ΣΚΑΝΔΑΛΟ NOVARTIS. “Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟ΄ ΧΕΙ ΤΟΥΜΠΑΝΟ …”

1. α. Συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ της ελβετικής τηλεόρασης για το σκάνδαλο Novartis

Ένα σημαντικό ντοκιμαντέρ ετοίμασε το κανάλι RSI της ελβετικής τηλεόρασης για το σκάνδαλο Novartis. Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί την ερχόμενη Πέμπτη στις 9 το βράδυ, τοπική ώρα.

Προς το παρόν έχει γίνει γνωστό το τρέιλερ του ντοκιμαντέρ το οποίο και σας παρουσιάζουμε.

«Ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλο που γνώρισε ο κόσμος των φαρμακευτικών εταιρειών», αναφέρει το ντοκιμαντέρ της RSI για τη Novartis και προσθέτει:

«Η έρευνα του FBI στην Ελλάδα (…) έφερε στο φως μια εικόνα που προκαλεί σοκ.

Η Novartis φέρεται να διέφθειρε δεκάδες χιλιάδες γιατρούς για να συνταγογραφήσουν τα προϊόντα τους. Έτσι ασθενείς εντελώς υγιείς, υποβλήθηκαν σε άχρηστες θεραπείες», αναφέρει κατά λέξη το τρέιλερ του ντοκιμαντέρ.

Παράλληλα επισημαίνεται η αναφορά της έρευνας του FBI σε ονόματα υπουργών και υψηλόβαθμων στελεχών.

Και το τρέιλερ κλείνει με τη δήλωση:

«Αυτό είναι ένα έγκλημα που δεν αφορά μόνον την ελληνική κοινωνία αλλά την υγεία σε παγκόσμιο επίπεδο»

β. Σκευωρία Novartis: Η ώρα της κρίσης για τον Παπαγγελόπουλο

Parapolitika.gr

4059361δ

Αν τρέμω κάτι  (ελπίζω και όλοι οι  συνεργάτες και φίλοι αυτού του ιστότοπου) είναι να μην  αδικήσω με όσα γράφω συνάνθρωπο. “Επώνυμο” και “ανώνυμο”.  Αρχή μου,  από τις πλέον σταθερές,  είναι, πριν ανεβάσω ένα θέμα να το  διασταυρώνω επανειλημμένα και από έγκυρες πηγές. Αν  δεν είμαι  (ανθρωπίνως) 100% σίγουρος πως ό,τι ανεβαίνει εδώ είναι ελεγμένο και πραγματικό, ούτε για αστείο δεν υπάρχει δίλημμα. Πάει κατ΄ευθείαν στα αζήτητα,στο μη ορατό αρχείο του σάιτ. Εκεί φυλάσσονται εκατοντάδες κείμενα που δε δημοσιεύτηκαν  ποτέ, γιατί υπήρχαν  αμφιβολίες ως προς …του λόγου  το αληθές.

Τα είπα όλα αυτά για να καταλήξω στην ταμπακιέρα. Από την αρχή πήραμε αναφανδόν θέση στο σκάνδαλο της  Novartis.Δεχτήκαμε πως είναι πραγματικό και εμπλέκονται στην Ελλάδα,πέρα από απίστευτο αριθμό  προσώπων που έχουν σχέση με το φάρμακα και τουλάχιστον 10 πολιτικοί,των οποίων τα ονόματα τα δημοσιεύσαμε κι εμείς. 3 ονόματα πολιτικών  για τα οποία δεν υπάρχει βέβαιη διασταύρωση πως χρηματίστηκαν ,  δεν τολμήσαμε να τα αποκαλύψουμε. Για τους άλλους, είχαμε δει από την αρχή τα αποκαλυπτικά έγραφα των Αμερικανών,αλλά ακούσαμε και μάρτυρα σε άλλο, ανύποπτο  χρόνο (από τους βασικούς) να στηρίζει με στοιχεία και οπτικοακουστικό υλικό, όσα  κατέθεσε λίγο καιρό πριν   για το χρηματισμό των πολιτικών  προσώπων.

Τον τελευταίο  καιρό  ταξίδεψα σε μέρη …άγνωστα και μακρινά.  Είμαι κοινωνικός άνθρωπος, που σημαίνει πως αν δεν πιάσω κουβέντα όπου πάω και όπου καθίσω,  θα… σκάσω. ΄Ετσι μαθαίνω πολλά, αλλά παράλληλα (με την ευκαιρία το αναφέρω)  δε με αγγίζει από γεννησιμιού μου ανία, μοναξιά και η μοντέρνα αρρώστια της κατάθλιψης. ΄Οποιος επικοινωνεί ουσιαστικά με το διπλανό του και είναι ανοιχτός να πάρει και να δώσει, δεν έχει κίνδυνο περιθωριοποίησης

Λοιπόν. ΄Οσες φορές στα ξένα, ακόμα και στα πιο μακρινά, έπεφτα σε ανθρώπους που είχαν  έστω και σχετική πληροφόρηση για το τί συμβαίνει στον κόσμο,όταν  άκουγαν πως είμαι  από την Ελλάδα, άστραφταν τα μάτια τους. Γνώριζαν, απαραίτητα,  για τον περίφημο  αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και   τον  Παρθενώνα, μιλούσαν με  θαυμασμό για τους μακρινούς “προγόνους”, αλλά, λίγο μετά,    διστακτικά και μελαγχολικά ,δεν παρέλειπαν να ρωτήσουν   για  την  παρ΄όλίγο άτακτη χρεοκοπία της , τους Νεο-Ναζί,που μπήκαν  στη Βουλή και   το  μεγάλο σκάνδαλο   με χρηματισμό τόσων πολλών  πολιτικών από τη Novartis.

Να μη μιλήσουμε δε  για τον  “Τύπο” στις  διάφορες χώρες  το τι “σούρνουν” στη χώρα, ειδικά  για το τελευταίο θέμα. Δεν υπάρχει μικρό ή μεγάλο Μέσο μαζικής ενημέρωσης που να μην έχει ασχοληθεί  με την Ελλάδα με σκληρές αναφορές  για τη διαφθορά και την απιστία των Ελλήνων πολιτικών.

Σήμερα μαθαίνουμε πως  το  κανάλι RSI της ελβετικής τηλεόρασης θα έχει αύριο ειδικό…αφιέρωμα προς τιμή των  λαμόγιων αυτών  Ελλήνων πολιτικών  του σκανδάλου της Novartis. Και μαθαίνουμε επίσης  πως “σπάει κόκαλα” το ρεπορτάζ. Θα το δούμε αυτό,βέβαια στην πράξη,  δηλαδή “πόσο  βαθιά θα πάει το μαχαίρι στο κόκαλο”.

Και το ερώτημα είναι τούτο. Αυτός ο Τσίπρας με τον…Ρασπούτιν  έχουν   όλα τα ΜΜΕ του κόσμου στα πόδια τους και τους υπαγορεύουν  τί θα πουν και  τί θα γράψουν;  Και τους Αμερικανούς τους ίδιο;  Τους έβαλαν κι αυτούς και μάλιστα επίσημα, κρατικά,  να  στήσουν σκευωρία για τον πολιτικό  τους αντίπαλο  … κύριο Πικραμμένο ; Μπράβο,  διασυνδέσεις σε παγκόσμιο πλατφόρμα  ο “Ρασπούτιν”; Πώς αλήθεια τα  καταφέρνει  ένας απλός  πρώην  εισαγγελάκος να έχει τέτοια φοβερή και τρομερή δεξιότητα να τους βάζει όλους στο τσεπάκι του;

 

Εν τάξει. Ο  διεφθαρμένος Υιός και πρωθυπουργός, ο φίλος ναρκέμπορων και υπόδικων όλων των κατηγοριών, είναι  γνωστό πως δεν έχει τσίπα. Να ντραπεί γιατί έχει κολλητό και χορηγό-σπόνσορα  έναν Μαρινάκη; “΄Ομοιος  ομοίω αεί πελάζει”, ως γνωστό.

Αλλά το κόμμα της Ν.Δ δεν ανήκει στον γιο του Αποστάτη. Παρείσακτη  ιστορικά είναι  όλη η οικογένεια.  Δεξιός,αξιοπρεπής, μη διεφθαρμένος ,που να ντρέπεται , δεν υπάρχει στην παράταξη να βγει και να κάνει χαρακίρι;

 

2.Δίκη Χρυσής Αυγής: Απολογείται στο δικαστήριο ο Ηλίας Κασιδιάρης

Με την απολογία του Ηλία Κασιδιάρη, στενού συνεργάτη του Ν. Μιχαλολιάκου, και δημοτικού συμβούλου πλέον του Δήμου Αθηναίων, συνεχίζεται σήμερα η δική για τ α έργα και τις ημέρες της Χρυσής Αυγής.

Η απολογία Κασιδιάρη αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον γιατί από  πλήθος στοιχείων έχει καταδειχθει ότι υπήρξε το πρωτοπαλλήκαρο του Νίκου Μιχαλολιάκου που έπαιζε ακόμα και ρόλο… εκπαιδευτή και καθοδήγηση των χρυσαυγιτών.

***

Καλά, αυτό το… παλικάρι της φακής ακόμα έξω το έχετε, κύριοι  δικαστές της αδεκάστου ημών ελληνικής δικαιοσύνης; Και μια και μιλάμε παραπάνω για τους έξω από τη Ελλάδα συνανθρώπους.  Πώς και γατί να απολογηθείς ως ΄Ελληνας,  όταν μαθαίνουν  στον δικαιικά πολιτισμένο  κόσμο πως ο φονιάς του Φύσσα απολαμβάνει ελεύθερος ακόμα, μετά από τόσα χρόνια που διέπραξε το έγκλημα,   το  καφεδάκι του   στην Πειραϊκή Ακτή  και ο  αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης προσθέτει κι άλλα κιλά στο  ήδη παχύσαρκο σαρκίο του στρογγυλοκαθισμένος στα  Βόρεια προάστια της Αθήνας;

Ελλάς το μεγαλείο σου!

«Σεμινάριο» για κουκούλωμα σκανδάλων και επαναφορά των φρονηματικών διώξεων

3. «Σεμινάριο» για κουκούλωμα σκανδάλων και επαναφορά των φρονηματικών διώξεων

Οι αλλαγές που δόθηκαν προς δημόσια διαβούλευση συνιστούν ωμή παρέμβαση στη Δικαιοσύνη, δημιουργούν όλες τις προϋποθέσεις για να τιναχτούν στον αέρα μεγάλες υποθέσεις απιστίας, διαφθοράς και ξεπλύματος βρόμικου χρήματος (καταργείται η αυτεπάγγελτη δίωξη – απαιτείται έγκληση). Επιπλέον οι ποινές, ειδικά όσες αφορούν περιπτώσεις «τρομοκρατίας» (με την πολύ διευρυμένη έννοια που δίνει η Ν.Δ.), αυστηροποιούνται υπέρμετρα, καταργείται η κοινωφελής εργασία καταδικασμένων, ενώ μετατρέπεται σε κακούργημα και η κατοχή (πέραν της χρήσης) εκρηκτικού υλικού.
***

Υπομονή  2 χρονάκια. “Πάμε στοίχημα” πως δε  θα αντέξει περισσότερο  ο διεφθαρμένος πρωθυπουργός και σύντομα θα πέσει   σαν μπαγιάτικο σύκο. Είναι το μόνο σίγουρο και νομοτελειακό. Η ιστορία του πατέρα του θα επαναληφθεί. ΄Αλλωστε,  “το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει”. Κάπου  2 μιση χρόνια κράτησε κι εκείνος.

 

4.ΕΠΑΣΧΕ ΑΠΟ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΚΑΡΚΙΝΟΥ
Σοκ από την αυτοκτονία του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αντώνη Λιόγα -Αυτοπυροβολήθηκε στο σπίτι του

Σοκ έχει προκαλέσει στον δικαστικό χώρο η είδηση ότι βρέθηκε νεκρός το απόγευμα της Τρίτης, μέσα στο σπίτι του στο Χαλάνδρι, ο πρώην προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Αντώνης Λιόγας.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου φέρεται να αυτοκτόνησε. Ο γνωστός δικαστικός έφερε τραύμα από σφαίρα όπλου, ενώ στον χώρο του σπιτιού βρέθηκε σημείωμα στο οποίος εξηγούσε τους λόγους που τον ώθησαν να βάλει τέλος στη ζωή του.

Τα αίτια που οδήγησαν τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου στην αυτοκτονία φέρονται να είναι τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε, αφού έπασχε από καρκίνο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανώτερος εισαγγελικός λειτουργός έπασχε από μια σπάνια και άκρως επιθετική μορφή καρκίνου και τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», από όπου τα τελευταία 24ωρα είχε ζητήσει εξιτήριο και πήγε σπίτι του, όπου και έθεσε τέρμα στη ζωή του.
Ο Αντώνης Λιόγας είχε γεννηθεί το 1954 και εισήλθε στο δικαστικό σώμα τον Ιούνιο του 1983.

***

Ο άνθρωπος έπασχε από επιθετικό καρκίνο.Αποφάσισε πως δε θέλει να καταντήσει “άχθος αρούρης” και έφυγε αξιοπρεπής. Και μπράβο του!

Τα  δημοσιογραφάκια  τώρα, που ” ο καλύτερος από δαύτους  έχει σκοτώσει τη μάνα  του”,γιατί δεν αφήνουν ήσυχο  τον άνθρωπο εκεί που πήγε;  Αλλά και γατί προκαλούν επιπλέον πόνο  στη οικογένειά του;

Είπαμε,παλιάνθρωποι, αισχροί .Δημοσιογραφικό συνάφι,  γαρ.