ΔΙΑΠΡΑΤΤΕΤΕ ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΝ ΠΑΡΑΔΩΣΕΤΕ ΤΗ ΧΑΝΤΕΜΙ ΣΤΟΥΣ ΜΟΥΛΑΔΕΣ

Εκδικάζεται σήμερα η έκδοση ή μη της Χαντεμί στο Ιράν

Εκδικάζεται σήμερα η έκδοση ή μη της Χαντεμί στο Ιράν

Στον Άρειο Πάγο θα βρεθεί σήμερα η Σαραρέ Χαντεμί, η οποία ζητά να παραμείνει στην Ελλάδα όπου έφτασε μαζί με την εξάχρονη κόρη της από το Ιράν προκειμένου να γλιτώσουν από τον πρώην σύζυγο της και το αυταρχικό καθεστώς.

Η υπόθεση εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό, αφού σε πρώτο βαθμό το δικαστήριο στην Κομοτηνή αποφάσισε την έκδοσή της στο Ιράν, όπου ο πρώην άνδρας της έχει υποβάλει μήνυση για απαγωγή, η οποία σύμφωνα με τον νόμο του κράτους τιμωρείται τουλάχιστον με ποινή φυλάκισης 15 χρόνων, ενώ ισχύει και η Σαρία με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης είναι προγραμματισμένη από συλλογικότητες όπως η «Καμία Ανοχή» και «το Μωβ» στις 9:30, οπότε παράλληλα αντιπροσωπεία του Κινήματος Αλλαγής θα βρεθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο για να στηρίξει την απόρριψη του αιτήματος έκδοσης της.

Η κακοποιημένη μητέρα κρατείται στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, αφού συνελήφθη μετά από αίτημα Interpol και η μικρή Ντιάνη σε δομή φιλοξενίας. Ακολουθεί δήλωση συμπαράστασης από την Πρωτοβουλία για τα δικαιώματα των κρατουμένων.

******

Ούτε στο Μεσαίωνα δε θα είχε εκδοθεί τέτοια δικαστική απόφαση.

Καλά, τί έχουν πάθει  κάποιοι  ΄Ελληνες δικαστές; Πώς δουλεύει το μυαλό και η συνείδησή τους; Αντίστροφα απ΄ό τι  ημών των περισσοτέρων;

Αποφάσισαν  να στείλουν πίσω στην κόλαση μια κακοποιημένη  γυναίκα-μάνα με το παιδί της και να την αναλάβουν  για να τη… σωφρονίσουν οι Φρουροί  της  Επανάστασης; ΄Ενημερώνονται  οι δικαστές μας; Ξέρουν τι σημαίνει θεοκρατικό καθεστώς των Μουλάδων και τί  σαρία ;

Κάτω τα  χέρια από τη Χαντεμί.  Διαπράττετε   ανοσιούργημα, αν την παραδώστε.  Είναι  συντρόφισσα,  αδερφή,  κόρη,  συνάνθρωπος. Μην τολμήσετε!

______________________________________________________

1. Βέτο για Αλβανία και Β. Μακεδονία σχεδιάζει η Γαλλία

Οι υπουργοί Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρόκειται να συζητήσουν σήμερα αν θα επιτραπεί στην Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία να αρχίσουν επίσημες ενταξιακές συνομιλίες, αλλά Γάλλοι αξιωματούχοι έχουν κάνει γνωστό πως σχεδιάζουν να ασκήσουν βέτο σε μια τέτοια κίνηση.

****

Τέτοια Ευρώπη θέλει ο κύριος Μακρόν;  Με Γάλλους, Γερμανούς και λοιπούς   μέσα (οι… υψηλές ταχύτητες το οχήματος)  και μάλιστα να κάνουν αυτοί  κουμάντο και  τους Νότιους  να τους έχουν για φτωχούς συγγενείς; Αυτή δεν είναι Ε.Ε. Είναι   κολεγιά συμφερόντων ,εθνικισμού και ανυποληψίας.

Είναι ώρα ΟΛΕΣ οι χώρες της  γηραιάς ηπείρου  να χτίσουν τις ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ (ΗΠΕ).΄Ενα “έθνος”, ένα κράτος, μια παιδεία, μια δικαιοσύνη, μια οικονομία.

Αλβανία,Σερβία, Β.Μακεδονία,Τουρκία, Ουκρανία,ακόμα και η μετά-Πούτιν Ρωσία  ανήκουν στην ευρωπαϊκή οικογένεια.  Καμιά εξαίρεση. Σε τέτοια Ευρώπη θέλουμε να ζήσουν τα παιδιά  και τα εγγόνια μας.

 

2. ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΒΙΒΛΙΟ
Τσίπρας: Ισως πρέπει να δώσω ονόματα και διευθύνσεις για το τι πραγματικά έγινε το 2015

Σκέφτεται να γράψει βιβλίο για το 2015 ο Αλέξης Τσίπρας

Οπως είπε ο κ. Τσίπρας- την επομένη της αποκάλυψης από τον Γιάννη Στουρνάρα ότι το καλοκαίρι του 2015 η Αθήνα είχε έρθει σε επαφή με τον Βλαντιμίρ Πούτιν για να τυπώσει δραχμές στην Ρωσία- όλοι θέλουν να γράψουν ένα βιβλίο για την περίοδο αυτή. Και συνέχισε: «Ισως κάποια στιγμή και ο βασικός πρωταγωνιστής αυτής της πολύ σημαντικής περιόδου για την σύγχρονη ιστορία του τόπου, δηλαδή εγώ, να αισθανθώ την ανάγκη να τοποθετηθώ με ονόματα και διευθύνσεις πάνω στα πραγματικά γεγονότα».

****

Να το  γράψεις Αλέξη Τσίπρα, αυτό το βιβλίο. Γιατί όχι; Δεν είναι ψέματα πως οι Λαφαζάνηδες  τότε συνεργάζονταν  με το δικτάτορα της Ρωσίας να τυπώσουν δραχμές και δούλευαν  στη Μόσχα με αυτό το σχέδιο.

Θέλουμε να  μάθουμε ποια ήταν  η δική σου στάση. Είχες  εγκρίνει τέτοιο σχέδιο; Να ακούσουμε καθαρά  από υπεύθυνα χείλη τη στάση  της τότε  κυβέρνησης.

Να, το κείμενό μας εκείνη την εποχή*

 

3. Η Κεραμέως απαντά στον ΣΥΡΙΖΑ: Κριτήριο για τους σημαιοφόρους η σχολική επίδοση και όχι η κλήρωση

Η Νίκη Κεραμέως με κόκκινο σακάκι

Γυρίζω πίσω από τα δικά μου χρόνια και μετά και δε βρίσκω ούτε έναν υπουργό Παιδείας  της Ν.Δ  “διαβασμένο”. Κατ΄εξοχήν ανιστόρητοι, πέρα από φανατικοί. Θυμηθείτε: Ταλιαδούρος,  Κοντογιαννόπουλος,  Σουφλιάς,  Γιαννάκου.  Κι άλλοι αλήστου μνήμης.

Αλλά, τούτη  η Κεραμέως,  δεν τρώγεται,  δεν έχει ταίρι. Τύφλα, φανατισμός, αγραμματοσύνη,

Κυρία,μου, ο κλήρος, αν δεν ξέρετε (που δεν ξέρετε) ήταν καθοριστική  και μοναδική  μέθοδος ανάδειξης αρχόντων στην αρχαία Αθήνα.   Δεν έκαναν ….σημαιοφόρους της Πολιτείας  τους πρωτεύσαντες.  Δεν είναι τυχαίο. Αντίθετα, εξαιρετικά φιλοσοφημένη μέθοδος  για λόγους που και να αναλυθούν εδώ ,δε σου επιτρέπει η ιδεοληπτική τύφλα να αντιληφθείς.

Ακόμα και οι… Απόστολοι, όταν κρεμάστηκε (κατά τας Γραφάς) , ο Ιούδας, κλήρο έριξαν μετά  για να πάρει κάποιος τη θέση του. Ούτε καν ο “αγιότερος” ή κανένας κολλητός του Πέτρου και του Ιωάννη, που έκαναν κουμάντο στην αρχή, πριν ενσκήψει στην ομήγυρη , ως λαίλαπα, ο Σαούλ, ο μετονομασθείς  Παύλος και τους βάλει στην άκρη.

Απίστευτη υπουργός παιδείας. Θα αφήσει εποχή, σκοταδισμού, φονταμενταλισμού και άγνοιας,

 

4. Την ενοχή του φλαουτίστα για αποπλάνηση ανήλικων ζήτησε ο εισαγγελέας

«Ποιος θα ήθελε το παιδί του να υποστεί αυτά που υπέστησαν οι δυο ανήλικες;» με αυτή τη φράση ο εισαγγελέας ζήτησε προς το δικαστήριο την ενοχή του 60χρονου φλαουτίστα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών που πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 30 ετών και 6 μηνών για την υπόθεση αποπλάνησης δύο ανήλικων μαθητριών του, ηλικίας 8 και 10 ετών.

Δεν μου καταλείπεται απολύτως καμία αμφιβολία, δεν έχω καμία αμφιβολία στη δικαστική μου συνείδηση, ότι ο κατηγορούμενος προέβη σε θωπείες στην ανήλικη Α. στα χέρια στην αρχή, στους μηρούς και αυξάνοντας σταδιακά την ένταση θώπευε το παιδί στον πρωκτό μέσα από τα ρούχα ενώ τοποθέτησε το χέρι της ανήλικης στο μόριο του», ανέφερε για την περίπτωση της 10χρονης και συνέχισε περιγράφοντας τη δράση του μουσικού σε βάρος του 8χρονου κοριτσιού.

«Προέβαινε σε θωπείες στην 8χρονη αρχικά στα χέρια και στο κεφάλι και μετά μέσα από τα ενδύματα στην περιοχή του στήθους και των γενετικών οργάνων, τη φιλούσε στο λαιμό και έτριβε το γενετικό του μόριο στην πλάτη του κοριτσιού» τόνισε ζητώντας την καταδίκη του όπως κατηγορείται.

*****

Aν αυτός ο δάσκαλος μουσικής είχε κάνει στο δικό μου παιδί όσα του καταμαρτυρούν ,θα έτρωγε ένα γερό ξύλο,κι ας μην είμαι βίαιος στη ζωή μου.  Αλλά, σε τέτοια ζητήματα…ας πάει και το παλιάμπελο.Θα τον “πλάκωνα”. ΄Εχω ιδιαίτερη ευαισθησία στα παιδιά. Δεν υπάρχουν  ξένα και…δικά. ΄Ολα είναι παιδιά μας.

Εν τάξει. Ουδείς αμφισβητεί πως είναι  αισχρός ,παλιάνθρωπος και άρρωστος   ο  μουσικός. Από την άλλη ,όμως,  το…σεβαστό δικαστήριο επέβαλε, λέει , ποινή 30 χρόνων και κάτι μήνες στο δράστη. ΄Ελα, Χριστέ και Παναγιά!

Οι ΄Ελληνες έχουμε πολλά κουσούρια. Είναι γνωστό. ΄Ενα από τα μεγαλύτερα είναι η έλλειψη μέτρου. Και να σκεφτεί  κανείς πως το  “Μέτρον  άριστον” εδώ γεννήθηκε. Η υπερβολή,η τερατολογία είναι στο γονιδιακό σύστημα του  ‘ Ελληνα.

Αν βρε, φωστήρες της… αμέμπτου ελληνικής δικαιοσύνης ,που έχετε μπερδέψει τα.. στραγάλια με τα χρόνια φυλάκισης, βγάλατε έξω το Νεο-Ναζί φονιά του Αλέξη Γρηγορόπουλου και μου βάζετε. για 30 χρόνια μέσα έναν  ψυχαναγκαστικό, έναν ψυχάκια ,   ποιο σεβασμό και ποια ανοχή θα σας δείξει ο απλός ΄Ελληνας πολίτης που φρίττει με όσα βλέπει και ακούει για τις πομπές της ελληνικής δικαιοσύνης; Σοβαρευτείτε,επιτέλους!

“Φτηνοί στ΄αλεύρι και ακριβοί στα πίτουρα “οι εκπρόσωποι της Θέμιδος.

 

5. Ινδία: Μαστιγώνουν γυναίκες για να διώξουν τα κακά πνεύματα

Πώς είναι να είσαι γυναίκα στην Ινδία: Ζώντας σε ένα επικίνδυνα φαλλοκρατικό καθεστώς

Οι γυναίκες πιστεύεται ότι έχουν κυριευτεί από κακά πνεύματα. Η ινδουιστική τελετή έλαβε μέρος κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ Ντουσέχρα, στην πολιτεία Ταμίλ Ναντού στη Νότια Ινδία.

Οι γυναίκες που «αναζητούν τη σωτηρία τους », κάθονται στην ουρά υπομονετικά, μέχρι να έρθει η σειρά τους να γονατίσουν με δεμένα χέρια για να μαστιγωθούν από τον ιερέα.

****

Η θρησκεία είναι η μεγαλύτερη κατάρα για τον άνθρωπο. Ειδικά για τη γυναίκα, την οποία a priori   θεωρεί ανήθικη,αμαρτωλή,πονηρή, βρώμικη, καταραμένη. Η  Παλαιά Διαθήκη των Εβραίων  την εξευτελίζει εντελώς.Πέρα από το γεγονός πως η καημένη η Εύα είναι η υπαίτιος όλων των κακών της ανθρωπότητας. Για το Ισλάμ, ας μη μιλάμε καλύτερα καλύτερα.  Η φαλλοκρατία στο φόρτε της. Αλλά και οι  άλλες θρησκείες  δεν πάνε πίσω.

Η γυναίκα που δεν πολεμά τη θρησκεία,  πολλώ μάλλον αν θρησκεύει η ίδια ,είναι άξια της μοίρα της. Οφείλει κάθε συνειδητοποιημένη γυναίκα να βρίσκεται στην   πρώτη  γραμμή επίθεσης κατά πάσης θρησκείας .Το οφείλει στη γυναίκα του άγριου Μεσαίωνα των περασμένων αιώνων,που “τράβηξε των παθών της τον τάραχο”.

 

*ΤΟ ΠΛΑΝΟ Β΄. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ “ΒΟΜΒΑ”!

Αποκαλύπτουμε μια πληροφορία που “θα ταράξει τα νερά” ,αλλά  δεν περιμένουμε διάψευση από τη “βιομηχανία” του ψεύδους και του λαϊκισμού, τους γκεμπελίσκους  της εθνικιστικής κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου. Περιμένουμε, όμως, μια σοβαρή, εξακριβωμένη και φερέγγυα απάντηση (διάψευση ή επαλήθευση της πληροφορίας) από τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις της χώρας ,συμπεριλαμβανομένου και του ΚΚΕ (ας μη βγάζει συνέχεια έξω την ουρά του). Εμείς  έχουμε τη συγκεκριμένη πληροφορία εδώ και λίγες ημέρες. Την κρατούσαμε να δούμε τους ελιγμούς και την πρόταση που κατέθεσαν σήμερα.

Η κυβέρνηση του μεγάλου οικονομολόγου Βαρουφάκη, λοιπόν,  ζητάει,  παράταση 6 μηνών του προγράμματος ευρωπαϊκού δανεισμού .Και θα αναρωτηθεί κανείς. Τί θα  έχει αλλάξει στους επόμενους έξη μήνες; Γιατί ζητάει η κυβέρνηση από την αρχή αυτή την παράταση του μισού χρόνου και τί έχει στο μυαλό της; Θα έχουν αλλάξει στάση οι  δανειστές και θα δεχτούν να εφαρμοστούν και στην πράξη τα φληναφήματα Βαρουφάκη; Θα γίνει κάποιο θαύμα και θα βρεθούν τα λεφτά ; Θα προκόψει η οικονομία, θα στηριχτούμε στα δικά μας πόδια, θα βρούμε δάνεια από αλλού; Τί τελικά τόσο φοβερό περιμένουν  να γίνει μέσα σ΄αυτούς τους 6 μήνες παράτασης που ζητάνε οι “σαμάνοι” της κυβέρνησης; Γιατί ροκανίζουν το χρόνο και δεν προχωρούν τώρα σε οριστική ρήξη με τους Ευρωπαίους ή ό τι άλλο έχουν στο μυαλό να κάνουν και όχι  μετά από 6 μήνες; Η απάντηση  βγαίνει από την παρακάτω πληροφορία, την οποία ο  “κομιστής” της σε μας, θεωρεί απόλυτα ακριβή και διασταυρωμένη.

Εδώ και λίγες ημέρες  με άκρα μυστικότητα συγκεκριμένο πρόσωπο της απόλυτης εμπιστοσύνης του Τσίπρα επισκέφτηκε το εθνικό Νομισματοκοπείο στο Χολαργό ,για  να αναζητήσει (αν υπάρχουν ακόμα) τις παλιές μήτρες στις οποίες εκδίδονταν τα  παλιά ελληνικά   χαρτονομίσματα,  πριν η χώρα μπει στο ευρώ.  Επιλέχτηκε αυτή η λύση,  επειδή, για  να εκδοθεί ένα νέο νόμισμα, σύμφωνα με τους υπολογισμούς των ειδικών, για το  τεχνικό μέρος, θα χρειαζόταν τουλάχιστον ένας χρόνος.

‘Ετσι, εγκαταλείφθηκε η σκέψη σχεδιασμού-εκτύπωσης κυκλοφορίας νέων ελληνικών νομισμάτων, αφού η διαδικασία είναι χρονοβόρα και  η πρώτη σκέψη ήταν να επιστρέψουμε στα παλιά, ελληνικά νομίσματα, αν έχουν φυλαχτεί οι μήτρες. Και αυτό, ακριβώς, ερευνούσε ο εξ απορρήτων του Τσίπρα στο Νομισματοκοπείο του Χολαργού.  Επομένως, αν είναι να εφαρμόσει η κυβέρνηση  το σχέδιο “επιστροφή στη δραχμή”,  θα προχωρήσει στην έκδοση των  παλιών  χαρτονομισμάτων τους προσεχείς έξι μήνες.

Ο πληροφοριοδότης  μάς διαβεβαιώνει πως οι μήτρες υπάρχουν και η στενή ομάδα υπουργών  του Τσίπρα έχει καταλήξει στη λύση της επανέκδοσης των παλιών χαρτονομισμάτων και κάποιων παλιών  επίσης κερμάτων σε περίπτωση επιστροφής στη δραχμή. Μάθαμε ακόμα (και είπαμε δε χρειαζόμαστε διάψευση από την κυβέρνηση ) πως υψηλό κυβερνητικό στέλεχος ήρθε σε επαφή με το διευθύνοντα σύμβουλο της καναδικής εταιρίας χαρτοποιίας  fortess paper Chad Wasilenkoff (παράγει χαρτί για τα χαρτονομίσματα των περισσοτέρων χωρών του κόσμου και για το ευρώ )  και ζήτησε να δοθεί σύντομα από την εταιρία  προσφορά  για την αγορά του χαρτιού ,αν  το χρειαστεί   η Αθήνα.

΄Ετσι, λοιπόν, εξηγείται γιατί κόπτεται η κυβέρνηση να πάρει την παράταση των έξη μηνών. Αλλιώς, αν συνέχιζαν να παριστάνουν τους τσαμπουκάδες, οι άλλοι δεν αστειεύονται.Το Μάρτη θα έκλειναν τις στρόφιγγες και  θα γινόταν το έλα να δεις εδώ. Η χώρα θα έμενε χωρίς  εθνικό νόμισμα και  συναλλαγές για τουλάχιστον έξι μήνες. Με το σχέδιο της παράτασης και προλαβαίνουν να ρίξουν στην αγορά χρήματα, για να μην ξεμείνει και (επίσης σημαντικό) θα βρισκόμαστε στο φουλ της τουριστικής περιόδου με εκατομμύρια τουρίστες στη χώρα,που σημαίνει  μεγάλη  εισροή   συναλλάγματος στο τόπο.

Αν αυτά έχουν κατά νου και αυτό είναι το πλάνο Β που λένε πως υπάρχει, τότε οι κοκορόμυαλοι μάλλον κάνουνε πραγματικό χαρακίρι. Σέρνουνε τον κόσμο σε εμφύλιο, αποκόπτουν τη χώρα από την πραγματική της ,την ευρωπαϊκή οικογένεια και τη ρίχνουν στην απομόνωση.

Τα γνωρίζουν αυτά που αναφέραμε στην Ευρώπη; Είμαστε σίγουροι πως ναι, τα γνωρίζουν.  Και θα δώσουν την παράταση; Φαίνεται πάλι πως ναι,θα τη δώσουν. Οπότε, αναρωτιέται κανείς, μήπως αυτό κατά βάθος θέλουν και οι Ευρωπαίοι, να βγούμε,δηλαδή, αυτοβούλως από το ευρώ; “Να βγάλουμε  τα μάτια μας μόνοι μας”, εν ολίγοις,για να μην έχουμε να λέμε πως εκείνοι μας πετάξανε.

Ο χρόνος θα δείξει.