ΣΥΚΟΦΑΝΤΗ, ΠΕΡΙΘΩΡΙΑΚΕ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΑΛΦΑΒΗΤΕ ΝΙΚΟ ΑΛΙΒΙΖΑΤΟ

“΄Αρθρο στην «Καθημερινή»  του καθηγητή Νίκου Αλιβιζάτου, με τίτλο «Η agenda, οι περιθωριακοί και οι ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ»!

 

Καιρός να σου διδάξουμε τι σημαίνει Σύνταγμα. Τόσα χρόνια το δίδασκες, χωρίς, όμως,  να το κατανοείς. Κι ακόμα σήμερα … ΟΥ ΓΙΓΝΩΣΚΕΙΣ Α ΑΝΑΓΙΓΝΩΣΚΕΙΣ !

Εμείς συμπαριστάμεθα στον απεργό πείνας και δίψας Δημήτρη Κουφοντίνα,  επειδή ακριβώς σεβόμαστε το Σύνταγμα που εσύ με όσα λες και κάνεις,  το κατάντησες κουρελόχαρτο. Ντροπή συνταγματολόγε του αίσχους!

Σεβόμαστε και υπακούουμε,   λοιπόν  στα ακόλουθα άρθρα του Ελληνικού  Συντάγματος. Κι αυτός είναι ο λόγος που στεκόμαστε δίπλα στα δίκαια αιτήματα του απεργού πείνας και δίψας  που το αφεντικό σου και με τις  δικές σου ευλογίες  του επιβάλατε  ποινή θανάτου, απαγορευμένη παντελώς από το Σύνταγμα σε περίοδο  ειρήνης.

Σύνταγμα της Ελλάδας

(Όπως δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Α΄ 211/24-12-2019)

 

Άρθρο 2

1. O σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας.

Άρθρο 4

1. Oι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου.

Άρθρο 5

2. Όλοι όσοι βρίσκονται στην Ελληνική Επικράτεια απολαμβάνουν την απόλυτη προστασία της ζωής, της τιμής και της ελευθερίας τους, χωρίς διάκριση εθνικότητας, φυλής, γλώσσας και θρησκευτικών ή πολιτικών πεποιθήσεων.

Άρθρο 7

2. Τα βασανιστήρια, οποιαδήποτε σωματική κάκωση, βλάβη υγείας, ή άσκηση ψυχολογικής βίας, καθώς και κάθε άλλη προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας απαγορεύονται και τιμωρούνται, όπως νόμος ορίζει.

**3.  Θανατική ποινή δεν επιβάλλεται, εκτός από τις περιπτώσεις που προβλέπονται στο νόμο για κακουργήματα τα οποία τελούνται σε καιρό πολέμου και σχετίζονται με αυτόν.