια ξεφτίλα το κατάντησε το πράμα  η λαοπρόβλητη αεροπορική εταιρία . Δεν υπάρχει κανένας σοβαρός μέτοχος να κάνει κάτι; Ξέρω πολλούς που προτιμούν πια να πληρώσουν πιο ακριβό εισιτήριο,και να πάνε στον προορισμό τους  σαν κύριοι, με την 25κιλη βαλίτσα τους τσάμπα, τα τσαντάκια τους,  μέσα το κερασμένο  καφεδάκι και  το χορταστικό  γευματάκι      στο φιλόξενο τραπεζάκι. Και πάνω απ΄όλα με αεροσυνοδούς ευγενέστατες, εξυπηρετικότατες και προπαντός μη… σκούζουσαι  στα μεγάφωνα σαν τον πλανόδιο μικροπωλητή τσιγγάνο  στο Ντάτσουν.

Αμάν πια!